bordeianu
Video Mihai Bordeianu, luat la țintă în derby-ul Moldovei! Cum s-a ”răzbunat” fotbalistul de la Poli Iași
Leo Grozavu acuză după remiza dintre Poli Iași și Dinamo: ”Suntem singura echipă dezavantajată!”
Screenshot 2024-01-26 at 17.19.41
”Pleacă Rrahmani în vară?” Cristiano Bergodi a răspuns fără să stea pe gânduri
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Un nou stadion de cinci stele în România! Va avea 25.000 de locuri și va costa 50 de milioane de euro

15.04.2020, 15:19

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, într-o transmisiune live pe pagina de Facebook a clubului de fotbal CSM Poli Iaşi, că noul stadion, care urmează să fie construit, va avea o capacitate de 25.000 de locuri şi va costa aproximativ 50 de milioane de euro.

FOTBAL:CSM POLITEHNICA IASI-FC VOLUNTARI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (23.11.2019)
Poli Iași - Voluntari / Foto: Sport Pictures
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

El a spus că arena va fi amplasată în cartierul Moara de Vânt, iar designul va fi inspirat din coroana Regelui Ferdinand I.

Stadion nou la Iași

"Noul stadion e în proiectare, nu s-a oprit nimic. Noi avem două echipe de proiectanţi, una care se ocupă de sala de sport, care e conturată 100% la nivel de studiu de fezabilitate, iar cealaltă de stadion. Se lucrează pentru stadion, am luat legătura cu proiectanţii, îşi văd de treabă.

S-a nuanţat dimensiunea stadionului, aceasta va fi de 25.000 de scaune, arena fiind prevăzută cu toate cele necesare la nivel internaţional, minimum Cupă Mondială.

E stabilit şi locul, pentru că oricum nu se putea proiecta fără loc. Am stabilit să fie în zona Moara de Vânt. Acolo gestionăm 140 de hectare aflate în proprietatea primăriei. Este aproape şi de aeroport, dar şi de noua sală de sport. Vorbim astfel despre Complexul Sportiv Moara de Vânt, unul care va fi dominat de spaţii verzi.


Mi-a fost prezentat şi designul noului stadion la exterior. El va semăna cu coroana Regelui Ferdinand I, iar noua sală de sport cu coroana Reginei Maria ... deci cele două vor avea un design unic. Vor fi inconfundabile la nivel mondial", a afirmat primarul.

”Noul stadion va avea un sistem similar cu cele din Europa”

"Arena va avea tribune structurate pe mai multe nivele, săli de conferinţe, spaţii de refacere pentru sportivi, dar şi spaţii comerciale. Dar va avea şi cele mai performante sisteme video şi audio. Pentru că din punctul meu de vedere, sistemul audio de pe Arena Naţională este de proastă calitate.

Aşa că noul stadion va avea un sistem similar cu cele din Europa, unde acustica ocupă un loc principal. Va fi stadion fără pistă de alergare, cu tribunele cât mai aproape, precum stadioanele britanice. Prima condiţie să jucăm în Champions League este să avem un stadion. Altfel vom fi un nou FC Vaslui. Un nou stadion va repoziţiona acest club din temelii, sută la sută", a adăugat el.

”Stadionul va fi unul cu caracter regional”

Chirica a menţionat că 25.000 de locuri sunt suficiente pentru noua arenă, finalizarea fiind estimată pentru 2022-2023. "Nu avem de ce să facem un stadion foarte mare. Decât să jucăm pe un stadion aproape gol, mai bine jucăm pe unul aproape plin.

Cele mai multe bilete care au fost vândute până acum la CSM Poli Iaşi nu au trecut de 9-10.000. Aşa că eu cred că şi 25.000 de locuri vor crea impresia de stadion nepopulat. La Bucureşti sunt peste 2,6 milioane de locuitori şi doar rar se umple Arena Naţională cu peste 35.000 de spectatori.

Cât priveşte data finalizării, e o întrebare grea. Vom cere şi sprijinul Guvernului, aşa e normal. Stadionul va fi unul cu caracter regional, aşa că încercăm să găsim şi acolo un sprijin. Vom mai pune şi noi din veniturile noastre, poate găsim şi o formulă de finanţare din fonduri europene... În total investiţia este de peste 50 de milioane de euro. Şi va dura peste 24 de luni din momentul găsirii surselor de finanţare....Aşadar cred că undeva în 2022 şi 2023 vom putea avea un nou stadion".

Primarul a menţionat că zona Moldovei a fost nedreptăţită în ultimii ani în ceea ce priveşte construirea de stadioane şi săli de sport din fonduri guvernamentale: "S-a investit în Alexandria, OK, au vrut ei să facă stadion acolo... dar cred că mai îndreptăţit era unul la Iaşi sau la Vaslui... şi multe alte locuri unde s-a jucat fotbal în prima ligă şi unde s-au făcut performanţe. Era şi este nevoie de o altă abordare privind infrastructura sportivă din Moldova".

”Este exclus să demolăm actualul stadion”

Mihai Chirica a subliniat că vechea arenă "Emil Alexandrescu", pe care evoluează în prezent CSM Poli Iaşi, nu va fi demolată, ea urmând să fie modernizată şi folosită pentru alte sporturi. "Este exclus să demolăm actualul stadion 'Emil Alexandrescu'. El va fi dedicat sportului în continuare, va găzdui competiţii de atletism şi alte discipline.

Avem nevoie în Iaşi de cel puţin două arene, pentru că poate una intră în reparaţii şi trebuie să o folosim pe cealaltă. Iaşi are nevoie de două stadioane de calitate. Ar fi o greşeală să demolăm arena din Copou. Acolo se face şi sport de masă şi ar fi păcat să renunţăm la acest stadion", a precizat el.

Primăria a achiziţionat recent echipamente speciale pentru întreţinerea gazonului arenei "Emil Alexandrescu". "Avem o veste bună, de dimineaţă am semnat contractul pentru furnizarea de echipamente pentru întreţinerea gazonului stadionului. Este un contract de 570.000 de lei.

Aveam nevoie de maşini serioase pentru tuns gazonul. Pentru că eu nu am fost mulţumit de cum s-a prezentat la meciul cu Dinamo, de exemplu. Este nevoie de o înălţime uniformă a ierbii... dar asta e pentru când se va relua fotbalul.

E normal să ne fie dor tuturor de fotbal. Mă uit la televizor la meciurile transmise în reluare. E trist, dar trebuie să învăţăm din ceea ce se întâmplă. E o lecţie pe care trebuie să o înveţe 2-3 generaţii de acum înainte. Dar vom ieşi cu bine din această perioadă, sunt optimist. Grija mea acum e ca jucătorii să găsească cele mai bune soluţii pentru a rămâne în formă pentru când se vor relua meciurile", a explicat edilul.

”Nu va sta CSM Poli Iași în 80.000 de euro pentru licență”

"Am emoţii privind viitorul echipei CSM Poli Iaşi. Dar nu sunt însă atât de speriat. Chiar dacă echipa ar fi trebuit să fie mai sus în clasament, consider că în ultimele meciuri a arătat o altă faţă şi ne dau dreptul să fim optimişti. Însă revenirea pe teren va fi una foarte dificilă.

Va fi un moment critic care va trebui repornit. Orice club poate să retrogradeze, dar nu se va ajunge la o situaţie dramatică. Pentru că nu va sta CSM Poli Iaşi în 80.000 de euro pentru licenţă. Acum toată lumea trebuie să se concentreze pe ce a mai rămas de jucat. Eu trăiesc cu speranţa că nu vom retragrada", a adăugat Mihai Chirica.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Agerpres.

Etichete: liga 1 , poli iasi , mihai chirica


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Screenshot 2024-01-26 at 17.19.41
”Pleacă Rrahmani în vară?” Cristiano Bergodi a răspuns fără să stea pe gânduri

Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia
Denis Drăguș are preț! Belgienii au anunțat câte milioane de euro vrea Standard Liege
Romania v Colombia - International Friendly
Un fost coleg de națională nu a avut milă de Dani Alves și Robinho, după ce au fost condamnați la închisoare
FotoJet (2)
Citește și
Leo Grozavu a spus ce i-a lipsit echipei sale în eșecul de la Galați. ”Mai trebuie să vorbesc eu?”
Screenshot 2024-02-27 184116
”Trebuia să-l schimb în minutul 20”. Dorinel Munteanu, discurs furibund după 1-1 cu Poli Iași: ”Cea mai slabă repriză!”
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Secundul lui Leo Grozavu a făcut praf arbitrajul Iulianei Demetrescu din Oțelul - Poli Iași: ”Arbitrează cu aceeași măsură!”
FOTBAL: SC OTELUL GALATI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET (11.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit