andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (6.04.2024)
Etapa a 8-a din play-off și play-out: CFR Cluj - Rapid se joacă în ziua de Paște! Când va juca Universitatea Craiova - FCSB
adrian-mutu
Adrian Mutu, fără milă după ce a fost făcut ”praf” de fostul lui jucător: ”Mi-ar fi rușine! Are probleme, divorțează”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
2 - 2
Poli Iasi Poli Iasi
Sb 16.12.2023 17:00

Universitatea Craiova - Poli Iași 2-2. Final dramatic de meci. Oltenii au avut un gol anulat în prelungiri

16.12.2023, 19:33

  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Universitatea Craiova și Poli Iași au remizat, scor 2-2, pe stadionul Ion Oblemenco, într-un meci din cadrul etapei a 20-a a SuperLigii..

Golurile din această partidă au fost marcate de Alexandru Mitriță (minutul 30) și Ante Roguljic (minutul 45+1) pentru olteni, respectiv Alin Roman (minutele 54 și 69) pentru moldoveni. 

Universitatea Craiova - Poli Iași 2-2

În prima repriză, oltenii au dominat jocul și au reușit să-și creeze mai multe ocazii la poarta lui Silviu Lung (34 de ani). Astfel, în minutul 7, Alexandru Mateiu i-a pasat în adâncime lui Elvir Koljic, iar atacantul bosniac a șutat puțin pe lângă poartă. Ulterior, în minutul 30, oltenii au deschis scorul prin Alexandru Mitriță, care a șutat puternic de la marginrea careului de 16 metri și l-a învins pe Silviu Lung

Oltenii aveau să mai puncteze o dată pe tabelă în prima repriză, mai exact în minutul 45+1, când Ante Roguljic a marcat din câțiva metri, cu poarta goală, după ce, anterior, Mitriță a șutat în blocajul adversarilor. 

În repriza secundă, oaspeții au venit mai montați de la cabine și au reușit să reducă din diferență în minutul 53 prin Alin Roman, care a executat perfect o lovitură de la 11 metri obținută în prealabil de Andrei Gheorghiță (care a fost faultat în careu de Alexandru Crețu). În minutul 71, Poli Iași a egalat situația pe tabela de marcaj, după ce același Alin Roman a executat o lovitură libera de la peste 30 de metri și l-a învins pe Laurențiu Popescu printr-un șut trimis pe centrul porții. 

În prelungirile partidei, Universitatea Craiova a mai punctat o dată prin Jovan Markovic, care a marcat din câțiva metri după ce a fost găsit excelent în fața porții de Nicușor Bancu, însă reușita atacantului oltean a fost anulată pentru o poziție de offside.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova se află pe locul 3-lea în clasamentul SuperLigii, cu 33 de puncte acumulate după 20 de runde. De partea cealaltă, Poli Iași ocupă poziția a 13-a a ierarhiei, cu 23 de puncte obținute după 20 de runde. 

VIDEO Rezumat Universitatea Craiova - Poli Iași 2-2


Ivaylo Petev: ”Depinde de noi să terminăm anul pe locul doi!”

La conferința de presă premergătoare partidei, Ivaylo Petev, a declarat că, în meciul cu Poli Iaşi, formaţia sa trebuie să se revanşeze după înfrângerea suferită în runda trecută în fața celor de la FC Hermannstadt, scor 1-2.

Totodată, tehnicianul bulgar a ținut să atragă atenția asupra greșelilor din defensiva echipei sale.

Este un meci în care trebuie să facem tot posibilul să câştigăm. Trebuie să câştigăm doar pentru noi, pentru că trebuie să ne revanşăm după înfrângerea din etapa precedentă. Cel mai bun lucru în fotbal este că după o săptămână poţi să repari ce ai făcut. Iar noi acum trebuie să reparăm.

Nu a fost plăcut, dar ăsta e fotbalul. Trebuie să ne învăţăm lecţia şi să arătăm mai bine. E clar că nu putem să câştigăm 40 de meciuri din 40, multe cluburi mari din lume nu reuşesc asta.

Sigur că nici jucătorii nu se simt foarte bine după această înfrângere, de asta spun că trebuie să reacţionăm bine şi să ne revanşăm.

În meciul trecut am primit două goluri foarte uşor, lucru care a făcut diferenţa în final. Aşa că de la meciul care urmează trebuie să ne străduim şi să fim mai convingători în apărare”, a spus Ivaylo Petev la conferința de presă.

Chiar dacă este convins că acest lucru va fi foarte dificil, Ivaylo Petev speră ca formaţia sa să încheie anul pe locul doi în clasamentul din SuperLiga României.

Totul depinde de noi dacă încheiem anul pe locul doi, trebuie să luptăm, să demonstrăm în fiecare meci, iar, dacă merităm, o să reuşim. Despre campionatul din România pot spune un singur lucru, nu există un meci uşor. Şi asta e bine pentru tot fotbalul românesc. În acest campionat noi putem să ne dezvoltăm ca echipă pentru că avem potenţial”, a menţionat Petev.

Leo Grozavu a amenințat că pleacă de la Poli Iași

Antrenorul care a ajuns în octombrie 2022 în Copou este nemulțumit de condițiile de la club. Acesta își dorește un buget care să îi permită transferuri pentru performanță. În caz contrar, Grozavu este hotărât să plece.

"Fiecare va merge pe drumul lui, dacă lucrurile vor continua cum sunt acum. Era mediocrității s-a dus. La Iași, bugetul e mai mic ca la alte echipe de sub noi, infrastructura nu e ce trebuie pentru performanță.

La un oraș ca Iașiul, echipa trebuie să se bată pentru primele șase locuri, pentru cupele europene. Pentru asta trebuie buget, jucători mai buni, salarii, stadion", a declarat Leo Grozavu, la conferința de presă.

Clasamentul din SuperLiga României

Universitatea Craiova Universitatea Craiova
Poli Iasi Poli Iasi
  • 90+13 fr2
    Final repriza 2

    Final de meci!

  • 90+10 s
    Schimbare Poli Iasi

    Martac este înlocuit de Tincu. 

  • 90+1 fm
    Fază meci Universitatea Craiova

    Bancu i-a pasat în careu lui Markovic, care a înscris din câțiva metri, dar golul a fost anulat pentru o poziție de offside.

  • 90 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Mateiu este înlocuit de Houri. 

  • 88 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Mitriță execută o lovitură liberă din flancul drept, dar defensiva lui Poli Iași respinge balonul. Ulterior, mingea ajunge la Căpățînă care șutează puternic, dar balonul este respins de Lung în corner. 

  • 87 cg
    Cartonaş galben Poli Iasi

    Ispas este avertizat. 

  • 84 s
    Schimbare Poli Iasi

    Gheorghiță este înlocuit de Ștefanovici. 

  • 71 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Koljic este înlocuit de Markovic. 

  • 71 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Kurtic este înlocuit de Vlădoiu. 

  • 71 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Roguljic este înlocuit de Ivan. 

  • 70 g
    Gol Poli Iasi

    Roman execută o lovitură libera de la peste 30 de metri, trimite mingea pe centrul porții, însă Popescu nu prinde balonul și acesta intră în poartă. 

  • 69 s
    Schimbare Poli Iasi

    Buș este înlocuit de Samayoa. 

  • 61 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Danciu este înlocuit de Baiaram. 

  • 53 g
    Gol Poli Iasi

    Roman transformă lovitura de la 11 metri.

  • 52 p
    Penalty

    Crețu îl faultează în careu pe Gheorghiță, iar arbitrul acordă lovitură de la 11 metri pentru Poli iași. 

  • 46 s
    Schimbare Poli Iasi

    Phelipe este înlocuit de Ion. 

  • 46 s
    Schimbare Poli Iasi

    Jatoba este înlocuit de Bordeianu. 

  • 46 sr2
    Start repriza 2

    A început repriza a doua!

  • 45+2 fr1
    Final repriza 1

    Pauză!

  • 45+1 g
    Gol Universitatea Craiova

    Oltenii scapă pe contraatac, Koljic îi pasează în centrul careului lui Mitriță, care șutează în blocajul adversarilor. Ulterior, balonul ajunge la Roguljic, care marchează în poarta goală. 

  • 38 oc
    Ocazie Poli Iasi

    Jatoba reia cu capul o centrare din corner a lui Roman, dar mingea este reținută de Popescu. 

  • 30 g
    Gol Universitatea Craiova

    Mitriță șutează puternic de la marginea careului de 16 metri, mingea este atinsă ușor de Lung, dar balonul intră în poartă. 

  • 7 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Mateiu îi pasează în adâncime lui Koljic, iar atacantul bosniac șutează puțin pe lângă poartă. 

  • 1 sr1
    Start repriza 1

    A început partida!

Horia Mladinovici
Horia Mladinovici
Mihăiță Necula și Marius Bobe
teren fotbal
L. Popescu
C. Capatina
V. Screciu
A. Cretu
N. Bancu
A. Mateiu
J. Kurtic
A. Roguljic
M. Danciu
E. Koljic
A. Mitrita
D. Lazar
S. Vladoiu
B. Nchama
L. Houri
A. Isfan
S. Baiaram
A. Trica-Balaci
A. Ivan
J. Markovic
I. Ailenei
S. Stefanovici
Universitatea Craiova Ivaylo Petev
S. Lung
M. Martac
F. Ilie
M. Katanec
R. Ispas
J. Marchioni
C. Jatoba
R. Alin
A. Gheorghita
S. Bus
L. Phelipe
N. Samayoa
A. Ciobanu
R. Tincu
R. Ion
A. Hrib
M. Bordeianu
A. Ilie
Leo Grozavu Poli Iasi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media