Romania Superliga Play-Out
”Spuneați că UTA e prima echipă retrogradată”. Mircea Rednic, savuros la flash-interviu: i-a pus gând rău lui Dinamo!
Video ”Mircea’s on fire”. Rednic nu s-a mai abținut și a ”îngenuncheat” în fața jucătorilor de la UTA
rotaru-reghe
Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club
UTA UTA
0 - 0
Farul Farul
Sb 16.12.2023 14:00

UTA - Farul 0-0 | ”Marinarii” au marcat un gol, anulat de VAR, și au cerut și un penalty

16.12.2023, 15:55

  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Partida de la Sibiu, dintre UTA și Farul s-a terminat cu același scor ca la început, 0-0, iar lupta pentru locurile de play-off pare mai disputată ca niciodată.

La final, Gheorghe Hagi (58 de ani) a fost un car de nervi. Managerul-tehnic al campioanei s-a dus la Iulian Călin, arbitrul-central al partidei, pentru a-i reproșa deciziile luate în cele două faze controversate ale partidei.

Prima fază controversată s-a petrecut în minutul 42, atunci când Rivaldinho a marcat, dar golul nu a fost validat de VAR.

UTA - Farul 0-0 | Momentele care puteau schimba soarta partidei

Ce s-a întâmplat? Înainte ca mingea să ajungă la Rivaldinho, s-a judecat dacă Benga l-a faultat pe Louis Munteanu. S-a considerat că atacul a fost unul la minge. În acel moment, brazilianul se afla în ofsaid.

A doua fază controversată s-a petrecut în minutul 58. Budescu a reluat cu exteriorul, din afara careului, dar mingea din Conte s-a dus în corner. Faza a fost judecată la VAR, pentru a se analiza dacă a fost henț la Conte, dar s-a considerat că nu a fost nimic.

Până la urmă, meciul s-a terminat 0-0.


UTA - Farul este un meci mult mai important decât pare la prima vedere. Un meci între doi foști colegi la echipa națională, Gică Hagi (58 de ani) și Mircea Rednic (61 de ani), între care este o rivalitate intensă de când sunt antrenori. 

  • Abonații RCS-RDS mai pot viziona jocul pe aplicația Digi Sport și pe siteul digisport.ro, pe teritoriul României.

De-a lungul timpului s-au și împuns, dar cei doi se respectă și se apreciază reciproc. De altfel, în perioada în care ”Regele” avea de gând să nu mai stea pe bancă, Rednic a fost chiar antrenorul Farului, Viitorul la acea vreme. 

UTA - Farul, Live Video 14:00, Digi Sport 1. Dacă bate, UTA părăsește zona critică a clasamentului, în timp ce o victorie a Farului ar urca echipa lui Hagi pe locul 5

Acum, jocul dintre ele pare dezechilibrat rău dacă e să ne luăm după situațiile din clasament, însă sigur nu va fi la fel și pe teren. Pentru că victoria înseamnă foarte mult pentru fiecare dintre ele. 

Dacă bate, UTA va acumula 25 de puncte și va urca pe locul 10, părăsind zona mișcătoare. 

La rândul său, Farul poate urca de pe locul 7 pe locul 5, cu 31 de puncte, cu numai un punct sub Rapid și Universitatea Craiova, clasate pe locurile 3-4, cu mențiunea că oltenii pot face 35 de puncte dacă înving astăzi pe Poli Iași, de la ora 17:00, în Direct pe Digi Sport 1.

  • O victorie UTA, 5 remize și două victorii ale Farului este bilanțul duelurilor directe celor două echipe
  • UTA este a 6-a echipă ca număr de meciuri în SuperLigă, cu 1207, podiumul fiind ocupat de Dinamo, 2300 de jocuri, Rapid, 1998, și U Cluj - 1668.

Jocul care se va desfășura la Sibiu va fi arbitrat de Iulian Călin, ajutat de asistenții Adrian Popescu și Romică Bârdeș. În camera VAR se vor afla Cristina Trandafir și Valentin Avram. Observatori vor fi Szekely și Ioan Mărginean.

Ce au spus Rednic și Hagi înaintea meciului UTA - Farul, care va fi în direct pe Digi Sport 1, pe aplicație și pe digisport.ro

Nu este o perioadă bună pentru noi, deoarece nu jucăm meciurile pe teren propriu, ci în altă parte. Nu cred că jucătorii vor avea în subconștient precedentul joc de la Sibiu, cu Oțelul. Nici acum nu înțeleg ce s-a întâmplat atunci, nu m-am așezat bine pe bancă și era deja 0-2. Nu îmi este frică de faptul că jucătorii s-ar putea să se gândească la acel joc. Am mai spus-o, a fost un accident”, a declarat Mircea Rednic.

Ne aflăm în fața ultimelor două meciuri din 2023. Contează cum termini anul. Sunt două partide foarte grele, prima la Sibiu, cu un drum lung, contra unei echipe care a jucat mai bine de la meci la meci. Antrenorul Mircea Rednic e foarte experimentat și a făcut un lot foarte bun. Ne așteaptă o partidă dificilă. Noi suntem cu aceleași probleme de lot, trebuie să găsim mereu soluții.

În această perioadă, contează foarte mult mentalul, jucătorii trebuie să dea totul, să fie pregătiți să facă față la toate detaliile, în special la temperatură și teren, de care trebuie să ținem cont foarte mult. Încercăm să facem un meci foarte bun, precum în precedentul, cu Petrolul, de acasă. Sperăm ca în cele două meciuri să producem rezultate, victorii, ca să fim acolo sus. Succesele ne vor aduce și Sărbători frumoase”, a afirmat, la rândul său, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.

Clasament SuperLigă / Foto: Captură Digi Sport

UTA UTA
Farul Farul
  • 90+3 fr2
    Final repriza 2

    UTA - Farul 0-0

  • 90+1 s
    Schimbare UTA

    A ieșit Micovschi, a intrat Stahl

  • 90+1 s
    Schimbare UTA

    A ieșit Fabry, a intrat Pop

  • 77 cg
    Cartonaş galben Farul

    Larie a fost sancționat pentru un fault asupra lui Cooper

  • 72 s
    Schimbare UTA

    A ieșit Omondi, a intrat Cooper

  • 72 s
    Schimbare UTA

    A ieșit Carp, a intrat Marku

  • 68 s
    Schimbare Farul

    A ieșit Munteanu, a intrat Queiros

  • 68 s
    Schimbare Farul

    A ieșit Budescu, a intrat Grigoryan

  • 68 s
    Schimbare Farul

    A ieșit Rivaldinho, a intrat Mazilu

  • 58 fm
    Fază meci Farul

    A FOST SAU NU PENALTY? Budescu a reluat cu exteriorul, din afara careului, dar mingea din Conte s-a dus în corner. Faza a fost judecată la VAR, pentru a se analiza dacă a fost henț la Conte, dar s-a considerat că nu a fost nimic.

  • 54 cg
    Cartonaş galben UTA

    Carp pentru un fault comis asupra lui Louis Munteanu

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+2 fr1
    Final repriza 1
  • 44 fm
    Fază meci Farul

    Iulian Călin a păstrat decizia de a anula golul după ce s-a consultat și cu cei de la VAR.

    Ce s-a întâmplat? Înainte ca mingea să ajungă la Rivaldinho, s-a judecat dacă Benga l-a faultat pe Louis Munteanu. S-a considerat că atacul a fost unul la minge. În acel moment, brazilianul se afla în ofsaid.

  • 42 oc
    Ocazie Farul

    GOL ANULAT! Rivaldinho a marcat, dar de la margine s-a indicat ofsaid. Faza e analizată la VAR

  • 39 oc
    Ocazie UTA

    Omondi, din nou într-o poziție bună, în careul ”Marinarilor”, a driblat dopi adversari după care a șutat, dar Aioani a respins.

  • 27 oc
    Ocazie UTA

    Omondi, dintr-o poziție foarte bună, a reluat defectuos din interiorul careului

  • 15 fm
    Fază meci Farul

    Boli a reluat cu capul, din interiorul careului, de lângă Carp, dar mingea s-a dus în aut. La VAR s-a analizat dacă mijlocașul din Republica Moldova a atins mingea cu mâna și s-a decis că nu a fost nimic neregulamentar.

  • 2 oc
    Ocazie Farul

    Budescu a încercat o finalizare la colțul lung, cu un exterior de efect, dar Benga a blocat perfect șutul.

  • 1 sr1
    Start repriza 1

    Lovitura de start le-a aparținut celor de la UTA

Iulian Călin
Iulian Călin
Adrian Popescu și Romică Bîrdeș
teren fotbal
F. Iacob
M. Stolnik
A. Benga
I. Conte
A. Abeid
C. Carp
C. Mihai
T. Capusa
A. Fabry
C. Micovschi
E. Omondi
D. Kucher
R. Rodrigues Figueira
R. Stanciu
A. Stahl
R. Pop
D. Iurasciuc
G. Cooper
H. Marku
R. Ofosu
A. Buzbuchi
D. Queiros
UTA Mircea Rednic
M. Aioani
D. Sirbu
I. Larie
K. Boli
D. Dussaut
I. Vina
A. Artean
C. Grameni
Rivaldinho
L. Munteanu
C. Budescu
G. Danuleasa
D. Grosu
L. Banu
N. Popescu
N. Grigoryan
A. Benchaib
A. Mazilu
Gică Hagi Farul

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media