bucurie dinamo gol

Dinamo, cel mai bun atac din Liga 1, peste campioana Viitorul. Topul ofensivelor

Viitorul acuză LPF-ul că face jocurile FCSB-ului: "Decizie neregulamentară"

viitorul titlu-1

Reacţia LPF, după comunicatul acuzator al Viitorului

viitorul fcsb

Viitorul acuză LPF-ul că face jocurile FCSB-ului: "Decizie neregulamentară"

19.05.2017, 11:12
  • La Liga, etapa a 20-a: Real Madrid - Deportivo (duminică, 17:15, Digi Sport 1) și Betis - Barcelona (duminică, 21:45, Digi Sport1)
  • Serie A TIM, etapa 21: Inter - Roma (duminică, 21:45, Digi Sport 2)

Viitorul acuză LPF-ul după decizia forului care organizează Liga 1 de a solicita încă de acum aprobarea Comitetului Executiv al FRF în privinţa clasamentului din play-off.

Constănţenii susţin că acest lucru este neregulamentar şi e făcut în interesul unei singure echipe, FCSB, care a anunţat că va contesta la TAS titlul câştigat de echipa lui Hagi.

Comunicatul Viitorului

"Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a transmite Comitetului Executiv al FRF, spre aprobare, clasamentul echipelor care au participat în Play-Off fără să aștepte terminarea campionatului este surprinzătoare și în neconcordanță cu dispozițiile regulamantare.

Este surpinzătoare întrucât, la primirea unei solicitări din partea altui club, a procedat în mod diferit față de anii precedenți și a transmis, spre aprobare, un clasament incomplet al unei competiții care încă se află în desfășurare.

Liga Profesionistă de Fotbal organizează Campionatul Național - Liga I din care fac parte 14 echipe și numai după disputarea tuturor jocurilor din Play-Off și Play-Out se termină faza a II-a campionatului.

În mod normal, logic, regulamentar, numai după terminarea Play-Out-ului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuia să solicite Comitetului Executiv al FRF, omologarea/aprobarea clasamentului Ligii I.

Am solicitat în mod oficial Ligii Profesioniste de Fotbal să transmită Comitetului Executiv clasamentul final al Campionatului National de fotbal - faza a II-a Play-Off/Play-Out, așa cum este prezentat în ROAF, iar cererea noastră a avut în vedere următoarele prevederi regulamentare:

1. Competența de organizare a Campionatului National de fotbal Liga I revine Ligii Profesioniste de Fotbal - art 28 alin. 4 din ROAF;

2. Anul competițional 2016/2017 se dispută între 14 echipe, în două faze: sezon regular (faza I) și sistem Play-Off/Play-Out (faza a II-a) - art 29 alin 2, pct. a, b și c din ROAF;

3. Clasamentele finale ale competitiilor organizate de FRF și LPF vor fi aprobate de Comitetul Executiv al FRF - art 24 alin. 2 din ROAF.

Nu suntem intimidați de posibilul demers pe care un alt club dorește să-l urmeze, însă, în ciuda dispozițiilor regulamentare menționate mai sus, nu înțelegem de ce, la solicitarea expresă a unui club și în interesul particular al acestuia, se folosește altă practică față de anii precedenți, în condițiile în care Comitetul Executiv al FRF va aproba numai clasamentul final al competiţiei".

Play-out-ul se încheie în acest an pe 3 iunie. Dacă LPF ar trimite spre aprobare clasamentul Comitetului Executiv al FRF abia atunci, FCSB nu ar mai avea timpul suficient pentru a contesta ierarhia la toate comisiile interne şi apoi la TAS, pentru a fi declarată campioană înainte de tragerea la sorţi a preliminariilor Ligii Campionilor.

Pentru ca jucătorii de la FCSB să poată contesta ceva oficial, e nevoie de o întrunire a Comitetului Executiv al FRF, care să valideze rezultatele și clasamentul Ligii 1.

Anul trecut, acest lucru s-a întâmplat la finalul play-out-ului, însă lucrurile ar putea fi urgentate de LPF. Liga ar trebui să trimită la FRF numele echipelor calificate în cupele europene, în ordinea clasamentului agreat de LPF, pentru a fi transmise mai departe la UEFA. Abia în acel moment, FCSB ar avea un suport regulamentar pentru a face o contestație.

Ar urma judecata la forurile interne: Camera Naţională pentru Soluționarea Litigiilor, apoi Comisia de Apel.

Abia după aceea se poate merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În mod normal, o asemenea procedură, cu trei comisii implicate, nu poate dura mai puțin de două luni.

Cei de la FCSB vor încerca să urgenteze totul, pentru a fi siguri că vor primi un verdict înainte de 14 iulie, atunci când la UEFA se vor trage la sorți meciurile din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, unde "roş-albaştrii" vor intra în competiţie.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Citește și:
Decizia luată de preotul acuzat că s-a masturbat în fața elevilor. Ce a făcut după ce a văzut filmarea

Decizia luată de preotul acuzat că s-a masturbat în fața elevilor. Ce a făcut după ce a văzut filmarea

digi24.ro
Citeşte şi

Video Un alt puști minune de la Viitorul, pe care a pus ochii Becali, s-a remarcat din nou. A marcat un eurogol

dragus

VIDEO. Aterizare pe furtună cu rafale de 110 km/h, la Düsseldorf

VIDEO. Aterizare pe furtună cu rafale de 110 km/h, la Düsseldorf

Video Becali îl vrea, dar gândul său e la Viitorul. ”Vreau maximum de puncte în primele 4 meciuri”

hagi si gigi becali

News Alert Hagi a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria Viitorului. Și-a răscumpărat fiul!

FOTBAL:VIITORUL CONSTANTA-ASA TARGU MURES, PLAY OFF, LIGA 1 (2.05.2016)
Comentarii

Cross

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

Digi Film
Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari. Stiai ca asa arata sotia lui?

Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari. Stiai ca asa arata sotia lui?

Digi Film
Dolph Lundgren la 60 de ani. Cum se pregateste pentru rolul din Aquaman

Dolph Lundgren la 60 de ani. Cum se pregateste pentru rolul din Aquaman