FOTBAL: GLORIA BUZAU - CS MIOVENI, LIGA 2 CASA PARIURILOR PLAY-OFF (28.04.2024)
Mioveni - Csikszereda 3-1. Prima victorie pentru echipa lui Schumacher în play-off. Robert Ilyes, descumpănit
csa
CSA Steaua, sancționată: fără spectatori și amendă mare
pavol-safranko
I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

”Pleci de la Steaua?” Ce răspuns a dat Daniel Oprița și ce spune despre dreptul de promovare

articol scris de Digi Sport
14.04.2023, 16:17

CSA Steaua așteaptă cu sufletul la gură derby-ul cu Dinamo, din etapa a 4-a a play-off-ului Ligii secunde. Partida va fi pe 18 aprilie, de la ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

oprita
Daniel Oprița / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Chiar dacă urmează un meci atât de important, antrenorul "roș-albaștrilor", Daniel Oprița, a fost întrebat din nou dacă se mai gândește la demisie, mai ales după cele spuse după partida cu Oțelul.

Daniel Oprița: "La cum se discută acum, șansele sunt foarte mari să avem drept de promovare de la anul"

"Nu renunț, dar le-am spus că dacă se prezintă așa, e clar că nici eu nu pot să mai rezist la asemenea umilințe. Au fost greșeli personale pe care nu poți să le antrenezi.

Trebuie să fim mai atenți, să nu mai avem emoții, pentru că și lucrurile astea fac ca ei să greșească. Nu e ușor să joci la Steaua pentru că e presiune, dar trebuie să reziste.

La cum se discută acum, șansele sunt foarte mari să avem drept de promovare de la anul. Mai pierdem un an, oricum mai am un an de contract. În situația în care se dă drept de promovare, nu aș vrea să nu fiu cel care duce Steaua în Liga 1.


Eu aș vrea să fiu, pentru că este normal, am luat echipa din Liga 4 și așa ar trebui să fie normal, să duc Steaua în Liga 1. După aceea mai vedem", a spus Daniel Oprița.

Daniel Oprița: "E greu, e ca și cum te gândești la un Inter - Milan în Liga 2, dar uite că am ajuns și aici"

Astfel, Daniel Oprița ar vrea să profite de posibilitatea ca noua inițiativă legislativă să devină lege și CSA Steaua să aibă drept de promovare. Această veste i-a motivat pe jucători, iar Oprița promite că meciul cu Dinamo va fi un adevărat derby.

"E un meci mai special și pentru noi, dar și pentru suporteri, Dinamo este într-o revenire, s-a apropiat de noi, așa că e important meciul. E clar că, atunci când nu ai rezultate pozitive, atmosfera să nu fie așa de bună, dar am încredere în băieți că putem să trecem prin asta, am vorbit cu ei, se întâmplă.

Meciul de la Galați a fost un eșec, dar cu Poli Iași, supărarea este că am fost egalați pe final", a explicat Oprița.

În cazul în care CSA Steaua va primi drept de promovare, antrenorul Stelei a făcut o comparație atunci când a fost întrebat dacă ambele echipe ar putea juca pe Ghencea.

"E greu, e ca și cum te gândești la un Inter - Milan în Liga 2, dar uite că am ajuns și aici. Vremurile se schimbă, dar sperăm ca ambele echipe să ajungă în Liga 1 și astfel de derby-uri să se joace în prima ligă. Primul derby l-am jucat aici, în Ghencea, juca și Gică Popescu. Am făcut un meci bun, a fost bine, rezultatul a fost 1-1.

La biletele care s-au vândut, eu cred că o să fie o atmosferă bună. O să vedem la meci ce va fi, dar eu sunt sigur că suporterii noștri vor fi la înălțime, așa cum au fost și pe Național Arena, atunci când am fost peste. Deși lumea, după ultimele rezultate, îi vede favoriți pe ei, nu neg, pentru că vin după rezultate mai bune, dar la derby se joacă cu șanse 50-50", a precizat Oprița.

Proiect de lege “cu dedicație” pentru Steaua! Vasile Dîncu cere “procedură de urgență” în Parlament

CSA Steaua ocupă locul al doilea în play-off-ul din Liga 2, însă "roș-albaștrii" nu au primit dreptul de promovare în SuperLiga, din cauza formei de organizare a clubului.

Steaua n-are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă, chiar deținută de către Ministerul Apărării

Totuși, CSA Steaua ar putea obține dreptul de promovare printr-un alt demers. Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și alți doi parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului, astfel încât cluburile de drept public să aibă dreptul de a evolua în ligile profesioniste.

Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MapN).

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului

Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Etichete: steaua-dinamo , daniel oprita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda nara
După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”
*EXCLUSIVE* Former Swedish footballing Maverick Zlatan Ibrahimovic wearing a Ferrari cap spotted with his wife Helena Seger as they enjoyed a spot of lunch at Palazzo Parigi Hotel in Milan.
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk
”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină
8
”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte
sucu 4
Recomandările redacției
pavol-safranko
I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Napoli, gata să plătească 10.000.000€ pentru un fotbalist din SuperLiga
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (25.09.2023)
Exclusiv Dani Coman a ales antrenorul ideal pentru Rapid: ”Cel mai îndreptățit să vină”
dani coman
A semnat până în 2027 cu Real Madrid, dar poate pleca la vară: i-a fost stabilit deja prețul
Citește și
Șelimbăr - Gloria Buzău 2-1. Formația lui Andrei Prepeliță a ratat șansa de a promova matematic în SuperLigă
Video Liga 2 | Șelimbăr - Gloria Buzău 2-1. Programul etapei a 8-a din play-off și clasamentul
Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Gigi Becali, donații de zeci de milioane de euro la Muntele Athos: „O să fie un sfânt!"
Gigi Becali, donații de zeci de milioane de euro la Muntele Athos: „O să fie un sfânt!"
Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere
Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
Care a fost ultima replică a lui Dem Rădulescu? „Apoi a căzut și a murit". De ce i se spunea Bibanu?
Care a fost ultima replică a lui Dem Rădulescu? „Apoi a căzut și a murit". De ce i se spunea Bibanu?
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Exclusiv Marius Lăcătuș cere explicații de la CSA Steaua: ”Nu mi se pare normal”
lacatus

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”