Video Exclusiv Șeful secției de fotbal CSA Steaua a intrat în direct la TV și a spus adevărul despre salariile jucătorilor
articol scris de Digi Sport20.09.2023, 18:52
CSA Steaua rămâne în continuare fără drept de promovare, din cauza formei de organizare - club sportiv de drept public.
Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1
Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2
Dacă ar putea totuși să promoveze, "Militarii" nu ar putea oferi din bani publici salarii lunare mai mari de 6.000 de euro net, conform proiectului de lege al Ministerului Finanțelor. Astfel, le-ar fi dificil să construiască un lot care să mențină echipa în primul eșalon.
Andrei Cian a intrat în direct și a spus adevărul despre salariile de la CSA Steaua: "Niciun sportiv cu peste 6.000 euro net!"
Însă, CSA Steaua nu își face griji din acest punct de vedere. La aproape o săptămână distanță de remiza cu Concordia Chiajna, scor 0-0, Andrei Cian (45 de ani) a avut o intervenție telefonică la Fotbal Club.
Șeful secției de fotbal de la CSA Steaua a explicat că, în momentul de față, plafonul care ar urma să intre în vigoare din 2024 nu este depășit. În plus, chiar și dacă legea s-ar aproba, "Militarii" ar putea plăti 6.000 de euro din bani publici, iar diferența din surse private.
"La noi, procentul de sportivi care câștigă peste această sumă e infim. La celalalte sporturi mă refer, la fotbal n-avem niciun sportiv cu peste 6.000 de euro net.
Voi răspunde simplu, probabil se știe puțin chestiunea asta. Și acum suntem reglementați de anumite repere, chestiuni impuse de MTS. Un sportiv e plătit în baza unui procentaj făcut de MTS.
Ca idee, daca aș aduce un jucător de fotbal, el nu poate atinge un punctaj mai mare de 7 sau 8 înmulțit cu salariul mediu pe economie. Diferența de bani trebuie susținută tot din venituri proprii. Da, se poate face un mix din bani publici și privați", a spus Cian.
De ce refuză învestitorii să vină la CSA Steaua
Totodată, Andrei Cian a mai dezvăluit motivele pentru care investitorii refuză, pentru moment, să se alăture clubului CSA Steaua.
”Pentru noi este frustrant, dar problema este mai mult spre partea privată, Clubul este deschis la aceste discuții și nu văd de ce cineva s-ar opune acestei asociați.
(n.r. de ce nu vin investitorii la CSA Steaua?) Cu siguranță sunt niște aspecte juridice aici. Singura variantă viabilă este o asociație non-profit. Prin această modalitate s-ar face lucrurile în mod transparent.
Probabil este și legat de aceste procese ce țin de atâta timp. În momentul în care se vor încheia acele procese, lucrurile vor fi mai clare și se vor apropia și sponsorii”, a mai spus Cian.
Etichete: salarii , andrei cian
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, care a judecat iniţial dosarul accidentului de la 2 Mai...