Scotland v Cyprus - UEFA European Championship Qualifying - Group A - Hampden Park
Ciprioții au reacționat după ce au picat în grupă cu România în Liga Națiunilor: ”Este timpul!”
profimedia-0804828602
Reacția Federației din Kosovo, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor: o nouă dublă cu România
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Digi Sport 1 Live
Acum

Lituania - România 1-2. Maxim la ultima fază! Tricolorii, victorie chinuită, după ce au fost egalați în minutul 89

11.10.2018, 17:54

Naţionala României a învins dramatic reprezentativa Lituaniei, cu scorul de 2-1, joi seara, pe stadionul LFF din Vilnius, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor. Tricolorii, care au controlat jocul în cea mai mare parte a jocului, au ”smuls” victoria în prelungiri, prin golul marcat de Alexandru Maxim, în minutul (90+3), după ce balticii egalaseră prin Arturas Zulpa (89). Alexandru Chipciu, care va rata meciul cu Serbia de la București, a fost cel care a deschis scorul, încă din prima repriză.

Stanciu Lituania - Romania 1-2 UEFA Nations League
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

România a obţinut prima sa victorie în competiţie, după două egaluri, 0-0 acasă cu Muntenegru şi 2-2 în deplasare cu Serbia.

Echipa antrenată de Cosmin Contra a început bine şi a avut prima ocazie prin Chipciu (8), care a şutat din poziţie centrală, dar balonul a fost respins de portar. Lituania a avut o mare şansă de a deschide scorul în min. 10, când Cernych a reluat în bară, la centrarea lui Baravykas.

România a deschis scorul în minutul 13, atunci când Chipciu a reluat în plasă mingea respinsă de Algis Jankauskas din faţa lui Mitriţă. Același Mitriţă şi-a creat şi el o situaţie notabilă, dar şutul său de la 25 de metri a fost respins de portar (16). Jocul a fost în continuare unul de uzură, cu tricolorii având iniţiativa, dar fără a-şi crea ocazii de poartă. Ultima situaţie a primei reprize a fost un şut al lui Slivka (42) de la 20 de metri, prins de Tătăruşanu.

Echipa României a început bine şi partea secundă şi a avut două oportunităţi notabile: Mitriţă (52), care a fost aproape de un eurogol, a reluat din foarfecă de la 10 m, dar Setkus a respins salvator, iar apoi Stanciu (53) a şutat de la 24 metri, mingea fiind reţinută de portar.


Valskis, fost jucător al Universităţii Craiova, a avut două situaţii bune de gol, dar a şutat pe lângă poartă din careu (66), după o eroare a lui Bancu, iar apoi a fost blocat salvator de Săpunaru la 6 metri (80).

România nu a mai reuşit să creeze faze de pericol la poarta gazdelor, remarcându-se doar şutul lui Chipciu (73), la colţul scurt, prins de portar.

Balticii au egalat min. 89, la o nesincronizare în centrul apărării noastre, Zulpa a rămas singur cu portarul după o combinaţie cu Valskis şi a marcat.

Tricolorii nu au renunţat la luptă şi au reuşit să marcheze golul victoriei în min. 90+3, prin Maxim, care l-a driblat elegant pe Algis Jankauskas şi a marcat cu un şut la colţul lung.

România nu mai câştigase un meci oficial în deplasare din 8 octombrie 2016, când învingea Armenia cu 5-0. De atunci a înregistrat trei egaluri şi două eşecuri în deplasare în partide oficiale.

Naţionala României va juca duminică pe Arena Naţională cu Serbia, un meci decisiv pentru câştigarea grupei.

Lituania - România 1-2
Au marcat: Arturas Zulpa 89 / Alexandru Chipciu 13, Alexandru Maxim 90+3 
Vilnius, Stadion LFF: 2.000 spectatori
Liga Naţiunilor - Seria A, Grupa a 4-a

Lituania:16. Ernestas Setkus - 23. Rolandas Baravykas, 5. Algis Jankauskas, 2. Linas Klimavicius, 4. Vaidas Slavickas - 7. Arturas Zulpa, 18. Modestas Vorobjovas (17. Mantas Kuklys, 63), 14. Vykintas Slivka - 11. Arvydas Novikovas, 22. Fiodor Cernych (căpitan; 15. Deimantas Petravicius, 87), 10. Darvydas Sernas (19. Nerijus Valskis, 63).

Rezerve neutilizate: 1. Emilijus Zubas, 12. Dziugas Bartkus - 3. Justinas Janusevskis, 6. Povilas Leimonas, 9. Donatas Kazlauskas, 13. Domantas Simkus, 20. Valdemar Borovskij, 21. Vaidotas Silenas.

Selecţioner: Edgaras Jankauskas.

România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 6. Cristian Manea, 4. Gabriel Tamaş, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 11. Nicuşor Bancu - 15. Paul Anton, 18. Răzvan Marin - 7. Alexandru Chipciu, 23. Nicolae Stanciu (9. Dorin Rotariu, 87), 20. Alexandru Mitriţă (10. Alexandru Maxim, 78) - 19. George Ţucudean (13. Claudiu Keşeru, 71).

Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 5. Tudor Băluţă, 8. Adrian Stoian, 17. Florin Tănase, 21. Denis Drăguş.

Selecţioner: Cosmin Contra.


LIVE TEXT

Min. 90+5 - FINAL! Lituania - ROMÂNIA 1-2

Min. 90+3 - GOOOOOL ROMÂNIA: 1-2, MAXIM! Mijlocașul tricolorilor a marcat un gol extrem de important după o fază care a plecat de la Keșeru. Apoi, Maxim a primit în careul oaspeților, a preluat, a culcat un adversar dintr-un dribling, după care a finalizat în stil de mare atacant la colțul lung.

Min. 89 - GOOOL LITUANIA: 1-1, ZULPA! Mijlocașul lituanienilor a marcat cu un șut sec, din mijlocul careului, complet nemarcat, în dreapta lui Tătărușanu

INFO! SERBIA conduce cu 2-0 în Muntenegru, grație dublei lui Mitrovic

Min. 87 - ULTIMA SCHIMBARE LITUANIA! A ieșit Cernych, a intrat PETRAVICIUS

Min. 86 - ULTIMA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Stanciu, a intrat ROTARIU

Min. 85 - CARTONAȘ GALBEN RĂZVAN MARIN! Mijlocașul nostru a alunecat pe teren, după care l-a faultat pe Cernych

Min. 80 - OCAZIE MARE LITUANIA! Săpunaru a blocat la fix și am scăpat fără gol

Min. 78 - A DOUA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Mitriță, a intrat MAXIM

Min. 74 - Stanciu și-a luat inima în dinți și a șutat de la distanță, dar Setkus a apărat.

Min. 71 - PRIMA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Țucudean, a intrat KEȘERU.

Min. 69 - CARTONAȘ GALBEN SLIVKA! Mijlocașul a fost sancționat pentru un fault asupra lui Mitriță.

Min. 66 - Valskis, bine deschis în careu, a șutat pe colțul scurt, dar mingea s-a dus în plasa laterală din stânga porții lui Tătărușanu.

Min.. 63 - A DOUA SCHIMBARE LITUANIA! A ieșit Sernas, a intrat VALSKIS

Min. 63 - PRIMA SCHIMBARE LITUANIA! A ieșit Vorobjovas, a intrat KUKLYS.

Min. 52 - OCAZIE ULUITOARE ROMÂNIA! Mitriță a reluat pe spate, din foarfecă, dar Setkus a boxat formidabil. Mitriță se pare că s-a accidentat la această fază și nu se știe dacă va mai continua. KEȘERU a fost trimis la încălzire.

Min. 49 - Chipciu a centrat foarte bine de pe dreapta, mingea a traversat careul lituanienilor, după care s-a lovit de Mitriță și a ieșit afară.

Min. 46 - A început repriza a doua!

Min. 45+1 - PAUZĂ la Vilnius

Min. 44 - CHIPCIU VA RATA MECIUL CU SERBIA! Prin ”galbenul” încasat la Vilnius, al doilea în această competiție, mijlocașul este suspendat pentru meciul următor din Liga Națiunilor. După ce a observat că arbitrul i-a arătat cartonașul, Chipciu a relizat că va rata cel mai important meci și l-a certat pe Anton pentru că acesta nu și-a marcat cum trebuie adversarul. Faza a plecat de la Mitriță, care n-a pasat când a observat că nu mai poate controla partida.

Min. 44 - CARTONAȘ GALBEN CHIPCIU! Mijlocașul a fost avertizat pentru un fault din spate asupra lui Cernych

Min. 42 - Slivka a profitat de o eroare a jucătorilor noștri, după un aut bătut de Bancu, dar Tătărușanu a fost la post.

Min. 33 - Mitriță a driblat un adversar, după care a șutat spre poartă, dar fără emoții pentru Setkus

Min. 32 - CARTONAȘ GALBEN ANTON! Mijlocașul a fost sancționat pentru un fault comis asupra lui Vorobjovas. ANTON VA FI SUSPENDAT CU SERBIA!

Min. 26 - Tricolorii au dovedit până acum că se descurcă pe ”sinteticul” de la Vilnius. Elevii lui Cosmin Contra au mereu prima inițiativă și controlează deocamdată partida.

INFO: Serbia conduce în Muntenegru, datorită golului marcat de Mitroivic. La acest scor, Serbia este pe primul loc în grupă!

MIN. 13 - GOOOOOL ROMÂNIA: 0-1, CHIPCIU! Mijlocașul nostru a reluat în plasă, dimn interiorul careului, după o fază care a plecat de la Stanciu. Acesta i-a dat o pasă senzațională în față lui Țucudean, atacantul a preluat, a ajuns la linia de aut, a întors foarte bine, Mitriță a prelungit și Chipciu a marcat.

Min. 12 - OCAZIE ROMÂNIA! Țucudean a deviat un balon șutat de Anton, dar gazdele au avut noroc.

Min. 11 - BARĂ LITUANIA! Tătărușanu a avut mare șansă! Cernych a reluat din interiorul careului, dar mingea a izbit bara din stânga porții. Am scăpat cu bine. după noi probleme în centrul defensivei. 

Min. 9 - OCAZIE ROMÂNIA! Chipciu a șutat de la marginea careului de 16 metri, sub transversală, dar Setkus a scos miraculos. Faza a continuat, a urmat un corner, dar nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

Min. 7 - Tricolorii au pus stăpânire pe mijlocul terenului și domină ostilitățile

Min. 4 - Chipciu a primit o pasă în adâncime, din linia a doua, a scăpat singur cu portarul, dar se afla în ofsaid.

Min. 1 - A început partida! Lovitura de start le-a aparținut tricolorilor.

ECHIPELE DE START:

Lituania: 16. Ernestas Setkus - 23. Rolandas Baravykas, 5. Algis Jankauskas, 2. Linas Klimavicius, 4. Vaidas Slavickas - 7. Arturas Zulpa, 18. Modestas Vorobjovas, 14. Vykintas Slivka - 11. Arvydas Novikovas, 22. Fiodor Cernych (căpitan), 10. Darvydas Sernas

Rezerve: 1. Emilijus Zubas, 12. Dziugas Bartkus - 3. Justinas Janusevskis, 6. Povilas Leimonas, 9. Donatas Kazlauskas, 13. Domantas Simkus, 15. Deimantas Petravicius, 17. Mantas Kuklys, 19. Nerijus Valskis, 20. Valdemar Borovskij, 21. Vaidotas Silenas.
Selecţioner: Edgaras Jankauskas.

România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 6. Cristian Manea, 4. Gabriel Tamaş, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 11. Nicuşor Bancu - 15. Paul Anton, 18. Răzvan Marin - 7. Alexandru Chipciu, 23. Nicolae Stanciu, 20. Alexandru Mitriţă - 19. George Ţucudean.

Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 5. Tudor Băluţă, 8. Adrian Stoian, 9. Dorin Rotariu, 10. Alexandru Maxim, 13. Claudiu Keşeru, 17. Florin Tănase, 21. Denis Drăguş.
Selecţioner: Cosmin Contra.

Arbitru: Francois Letexier
Asistenți: Cyril Mugnier și Mehdi Rahmouni
Adiţionali: Amaury Delerue și Nicolas Rainville.
Arbitru de rezervă: Nicolas Danos (toţi din Franţa).

S-au jucat:

• 7 septembrie | România – Muntenegru 0-0Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)
• 10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)

Clasamentul grupei:

Muntenegru21102-04
Serbia21103-24
ROMÂNIA20202-22
Lituania20020-30

Programul următoarelor meciuri:

• AZI, 11 octombrie | Lituania – RomâniaMuntenegru – Serbia (ora 21:45)
• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)


UPDATE 20:48 Ilie Dumitrescu a comentat, în direct la Digi Sport Special, primul "11" al lui Contra.

"Contra mizează mult pe experienţa celor doi fundaşi centrali, Tamaş - Săpunaru. Eu am aşteptări mari de pe benzi. De la Bancu - Mitriţă şi Manea - Chipciu. Dar cel care poate aduce plusul e Stanciu", a spus Ilie Dumitrescu, pentru ca apoi să comenteze şi preferarea lui Ţucudean, în avanposturi, în detrimentul lui Keşeru: "E în formă, are un moral bun".

UPDATE 19:57 Cosmin Contra s-a decis în privinţa primului "11" al României:

Tătăruşanu - Manea, Săpunaru, Tamaş, Bancu - Anton, Marin - Chipciu, Stanciu, Mitriţă - Ţucudean

UPDATE Ora 18:45: Numerele pe care tricolorii le vor purta pe tricou la Vilnius:

Portari: 1. Costel Pantilimon, 12. Ciprian Tătărușanu, 16. Florin Niță

Fundași: 2. Romario Benzar, 3. Alin Toșca, 4. Gabriel Tamaș, 5. Tudor Băluță, 6. Cristian Manea, 11. Nicușor Bancu, 22. Cristian Săpunaru

Mijlocași: 7. Alexandru Chipciu, 8. Adrian Stoian, 9. Dorin Rotariu, 10. Alexandru Maxim, 15. Paul Anton, 17. Florin Tănase, 18. Răzvan Marin, 20. Alexandru Mitriță, 23. Nicolae Stanciu

Atacanți: 13. Claudiu Keșeru, 19. George Țucudean, 21. Denis Drăguș

UPDATE Ora 17:52. Jucătorii naționalei s-au plimbat timp de o oră în centrul orașului Vilnius înaintea partidei. Acolo s-au întâlnit și cu câțiva suporteri care vor fi prezenți pe stadion.

Galerie Foto

UPDATE Ora 17:15. Tricolorii vor juca în roșu în partida cu Lituania. Va fi prima partidă în această culoare după victoriile din 2014 obținute în debutul campaniei pentru Euro 2016, 1-0 în Grecia și 2-0 în Finlanda.

Tricolorii vor evolua diseară în echipam,entul de deplasare, cel de culoare roșie
Echipa națională a României joacă de obicei în galben

România joacă în această seară, la Vilnius, al treilea meci din grupa a patra a Ligii C din Liga Naţiunilor, contra Lituaniei.

"Tricolorii" sunt doar pe locul 3 în grupă înaintea partidei programate pe gazonul sintetic al arenei de numai 5.400 de locuri pe care îşi dispută meciurile şi echipa al cărei golgheter este Liviu Antal, Zalgiris Vilnius.

România a remizat în ambele meciuri disputate până acum în competiţia nou-înfiinţată de UEFA: 0-0, la Ploieşti, cu porţile închise, cu Muntenegru, şi 2-2 la Belgrad cu Serbia.

Stanciu şi Ţucudean au marcat golurile echipei lui Cosmin Contra pe stadionul "Partizan", unde România a revenit după ce a fost condusă de două ori.

"După meciul din Serbia încrederea lor în ce putem realiza trebuie să fie foarte, foarte mare", e convins selecţionerul Cosmin Contra.

România a câştigat mereu în Lituania

România a învins de zece ori în 11 dueluri directe Lituania. Singurul eşec a fost însă un dureros 0-3, la Cluj, în septembrie 2008, în debutul preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.

Ultima confruntare cu balticii a fost un amical din martie 2016, câştigat cu 1-0 de "tricolori" la Giurgiu, graţie unui gol marcat de Stanciu.

Lituania e ultima în grupă, fără niciun punct în primele două meciuri disputate în Liga Naţiunilor. A pierdut pe teren propriu cu Serbia, 0-1, şi a fost învinsă cu 0-2 în Muntenegru.

"Fără să par arogant, cred că suntem echipa mai bună şi îmi doresc cele trei puncte", a spus şi Nicolae Stanciu.

ECHIPELE PROBABILE

Lituania: Šetkus - Lasickas, A. Jankauskas, Klimavičius, Šernas - Verbickas, Žulpa - Slivka, Kuklys, Novikovas - Černych.

România: Tătărușanu - Cr. Manea, Tamaș, Săpunaru, Bancu - R. Marin, P. Anton - Chipciu, N. Stanciu, Mitriță - Keșeru.

Lituania - România va fi în această seară, de la ora 21.45. Partida va putea fi urmărită în format live-text pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: cosmin contra , liga natiunilor , lituania - romania , lituania romania live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
man
S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului
promovare
Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului
Screenshot 2024-04-27 at 22.52.04
Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană
mm-stoica
Citește și
Nasser Al-Khelaifi, detalii despre viitorul lui Kylian Mbappe
khelifi
Foto Atacate de Gigi Becali, promovate de UEFA. Arbitra din România, delegată la finala Ligii Națiunilor
iuliana demetrescu
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Gigi Becali, în dificultate: „Mă ispitești. Cum să-i spui lui Becali asta? Mai bine bag ștreangul la gât”
Gigi Becali, în dificultate: „Mă ispitești. Cum să-i spui lui Becali asta? Mai bine bag ștreangul la gât”
Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur!
Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur!
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Kosovarii au răbufnit: ”Fără rușine! Românii ne provoacă serios”. Au cerut intervenția UEFA
profimedia-0804829066

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”