Scotland v Cyprus - UEFA European Championship Qualifying - Group A - Hampden Park
Ciprioții au reacționat după ce au picat în grupă cu România în Liga Națiunilor: ”Este timpul!”
profimedia-0804828602
Reacția Federației din Kosovo, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor: o nouă dublă cu România
aryna konstantin
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Muntenegru - România 0-1. Țucudean, gol norocos, penalty apărat de Tătărușanu. Locul doi în Liga Națiunilor

20.11.2018, 23:05

Echipa națională a României a câștigat cu 1-0 pe terenul Muntenegrului în ultima etapă din Liga Națiunilor și a terminat pe locul al doilea în Grupa a 4-a. George Țucudean a marcat golul victoriei în minutul 44, iar Ciprian Tătărușanu a apărat un penalty în minutul 72.

LIVE Muntenegru Romania Liga Natiunilor gol Tucudean
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

Clasamentul Grupei 4 din Seria C a Ligii Națiunilor

Rezultatul nu a fost de ajuns pentru ca România să rămână în urna a treia pentru tragerea la sorți a grupelor din preliminariile Campionatului European din 2020. Ajunși în urna a patra, vom avea o misiune grea în calificările pentru turneul final la care Bucureștiul este co-organizator, alături de alte 11 orașe de pe continent.

Tricolorii au făcut un meci foarte bun la Podgorica şi au ratat mai multe ocazii importante de gol, însă au obţinut o victorie cu şansă, prin golul marcat de George Ţucudean (44), cu ajutorul portarului Petkovic, păcălit de mingea care a prins și gazonul ud în fața lui.


Tricolorii au făcut un meci foarte bun şi au ratat mai multe ocazii importante de gol. În primele 5 minute, România a ratat 3 șanse de a marca, prin Toşca (1), al cărui şut a fost blocat de Marusic, prin Ţucudean (3), care a reluat alături centrarea lui Stanciu, şi Anton (4), care a şutat de la 30 metri, puţin pe lângă poartă.

Ţucudean (17) a ieşit din nou la rampă, dar a trimis pe lângă poartă din careul mic. Keşeru (19) a tras din unghi, dar în plasa laterală, iar cea mai mare ocazie a fost ratată de Chipciu (20), al cărui lob a fost scos de sub transversală de portar. Keşeru (21) a trimis din careu pe lângă poartă, iar apoi tot el a reluat slab (34), la pasa lui Ţucudean.

Golul a venit pe finalul primdei reprize. Ţucudean (44) a şutat de la 25-26 de metri, pe un teren ud, iar Petkovic a scăpat mingea în poartă.

Gazdele au presat mai mult în repriza secundă, dar nu au reuşit să îşi creeze oportunităţi clare de gol. Mai aproape de a marca au fost tot tricolorii, dar Petkovic a reţinut în doi timpi şutul lui Chipciu (59), a respins şutul lui Keşeru (60) la colţul lung şi a salvat un gol la mingea expediată de acelaşi Chipciu (63).

Mugosa a fost blocat in extremis de Moţi (66), iar peste cinci minute a fost busculat de Săpunaru, gazdele primind penalty. Tătăruşanu (72) a reuşit să apere şutul lui Marko Jankovic.

Până la final, muntenegrenii au căutat în continuare golul egalării, fără succes, în timp ce România s-a apărat bine şi a încercat să mai înscrie pe contraatac, însă fără sorţi de izbândă.

În celălalt meci al grupei, Serbia s-a impus cu scorul de 4-1 şi a câştigat grupa.

România încheie neînvinsă grupă şi anul 2018, cu şapte victorii şi trei egaluri. Pentru România a fost prima victorie cu Muntenegru în 4 meciuri oficiale.


LIVE TEXT

Min. 90+5: Fluier final. Muntenegru - România 0-1.

Min. 90: De la margine se arată 5 minute de prelungiri.

Min. 88: Schimbare la România: iese Claudiu Keșeru (mijlocaș ofensiv) și intră Tudor Băluță (mijlocaș defensiv).

Min. 87: Gol nevalidat al muntenegrenilor, care au marcat din ofsaid. Poziția a fost la limită.

Min. 82: Modificare și la România: iese Alexandru Chipciu și intră Ciprian Deac.

Min. 81: Schimbare la Muntenegru: iese Jankovic și intră Djordjevic.

Min. 78: Muntenegrenii conduc jocul în acest moment și sunt de minute bune în jumătatea de teren a României.

Min. 74: Schimbare la România: iese George Țucudean și intră George Pușcaș.

Min. 72: RATARE! Ciprian Tătărușanu a plonjat în stânga și a apărat șutul lui Jankovic.

Min. 71: Penalty pentru Muntenegru! Săpunaru a faultat un adversar în mijlocul careului, când centrarea de pe dreapta atacului muntenegrean ieșea în aut de poartă.

  • Serbia a marcat pentru 4-1 în minutul 74 al meciului cu Lituania.

Min. 70: Cartonaș galben pentru Chipciu, pentru un fault comis aproape de tușă, la 35 de metri de poartă.

  • Serbia a marcat din nou, în minutul 71 al meciului cu Lituania și conduce cu 3-1. Locul 1 s-a îndepărtat din nou de România.

Min. 67: Cartonaș galben pentru Simic. 

Min. 64: Schimbare la Muntenegru: iese Becjraj și intră Boljevic.

Min. 63: Ocazie imensă pentru România! Chipciu a primit la 18 metri, a fentat un adversar din preluare și a șutat frumos, dar portarul a respins în lateral.

  • A marcat și Lituania, în minutul 64 al meciului de la Belgrad. Serbia conduce acum cu 2-1. România are nevoie de o victorie și ca Serbia să nu câștige, pentru ca tricolorii să termine grupa pe primul loc.

Min. 57: Cartonaș galben pentru Ivanic, după o intrare prin alunecare asupra lui Alexandru Maxim, care mișcase mingea chiar înaintea intervenției mijlocașului muntenegrean.

Min. 60: Ocazie pentru România! Keșeru a șutat violent din afara careului, dar portarul gazdelor s-a întins excelent și a respins în corner cu o paradă lăudabilă.

  • Serbia are 2-0 în minutul 58, iar șansele noastre pentru o clasare pe primul loc au scăzut extrem de mult.

Min. 54: Maxim i-a pasat extraordinar cu călcâiul în careu lui Keșeru, dar șutul acestuia din prima a fost blocat de un apărător advers.

Min. 53: Cartonaș galben pentru Cristian Manea, după un fault comis asupra lui Jovovic, foarte aproape de careul României. 

Min. 52: Moment periculos în careul României, cu o urcare foarte bună a lui Ivanic în careu. Mijlocașul l-a driblat frumos pe Moți, dar Toșca a venit foarte bine și l-a blocat cu o intrare prin alunecare, respingând în corner.

  • Serbia a deschis scorul în minutul 51 al meciului cu Lituania și are 1-0, scor la care revine pe primul loc în grupă.

Min. 46: Începutul reprizei secunde. 

Min. 45+2: Pauză la Podgorica, acolo unde România conduce cu 1-0 pe terenul Muntenegrului, la capătul unei reprize care ne-a aparținut 100%.

  • Scorul de la Serbia - Lituania este 0-0 la pauză și, dacă lucrurile vor rămâne la fel până la final, România ar termina pe primul loc în Grupa a 4-a a Seriei C din Liga Națiunilor.

Min. 44: GOOOOL România! George Țucudean a șutat puternic de la circa 28 de metri, iar mingea care a prins gazonul ud l-a păcălit pe portarul Petkovic, care a scăpat-o pe sub el.

Min. 38: Moment periculos în careul României, cu Jovovic care a primit mingea și a preluat pe piept, cu spatele la poartă, s-a întors, dar a luftat în momentul decisiv.

Min. 37: După un corner al muntenegrenilor, Jovovic a primit liber la peste 30 de metri și a șutat, dar a trimis prea înalt și mingea s-a dus peste poarta lui Tătărușanu.

Min. 35: Maxim a primit în stânga, a pătruns în careu și a șutat la colțul scurt, dar portarul a reținut cu siguranță.

Min. 34: Cartonaș galben pentru Jankovic, după ce a protestat pentru că arbitrul nu a acordat fault la o intrare asupra lui. 

Min. 34: România a fost din nou aproape de gol! Tricolorii au plecat pe contraatac, mingea a ajuns pe dreapta, la Țucudean, care a pasat în centru, pentru urcarea lui Keșeru. Acesta a ajuns cu greu la minge și a trimis slab, cu stângul, iar portarul Petkovic a prins fără probleme.

Min. 29: Cartonaș galben pentru Jovovic, pentru un fault comis aproape de mijlocul ternului, la 40 de metri de poarta muntenegreană.

Min. 27: Claudiu Keșeru încasează primul cartonaș galben al meciului, pentru o intrare întârziată, prin alunecare, asupra unui fundaș advers, în careul muntenegrean. Atacantul nostru pornise în alunecare și nu s-a putut opri la timp, pe gazonul ud, după ce adversarul a ajuns primul la minge și a reușit să respingă.

Min. 25: Alin Toșca a respins din alunecare o centrare de pe dreapta atacului muntenegrean, la cea mai legată acțiune a gazdelor. Din cornerul rezultat, Kopitovic a reluat slab și a trimis cu mult pe lângă poartă.

Min. 21: Din nou pericol la poarta muntenegrenilor. Keșeru a primit mingea în careu după ce Stanciu a trimis pe jos dintr-un corner de pe stânga, dar nu a putut relua ideal și șutul său s-a dus cu puțin pe lângă poartă.

Min. 20: Ocazie pentru România! Chipciu a primit în marginea careului, a avansat câțiva pași și a trimis periculos, cu stângul, iar portarul Petkovic a respins de sub bară.

Min. 19: Încă o fază periculoasă a României! Keșeru a primit în careu, în partea stângă, a preluat și a șutat puternic, dar a trimis în plasa laterală.

Min. 17: Ocazie pentru România! Țucudean a venit foarte bine la colțul scurt și i-a luat fața unui fundaș la o centrare de pe stânga, dar nu a reușit să reia pe poartă.

Min. 12: După un start "ca din pușcă" de partea românilor, ritmul jocului s-a mai domolit. Fanii muntenegreni au aprins câteva fumigene și torțe în tribune.

Min. 9: O mică eroare în apărarea României, cu Săpunaru care a ezitat să intervină la o minge care îl viza pe Jankovic, dar Tătărușanu a ieșit foarte bine din careu și a respins la o fază la care atacantul muntenegrean putea rămâne singur cu el.

Min. 4: Încă o șansă de gol pentru România! Paul Anton a șutat din afara careului, de la circa 30 de metri, dar mingea a trecut cu puțin pe lângă stâlpul stâng al porții gazdelor.

Min. 3: România seamănă din nou pericol la poarta adversă. Stanciu a centrat de pe dreapta și l-a găsit pe Țucudean, însă acesta nu a reușit să reia ideal și a trimis către colțul lung, dar pe lângă poartă.

Min. 1: Tricolorii au ajuns în careul muntenegran încă din primul minut. Țucudean a primit în stânga și a trimis pe jos, în centru, Maxim a căzut, iar minge a ajuns la Toșca, al cărui șut a fost blocat în ultima clipă.

UPDATE, ora 21:45: Min. 1: A început meciul dintre Muntenegru și România! Terenul arată foarte bine, în ciuda ploii abundente care a căzut la Podgorica în ultimele 24 de ore. Încă plouă, dar se pare că nu vor fi probleme cu suprafața de joc.

ECHIPELE DE START

Muntenegru: 1. Petkovic – 23. Marusic, 5. Kopitovic, 22. Simic, 7. Vesovic – 18. Kosovic, 20. Ivanic – 10. Jankovic, 9. Mugosa, 16. Jovovic – 11. Beciraj (cpt.). Selecționer: Ljubisa Tumbakovic
Rezerve: 12. Mijatovic, 13. Ljuljanovic, 2. Radunovic, 3. Boljevic, 4. Hocko, 6. Vujacic, 8. Djordjevic, 14. Zoric, 15. Kajevic, 17. Mirkovic, 19. Scekic, 21. Klimenta

România: 12. Tătărușanu – 6. Manea, 22. Săpunaru-cpt., 4. Moți, 3. Toșca – 15. Anton, 23. Stanciu – 7. Chipciu, 10. Maxim, 13. Keșeru – 19. Țucudean. Selecționer: Cosmin Contra
Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Niță – 2. Pașcanu, 5. Băluță, 8. Hagi, 9. Pușcaș, 11. Bancu, 14. Nedelcearu, 17. Deac, 18. Marin, 20. Mitriță, 21. Cicâldău

Arbitru: Felix Zwayer, Asistenți: Thorsten Schiffner, Marco Achmuller. Adiționali: Tobias Stieler, Sascha Stegemann. Al patrulea oficial: Christian Gittelmann (toți din Germania)


UPDATE ora 21:10. Românii au sosit la stadion. Aproximativ 100 de suporteri vor încuraja naționala lui Contra. 

UPDATE ora 21:00. Echipele de start:

Muntenegru: 1. Petkovic – 23. Marusic, 5. Kopitovic, 22. Simic, 7. Vesovic – 18. Kosovic, 20. Ivanic – 10. Jankovic, 9. Mugosa, 16. Jovovic – 11. Beciraj (cpt.). Selecționer: Ljubisa Tumbakovic
Rezerve: 12. Mijatovic, 13. Ljuljanovic, 2. Radunovic, 3. Boljevic, 4. Hocko, 6. Vujacic, 8. Djordjevic, 14. Zoric, 15. Kajevic, 17. Mirkovic, 19. Scekic, 21. Klimenta

România: 12. Tătărușanu – 6. Manea, 22. Săpunaru-cpt., 4. Moți, 3. Toșca – 15. Anton, 23. Stanciu – 7. Chipciu, 10. Maxim, 13. Keșeru – 19. Țucudean. Selecționer: Cosmin Contra
Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Niță – 2. Pașcanu, 5. Băluță, 8. Hagi, 9. Pușcaș, 11. Bancu, 14. Nedelcearu, 17. Deac, 18. Marin, 20. Mitriță, 21. Cicâldău

Arbitru: Felix Zwayer, Asistenți: Thorsten Schiffner, Marco Achmuller. Adiționali: Tobias Stieler, Sascha Stegemann. Al patrulea oficial: Christian Gittelmann (toți din Germania)

UPDATE ora 20:40. Așa arată gazonul cu o oră înainte de startul partidei:

Galerie Foto

UPDATE ora 20:10. Federaţia Română de Fotbal a anunţat, pe pagina oficială de Facebook a naţionalei României, că disputarea meciului de la Podgorica depinde de evoluţia vremii.

“Oficialii partidei au decis să monitorizeze evoluţia vremii până la ora de start a partidei, disputarea acesteia depinzând de dispariţia fulgerelor şi absenţa unor precipitaţii abundente”, se arată pe pagina de Facebook Echipa naţională de fotbal a României.

UPDATE ora 19:45: Echipa de start a României pentru meciul din Muntenegru, cu începere de la ora 21:45:
Tătăruşanu - Cr. Manea, Săpunaru, Moţi, Toşca - Anton, Stanciu - Chipciu, Keşeru, Maxim - Ţucudean.

UPDATE ora 18:40: La Podgorica este cod roșu de ploi și vânt, înaintea meciului Muntenegru - România, din Liga Națiunilor. S-a discutat chiar posibilitatea amânării partidei, însă oficialii au decis să se joace, după cum anunță corespondentul Digi Sport de la Podgorica, Toni Sorică. Rămâne de văzut dacă terenul va rezista.

Etichete: muntenegru - romania , romania liga natiunilor , preliminarii euro 2020 , rezultate liga natiunilor , clasament liga natiunilor , muntenegru-romania liga natiunilor , tragere la sorti euro 2020 , live text muntenegru romania , muntenegru - romania 0-1 2018


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași

Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”
gigi baluta
Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Recomandările redacției
aryna konstantin
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka

Fostul jucător belarus de hochei pe gheaţă Konstantin Koltsov, partenerul jucătoarei de tenis Aryna Sabalenka, a încetat din viaţă la vârsta de 42 de ani.

Exclusiv Darren Cahill a ”supervizat” antrenamentul Simonei Halep la Miami, locul în care s-au despărțit în 2017
2024 Miami Open - Day 3 - Practice Court
Dramă uriașă la Miami Open: Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka, a încetat din viață
koltsov sabalenka
Nimeni nu a cerut testul B în cazul lui Cosmin Matei. Ce riscă jucătorul
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, BARAJ LIGA 1 CASA PARIURILOR (29.05.2022)
Citește și
Nasser Al-Khelaifi, detalii despre viitorul lui Kylian Mbappe
khelifi
Foto Atacate de Gigi Becali, promovate de UEFA. Arbitra din România, delegată la finala Ligii Națiunilor
iuliana demetrescu
Sydney Sweeney, într-un top alb care nu a lăsat mult loc imaginației. Actrița din „Euphoria” a făcut furori pe covorul roșu
Sydney Sweeney, într-un top alb care nu a lăsat mult loc imaginației. Actrița din „Euphoria” a făcut furori pe covorul roșu
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Kosovarii au răbufnit: ”Fără rușine! Românii ne provoacă serios”. Au cerut intervenția UEFA
profimedia-0804829066

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat