SS Lazio v AS Roma, Coppa Italia Frecciarossa, Football,10 January 2024, Stadio Olimpico, Rome, Lazio, Italy - 16 Jan 2024
Jose Mourinho nu s-a putut abține: i-a făcut ”praf” pe jucătorii lui Manchester United
carlo-ancelotti-jose-mourinho
Antrenorul care a fost ”spectator de lux” la Fulham - Liverpool 1-3 și care le-a aprins imaginația fanilor ”cormorani”
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

"Poți pune o vacă în mijlocul terenului". Declarațiile "istorice" ale lui Jose Mourinho, demis de la Tottenham

articol scris de Digi Sport
19.04.2021, 16:13

Jose Mourinho tocmai a fost demis de la Tottenham, însă de-a lungul timpului portughezul a rămas în istorie cu declarațiile sale memorabile. Presa britanică a făcut un "recensământ" al acestora.

pjimage (1)
Colaj Jose Mourinho / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Jose Mourinho: "Poți să pui o vacă în mijlocul terenului, iar apoi trebuie să te oprești pentru că e o vacă acolo"

1. "Am jucători de top și, cu scuzele de rigoare, avem și un manager de top. Vă rog, nu mă faceți arogant, pentru că ceea ce spun e adevărat. Sunt campion european, nu sunt unul din mulțime, cred că sunt unul special" - în 2004, la momentul numirii sale la Chelsea. De aici și porecla sa, "The Special One".

2. "Cred că el e unul dintre acei oameni numiți voyeuriști. Îi place să urmărească alți oameni. Sunt câțiva oameni care, când se află acasă, se uită printr-un telescop uriaș să vadă ce se întâmplă în alte familii. El vorbește și tot vorbește și tot vorbeșe despre Chelsea" - despre Arsene Wenger.

3. "Dacă s-ar face un film despre viața mea, cred că ar trebui ca George Clooney să joace rolul meu. E un actor fantastic, iar soția mea crede că el ar fi ideal"

4. "E omletă și ouă. Nu ouă, nu omletă! Depinde de calitatea ouălor. În supermarket sunt unele de top, apoi sunt și de categoria a doua și a treia, care sunt mai scumpe decât altele, iar cu unele îți faci o omletă mai bună. Deci când ouăle de top se află la supermarket, iar tu nu poți să te duci acolo, ai o problemă" - despre lipsa de bani pentru ca el să fie plătit.


5. "Singurul club unde soțul ei m-a înlocuit a fost Inter Milano, unde, în 6 luni, el a distrus cea mai bună echipă din Europa la acel moment. Iar pentru ca ea să se gândească și la mine și să vorbească despre mine, cred că cucoana își cam ocupă timpul cu asta, iar dacă ar avea grijă de dieta soțului ei, ar avea mai puțin timp să vorbească despre mine" - despre Rafael Benitez.

6. "Nu e important cum jucăm. Dacă tu ai un Ferrari, iar eu am o mașină mică, ar trebui să-ți sparg un cauciuc sau să-ți pun zahăr în rezervor ca să te înving într-o cursă" - despre cei care îl criticau pentru stiul imprimat la Inter.

7. "Dacă el are dreptate, iar mie îmi este frică de eșec, asta se întâmplă pentru că eu nu prea am eșuat prea des. Opt ani fără trofee, asta înseamnă eșec. El e un specialist în eșecuri. Dacă aș face eu asta la Chelsea timp de 8 ani, aș pleca și nu m-aș mai întoarce" - despre Arsene Wenger.

8. "Se poate spune că a înscris tușierul. A fost un gol care a venit de pe lună sau din tribunele de pe Anfield" - despre golul-fantomă al lui Luis Garcia pentru Liverpool în semifinala Champions League din 2005.

9. "Nu am nimic de spus, chiar nimic, nimic, nimic, nimic. Îmi pare foarte rău că nu am nimic de spus" - patru răspunsuri identice ale lui Mourinho la întrebările unui jurnalist după înfrângerea cu 1-3 în fața lui Liverpool, în octombrie 2015.

10. "Poți să pui o vacă în mijlocul terenului, iar apoi trebuie să te oprești pentru că e o vacă acolo" - despre un meci cu Newcastle.

Jose Mourinho: "De ce suferă Chelsea atât de mult de când am plecat eu? Pentru că am plecat"

11. "Cirsumstanțele sunt dificile pentru noi, cu noile reguli ale fotbalului, pe care trebuie să le suportăm. E imposibil să avem un penalty cu Manchester United și este imposibil să fie penalty-uri în favoarea lui Chelsea. Nu este o conspirație, este o realitate. Eu vorbesc despre fapte. Dacă nu e așa, am nevoie de ochelari mari" - momentul în care l-a provocat pe Rafa Benitez.

12. "E un meci cu două goluri, dar există o singură echipă căreia îi place să joace fără minge. Acea echipă joacă foarte bine, iar mingea circulă și circulă și circulă, iar calitatea posesiei este bună, dar nu marchează. Nu are sens. Au întrebat comitetul FIFA dacă ei pot câștiga așa, dar li s-a spus că e imposibil, că posesia mare nu este esențială pentru a câștiga meciuri și a fi campion" - Mourinho, la premiile acordate de Chelsea în mai 2015.

Tot atunci, Mourinho a vorbit și despre Manchester City: "Apoi, mai este o echipă care are un singur obiectiv. Iar ei marchează o mulțime de goluri cu jucători de pe toate posturile, și marchează și tot marchează și tot marchează. Dar ei niciodată nu primesc gol pentru că nu există poartă. Au discutat cu FIFA și au spus că nu pot fi campioni pentru că există o singură poartă".

Mourinho despre Arsenal, în cadrul aceleiași gale: "Mai este și a treia echipă, iar a treia echipă vrea să joace cu două obiective. Ei înscriu câteva goluri, dar mai și primesc câteva. Însă ei marchează goluri foarte frumoase, iar apoi vine autobuzul și nu mai pot să o facă".

13. "Vreau să-i fac pe jucătorii din echipa mea să aibă o tunsoare decentă, nu ca freza rastafariană pe care alții o au" - despre propria lui tunsoare.

14. "Poate că El crede că eu sunt un tip de treabă. Eposibil să creadă asta, pentru că altfel nu mi-ar fi oferit atât de multe. Am o familie frumoasă, lucrez într-un loc unde am visat mereu să lucrez. El m-a ajutat foarte mult încât cred că are o opinie foarte bună despre mine" - despre Dumnezeu.

15: "Dacă clubul decide să mă demită din cauza rezultatelor proaste, asta face parte din joc. Dacă se va întâmpla asta, voi fi milionar și voi fi la alt club peste vreo două luni" - în martie 2007, când se vorbea că va fi demis de la Chelsea.

16. "Jucătorii tineri sunt ca pepenii. Doar când tai pepenele și îl guști, ești sută la sută sigur că este bun"

17. "Pentru mine, presiunea este ca gripa aviară. Simt multă presiune cu problema din Scoția. Nu este amuzantă și mă tem mai mult de ea decât de fotbal"

18. "E ca și cum ai avea o pătură prea scurtă. Tragi pătura în sus ca să ai pieptul cald și îți ies picioarele afară. Nu pot să cumpăr o pătură mai mare pentru că magazinul e închis. Dar pătura e din cașmir" - despre criza accidentărilor la Chelsea.

19. "Există doar două modalități ca eu să plec de la Chelsea. Una este în iunie 2010, când îmi termin contractul, dacă echipa nu îmi oferă altul nou. A doua modaltate este ca Chelsea să mă dea afară. Dar nu există modalitatea ca managerul să plece pentru că așa decide el. Nu le-aș face niciodată asta suporterilor lui Chelsea".

20. "De ce suferă Chelsea atât de mult de când am plecat eu? Pentru că am plecat" - după demiterea lui Luiz Felipe Scolari de la Chelsea în 2009.

  • Mourinho (58 de ani) a fost demis de la Tottenham, deși mai avea contract până în iunie 2023. Drept urmare, va primi despăgubiri de 30 de milioane de lire sterline, adică echivalentul a 34,62 milioane de euro, potrivit presei britanice.

Etichete: jose mourinho , tottenham , mourinho demis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Tottenham a pregătit 50.000.000€ pentru primul transfer al verii
radu
Șansa lui Radu Drăgușin! Poate profita de accidentarea colegului său: anunțul venit din Anglia
Tottenham Hotspur v Manchester City, Emirates FA Cup, Fourth Round, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 26 Jan 2024
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Fotbalul nu ar mai fi niciodată la fel! Jose Mourinho se gândește la o schimbare uriașă: ”Va fi considerat un geniu”
AS Roma v FC Sheriff - UEFA Europa League

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”