Video Exclusiv Rapid, evaluat la maximum 700.000 de euro. Probleme pentru cine va prelua palmaresul
10.05.2017, 16:52După ce stai de vorbă cu Mihai Florea, lichidator din partea Sierra Quadrant al "FC Rapid Bucuresti SA", îţi dai seamă o dată în plus de dezastrul lăsat de administrarea lui Valerii Moraru la clubul din Giuleşti. Probabil că nu e departe de ceea ce i-au oferit Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, care la rândul lor au preluat de la George Copos. Dar el poate fi considerat ”groparul” echipei, pentru că sub conducerea lui clubul fondat în 1923 a intrat în faliment. În afara unor tricouri şi a unor trofee, lichidatorul nu prea are ce vinde. Cu toate acestea speră să obţină o sumă de până la 700.000 de euro pentru brand.
Handbal: Dinamo - Fredericia, joi, 19:45, DGS 2
Liga 2: FCU Craiova - Unirea Ungheni, joi, 20:00, DGS 1
Din păcate pentru cei care vor câştiga licitaţie, aceasta va avea loc după startul sezonului
"Singurul lucru care pot fi valorificat la această societate ar fi marca Rapid, palmaresul echipei. Echipa este cea care a făcut palmaresul, nu acţionarii sau asociaţii sau altcineva ... Este o himeră acest palmares, nu există un document care să ateste că e cineva care să se afle în posesia acestui palmares.
Voi merge la FRF cu o adresă să solicit, din câte am înţeles acolo sunt cei care ţin istoricul unui club care a activat în România. Probabil o să-mi dea o hârtie, mă gândesc, nu ştiu, o să-mi dea o hârtie prin care să se ateste în câte campionate a participat Rapid, trofee câştigate, care e coeficientul Rapidului la UEFA", a declarat Florea pentru Digi Sport.
"La licitaţie o să scoatem atât marca, cât şi palmaresul, echipament şi tot ce e legat de istoria Rapidului. Din păcate, în momentul de faţă nu prea se înghesuie lumea să facă evaluarea. Asta e determinat de ce s-a întâmplat la Steaua şi la Dinamo cu evaluatorii. Unul este arestat şi celălalt este cercetat. Toţi evaluatorii cu care am încercat să purtăm o discuţie legată de această temă au declinat oferta noastră.
Cine vrea să facă o echipă ca Rapid, de ce are nevoie? De suporteri. Or Rapid are cei mai mulţi suporteri din România, lăsând la o parte ce se întâmplă în momentul de faţă. Dacă e cineva care a cumpărat palmaresul, marca, culorile, palmaresul, istoria, normal ar avea 10-15.000 de spectatori la fiecare meci", a spus, optimist reprezentantul lichidatorului judiciar.
Întrebat cam cât crede că ar putea obţine în cel mai bun caz la acea licitaţie, Florea a avansat o cifră importantă, dar mult mai mică decât ar fi plătit oricine pentru a prelua vechea societate.
"Undeva între 200.000 şi 700.000 de euro cred că se pot obţine. Cel mai târziu în luna octombrie o să avem o primă licitaţie, la un preţ aprobat de creditori. Nu doar cei de la Voluntari sunt interesaţi. Mai sunt persoane care şi-au manifestat interesul de a participa la licitaţie. Inclusiv cei de la AFC Rapid... Sunt câteva formaţii înfiinţate de suporteri", a declarat acesta.
Recent, pentru Oţelul (un titlu de campioană) s-a realizat o licitaţie asemănătoare cu ceea ce se doreşte pentru Rapid, un pachet pentru tot ce înseamnă palmares, culori, sigle etc la care s-au obţinut circa 10.000 de euro. De asemenea, lichidatorul lui FC Argeş (două titluri) a anunţat că licitaţia pe care o va organiza va avea preţul de pornire 23.000 de euro.
După cum se ştie, în urmă cu puţină vreme a apărut o informaţie care i-a înflăcărat pe cei mai mulţi dintre fanii giuleştenilor. Managerul celor de la Voluntari, Dan Leasă, a confirmat că societatea care administrează echipa din Liga 1 vrea să participe la licitaţia pentru palmaresul Rapidului, iar dacă va câştiga că transforme Voluntariul în Rapid, iar echipa să se mute şi să joace pe stadionul de lângă Podul Grant după reconstruirea stadionului. Noul Rapid ar beneficia de baza excelentă de pregătire de la Voluntari şi de Academia de Juniori de acolo.
Etichete: rapid , faliment , cristescu , zamfir , moraru , lichidator
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Tudor Chirilă a fost implicat marți după-amiază într-un scandal, pe o stradă din Sectorul 1, după...