florin prunea-
Exclusiv Florin Prunea a remarcat un singur nume, după Universitatea Craiova - CFR Cluj: ”Ține o echipă în viață”
Cupa României, ediția 2024/2025: noul regulament și calendarul complet
”Am avut un secret!”. MM Stoica a dezvăluit totul, după ce FCSB a câștigat titlul
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv “Război” intern la FRF! “E operațiunea MOV acum”. Dezvăluirile lui Florin Prunea

articol scris de Digi Sport
12.04.2023, 21:32

Scandalul în care oficialul FRF Ion Geolgău este acuzat că a cerut bani pentru a favoriza selecția mai multor juniori la loturile echipelor naționale a stârnit numeroase reacții și a generat declanșarea unei anchete la Federație.

burleanu
Răzvan Burleanu / Foto: Captură FRF TV
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Florin Prunea: "E operațiunea MOV acum la FRF: miel, ouă, vin"

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că a sesizat Departamentul de Integritate şi Antifraudă al FRF în legătură cu selecţiile făcute la loturile naţionale de juniori.

Mai mulţi părinţi ai unor copii care au fost chemaţi la loturile naţionale au reclamat în ultima perioadă criteriile de selecţie, unul dintre ei afirmând că i s-a cerut bani în schimbul convocărilor.

În direct la Digi Sport, Florin Prunea (54 de ani) a dezvăluit că este un "război" intern la FRF, iar mai multe persoane i-ar fi cerut președintelui Răzvan Burleanu să ia măsuri în legătură cu "traficul de influență" de la loturile naționale de copii și juniori.

"Am înțeles că domnul Burleanu știe situația de mai mult timp. Nu e nimeni din statul român care să intervină în această situație? Sunt trei săptămâni în care se vorbește despre șpăgi, trafic de influență. Burleanu nici măcar n-a ieșit cu o explicație. Nu e posibil! Ieși și spune ceva!


OK, Prunea e nebun, dar ceilalți? Toată lumea e nebună? E inadmisibil ca președintele FRF să aibă un punct de vedere măcar, nu mai spus să se ia măsuri.

La FRF e un război pe față, știe toată lumea. E gașca lui Bodescu, cu Stoichiță și încă doi, trei. Dincolo e Vișan, despre care n-am auzit nimic urât, în afară că nu-i place fotbalul. În spatele lui sunt băieții care vor să muncească, n-o să le dau numele.

Oamenii s-au dus la Burleanu și i-au spus “Nu mai suportăm, e nenorocire”. Se dă șpagă brânză, carne. E operațiunea MOV acum: miel, ouă, vin. Zilele astea a început, mi-au zis oameni din interior. Vorbim despre convocările la copii și juniori.

Acum nici Burleanu nu știe ce să facă, pe cine să aleagă între Bodescu și Vișan. Eu aș merge cu Vișan și cu oamenii aceia care vor să muncească", a spus Florin Prunea, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Ion Geolgău a reacționat după acuzațiile de luare de mită

Directorul departamentului de scouting al FRF dezminte cu vehenență informațiile apărute în presă.

"Am citit cu mâhnire și o profundă dezamăgire declarațiile domnului Marius Iurea pe care vă mărturisesc că nu îl cunosc personal. Totuși, îmi aduc aminte de acțiunea respectivă, a fost în toamna anului 2018, însă eu nu m-am întâlnit cu domnul Iurea, așa cum acesta menționează.

Nu m-am ocupat de organizarea niciunei acțiuni de selecție, în sensul de a organiza transportul jucătorilor sau al părinților. Singurul loc în care aș fi putut să discut cu domnul Iurea ar fi fost la terenul de joc, unde nu îmi aduc aminte cu cine am discutat exact.

Dezmint categoric afirmațiile făcute de domnul Iurea, afirmații care mi se par demne de un scenariu de film negru, cu încăperi insalubre, podea umedă și mizerie. Credeți că eu, Ion Geolgău, sunt responsabil cu preluarea părinților de la aeroport și cazarea acestora? Este absurd!

Gardienii sălbăticiei, doi tineri pasionați, adună date și veghează asupra necuvântătoarelor pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la 18:25.

Am ajuns la vârsta de 62 de ani și niciodată în viața mea nu am fost mai mâhnit din cauza fotbalului decât sunt acum. Sunt 50 de ani de când mă aflu în fenomen, m-am pus în slujba acestui sport și consider că merit mai mult respect. Nu am luat nici măcar o cafea de la un părinte.

Ba din contră, dacă situația a făcut ca eu să mă aflu la masă cu un părinte, eu am fost cel care am achitat cafeaua respectivă. Nu am primit un euro din partea vreunui părinte și mereu mi-am făcut meseria în mod corect, obiectiv, fără a avantaja sau a dezavantaja pe cineva.

Funcția mea în cadrul FRF, aceea de Director al Departamentului de Scouting, nu îmi oferă dreptul de a face selecția la loturile naționale. De exemplu, la prima acțiune a unui nou lot, la Under 15, sunt 66 de jucători, câte 6 pe post.

Suntem 10-12 persoane care votăm, membrii în Comisia Tehnică a FRF, plus antrenorii de la toate loturile de juniori. Fiecare copil primește un punctaj, însă se ține cont și de parametrii fizici ai jucătorilor, ei fiind monitorizați pe toată durata acțiunii de selecție. Așa se aleg cei ce participă la prima acțiune a naționalei U15.

De aici încolo, selecționerul este cel ce se ocupă de selecție. Nu am intervenit niciodată la niciun selecționer pentru un anume jucător și de-a lungul timpului au fost mulți selecționeri la loturile de juniori. Unii au plecat la mai bine, la alții s-a renunțat pentru că nu și-au atins obiectivele.

Niciunul dintre aceștia nu poate spune că selecția i-a fost influențată de Ion Geolgău! Pot înțelege că un tată își dorește binele pentru copilul lui și e normal să creadă în el și să aibă impresia că ar merita să fie la lotul național. Însă nu trebuie să lase frustrarea să îl facă să arunce cu noroi în cei ce l-au evaluat altfel pe acesta.

Nu pot rămâne pasiv la aceste acuzații. Mă consider calomniat de către domnul Marius Iurea și îl voi da în judecată pentru a îmi dovedi nevinovăția. Am discutat deja cu avocatul meu și ne vom adresa justiției pentru a face dreptate.

În încheiere, doresc să transmit un mesaj. Observ că există o campanie de denigrare în ceea ce privește departamentul tehnic din cadrul Federației Române de Fotbal. Știu bine cine o orchestrează și știu și de ce.

Îl rog să își vadă de treabă în ceea ce mă privește, să nu mă mai folosească pe mine sau pe alți colegi din FRF ca pe niște ținte pentru a-și promova propriile interese", a spus Ion Geolgău, conform unui comunicat postat pe site-ul FRF.

Etichete: frf , florin prunea , federatia romana de fotbal , razvan burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
mm-stoica2
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul
fcsb 2
Recomandările redacției
”Am avut un secret!”. MM Stoica a dezvăluit totul, după ce FCSB a câștigat titlul

Video Cea mai în formă jucătoare din lume a izbucnit în timpul meciului cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”
profimedia-0868753464
Xabi Alonso vrea să aducă la Bayer Leverkusen unul dintre cei mai vechi jucători ai lui Real Madrid
Bayer 04 Leverkusen v FC Bayern München - Bundesliga
Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României
Duckadam
Citește și
Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo
bogdan andone
Exclusiv Florin Prunea a văzut ce a declarat Costel Gâlcă și a spus lucrurilor pe nume
florin prunea
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el”
Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el”
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”