timi5
Foto Planul anunțat, după ce construcția de 167.000.000€ din România a fost aprobată de Guvern: ”Garantez”
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)
Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica
Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2
Digi Sport 1 Live
Acum
Euro Fotbal

Exclusiv Replica lui Rotariu după ce Maradona a spus că i-a rupt glezna. "Nu-și amintește bine, n-am luat nici galben, dar mă onorează"

articol scris de Andru Nenciu
19.06.2020, 11:50

Iosif Rotariu (58 de ani) a reacționat pentru Digi Sport, joi dimineața, după postarea în care Diego Armando Maradona a evocat partida România - Argentina 1-1, din Grupa B a Campionatului Mondial din 1990.

FOTBAL:TURNEU ANIVERSAR STEAUA BUCURESTI 1986-29 ANI DE LA CASTIGAREA CCE (7.05.2015)
Iosif Rotariu / Foto: Sport Pictures
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Ieri s-au împlinit 30 de ani de la confruntarea în care Roti l-a anihilat pe căpitanul Argentinei, motiv pentru fostul decar să scrijelească pe pagina personală de facebook un rezumat al partidei. 

Maradona laudă trei fotbaliști exponențiali ai României și a comunicat subtil faptul că Rotariu a avut un rol decisiv în meciul în care pentru România a înscris Gabi Balint. Tricolorii se calificaseră la Coppa del Mondo după 20 de ani de pauză. 

Iosif Rotariu: "Am jucat mai dur la început, dar nu l-am accidentat"

Printre altele, Maradona a subliniat că românul i-a rupt glezna! Iosif Rotariu, multiplu campion cu Steaua, neagă cele susținute de adversarul său direct de pe San Paolo din Napoli. 

"Nu, nici vorbă, nu i-am rupt eu glezna! Nu-și amintește bine. Nici măcar un cartonaș galben nu am luat în acel meci. Într-adevăr, am jucat mai dur la început, am avut trei intrări mai în forță, dar nu l-am accidentat, aș fi primit galben.


În orice caz, mă bucur că și-a amintit de mine, mă onorează asta, pentru că a jucat împotriva unor mari fotbaliști ai lumii de-a lungul carierei sale. Făcuse și istorie la Napoli, simțeam cum italienii îl încurajau, dar mă făceam că n-aud nimic. 

Noi am jucat tactic foarte bine atunci, așa cum am pregătit meciul, echipa m-a ajutat foarte mult și pe mine și, în cele din urmă, am reușit să ținem în șah campioana mondială en-titre și să ne calificăm în optimile de finală", a declarat Rotariu, joi dimineața, pentru Digi Sport. 

Iosif Rotariu: "Maradona e cel mai bun din istorie. Peste Pele, Cruyff și Messi"

Stabilit în Timișoara, primul căpitan străin din istoria echipei Galatasaray susține că El Pibe D'Oro e cel mai valoros fotbalist din toate timpurile.

"Așa cum e el acum, dacă își pune ghetele în picioare și intră la un amical pe un stadion cu 100.000 de locuri, 100.000 de oameni vin să-l vină pe Maradona. E cel mai bun din istora fotbalului, e peste Pele, Cruyff sau Messi. Cu Pele a avut el câteva clinciuri", a mai spus Rotariu, pentru Digi Sport. 

Istoria modului în care Emeric Ienei și Silviu Lung au decis ca Iosif Rotariu să-l marcheze pe El Pibe D'Oro a fost simplă. Decizia s-a luat la un antrenament, iar Roti a acceptat din instinct hotărârea celor doi, așa cum Digi Sport v-a prezentat ieri. 

Cu o tendință spre autodistrugere ca multe genii ale sportului, Maradona povestea în Marca, în urmă cu două luni, cum a devenit dependent de droguri. 

Am luat droguri o parte din cariera mea, dar niciodată nu le-am folosit pentru a mă stimula. Cei care spun că poți fi stimulat de cocaină nu știu nimic. Dacă iei cocaină ca să joci fotbal, nu poți juca. Cocaina nu te ajută pe gazon”, a spus Maradona, citat de spaniolii de la Marca.

”Am fost dependent de droguri, sunt dependent de droguri și voi fi. Pentru că dependentul de droguri nu este iertat pentru nimic”, s-a mai confesat Maradona.

Diego Maradona: "Rotariu mi-a rupt glezna stângă"

Maradona s-a pus pe scris și postează la foc continuu pe facebook. Argentinianul simte ghetele lui Rotariu și în prezent. 

 "A fost multă luptă, foarte fizică şi cu puţin fotbal. Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României (n.r. - Iosif Rotariu) mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi puteam face foarte puţin.

Dar nu eram nebun să ies. Îmi amintesc că la pauză, Moncho Monzon mi-a spus că vrea să înscrie un gol, iar eu i-am răspuns că la cornere să atace prima bară, pentru că urma să trimit mingea acolo.

Şi mulţumesc Domnului, Moncho s-a dus să o caute unde i-am spus. Dar, din păcate, nu am putut păstra scorul şi am fost egalaţi imediat. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi, pentru că a trebuit să jucăm împotriva Braziliei", a scris Maradona. 

Diego Maradona: "România avea mari jucători"

Vedeta lui Napoli a scos în evidență și numele celor trei fotbaliști români care i-au rămas în memorie. Chiar dacă Gabi Balint a fost gura de tun a României și a marcat, Maradona l-a omis pe fostul atacant de pe lista sa, deși fostul atacant de la Steaua și Burgos spusese în urmă cu câteva zile, la Digi Sport, că așteaptă reacția argentinianului.

"Acum 30 de ani, împotriva României, trebuia să obţinem calificarea pentru faza următoare. Aveau mari jucători, precum Hagi, Lăcătuş, Popescu. Aveam un galben şi cu altul nu aş jucat meciul următor", a mai scris Maradona. 

România: Lung – Rednic, Andone, Popescu, Klein – Sabău (Mateuț '82), Rotariu, Lupescu, Hagi – Lăcătuș, Balint (Lupu '72)
Antrenor: Emeric Ienei

Argentina: Goycoechea – Serrizuela, Monzon, Simon, Olarticoechea – Burruchaga (Dezotti '60), Basualdo, Troglio, (Giusti '53) Batista - Maradona, Caniggia
Antrenor: Carlos Bilardo

Iosif Rotariu, despre cum l-a prins în plasă pe Maradona 

"Când am ieșit pe tunel, m-am dus lângă Silviu Lung, care era căpitan, ca să aud ce vorbește Maradona. Începuse cu jonglerii ca să ne intimideze. Mi-am zis că singurul mod de a-l opri e să anticipez ce face și să am intrări la limita regulamentului.

Și așa am intrat... Până l-am enervat. Începuse să mă înjure în italiană, în spaniolă, tot stadionul ținea cu el... Dar nu l-am lăsat să respire", continuă Rotariu, stabilit în prezent la Timișoara. 

Rotariu s-a ales cu aplauzele românilor de pe San Paolo și de acasă, însă nu și cu tricoul lui Maradona, la finele disputei care i-a dus pe tricolori în confruntarea din optimi, contra Irlandei.

"Dacă tot ne-am duelat tot meciul, am zis că poate vrea să facă schimb de tricouri cu mine, dar era un car de nervi. Eu îmi scosesem tricoul, i l-am întins, dar l-a luat și l-a aruncat pe jos, în semn de dispreț. Până la urmă am făcut schimb cu Batista", a mai spus Rotariu, pentru Digi Sport. 

Ienei: "Maradona dribla foarte bine dacă era la 5 metri în fața adversarilor"

Emeric Ienei, selecționerul tricolorilor de la turneul final din Italia, prezent în trecut la ”Digi Sport Matinal”, a povestit ce i-a transmis lui Iosif Rotariu, fotbalistul desemnat să-l marcheze pe ”El Pibe D’Oro”.

”I-am spus lui Roti: să stai mereu lângă el , să-l marchezi pe tot terenul. Iar celorlalți le-am spus așa: când Rotariu îl atacă pe Maradona, doi sau trei să fiți mai aproape de el, mai lăsați adversarii voștri.

Spuneam asta pentru că Maradona dribla foarte bine dacă era la cinci metri în fața ta. În schimb, la doi-trei metri mai puteai să-i faci marcaj". 

Etichete: iosif rotariu , romania , argentina , diego maradona , cm 1990


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit
Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”
tote12
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Recomandările redacției
Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2
Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica: ”Trăiești o mare dezamăgire”
Capture
Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2
colaj ilie balint ucl
Citește și
Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024
27.11.2022 BELGIA - MAROKO FIFA WORLD CUP QATAR 2022
Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024
O tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”
O tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”
Ofertă surprinzătoare din SuperLiga pentru Marius Șumudică: „Există interes!"
Ofertă surprinzătoare din SuperLiga pentru Marius Șumudică: „Există interes!"
Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania
Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
ALERTĂ Rusia lansează două noi nave de luptă în Marea Neagră cu rachete ce bat la 2.000 km. Ce vânează?
ALERTĂ Rusia lansează două noi nave de luptă în Marea Neagră cu rachete ce bat la 2.000 km. Ce vânează?
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid
Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid
Aur pentru România la Europenele de canotaj, în proba ”regină”
cantoaj romania

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”