George Pușcaș a fost operat! Cât lipsește internaționalul român
Greece Soccer Champions League
Răzvan Lucescu a dezvăluit numele idolului său din fotbal: ”Este un geniu”
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Un meci de copii din Cluj-Napoca a degenerat într-o bătaie generală. Un părinte a ajuns la spital

16.09.2014, 18:41

După o bătaie generală în care au fost implicaţi părinţi şi antrenori, un bărbat a suferit o comoţie cerebrală şi a ajuns în stare gravă la spital.

copii bataie
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Conform site-ului emisiunii Divizia Locală, de la Digi24 Cluj-Napoca, la sfârşitul săptămânii trecute s-a produs un eveniment regretabil la un meci de fotbal pentru copii de 9 ani.

Vineri, 12 septembrie, Baza Sportivă Unirea din cartierul clujean Mănăştur. Meci de campionat juniori E, rezervat copiiilor de 9 ani, FC Viitorul Cluj-Napoca – Luceafărul Cluj-Napoca. Echipa gazdă a deschis scorul în minutul 16, iar 4 minute mai târziu partida a fost întreruptă după un eveniment şocant. Un fault fără minge, între doi copii de 9 ani, nesancţionat, avea să ducă la o încăierare generală, care s-a soldat cu rănirea gravă a unui bărbat de 41 de ani.

Victima a intrat pe teren

Ionuţ Barstarn, tatăl unui copil legitimat la Viitorul, a pătruns pe teren pentru a vedea starea în care se află fiul său, lovit fără minge, şi pentru a cere socoteală arbitrilor. În drumul său l-a îmbrâncit pe antrenorul celor de la Luceafărul, David Stan. Un alt părinte din tabăra gazdelor a pătruns şi el pe suprafaţa de joc şi imediat şi fratele tehnicianului oaspeţilor.

Agresorul i-a salvat viaţa

S-a iscat o încăierare generală în care s-au împărţit mulţi pumni şi în care a intervenit şi Cosmin Crăciun, un alt antrenor de la Luceafărul. Acesta l-a lovit în plină figură pe Ionuţ Barstarn, care a căzut inert la pământ. „S-a învineţit imediat. Trei oameni am încercat să-i descleştăm maxilarul şi nu am reuşit. Asistenta era extrem de speriată şi iniţial nu a avut reacţie. Până la urmă a început manevrele de resuscitare, i-a făcut masaj cardiac, iar cel care a lovit îi făcea respiraţie gură la gură”, a detaliat unul dintre martori. Totul s-a petrecut sub privirile micilor fotbalişti, îngroziţi de ceea ce se întâmplă. În cele din urmă, victima a ajuns în stare de comă cu o ambulanţă la Clinica de Neurochirurgie, unde i s-a descoperit un hematom la cap. Bărbatul de 41 de ani a fost externat luni, după 3 zile de spitalizare, dar marţi dimineaţa a revenit la spital cu probleme de sănătate.

Probleme de organizare

Oficialii clubului Luceafărul acuză formaţia gazdă de carenţe grave în organizarea partidei. „Dacă nu sunt în stare să-şi tempereze părinţii, trebuiau să aibă om de ordine la poartă. Cum se poate ca în timpul meciului să intre doi părinţi pe teren? Unul m-a lovit pe mine, altul s-a luat de arbitri”, a spus David Stan, antrenorul celor de la Luceafărul „Asistenta avea doar o sticlă de apă la ea. Nici nu ştia ce trebuie să facă”, a completat Marius Stan, preşedintele clubului Luceafărul şi fratele lui David Stan.

„Omul era agresiv”


Preşedintele clubului Luceafărul Cluj-Napoca are propria versiune în privinţa celor întâmplate. „Eu am fost a doua persoană lovită în încăierare. Prima dată l-a lovit pe fratele meu în piept, apoi am luat şi eu un pumn în gură. A sărit un alt antrenor de-al meu să ne despartă şi, din meleu, când s-a întors, l-a lovit cu cotul în gură pe acel domn. Cum a picat, a dat cu capul şi restul ştiţi. Ne-am interesat şi nu are nimic, un hematom sub piele. Mie mi-a fost mutată mandibula de la loc, dar eu nu m-am plâns. Am o operaţie şi port aparat ortodontic. Mă duc să văd dacă nu trebuie să mă operez din nou. Omul era agresiv şi nu ştiu dacă nu era şi beat. Eu am luat câteva picioare la bulane şi de la fiul lui mai mare care era acolo”, a afirmat Marius Stan.

Ce scrie în raportul arbitrilor

În raportul arbitrului cu privire la jocul Viitorul Cluj-Napoca – Luceafărul Cluj-Napoca, din etapa a doua a campionatului apar următoarele: „În minutul 20 un părinte al unui copil de la echipa Viitorul a intrat pe terenul de joc şi a bruscat antrenorul echipei Luceafărul, după care au intrat mai mulţi părinţi. După care împreună cu echipa oaspete ne-am retras la vestiare. Meciul a fost oprit definitiv în minul 20 pentru că nu am mai putut continua, deoarece situaţia putea degenera. Părinţii au fost de la ambele echipe. Un părinte a fost transportat cu salvarea de la teren ca urmare a unei lovituri primite în încăierare”. Celor doi arbitri, Răzvan Prigoană şi Daniel Telecan, li s-a cerut şi un raport suplimentar, urmând ca acest caz să fie judecat de Comisia de Disciplină din cadrul AJF Cluj.

Daniel Sima, antrenorul grupei 2004 la FC Viitorul:

„Suntem responsabili cu toţii pentru cele întâmplate, de la antrenori la părinţi. Trebuie să se cureţe lucrurile acestea. Prin comportamentul lor, antrenorul trebuie să educe şi comportamentul părinţilor, mai ales că la copii nu rezultatele sunt cele care contează. Ori de câte ori voi mai vedea antrenori care urlă la arbitri sau la adversari, eu voi retrage echipa de pe teren timp de 2 minute, iar dacă se va continua cu vociferări, o voi retrage de tot. Şi apoi, arbitrii nu au decât să consemneze în raport. Sunt de câţiva ani în această meserie şi nu o să mai accept ca oricine, fără pregătire, să antreneze copii. Eu nu dorm de 3 zile, de la incident. Sper să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea”

Martor la incident:

„Copiii plângeau şi îşi strigau părinţii. Al meu se trezeşte noaptea speriat şi strigă după mine. Nu se poate aşa ceva”

Marius Stan, preşedinte Luceafărul Cluj:

„Dacă nu suporţi să ţi se lovească copilul la fotbal, du-l la ping-pong sau la tenis”

Oficial AJF Cluj:

„La copii şi juniori de obicei nu sunt măsuri speciale de securitate, deoarece nimeni nu se aşteaptă să se întâmple aşa ceva. Din păcate părinţii au luat-o razna şi este, bineînţeles, şi vina antrenorilor. Ce educaţie primesc acei copii nevinovaţi prin astfel de gesturi?”

Adrian Barstarn (20 de ani), fiul lui Ionuţ Barstarn:

„Fratele meu mai mic a fost lovit în repetate rânduri de un adversar. La un moment dat a fost lovit cu palma peste faţă intenţionat. Tatăl meu a intrat să vadă ce s-a întâmplat şi s-a îmbrâncit cu antrenorul celor de la Luceafărul. Au intrat mai mulţi părinţi pe gazon, am intrat şi eu cu intenţia să-i despart. I-am tras pe doi de acolo, printre care şi pe fratele antrenorului de la Luceafărul, dar fără să lovesc pe nimeni. Ne gândim să depunem plângere pentru că nu e normal ce s-a întâmplat”.

Etichete: cluj napoca , antrenori , spital , parinti , bataie generala , victima , altercatie , meci de copii


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Record! A bătut cu 8-0 și a devenit prima echipă cu peste 100 de goluri în acest sezon
2023/2024
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
După ce a anunțat că rămâne la Barcelona, Xavi a decis să o ”înțepe” pe PSG pentru eliminarea din UCL
Xavi Hernandez Press Conference, Barcelona, Spain - 24 Jan 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”