FOTBAL:REUNIRE LOT PETROLUL PLOIESTI (10.06.2024)
Amical de cinci stele: Petrolul Ploiești - Fenerbahce
profimedia-0881755065
Messi a făcut show înainte de Copa America! Argentinianul a marcat de două ori și e în formă maximă
fcsb
Cere o avere pentru a semna și are un mesaj pentru toți cei care spun că n-ar face față la FCSB
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

Universitatea Craiova a promovat în Liga 2 de fotbal feminin: ”Am îndrăzni să ne gândim la Craiova Maxima”

articol scris de Andreea Truşcă
21.05.2024, 12:42

Echipa feminină de fotbal a celor de la Universitatea Craiova a promovat în Liga 2.

WhatsApp Image 2024-05-21 at 08.26.52
Universitatea Craiova a promovat în Liga 2 de fotbal feminin / Foto: Digi Sport
 • MEDIA: Digi Sport Special, luni, 18:00, DGS 1

 • MEDIA: Liga Digi Sport, luni, 14:30, DGS 1

Universitatea Craiova a promovat în Liga 2 la fotbal feminin

Galerie Foto

Înainte de toate vrem să precizăm faptul că, de la început, de când s-a introdus obligativitatea înscrierii în Campionatul Național de Junioare a unei echipe de U15, de către cluburile de Liga 1, Clubul Universitatea Craiova a avut o deschidere și susținere totală pentru înființarea acestei echipe. Au organizat o preselecție în ianuarie 2020, însă au venit foarte puține fete.

Ne-am mobilizat și am mers, noi, antrenorii, în zona Olteniei la competițiile de fotbal feminin din învățământul gimnazial de unde am selectat cele mai bune fete. Așa am ajuns, în februarie 2020 să avem în pregătire un număr de aproximativ 40 de fete din care au rămas 20. A fost dificil, pentru că imediat, din cauza pandemiei, antrenamentele fizice s-au întrerupt, dar am ținut fetele conectate prin diferite platforme online, lucrând forță, zumba, antrenament individual cu mingea, acolo unde se putea.

 • Prima Competiție la care am participat a fost Campionatul Național de Junioare U15 Sezonul 2020/2021

În anul competițional 2021/2022 conducerea clubului a fost de acord să înscriem încă o echipă (deși nu era obligatoriu), de U17, formată din jucătoarele care nu mai puteau evolua în U15, depășind vârsta și la care am mai adăugat alte jucătoare, prin selecție pentru a da continuitate acestor jucătoare și a le pregăti pentru Liga 3. Grupa U15 și-a continuat participarea în Campionatul Național, la finalul căruia, de pe primul loc, am promovat in Liga Elitelor U15.

 • În anul 2022/2023 U15 a evoluat în Liga Elitelor, iar Grupa U17 s-a a mers în Liga 3, participând cu o medie de vârstă de 16-17 ani.

Actualul sezon 2023/2024, tot cu aceeași echipă tânără (medie de vârstă 18 ani), ”Leoaicele” au reușit să aibă un parcurs fără nici o înfrângere în Liga 3, până în prezent cu 14 victorii, un egal, golaveraj 138-7 și un avans de 10 puncte față de a doua clasată înainte de ultima etapă. Am eliminat din Cupa României echipe din Liga 2 (ACS Atletic Drobeta, AFC Hermanstadt, ACS Campionii FC Argeș) ajungând până în faza Grupelor (grupa C) unde am obținut o victorie și două înfrângeri. Din analiza Seriilor de la Liga 1, 2 și 3 Feminin, putem afirma că avem cel mai bun atac, prin cele 138 de goluri, înainte de ultima etapă a sezonului 2023/2024.

Așadar, performanța vine după o perioadă de muncă, dăruire și seriozitate, în sezonul actual având cele mai bune rezultate, cu L3 promovăm în L2 de pe primul loc, iar la U15 suntem calificați la Etapa Semifinală din Liga Elitelor. Clubul Universitatea Craiova mai are și o grupa U13 din sezonul 2022/2023.

Aurora Ungureanu-Dobre, antrenorul principal al Universității Craiova: ”Am îndrăzni să ne gândim la Craiova Maxima”

De la cea mai mică grupă, formăm jucătoarele conform strategiei proprii de pregătire a clubului, pentru a putea face ușor tranziția către grupele superioare, mai ales că de la U13 (8+1), ele trec la U15 unde joacă 11 x 11, iar din U15, doar cele mai bune, fac pasul către Liga 3, dar și pentru a face față exigențelor competiției la cel mai înalt nivel, pe grupe. Pregătirea merge mână în mână cu respectarea regulamentului de ordine interioară, regulament pe care se pune mare accent la grupele noastre, de la regulile de nutriție, refacere, antrenament, competiții până la a duce o viață de sportiv.
 
Ca număr de jucătoare putem aprecia că la Clubul Universitatea Craiova sunt legitimate aproximativ 70 de jucătoare la cele 3 grupe L3, U15 și U13, număr aflat într-o permanentă dinamică (jucătoare care renunță - revin, nou legitimate, situație școlară /clasa a VIII-a /Clasa a XII-a). Jucătoarele din loturile celor 3 grupe sunt din Craiova și din toată Zona Olteniei. Lotul disponibil la L3 pentru meciurile din acest sezon a fost format din maximum 14 jucătoare, însă nu ne-a incomodat numărul mic deoarece am avut mereu un prim 11 puternic. Am îndrăzni să ne gândim la Craiova Maxima care avea un lot mic și care a obținut rezultate remarcabile, în anii de glorie.

Fetele sunt la școli și colegii de prestigiu din Craiova, având o situație școlară foarte bună, majoritatea au bursă, reușind să îmbine armonios școala cu fotbalul. Au înțeles ce înseamnă fotbalul de performanță și încearcă să se încadreze în cerințe. Unele sunt deja de 4 ani împreună și în vestiar, cât și pe teren, avem o atmosferă plăcută. Multe dintre ele urmează să susțină examenul de capacitate sau de Bacalaureat și merg în plus la meditații, fiind un efort suplimentar, dar necesar.

Dorim să menționăm și faptul că avem jucătoare care au făcut și fac parte din Loturile Naționale ale României U19: Lazăr Isabela și Dănciulescu Ana; U17: Zamfir Lorelai; U15: Mitra Alexandra, Popescu Daria, Ungureanu Teodora și participare la Tabăra de vară U13 din iunie 2023: Ungureanu Teodora și Ghizdavu Timeea. Lazăr Isabela a fost permanent selecționată începând cu anul 2021 de la U16 și până în prezent la U19.
 
O mare importanță am acordat, pe lângă procesul de antrenament, dirijat științific, și pregătirii individuale prin antrenament isoinerțial (de prevenție), antrenament de forță și antrenament tehnic. Din aceste considerente putem afirma că nu am avut accidentări grave în lot pe parcursul celor 4 ani (concluzii desprinse în urma unei cercetări științifice, ai cărei subiecți au fost jucătoarele noastre)”, a spus Aurora Ungureanu-Dobre, antrenorul principal al echipei feminine de la Universitatea Craiova.

De menționat este faptul că nucleul lotului de L3 este format din 5, 6 jucătoare care au avut continuitate și au dus greul în cei 3, 4 ani, contribuind esențial la promovarea echipei în Liga 2 în acest sezon 2023/2024, ele rămânând adevărate leoaice, deoarece au refuzat oferte de la Cluburi din Liga 1”, a transmis și Marian Dobre.

Această promovare în Liga 2 e o performanță pentru Echipa de Fotbal Feminin a Universității Craiova și este rodul al muncii si seriozitatii fetelor, performanta realizata doar cu sprijinul tuturor celor implicati cărora le mulțumim pe această cale. Obiectivele urmărite după promovarea în L2: întărirea lotului de jucătoare pentru a putea viza promovare în Liga 1.

Din punctul nostru de vedere, pentru dezvoltarea fotbalului feminin românesc, considerăm că echipele de fotbal feminin, și nu numai, trebuie pregătite de către specialiști, care să aibă cursuri și licențieri în domeniu și pe cât posibil să existe în staff-ul cluburilor și antrenoare. Respectarea, de către antrenori, a regulamentelor competițiilor în care sunt incluși arătând în acest fel respect față de ceilalți antrenori și mai ales față de fete.

Respectarea direcțiilor transmise de către forurile de specialitate pentru a conlucra în aceeași direcție. De asemenea, antrenorii trebuie să fie dedicați și implicați total în procesul de pregătire al fetelor, conform particularităților de vârstă și mai ales emoționale. Să fie serioși și sa empatizeze cu fetele. În încheiere dorim să urăm succes tuturor echipelor și mai ales celor care au promovat într-o ligă superioară, iar fetelor: să continue să creadă în visul lor!”, a încheiat Aurora Ungureanu-Dobre.

Universitatea Craiova - Liga 3

 • Antrenor Principal LICENȚĂ UEFA A - AURORA UNGUREANU-DOBRE
 • Antrenor Secund LICENȚĂ UEFA A - MARIAN DOBRE
 • Manager Fotbal Feminin - LORENA BALACI
 • Nutriționist: MIHAI COVACI
 • Doctor: MIHAI ȚENOVICI 
 • Kinetoterapeut: ANDREI CÎRJAN 
 • Asistent medical: ADINA GEORGIANA UNTARU

”Leoaicele”

 • 1. LAZĂR ISABELA 
 • 2. DĂNCIULESCU ANA
 • 3. ZAMFIR LORELAI
 • 4. MITRA ALEXANDRA
 • 5. FRĂSINEANU ALEXANDRA -MIHAELA
 • 6. FULOP ALEXANDRA
 • 7. DUDĂU MARIA DANIELA
 • 8.  ANDREI CRISTINA - FLORENTINA
 • 9. MIC ARIANA – MARIA
 • 10. OLTEANU ANA REBECA
 • 11. FENICI MARINA BEATRICE
 • 12. DRAGOMIRESCU AMALIA
 • 13. BĂDOI REBECA
 • 14. MOCÎRCIOIU NICOLETA ALEXANDRA
 • 15. GIUBELAN ROBERTA
 • 16. FLORESCU MARIA-COSMINA 

Etichete: fotbal feminin , craiova fotbal feminin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Lecție de curaj de la un copil de 14 ani. Cu mâna fracturată, și-a salvat prietenul de la înec: „Mi-am dat ghipsul jos și am sărit”
Lecție de curaj de la un copil de 14 ani. Cu mâna fracturată, și-a salvat prietenul de la înec: „Mi-am dat ghipsul jos și am sărit”

Lecție de curaj oferită de un copil de 14 ani din Sibiu. Băiatul, cu mâna în ghips, și-a salvat...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
A Channel 4 Sport branded microphone on a hoarding ahead of the UEFA Euro 2024 Group C qualifying match at Wembley Stadium, London. Picture date: Sunday March 26, 2023.
Decizie scandaloasă în Rusia, înainte de primul meci al României la EURO! Ucrainenii au reacționat imediat

Au promovat după 16 ani! ”Atmosferă sud-americană” în cel mai mare oraș din România care nu a avut echipă în Liga 1
focsani
Tragedie în fotbal: a făcut meciul carierei cu adversara României, iar la 10 zile distanță a murit!
sdsd
”Adevărata luptă a rușinii”: imagini reprobabile! Prima dispută din România dintre un bărbat și o femeie, KO după NOUĂ secunde
rxf12
Ce nebunie! Echipa calificată deja în optimile EURO 2024, după doar un meci? ”Una dintre favoritele clare”
trofeul-euro
Recomandările redacției
fcsb
Cere o avere pentru a semna și are un mesaj pentru toți cei care spun că n-ar face față la FCSB

Foto Susținere pentru Florinel Coman la EURO 2024: ”Am ajuns”
Screenshot 2024-06-07 at 23.11.30
De nicăieri! Starul Barcelonei, cu gândul la retragere
Spain: REAL MADRID v FC BARCELONA. LA LIGA 2023/2024. ROUND 32.
Foto ”Cel mai dezgustător moment de la EURO 2024”. Selecționerul Olandei, într-o ipostază jenantă: ”Ce faaaci?”
ronald-koeman15
Citește și
Bulgaria - România 0-3 la fotbal feminin. Mai avem nevoie de un punct din 6
FOTBAL FEMININ:ROMANIA-BULGARIA, PRELIMINARIILE C.E 2025 (31.05.2024)
Ronaldinho a surprins din nou întreaga lume, după ce s-a dezis de naționala Braziliei! Ce a făcut a doua zi
*EXCLUSIVE* Former Brazilian superstar football player Ronaldinho Gaucho seen with rapper Central Cee and Clint 419 leave their hotel in London to head to the champions league final at Wembley after promoting Ronaldinho's new Nike boots.
"La naiba! De ce ești tânăr?". Sienna Miller, despre iubirea cu partenerul cu 15 ani mai mic, în care nici ea nu credea
"La naiba! De ce ești tânăr?". Sienna Miller, despre iubirea cu partenerul cu 15 ani mai mic, în care nici ea nu credea
Câți bani iau tricolorii dacă se califică din grupă: bonus cu șase zerouri! Primă și pentru titlul european!
Câți bani iau tricolorii dacă se califică din grupă: bonus cu șase zerouri! Primă și pentru titlul european!
Surpriză în atacul României cu Ucraina la EURO 2024! Cum a câștigat Denis Drăguș bătălia titularizării
Surpriză în atacul României cu Ucraina la EURO 2024! Cum a câștigat Denis Drăguș bătălia titularizării
Blonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors ea complimentele
Blonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors ea complimentele
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
„Noul Nostradamus" prezice că al Treilea Război Mondial va începe săptămâna viitoare
„Noul Nostradamus" prezice că al Treilea Război Mondial va începe săptămâna viitoare
Pensionarii pot rămâne fără 10% lunar din pensie pe baza unei legi. Cum poți să recuperezi banii?
Pensionarii pot rămâne fără 10% lunar din pensie pe baza unei legi. Cum poți să recuperezi banii?
Șoferii români al căror permis de conducere expiră la 2 ani. De ce a fost micșorată valabilitatea carnetului de șoferi
Șoferii români al căror permis de conducere expiră la 2 ani. De ce a fost micșorată valabilitatea carnetului de șoferi
Bianca Andreescu, tristă de ziua ei: a izbucnit în plâns după finală. "Bibi" a avut și un mesaj special pentru români VIDEO
Bianca Andreescu, tristă de ziua ei: a izbucnit în plâns după finală. "Bibi" a avut și un mesaj special pentru români VIDEO
Toni Kroos a explicat ce l-a făcut să se retragă din fotbal
Toni KROOS (GER), skeptisch,ernst, Aktion,Einzelbild,angeschnittenes Einzelmotiv,Portraet,Portrait,Porträt. Gruppenphase

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în oglindă
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în oglindă
Digi Animal World
Cât mănâncă pe zi cel mai gras câine din Cehia. Cântărește 125 de kilograme și are aproape un metru înălțime
Cât mănâncă pe zi cel mai gras câine din Cehia. Cântărește 125 de kilograme și are aproape un metru înălțime