gimnastica romania

Video Echipa masculină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio

Echipa feminină de gimnastică a României ratează Jocurile Olimpice, după 48 de ani

bellu bitang

Octavian Bellu: ”Fetele nu-și mai doresc să facă performanță. Nu le place acest sport!”

ponor jo

Echipa feminină de gimnastică a României ratează Jocurile Olimpice, după 48 de ani

17.04.2016, 20:16
  • Liga 1, bătălia pentru play-off: Astra - Dinamo şi Iaşi - Viitorul sunt sâmbătă, ora 19:45, pe Digi Sport

  • Tenis: Turneul WTA de la Dubai e în direct la Digi Sport 2 în perioada 19-25 februarie

UPDATE 09:00: Echipa feminină de gimnastică României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă.

România a acumulat 216,569 puncte, la capătul unui concurs plin de ratări, devansând în clasament doar Coreea de Sud (203,828 puncte).

Brazilia, 226,477 puncte, Germania, 223,977 p, Belgia, 221,438 p, şi Franţa, 220,869 p, au ocupat primele patru locuri şi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice.

Pentru echipa României, condusă de pe margine de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa şi Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu.

Cătălina Ponor a obţinut cea mai mare notă dintre gimnastele noastre, 14,600 la bârnă, dar a ratat la sărituri (12,333), după cum Diana Bulimar a ratat la paralele (11,733), Ocolişan şi Vulcan au luat note mici la paralele (12,866, respectiv 12,800), iar Vulcan şi Zarzu, la sol (12,966, respectiv 12,466).

La sărituri, România a obţinut un total de 56,123 puncte, la paralele am totalizat 50,599 puncte, la bârnă am avut 55,007 puncte, iar la sol au încheiat cu 54,840 puncte.

Această contraperformanţă survine după ce şi echipa masculină a ratat, sâmbătă, calificarea la JO 2016 (5-21 august). România a participat cu echipa de gimnastică feminină la toate ediţiile Jocurilor Olimpice după 1968 (Ciudad de Mexico).

Gimnastica este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz.

România avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Drăgulescu, datorită medaliei mondiale de argint de la sărituri. Atât băieţii, cât şi fetele vor primi câte un loc nenominal pentru probele individuale de la Rio, după ratarea calificării echipelor.

O performanţă remarcabilă a reuşit Oksana Ciusovitina (Uzbekistan), care s-a calificat la a şaptea sa Olimpiadă, deşi are 40 de ani.

Cătălina Ponor va evolua luni în finala de la bârnă în concursul de la Rio, Diana Bulimar fiind a treia rezervă la acest aparat. Ponor şi Bulimar vor participa şi în finala de la sol.

Clasamentul final al calificărilor feminine:
1. Brazilia 226,477 puncte
2. Germania 223,977
3. Belgia 221,438
4. Franţa 220,869
............................
5. Australia 218,428
6. Elveţia 218,336
7. România 216,569
8. Coreea de Sud 203,828 


UPDATE 00:22: Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a ajuns pe locul 5 la finalul primelor trei din cele patru subdiviziuni ale turneul preolimpic de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă. Tricolorele au fost depăşite de Brazilia, Germania, Australia şi Elveţia şi vor rata pentru prima oară Olimpiada, după 48 de ani.

Din 1976 încoace, România a fost întotdeauna medaliată la JO, iar acum nu va fi nici măcar prezentă.

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, duminică noapte, pentru News.ro, în privinţa ratării echipei feminine la Jocurile Olimpice, că "atât s-au pregătit, atât au lucrat", adăugând că echipa masculină, care a ratat şi ea calificarea la Olimpiadă, a luptat "extraordinar".


UPDATE: 21:48: Şansele echipei de gimnastică a României de a ajunge la Jocurile Olimpice sunt infime. În acest moment, tricolorele se află pe locul 4, după evoluţiile primelor patru echipe, fiind devansate de Brazilia, Australia şi Elveţia.

Pentru a ajunge la Rio, România trebuie să rămână pe poziţia a patra, un obiectiv greu de realizat, ţinând cont că mai sunt patru echipe de evoluat: Germania, Coreea de Sud, Belgia şi Franţa.


Echipa feminină de gimnastică a României ocupă locul al doilea, devansată de echipa Australiei, după prima subdiviziune a turneului preolimpic de la Rio de Janeiro. Tricolorele pot rata după 48 de ani Jocurile Olimpice, dacă nu vor termina între primele patru locuri, şansele fiind mici, ţinând cont că vor mai evolua alte şase echipe: Brazilia, Elveţia, Germania, Coreea de Sud, Belgia şi Franţa.   

Echipa noastră, condusă de pe margine de Lucian Sandu, a acumulat doar 216,569 puncte, în timp ce Australia a totalizat 218,428 puncte.
Pentru România au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu.

Cătălina Ponor a obţinut cea mai mare notă dintre gimnastele noastre, 14,600, dar a ratat la sărituri (12,333), după cum Diana Bulimar a ratat la paralele (11,733), însă Ocolişan şi Vulcan au luat note mici la paralele, iar Vulcan şi Zarzu, la sol.

La sărituri, România a obţinut un total de 56,123 puncte, la paralele am totalizat 50,599 puncte, cu peste patru puncte mai puţin decât Australia, la bârnă am avut două puncte în plus, 55,007 puncte faţă de 52,898, la sol am avut un punctaj mai bun, 54,840.

Citește și:
Ultimele vești despre starea Simonei Halep. Unde e acum și cine îi este alături în aceste momente delicate

Ultimele vești despre starea Simonei Halep. Unde e acum și cine îi este alături în aceste momente delicate

Simona Halep a fost nevoită să se retragă din turneul de la Doha, după ce a ajuns în semifinală...

digi24.ro
Citeşte şi

Cătălina Ponor a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună sportivă a anului

catalina ponor

Descoperire uimitoare. Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei doar 2 pahare de bere pe zi

Descoperire uimitoare. Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei doar 2 pahare de bere pe zi

Cătălina Ponor se retrage oficial din gimnastică la sfârşitul lunii viitoare, într-o companie selectă

ponor retragere

Gimnaştii români s-au întors fără medalii de la Mondiale. Explicaţiile lui Drăgulescu şi Ponor

ponor dragulescu
Comentarii

Cross

ProFM
Lora a anunţat vestea cea mare în direct la ProFM! Este super încântată

Lora a anunţat vestea cea mare în direct la ProFM! Este super încântată

ProFM
Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

Digi Film
Il mai stii? Se iubeste cu o blonda sexy! Cum arata cea care l-a cucerit pe Linc din

Il mai stii? Se iubeste cu o blonda sexy! Cum arata cea care l-a cucerit pe Linc din "Prison Break"

Digi Film
Desfiintat pe internet! De ce au ras fanii de chipul lui Daniel Craig dupa aceasta aparitie

Desfiintat pe internet! De ce au ras fanii de chipul lui Daniel Craig dupa aceasta aparitie