captura dragulescu

VIDEO Drăgulescu așteaptă o medalie în 2016: "Am o febră de nu mai pot!"

Sandra Izbașa: "Nu voi continua în gimnastica de înaltă performanţă"

izbasa

a:1:{i:0;s:5:"Video";} Susținere pentru Izbașa: ”Ar trebui să apreciem onestitatea ei cu toții”

sandra

Sandra Izbașa: "Nu voi continua în gimnastica de înaltă performanţă"

04.02.2016, 12:57
  • Tenis WTA, Miami: Simona HALEP/Irina-Camelia BEGU - Julia GOERGES/Bethanie MATTEK-SANDS (ora 20:00, Digi Sport 2)

  • Fotbal, meci amical: Franţa - Columbia (22:00, Digi Sport 1)

Sandra Izbașa şi-a reluat antrenamentele în sală în primăvara anului trecut și avea de gând ca alături de Cătălina Ponor să dea o mână de ajutor echipei feminine de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Rio.

Șansele însă ca Izbașa să mai participe la competiția din Brazilia sunt însă nule, dacă ținem cont de ultima declarație a dublei campioane olimpice.

"Nu voi continua în gimnastica de înaltă performanţă. Mi-a fost foarte greu să iau această decizie. Mi-aş fi revenit, dar nu la nivelul pe care i-am obişnuit pe toţi. Munca pentru Jocurile Olimpice nu se compară cu pregătirea pentru alte competiţii. Bellu şi Bitang m-au înţeles, mi-au respectat decizia. Frica de eşec nu a cântărit în decizia mea, niciodată nu m-am gândit 'Doamne, dacă o să ratez?!'. Părinţii m-au încurajat, nu poţi să faci o viaţă întreagă gimnastică de performanţă. În momentul de faţă nu m-am hotărât dacă o să fac deplasarea lui Rio, alături de echipă (nr. la turneul preolimpic). Dacă nu voi face deplasarea, cu siguranţă le voi susţine din faţa televizorului" a declarat Sandra Izbaşa pentru ProSport.

Echipa României nu este calificată încă la Jocurile Olimpice, după ce a ratat finala Campionatelor Mondiale de la Glasgow din 2015. În aprilie, va participa la turneul preolimpic, care se va disputa tot la Rio.

Sandra Izbașa are însă alte planuri. Dubla campioană olimpică de la Londra și Beijing se gândeşte la o carieră de antrenor și vrea să preia o grupă de copii din cadrul clubului Steaua.

"Nu știam că și-a anunțat retragerea, dar așteptam să spună câteva vorbe după ce și-a făcut o evaluare. Nu este nimic anormal pentru o sportivă de vârsta ei și nu e nimic anormal pentru un om care a făcut o pauză atât de mare. Dacă ar fi fost în deplinătatea forțelor la Jocurile Olimpice pierderea putea fi evaluată de la medalie până la absolut orice. Pregătirea este foarte grea, extrem de responsabilă, mai ales în situația în care fetele sunt puse pentru prima dată după câteva zeci de ani să se bată pentru calificarea olimpică" a declarat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

Sandra Izbașa a câștigat aurul olimpic în 2008 (sol) și în 2012 (sărituri) și s-a retras din activitate la finalul Campionatelor Mondiale de la Anvers (Belgia). Acestea au avut loc în finalul lui 2013.

Întrebat și despre situația Cătălinei Ponor, șeful gimnasticii românești a afirmat că, "verdictul medicilor este unul bun chiar și la controlul de la Viena totul a ieșit în regulă. Acum ține doar de ea ce va face în continuare". Tripla campioană olimpică de la Atena a efectuat la finalul lui 2015 primul antrenament după operaţia suferită la tendonul lui Ahile.

Citește și:
Meci neașteptat de greu pentru Simona Halep. Ce scrie presa internațională despre jocul româncei

Meci neașteptat de greu pentru Simona Halep. Ce scrie presa internațională despre jocul româncei

digi24.ro
Comentarii

Cross

ProFM
Ben Affleck şi-a arătat pentru prima dată tatuajul imens care-i acoperă tot spatele

Ben Affleck şi-a arătat pentru prima dată tatuajul imens care-i acoperă tot spatele

ProFM
Supermodelul Gigi Hadid flirtează cu un campion mondial de Formula 1

Supermodelul Gigi Hadid flirtează cu un campion mondial de Formula 1

Digi Film
Barbatii erau topiti dupa ea. Ce s-a intamplat cu blonda sexy din

Barbatii erau topiti dupa ea. Ce s-a intamplat cu blonda sexy din "Baywatch"

Digi Film
Scenele sterse cu Tom Hardy din

Scenele sterse cu Tom Hardy din "Star Wars", scapate pe internet. Ce rol a avut