dinamo
Video Bjerringbro Silkeborg - Dinamo 24-27. Performanță extraordinară! ”Dulăii”, în sferturile EHF European League!
handbal-minaur
CS Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinalele EHF European Cup. CSA Steaua a cedat în fața lui Valur Reykjavik
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum

Germania - România 22-23. "Tricolorele" au terminat Europeanul pe locul 5, după un final dramatic

16.12.2016, 12:36

Naţionala feminină de handbal a României a încheiat Campionatul European din Suedia pe locul 5, după ce a câştigat dramatic în faţa Germaniei.

c hand bun
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

La finalul unui meci extrem de echilibrat, în care diferenţa maximă a fost de 3 goluri (România, în debutul părţii a doua), "tricolorele" s-au impus cu 23-22, graţie unui gol marcat în ultimele secunde de Cristina Zamfir.

Golul care a adus victoria fetelor lui Ambros Martin a fost, însă, urmat de câteva minute de panică, după ce Zamfir s-a lovit de bară în săritură şi a accidentat-o şi pe Clara Woltering, portarul echipei Germaniei.

Din fericire, totul a fost mai mult o sperietură, iar cele două jucătoare şi-au revenit. Mai mult decât atât, Cristina Zamfir a zâmbit alături de colegele sale, o stare de spirit până la urmă normală după un meci în care a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 6 goluri, şi la capătul unui turneu final care oferă motive de optimism în viitor.

La ultimul meci disputat în Suedia, Ambros Martin a preferat să le menajeze pe Cristina Neagu şi Paula Ungureanu şi să le ofere mai multe şanse jucătoarelor care au evoluat mai puţin, precum mezina lotului, Cristina Laslo.


Germania a dat senzaţia că poate profita de absenţele din tabăra României şi s-a desprins la două goluri în startul partidei (4-2), însă handbalistele noastre au revenit, iar până la pauză, când s-a intrat cu scorul de 11-11, s-a mers cap la cap.

Începutul reprizei a doua a aparţinut româncelor, care au părut să fi luat jocul pe cont propiu, după ce au marcat de patru ori la rând şi conduceau cu 15-12. A fost rândul Germaniei să revină şi doar cele două parade senzaţionale ale debutantei Iulia Dumanska la aruncările de la 7 metri ale adversarelor au păstrat România în meci.

Jucătoarele germane aveau să regrete că au ratat şanse importante de a se desprinde probabil decisiv, iar la ultima fază au pierdut uşor mingea şi i-au permis Cristinei Zamfir să plece pe contraatac şi să înscrie golul victoriei pentru România.

Pentru "tricolore" au mai punctat Laura Chiper (3), Laslo (3), Aneta Udriştioiu (3), Gabi Szucs (2), Crina Pintea (2), Melinda Geiger (1), Ana-maria Iuganu (1), Mădălina Zamfirescu (1) şi Florina Chintoan (1). De la învinse s-a remarcat Snenja Huber, cu 5 goluri.


LIVE TEXT

Min. 60, FINAL DE MECI: Germania - România 22:23! GOOOOOL, România! La ultima fază a jocului, Cristina Zamfir a reuşit o intercepţie, a plecat pe contraatac şi a adus victoria echipei noastre. Din păcate, au urmat momente de panică. Cea mai bună marcatoare a echipei noastre s-a lovit puternic de bară, iar în săritură a accidentat-o şi pe Clara Woltering, portarul echipei Germaniei. Cele două jucătoare au avut nevoie de câteva minute şi de intervenţie medicilor pentru a se ridica de pe parchet. Cristina Zamfir, autoare a 6 goluri în acest meci, a părut să-şi fi revenit aproape complet, având şi momente în care a zâmbit alături de colegele sale

Min. 59: Germania - România 22:22. Egalitate, graţie golului superb marcat de Cristina Laslo. E rândul antrenorului german să ceară time-out. 

Min. 59: Germania - România 22:21. Fetele noastre sunt în continuare la un gol de adversarele lor şi vor avea atacul după un nou time-out solicitat de Ambros Martin. 

Min. 54: Germania - România 21-20. Dumanska a intrat din nou în poartă şi a reuşit să apere o altă aruncare de la 7 metri, care a împiedicat adversarele să se desprindă la două goluri. Ambros Martin a cerut time-out. 

Min. 50: Germania - România 20-20. Se merge cap la cap în continuare. În această perioadă, a intrat şi cel de-al treilea portar al echipei noastre, Iulia Dumanska, iar aceasta a reuşit să apere un 7 metri.  

Min. 45: Germania - România 18-18. Echilibrul se menţine şi la mijlocul părţii a doua. Niciuna dintre echipe nu pare să aibă puterea de a se desprinde decisiv. 

Min. 40: Germania - România 15-16. "Tricolorele" au depăşit momentul dificil şi au revenit la conducere. Ba chiar s-ar fi putut desprinde din nou la două lungimi, dar Udriştioiu a ratat o aruncare de la 7 metri. 

Min. 37: Germania - România 15:15. Fetele noastre au condus şi la trei goluri, dar s-au văzut egalate şi acum evoluează pentru prima oară în inferioritate în acest meci, după eliminarea pentru 2 minute a Cristinei Zamfir. 

Min. 33: Germania - România 12-14. Început bun de repriză pentru "tricolore", care s-au desprins pentru prima oară la două goluri în acest meci, graţie unor contraatacuri excelente finalizate de Szucs şi Udriştioiu. 

Min. 31: A început repriza a doua. 

Min. 30, PAUZĂ: Germania - România 11-11. La finalul primei reprize, cele două echipe sunt la egalitate. Fetele noastre au început ceva mai slab, dar apoi au revenit şi au reuşit să şi conducă, dar niciodată la mai mult de un gol. Cu 5 reuşite din 5 aruncări, Cristina Zamfir a fost cea mai bună marcatoare a meciului. 

Min. 25: Germania - România 8-8. Meciul rămâne unul echilibrat, nici una dintre echipe nereuşind să se desprindă. 

Min. 19: Germania - România 5-6. Fetele noastre au revenit spectaculos şi au preluat conducerea în acest meci. perioada bună a "tricolorelor" l-a determinat pe antrenorul german să solicite time-out. 

Min. 11: Germania - România 4-2. Cea mai mare diferență de până acum, după un nou gol marcat de Karolius.

Min. 11: Germania - România 3-2. Naidziniavicius le readuce pe nemțoaice în avantaj.

Min. 9: Germania - România 2-2. GOL! Cristina Laslo marchează al doilea gol al tricolorelor în această seară și e din nou egalitate.

Min. 8: Germania - România 2-1. Karolius înscrie surprinzător și Germania conduce pentru prima dată în acest meci.

Min. 7: Eliza Buceschi ratează o aruncare de la 7 metri.

Min. 5: Germania - România 1-1. Adversarele egalează prin Hubinger.

Min. 2: Germania - România 0-1. GOL! Cristina Zamfir înscrie primul gol al meciului, tricolorele conduc încă din start.

Min. 1: Start în meciul dintre Germania și România, pentru locurile 5-6 la Campionatul European.


România își încheie astăzi parcursul la Campionatul European de handbal feminin, cu meciul pentru locurile 5-6, disputat împotriva Germaniei, de la ora 16:45, LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Echipa lui Ambros Martin va trebui să se descurce fără două piese de bază: golgheterul Cristina Neagu și portarul Paula Ungureanu. Căpitanul României va rămâne, astfel, cu 46 de goluri, cele înscrise în primele 6 meciuri.

Cristina Neagu și Paula Ungureanu au fost înlocuite în lotul de 16 jucătoare de interul dreapta Laura Popa şi portarul Iulia Dumanska, handbaliste care au făcut deplasarea în Suedia, dar nu au evoluat vreun minut până acum.

În acest moment, Neagu e cea mai bună marcatoare a turneului final, cu 46 de goluri iar a doua clasată e daneza Stine Jorgensen (35 de goluri), care mai are de jucat două meciuri: semifinala și finala sau finala mică, în funcție de rezultatul penultimului act. Pe locul al treilea e Nora Mork (34 de goluri) și jucătoarea din Norvegia e în aceeași situație ca Jorgensen.

Tot astăzi se dispută și semifinalele: Olanda - Danemarca (ora 19:15) și Franța - Norvegia (ora 21:45).

Germania - România se joacă astăzi, de la ora 16:45, LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Sursa foto: swe2016.ehf-euro.com

Etichete: romania handbal , germania romania handbal , romania euro , germania romania , germania - romania handbal campionatul european , germania - romania handbal euro


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
romania handbal
România, neînvinsă în preliminariile EHF EURO 2024: succes clar în meciul cu Grecia!
profimedia-0826420920
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
România, victorie categorică cu Bosnia-Herțegovina! ”Tricolorele” au câștigat grupa pentru EURO 2024
profimedia-0826420920

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”