Dinamo-transfer-handbal
Oficial Dinamo a transferat din nou din Bundesliga
WhatsApp Image 2024-07-03 at 11.50.05
Oficial Un nou transfer pentru Dinamo direct din Bundesliga: ”Bun venit!”
ID219965_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Exclusiv Gigi Becali și-a anunțat decizia, imediat după FCSB - Oțelul 0-2: ”M-am enervat”
Digi Sport 1 Live
Acum

Video CM de handbal | Franța a învins Spania, victorii pentru Germania și Danemarca. Rezultatele zilei

19.01.2019, 22:00

Campionatul Mondial de handbal masculin a continuat sâmbătă în Germania şi Danemarca cu primele partide ale etapei de debut din a doua fază a grupelor.

Germany v France: Group A - 26th IHF Men's World Championship
Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Poli Iași - Gloria Buzău, sâmbătă, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Dinamo, sâmbătă, 22:00, DGS 1

Danemarca - Ungaria 25-22

Danemarca, gazda Campionatului Mondial de handbal, alături de Germania, îşi continuă drumul fără greşeală la turneul final. Peste 16.000 de suporteri şi-au încurajat favoriţii la Herning, acolo unde naţionala feminină a României a cucerit, de-a lungul timpului, două medalii de bronz la turneele finale.

Nordicii au obţinut prima victorie din grupa principală doi, şi a 6-a de la începutul competiţiei, dupa 25-22 cu Ungaria. La pauză a fost 15-10 pentru gazde, care au jucat cu aceeaşi siguranţă şi în partea secundă. Cel mai bun marcator al danezilor şi al meciului a fost Mikkel Hansen, cu 7 reuşite, lider în clasamentul general al marcatorilor, cu 42 de goluri la activ. Cel mai bun jucător al întâlnirii a fost însă portarul lui Magdeburg, Jannik Grein, autor al multor parade de excepție. Duminică, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, de la ora 19:00, Ungaria întâlnește Tunsia.

Germania - Islanda 24-19

Naționala Germaniei este de neînvins la această ediție de Campionat Mondial pe care o găzduiește alături de Danemarca. În fața a 19.000 de fani, handbaliștii antrenați de Christian Prokop au trecut cu brio de meciul cu Islanda, din grupa principala 1.


Singurele emoții au fost în startul partidei, când adversarii au revenit de la 2-5 și au trecut la conducere. Reacția favoriților nu s-a lăsat mult așteptată. Nemţii au taxat fiecare eroare făcuta de nordici. Au înscris superb pe contraatac.

Germania a condus cu 14-10 la pauză și a înscris superb în repriza secunda. Mai mult decât atât, s-a făcut remarcat și portarul campioanei din 2007. Wolff i-a exasperat pe adversari și și-a ajutat naționala să câștige cu 24-19.

Fără punct în grupa principală, Islanda are un nou meci de foc duminică, de la ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 3. Își încearcă forțele cu campioana en-titre, Franța.

Franța - Spania 33-30

Derby de senzație în grupa principală 1 de la Cupa Mondială. Campioana en-titre, Franța, s-a duelat cu deținătoarea titlului european, Spania. Nikola Karabatic, cu prima lui reușită la acest turneu final, i-a ajutat pe albaștri să își creeze repede un avantaj de trei goluri (5-2). Ibericii au încercat să se apropie, dar au fost taxați de campionii en-titre.

Remili a avut și o ratare cu poarta goală, în ultimele secunde ale primei reprize. După pauză, Franța a condus chiar și la o diferență de 6 goluri (26-20), cu toate că portarul advers a făcut minuni. Sterbik a avut 9 parade în repriza secundă, dar nu a fost suficient. Franța a câștigat cu 33-30 și a adunat cinci puncte în grupă. Spania a rămas cu două şi calificarea în semifinale nu mai depinde doar de ea.

Rusia - Macedonia 30-28

Rusia a câştigat cu Macedonia şi va juca pentru locul 13 la Campionatul Mondial de handbal masculin din Germania şi Danemarca.

Rusia a învins Macedonia în prima semifinală a turneului pentru locurile 13-16, scor 30-28. Fără a mai avea o miză, handbaliştii celor două naţionale au oferit un joc deschis, cu multe goluri şi parade ale portarilor.

Echilibrul s-a menţinut până la 4-4, când ruşii s-au desprins la patru goluri. Macedonenii au egalat, dar ex-sovieticii au luat din nou avantaj de trei goluri, care s-a menţinut până la pauză.

La reluare, Kireev, omul meciului, a "închis" poarta, iar Rusia s-a desprins decisiv la şase goluri. Handbaliştii macedoneni s-au apropiat pe tabelă spre final, au marcat chiar şi prin portarul Dobrogei Sud Constanţa, Mitrevski, dar nu au mai putut să egaleze.

Coreea - Japonia 27-25

Echipa unificată a Coreei a obţinut prima victorie la Mondialul din Danemarca şi Germania: a învins o altă selecţionată din Asia, Japonia, şi va juca pentru locul 21.

Faza a doua a Mondialului de handbal masculin a debutat cu partida dintre echipa unificată a Coreei şi Japonia, din turneul pentru locurile 21-24. După un început de meci echilibrat, niponii au preluat conducerea pe tabelă şi au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri.

În repriza secundă s-a mers cap la cap până în ultimele minute: coreenii au transformat fără emoţii două aruncări de la 7 metri şi s-au impus cu 27-25.

Deşi a dat cel mai bun marcator, Remi Anri Doi, cu zece goluri, Japonia a ratat pe final şi nu a mai putut schimba deznodământul partidei. Echipa unificată a Coreei a obţinut prima victorie din istorie la un Campionat Mondial.

În meciul pentru locul 21, Coreea va întâlni învingătoarea dintre Arabia Saudită şi Angola.

De la 16:30, în direct la Digi Sport 3, Chile şi Qatar se duelează într-un alt meci de clasament, din zona locurilor 13-16.


Joi s-a încheiat prima fază a grupelor, la Mondialul de handbal masculin, transmis ÎN DIRECT la Digi Sport, şi s-a stabilit componenţa celor două grupe principale, care vor da semifinalistele competiţiei care se desfăşoară în Germania şi Danemarca.

Primele trei clasate în fiecare grupă s-au calificat în grupele principale şi au păstrat rezultatele înregistrate între ele.

"Grupa morţii": Croaţia, Germania, Franţa şi Spania

Cu siguranţă, Grupa principală I poate fi considerată o adevărată "grupă a morţii". Nu mai puţin de patru echipe, Croaţia, Germania, Franţa şi Spania, se vor lupta pentru primele două locuri, care înseamnă calificarea în semifinale.

Croaţia este singura este singura care pleacă la drum cu punctaj maxim (4 puncte), în timp ce Franţa şi Germania au câte 3 puncte. Spaniolii plătesc pentru eşecul suferit împotriva Croaţiei şi vor avea doar două puncte.

La Koln, se anunţă adevărate dueluri pe viaţă şi pe moarte: Franţa - Spania, Croaţia - Germania, Germania - Spania şi Franţa - Croaţia.

Islanda şi Brazilia pot emite cu greu pretenţii în lupta celor patru granzi.

Grupă accesibilă pentru Danemarca

Aflaţi în căutarea primului titlu mondial, danezii au parte de o grupă principală accesibilă. Singurul pericol real este Suedia, care are, de asemenea, 4 puncte la startul fazei a doua a Mondialului.

Cele două rivale se vor întâlni chiar în ultimul meci al grupei, pe 23 ianuarie, când, în mod normal, miza va fi ocuparea primului loc.

Norvegia, Ungaria, Egipt şi Tunisia sunt celelalte echipe din Grupa principală II.

Mondialul de handbal, ÎN DIRECT la Digi Sport

Grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal se vor disputa între 19 şi 23 ianuarie. Meciurile din Grupa principală I vor avea loc la Koln, iar cele din Grupa principală II, la Herning.

Primele două locuri din fiecare grupă se califică în semifinalele competiţiei. Echipele care vor termina pe 3 vor juca în meciul pentru poziţia a cincea, iar locurile 4 se vor întâlni în duelul pentru locurile 7-8.

Partidele de la Mondialul din Germania şi Danemarca sunt transmise ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.

Etichete: campionatul mondial handbal , grupe principale mondialul de handbal , cm 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 

Vivian Jenna Wilson, fiica transgender înstrăinată a lui Elon Musk, a respins vehement, public prin...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Răsturnare de situație în cazul lui Gică Hagi. Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Răzvan Burleanu

Naționala României a rămas fără selecționer, după ce Edi Iordănescu (46 de ani) a decis să plece.

Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
regheprodanca
Ilie Dumitrescu l-a văzut 54 de minute și i-a fost de ajuns: "Copilul ăsta e de primele 3 echipe din România!"
ilie dumitrescu
A semnat! Pariul de 150.000.000€ al lui MM Stoica la FCSB, prezentat la noua echipă
Lovitură! Decizia luată de Brighton, după ce noul antrenor l-a cerut expres pe Andrei Rațiu
Romania v Netherlands - UEFA Euro 2024 - Round of 16 - Munich Football Arena
Recomandările redacției
ID219965_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Exclusiv Gigi Becali și-a anunțat decizia, imediat după FCSB - Oțelul 0-2: ”M-am enervat”

Exclusiv Gigi Becali, ofertă uriașă pentru Louis Munteanu: a dezvăluit suma la miezul nopții, în direct la TV
FOTBAL:PREZENTARE SERGIU BUS LA FCSB (14.07.2020)
Vlad Chiricheș a aflat în direct că Gigi Becali tocmai îl făcuse praf la TV! Reacția căpitanului de la FCSB
chiri
Video Ce s-a scandat în Ghencea, după golul de 2-0 al Oțelului în fața FCSB-ului
FOTBAL:FCSB-OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (26.07.2024)
Citește și
Oficial A semnat cu Dinamo
transfer handbal dinamo
Oficial CSM București are un nou antrenor! ”Aștept cu nerăbdare să mă întorc”
helle-thomsen
Zendaya, cea mai bine îmbrăcată vedetă de la petrecerea LV ținută înainte de Jocurile Olimpice. În top se află și Charlize Theron
Zendaya, cea mai bine îmbrăcată vedetă de la petrecerea LV ținută înainte de Jocurile Olimpice. În top se află și Charlize Theron
Marius Șumudică e noua soluție a lui Răzvan Burleanu pentru postul de selecționer! Care sunt condițiile
Marius Șumudică e noua soluție a lui Răzvan Burleanu pentru postul de selecționer! Care sunt condițiile
Gigi Becali contraatacă după anunțul că UEFA o va „deposeda” pe FCSB de Cupa Campionilor Europeni
Gigi Becali contraatacă după anunțul că UEFA o va „deposeda” pe FCSB de Cupa Campionilor Europeni
Un zâmbet care fură inimi și picioare interminabile care cuceresc privirile. Charlize Theron, fermecătoare într-o rochie mini, la Paris
Un zâmbet care fură inimi și picioare interminabile care cuceresc privirile. Charlize Theron, fermecătoare într-o rochie mini, la Paris
Roxana Nemeș, răsfăț în Mykonos. S-a pozat într-un costum de baie alb, în piscina cu vedere la mare
Roxana Nemeș, răsfăț în Mykonos. S-a pozat într-un costum de baie alb, în piscina cu vedere la mare
FCSB, cu gândul la Maccabi: campioana recurge la o strategie menită să mărească șansele de calificare
FCSB, cu gândul la Maccabi: campioana recurge la o strategie menită să mărească șansele de calificare
Amendă de 30.000 de lei pentru o lucrare în gospodărie. Mulți nu știu că e ilegal
Amendă de 30.000 de lei pentru o lucrare în gospodărie. Mulți nu știu că e ilegal
Umilința unei românce în Italia: De 2 ani nimeni nu vrea să îi închirieze o locuință, explicația
Umilința unei românce în Italia: De 2 ani nimeni nu vrea să îi închirieze o locuință, explicația
Fantastic! Nadia Comăneci, în careul de ași la deschiderea Jocurilor Olimpice. Românca a purtat flacăra pe Sena. Cine a aprins-o VIDEO
Fantastic! Nadia Comăneci, în careul de ași la deschiderea Jocurilor Olimpice. Românca a purtat flacăra pe Sena. Cine a aprins-o VIDEO
Rapid a transferat o vicecampioană europeană pentru Liga Campionilor
astou_kouyate_1711424721_3331994521215984607_626800227

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Roxana Nemeș, răsfăț în Mykonos. S-a pozat într-un costum de baie alb, în piscina cu vedere la mare
Roxana Nemeș, răsfăț în Mykonos. S-a pozat într-un costum de baie alb, în piscina cu vedere la mare
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Digi Animal World
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii