dinamo buzau
Video Fanii au “arestat” mingea, apoi au fost somați de crainicul arenei! Moment antologic în meciul Dinamo - Buzău
Conducerea lui Dinamo, decizie importantă legată de Ovidiu Burcă, după calificarea în play-off
sumi
Marius Șumudică a dat de pământ cu naționala României: ”Jenant! Tunariul o bate”
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Stirile Digi Sport

Video Negoiță: "Modelul de patron care aduce bani e depășit. Vreau ca Dinamo să se autofinanțeze"

17.03.2016, 20:14

collage bun
  • Fotbal: Irlanda - Franța, luni, 21:45, DGS 1

  • Fotbal: Olanda - Gibraltar, luni, 21:45, DGS 2

Proiecția imaginii lui Ionuț Negoiță în viziunea suporterilor lui Dinamo încă pendulează între două ecrane opuse. Niciun trofeu câștigat în cei trei ani de când e singurul acționar și redresarea financiară a clubului preluat cu datorii de aproape 20 de milioane de euro. Pentru prima oară în ultimul timp, cele două imagini, ale performanței sportive și stabilității materiale, încep însă să se apropie, până spre suprapunere.

Într-un amplu interviu pentru Digi Sport, patronul lui Dinamo explică modul în care vede traiectoria echipei în următorii ani, vorbește despre limitele încrederii în antrenorul-manager Mircea Rednic, recunoaște că Dinamo a fost norocoasă – spre comparație cu Steaua – că a dat peste o instituție cu care poate colabora în privința siglei, îl atacă dur chiar pe cel care se anunța ”aliatul” lui Dinamo în playoff, Marius Șumudică, spune câte șanse crede că are echipa sa să primească licența pentru Europa și propune un model nou de conducere pentru cluburile din România.

Digi Sport: Ce nu v-a plăcut în meciul de la Tg. Mureș?
Ionuț Negoiță: Nu mi-a plăcut că nu am luat cele trei puncte, în primul rând. Apoi atitudinea echipei din prima repriză. În a doua a fost ceva mai bine. Probabil a contat, însă, și că au fost multe meciuri grele într-o perioadă scurtă, s-a adunat oboseala, acei jucători răciți nu și-au revenit în totalitate. Au fost mai multe cauze. Dar mă așteptam la mai multă vigoare, mai multă determinare, ceva nu a funcționat, într-adevăr. Nu l-am avut nici pe Palic, un jucător de creație, care nu a putut juca… Per total, însă, e bun și un egal. Suntem într-o poziție destul de mulțumitoare, la 3 puncte de lider.

Dinamo nu a mai câștigat de 5 meciuri. E o criză? Ofensivă, de rezultate, de joc…
Într-adevăr, e o perioadă de criză din câteva puncte de vedere. În primul rând lipsa victoriilor, apoi că atacanții nu reușesc să mai înscrie. Dar sunt convins că ne vom reveni la forma din perioadele bune.

Urmărește Sturionul, comoara Dunării și află de ce a ajuns în pericol de extincție. Pe DIGI Life și Digi Online, azi de la 20:00.

Ce v-a deranjat mai mult? Înfrângerea cu Chiajna care v-a lăsat cu șanse minime la finala Cupei Ligii? Sau ocazia pierdută la Târgu Mureș de a vă apropia de primul loc?
Fără discuție, înfrângerea de la Chiajna. Pe lângă faptul că am pierdut, a fost și acel scor destul de mare. Nu aveam voie să intrăm relaxați, să ne considerăm deja victorioși, să luăm în glumă o echipă chiar dacă e undeva pe un loc de retrogradare. A fost o greșeală, fără discuție.

Dar care e explicația acestei atitudini de care vorbiți?
Cred că ni s-a urcat puțin la cap. Dar ei au făcut greșeala, ei trebuie s-o repare. Cum Chiajna ne-a dat 3-0 la ei acasă și noi acasă suntem Dinamo, am câștigat cu 4-0 cu ei, putem în teorie să reparăm greșeala. Sper să se întâmple și în practică.

V-ați fi putut apropia de primul trofeu de când conduceți Dinamo. Dar sunt și niște bani importanți pentru câștigătoarea Cupei Ligii…
Trofeul e cel mai important, dar, într-adevăr, nici partea financiară nu e de neglijat. Trebuie să devenim mai maturi și mai stabili. Chiar dacă se mai întâmplă să pierdem, să nu o mai facem de genul acesta.

”Obiectivul nostru este să terminăm pe podium și să câștigăm cel puțin una din cele două Cupe”

Care e ultimul loc pe care Dinamo ar putea să se claseze în acest campionat ca să fiți mulțumit?
Eu aș fi ok dacă vom termina pe podium. Obiectivul acesta este, locurile 1-3, și să jucăm cele două finale de Cupă, iar cel puțin una dintre ele să o și câștigăm. Încă sunt șanse la toate, vom vedea ce vom și reuși.

Ioan Andone spunea că se aștepta la mai mult de la Anton. Sunt unii jucători de la care aveați pretenții mai mari?
Unii dintre fotbaliștii importanți ai echipei nu sunt în forma care trebuie, într-adevăr. Anton nu are un moment extraordinar, dar sunt convins că se străduiește și-și va reveni repede. Cum e și Ekeng, care nu a mai jucat de ceva vreme, dar are un CV impresionant. Bicfalvi mai are de recuperat, Romario la fel… Sunt jucători care peste câteva meciuri ar trebui să ajungă la forma care trebuie și să fie mai utili pentru echipă.

Cum vi se pare comportamentul lui Filip din ultima vreme? A fost eliminat două meciuri la rând și a avut și acele declarații la adresa antrenorului Mircea Rednic, în legătură cu banderola de căpitan.
El e un jucător foarte talentat, bătăios, are multe calități. Dar e destul de tânăr și ia câteodată decizii pripite, care, din păcate, dezavantajează și echipa. Dar sunt convins că e suficient de inteligent să învețe din aceste experiențe neplăcute și să se maturizeze. E oarecum scuzabil pentru un jucător de 21 de ani. Faptul că-și dorește să fie căpitan nu e un lucru rău, dar că a declarat în presă asta nu a fost neapărat inițiativa lui… Dar și asta face parte din specificul vârstei.

A fost sau va fi amendat pentru cele două roșii?
Asta rămâne de văzut, vom analiza.

Cum ar trebui să arate Dinamo în următoarele meciuri? Sau ce credeți că ar trebui să se schimbe în bine?
În primul rând trebuie să avem acel joc cu agresivitate pozitivă, o prezență în joc mult mai consistentă, cu o dominare a adversarului și, bineînțeles, să apară victoriile.

Referitor la această dominare a adversarului de care spuneați, vi se pare că Dinamo e prea defensivă uneori? Sau v-ar plăcea să fie mai ofensivă?
Sunt meciuri și meciuri. Dar, în etapa în care suntem, zic că e ok. Vedem echipe mai legate, care joacă de mai multă vreme împreună, și care au și meciuri slabe. Eu sunt mulțumit de ce se întâmplă.

”Aducerea lui Rednic e cea mai bună decizie pe care am luat-o la Dinamo. Ar fi cea mai bună variantă și la națională”

Mircea Rednic a declarat că lucrează numai cu firma fiicei sale în ceea ce privește transferurile, lucru care poate da naștere la anumite discuții. Vă deranjează acest lucru?
Noi avem un agreement, un mod de a colabora transparent. Cooperăm foarte bine, suntem destul de deschiși unul cu celălalt și, zic eu, până acum lucrurile au mers într-o direcție bună. Colaborarea mea cu domnul Rednic e una normală, eu am unele atribuții și așteptări, le avem agreate cu obiective și bugete stabilite împreună. În mod normal, avem undeva al treilea – al patrulea buget în Liga 1, deci ar trebui să terminăm minim pe locurile 3-4 raportat la buget. Dar față de alte cluburi avem o relație și o raportare corectă între mine și antrenorul Mircea Rednic, care are și funcția de manager sportiv, avem liniștea care trebuie, financiară și nu numai, pe care multe cluburi nu o au. Suntem și un brand important, avem și suporteri. În mod normal ar trebui să ne depășim un loc – două prin celelalte atuuri de care am zis. Astfel că, dacă suntem pe 3-4 la buget, să urcăm 1-2 locuri datorită celorlalte plusuri pe care le avem față de adversare.

Se poate spune, deci, că aveți totală încredere în managerul Mircea Rednic?
Da, da. Fără discuție, nu am niciun motiv să pun la îndoială ceea ce el face, pentru că avem o relație foarte deschisă unul față de celălalt. Și atât timp cât nu ne dezamăgim și ne ținem fiecare de ce am promis, nu avem de ce să nu ne înțelegem foarte bine.

Sunteți de părere că aducerea lui Rednic e cea mai bună decizie pe care ați luat-o de când sunteți la Dinamo?
Pe latura sportivă e cea mai bună, fără discuție.

Ce faceți dacă va avea oferte în vară să plece în străinătate?
Eu mi-aș dori ca Mircea Rednic să rămână o perioadă cât mai lungă la Dinamo și sunt optimist în acest sens. Pentru că proiectul de aici e foarte interesant, atât pentru mine, cât și pentru domnul Rednic.

Dar nici la națională nu l-ați lăsa să plece? S-a vehiculat numele lui ca potențial succesor al lui Anghel Iordănescu.
La echipa națională nu m-aș opune. Pentru că e un vis al fiecărui antrenor să meargă acolo. Și m-aș bucura pentru domnul Rednic dacă s-ar întâmpla așa. Și nu văd o variantă mai bună în acest moment pentru echipa națională, sunt convins că ar face treabă. Are experiența, pregătirea, toate atuurile ca să conducă echipa națională cu succes.

”Anumiți antrenori sunt cu Steaua foarte liniștiți, iar cu noi pleacă în timpul meciului la spital”

Mulți spun că, după victoria cu Astra, Steaua a devenit principala favorită la titlu. Vedeți lucrurile la fel?
În primul rând, datorită suportului patronului și a zecilor de milioane de euro încasați din competițiile europene în ultimii ani, Steaua își permite să aibă un buget mult mai bun decât al nostru. Noi venim după o perioadă aflată la extrema cealaltă… Deci nu putem emite pretenții din acest punct de vedere. Suntem într-un moment total diferit. Ei își permit jucători cu experiență, noi mizăm pe un proiect cu jucători tineri. Deci e un alt concept, altă filozofie. Iar experiența aceasta face de multe ori diferența, au și mentalitate, vin după o perioadă bună, asta înseamnă că au și încredere, știu să gestioneze momentele delicate. Așa că, de ce să nu spunem, sunt câteva argumente pentru care Steaua ar fi favorită față de celelalte echipe în lupta pentru titlu.

Spuneați acum ceva timp că vă e teamă de alianțele care se vor face în playoff. A început playoff-ul, cum vi se pare?
Eu sper, totuși, să fie o competiție normală. Dar văd anumiți antrenori care cu Steaua sunt foarte liniștiți, iar cu noi pleacă în timpul meciului la spital. Adică mi-aș dori să fie aceeași încrâncenare a staff-ului și a jucătorilor atât cu Steaua, cât și cu Dinamo și cu celelalte echipe. Să văd antrenori care sunt la fel de prezenți și agitați pe bancă, atât la meciurile cu Steaua, cât și la cele cu Dinamo. Vom analiza aceste lucruri. Începutul nu e tocmai îmbucurător, dar să vedem continuarea.

Rednic a declarat că, dacă Dinamo nu va reuși să iasă campioană, ar vrea ca Astra să câștige. Aveți aceeași părere?
Da, aș putea fi tot pe acolo ca idee. Sau oricare altă echipă, mai puțin Steaua.

Vi s-a părut că s-a trecut prea ușor peste acel episod din iarnă când jucătorii Stelei nu au venit la lot?
Eu nu cred că s-a trecut peste. Înțeleg că nu a fost vina jucătorilor și nu trebuie să pățească ei ceva. Dar sunt convins că cineva trebuie să răspundă. Nu mi se pare în regulă să sfidezi o decizie luată de FRF. Dar acolo nu e caz închis, sunt sigur că cineva va plăti pentru ce s-a întâmplat.

”Șansele să primim licența de Europa sunt de peste 80 la sută!”

Cel mai arzător subiect pentru Dinamo în această perioadă e cel legat de posibila participare în cupele europene. Care mai sunt noutățile?
Am luat legătura cu directorul general al departamentului de licențiere al UEFA. Adică cine poate fi mai important decât acea persoană?

Domnul Duru, se pare…
Cu tot respectul, nu cred… Ionuț Lupescu mi-a facilitat o întâlnire cu domnul Traverso, despre el e vorba. Înainte am trimis și toate documentele, apoi am fost acolo, a fost și Lupescu și a spus și el despre ce vorba. Iar acea persoană, care, repet, e cea mai importantă pe partea de licențiere, după ce a văzut toate documentele și a făcut puzzle-ul, a zis: ”Aveți dreptate, v-ați făcut plățile”. Aceste chichițe birocratice din România au făcut să se lungească termenul deciziei finale. Deci el a spus: ”E ok, nu avem nicio problemă dacă veniți să jucați în Europa. Puneți toate aceste argumente la dosarul de licențiere și Federația ar trebui să vă dea licență să jucați în Europa, noi suntem de acord”. Adică nu vorbim de povești, ci de chestiuni foarte concrete. Așa că nu văd de ce să nu primim această licență de a juca în Europa, pentru că noi am fost de bună credință, ne-am făcut treaba, iar domnul Traverso de la UEFA ne-a zis că forul european e deschis, nu gândește obtuz. Ca urmare, pot să zic că am văzut mai multă deschidere acolo decât aici, unde ar trebui să se colaboreze. Că noi culegem în România rezultatul gândirii obtuze și birocratice. ”Stai, domne’, nu se poate!”. De ce să punem ”Nu” în față? E cel mai simplu așa... E o chestiune de instinct a unor oameni să spună ”Nu”. ”Nu se poate juca pe Arena Națională”. Dar de ce nu se poate? Că s-a jucat 5 ani și nu s-a întâmplat nimic. Hai să găsim soluții alternative! ”Stai că nu, că nu vrea cineva, că nu vreau eu...”. Dar cine ești tu?

Aveți senzația că această decizie e în mâna unui singur om, domnul Viorel Duru?
Nu e cazul. Are un cuvânt important de spus, dar și domnul Duru va înțelege, până la urmă.

Cât la sută credeți că Dinamo va primi dreptul de a juca în Europa?
Peste 80 la sută. Participarea în cupele europene ar fi un lucru pe care-l merităm. Oprirea de la această chestiune ar fi pentru noi o dezamăgire și o nedreptate mare. Dar nu va fi cazul.

Dinamo nu a mai jucat în ultimele cinci sezoane în Europa, așa că nu are coeficient, va prelua coeficientul de țară al României și nu ar fi cap de serie în ultimele tururi preliminare. Ar fi un nou start pentru Dinamo, de jos?
Fără discuție, așa este. Chiar renaște Dinamo. Pentru că nu o luăm de la zero, ci de la minus. Trebuie să repunem pe șine o locomotivă deraiată de alții.

De ce credeți că Laurențiu Reghecampf a afirmat că lui Dinamo nu ar trebui să i se permită să joace în cupele europene?
Nu am idee de ce… Cred că a început să ne ia în serios și asta e firesc. Ați văzut și că înainte de meciuri a fost o cu totul altă abordare din partea lor, mult mai echilibrată față de ce era acum un an sau doi. Deci ok, înțeleg pe undeva îngrijorarea, dar nu înțeleg preocuparea. De ce să te uiți în curtea vecinului? Că noi nu am făcut asta… Ba din contră, am avut chiar compasiune cu ce se întâmplă Stelei, fără nicio ironie. Că nu e de dorit nimănui. Mi se pare o prostie ce i se întâmplă, pentru că Steaua a avut totuși un parcurs bun în Europa și ca să-i tai aripile, să-i iei stadionul și sigla, e o prostie, una perfect românească. Dar nici să te bagi în seamă pe problema vecinilor, să te uiți în curtea lor, cum au făcut ei… Noi nu am făcut treaba asta și nici nu am vrea să o facem. Ar fi bine să-și vadă fiecare de treaba lui și să decidă cine trebuie să decidă.

”Steaua a fost ghinionistă că nu a dat peste o instituție cu care să colaboreze în privința siglei, așa cum fac Dinamo sau Rapid”

Dar pot apărea la un moment dat și la Dinamo aceste probleme care sunt acum la Steaua? Cu sigla și palmaresul? Când s-a făcut trecerea de la clubul sportiv al unei instituții de stat la cel de fotbal privat?
Nu ar trebui să fie. E clar că sunt foarte multe cluburi care funcționează într-o colaborare cu deținătorul siglei. Majoritatea cluburilor importante chiar. Cum sunt Petrolul, Rapid, Dinamo, Craiova… Pentru că aceste lucruri sunt undeva la minister sau la instituția în subordinea căreia a fost echipa și nu a mai putut-o ține din cauza schimbării de legislație. În mod normal trebuie să fie o cooperare. Dar asta e România! Noi încercăm să stricăm, să dărâmăm, în loc să ne unim, să fim mai puternici și să facem lucrurile cât mai bine. Ceea ce o prostie, dar din păcate asta se întâmplă.

Credeți că Steaua a fost mai ghinionistă, astfel, pentru că a dat peste o instituție cu care nu poate colabora, spre deosebire de Dinamo sau Rapid?
Da, da. Cu siguranță. Probabil că a fost și invidie pentru că Steaua a avut, într-adevăr, un parcurs foarte bun în Europa, a câștigat mulți bani, dar a și investit mult. Până la urmă, pe orice siglă, pe orice brand, dacă nu e scos în față de fotbal, se așterne praful după ceva timp. Pentru că fotbalul promovează cel mai bine orice. E o greșeală din punctul meu de vedere ce se întâmplă cu Steaua și sper să se găsească o soluție. Că, dacă se menține așa, sigla Steaua deja nu mai e ce a fost. Mă refer la cea a CSA-ului.

Dar cum vi se pare acea estimare de 57 de milioane de euro?
O aberație. 57 de milioane? Despre ce vorbim? Valoarea unui lucru este dată de ce obții într-o tranzacție. Iar lucrurile merg împreună, au valoare împreună, nu desprinse și luate separat. E ca și cum ai motorul într-o parte și caroseria în alta. E o mașină dezmembrată. Aceleași piese valorează o treime din valoarea lor dacă ar fi asamblate și funcționale. Cam asta se întâmplă la Steaua acum. O prostie.

”Am fost înjurat de mulți când am tăiat cheltuielile, dar acum toate cluburile revin cu picioarele pe pământ”

Ce părere aveți despre situația de la Pandurii, unde a fost tăiată finanțarea de la stat? Știu că ați avut un schimb de replici cu cei de acolo, în care vă acuzați reciproc de apelare la soluții legale, dar imorale: insolvența în cazul lui Dinamo, bani publici în cazul celor de la Pandurii.
În cazul nostru, cu insolvența, acele datorii tăiate nu sunt nici măcari reale, sunt tăieri ipotetice. Pentru că 90 la sută dintre aceste datorii au fost pe speța de diferență dintre convenții civile și cărți de muncă. De când am venit eu am trecut pe contracte de muncă. Iar anumite cluburi încă lucrează pe convenții civile, și asta înseamnă în comparație cu noi un avantaj pentru ele de 500-600 de mii de euro pe an. În plus, cluburile din București nu au nicio susținere, nici măcar cum au cele din provincie susținerea legală de a avea baza de pregătire pusă la dispoziție de Primărie, plătirea deplasărilor și alte câteva capitole care pot fi susținute din bani publici. Nu sunt avantajate aceste cluburi în raport cu noi? Nu suntem în aceeași competiție? Și e normal ca atunci când eu vreau să iau un jucător căruia îmi permit să-i dau un salariu de 6.000 de euro pe lună să vină un club cu bani de la stat și să ofere 10.000 de euro? Și să mai și dea în presă că i l-a suflat lui Dinamo? Mi se pare o aroganță proastă. Și, ca urmare, nu e corect…

Ce credeți că se va întâmpla cu aceste cluburi finanțate și de stat?
Dacă nu vor face o tăiere de cheltuieli, s-ar putea închide. Le trebuie o reformă, pe care și eu am făcut-o… Că am fost înjurat de mulți la vremea respectivă. Că Negoiță dă salarii de 5.000 de euro și alte cluburi dau de 15.000 de euro. Vedem acum că, în afară de Steaua, care încă are niște bani, toate cluburile încep să vină cu picioarele pe pământ. Pentru că asta e normalitatea.

”Adi Mutu poate ajunge, într-o zi, antrenorul lui Dinamo. E un băiat inteligent”

Cum vi se pare măsura cu impunerea unui jucător sub 21 de ani în primul 11?
Foarte bună. Pentru că trebuie să dăm șansa tinerilor români să joace în Liga 1. Că ne-am trezit cu echipe – mai ales cele susținute cu banii statului – care au numai jucători de 28 de ani, aduși din străinătate. Și viitorul fotbalului românesc care e?

S-a redeschis, în sfârșit, Arena Națională. Când veți juca primul meci acolo?
Eu îmi doresc foarte mult duminică, împotriva celor de la Pandurii. Avem o datorie morală față de suporteri. Avem sponsori… Dar nu știu de ce mai tărăgănează așa mult. Noi facem toate eforturile să jucăm acolo duminică.

Adi Mutu și-a declarat în multe rânduri simpatia pentru Dinamo. Acum pare mai apropiat de meseria de antrenor, decât de cea de jucător. L-ați vedea în viitor antrenor la Dinamo?
De ce nu? Adi Mutu e dinamovist, totuși filozofia noastră nu a fost cea care să ne permită revenirea lui ca jucător, dar e un băiat inteligent. Și sunt convins că va avea succes ca antrenor și îi urez mult succes.

”Bugetul lui Dinamo e acum de 5 milioane și jumătate de euro”

Credeți că modelul de patron care vine cu bani de acasă e depășit în fotbalul românesc? Că trebuie mers acum pe direcția de a atrage fonduri și de a le administra cât mai bine? Dvs. ce fel de patron sunteți?
În afacerile mele, eu am investit în primii doi, trei, patru ani. După care trebuie echilibrată balanța și, de preferat, să apară și un mic profit care să amortizeze primii ani ai investiției. În fotbal, dacă aș reuși să aduc un echilibru în balanța cheltuieli-venituri ar fi un pas mare. Nu suntem departe de acest moment, dar încă mai susțin personal clubul. Dacă nu ar fi centrul de copii și juniori, cred că ne-am descurca. Dar încă investesc în infrastructura de la copii și juniori. Însă e clar că nu poți avea viitor dacă aduci an de an bani de acasă. E contrar principiului de a face business. Ca urmare, cred că noi suntem cel mai performant club la nivel de atragere de sponsori, comunicare, marketing, merchendising. În România s-a mers foarte mult pe abordare amatorească, de a crea dependența unui club de o persoană, care să iasă și să se arate importantă, fără ca să creeze acel fundament real și de durată.

Vi se pare că nu prea există noțiunea de manager adevarat în fotbalul românesc? Că multe cluburi depind ori de banii unui singur om, ori de drepturile tv? Că nu sunt conducători, președinți de club, care să atragă venituri suplimentare din sursele pe care le spuneați?
Este foarte corect. Fotbalul românesc are nevoie de o reformă profundă din acest punct de vedere. Bugetul unui club trebuie să fie, pe lângă drepturile TV, și din alte surse. Cum ar fi atragerea de suporteri la stadion. În străinătate, veniturile din bilete sunt la unele cluburi 20-30 la sută din venituri. Apoi vânzarea de jucători. Ce să vindem noi dacă aducem jucători de afară de 27 de ani? Dar dacă un club depinde doar de un om, atât timp cât acel om e ok, clubul merge. Dar dacă el are probleme financiare sau de altă natură, clubul se poate desființa.

Când credeți că va ajunge Dinamo să se autofinanțeze?
Sper ca la anul să se întâmpole acest lucru. În acest moment, Dinamo are un buget de 5 milioane și jumătate de euro. Din drepturi TV vin jumătate din acești bani. Restul trebuie adus din sursele de care vorbeam. Dar, din păcate, nu suntem încă la nivelul să acoperim această diferență. Eu sper ca, pe măsură ce evoluăm și mergem și într-o cupă europeană, să reușim să acoperim acest buget și să putem discuta de o altă etapă și chiar de o creștere în perioada următoare.

”Și eu mi-aș dori să cumpărăm jucători, dar deocamdată investim doar în centrul de copii și juniori”

Fanii lui Dinamo se întreabă dacă, din vară, Dinamo va începe și să cumpere jucători, nu numai să aducă fotbaliști liberi de contract.
Și eu mi-aș dori să cumpăr jucători. Dar întrebarea mea e alta. Cine își permite să cumpere jucători în România?

Pare că doar Steaua…
Și câți jucători a cumpărat Steaua, care își permite acest lucru? Unul, doi… Și pe sume de sute de mii, nu milioane. Normal că ar fi de dorit să existe tranzacții de jucători. Și eu aș vrea să cumpăr, dar să și vând fotbaliști. Dar deocamdată noi, ca țară, ne-am făcut o reputație proastă afară. Că intern e greu să vinzi… Atât timp cât au fost transferați afară jucători pe alte criterii decât valoarea… Deci nu avem un renume prea bun, nu putem vinde prea mult, așa că, logic, nici nu putem cumpăra mare lucru. Ceea ce putem e să investim. Și investim în fiecare an 500-600 de mii de euro în centrul de formare. Am putea să le numim sume de transferuri până la urmă.

Credeți că Dinamo, cu acest management, poate ajunge clubul de fotbal numărul 1 din România?
Eu îmi doresc foarte mult acest lucru. Și cred că sunt șanse reale să se întâmple în câțiva ani. Acum lucrăm la o Academie de Fotbal, se construiește din punct de vedere al infrastructurii la baza de la Săftica. În două-trei luni, partea de cazare va fi gata. În alte câteva luni, două terenuri de iarbă, unul sintetic, partea de refacere, vor fi și ele gata. Deci anul acesta avem un proiect destul de ambițios și din punctul de vedere al infrastructurii. Sper ca, într-un an sau doi, să fim o echipă foarte solidă, organizată, care totdeauna să se bată la campionat. Și dacă vom lua locul 2 sau 3 să fim foarte nefericiți. Cam ăsta ar trebui să fie Dinamo.

Etichete: dinamo , dinamo negoita , interviu negoita , collage bun dinamo , negoita interviu special , dinamo interviu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O mamă a folosit aplicația de urmărire a iPhone-ului și a avut parte de un șoc. Unde și-a găsit fiul dispărut de acasă
O mamă a folosit aplicația de urmărire a iPhone-ului și a avut parte de un șoc. Unde și-a găsit fiul dispărut de acasă

O femeie îngrijorată că fiul ei a lipsit o noapte întreagă de acasă a folosit o aplicație de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
este
Moment rar, la București: a lovit-o pe jucătoarea Rapidului, apoi a recurs la un gest pe care nimeni nu-l vedea venind

Ce riscă România după bătaia fanilor din Andorra
fani 7
”Averea” pe care a cheltuit-o Georgina Rodriguez într-o dimineață la cumpărături: ”Am luat jumătate de magazin”
georgina
Aryna Sabalenka, acuzată că “folosește același truc precum propaganda Rusiei”
sabalenka
Divorțează, dar asta nu e tot! Ce lovitură îi mai pregătește "cea mai frumoasă actriță din lume" soțului acuzat de viol
hiba
Recomandările redacției
sumi
Marius Șumudică a dat de pământ cu naționala României: ”Jenant! Tunariul o bate”

Ilie Năstase a ”citit-o” pe Sorana Cîrstea: ”Nu este târziu, la vârsta ei are o mare experiență”
sorana cirstea
Bayern a schimbat antrenorul și se transformă: vrea să transfere două staruri de la Chelsea și unul de la Juventus
chiesa
”Nu e o sumă mare”. Cum poate schimba Olimpiu Moruțan echipa la vară
323005219_684843706474473_2862910341022274246_n
Citește și
Dinamo, campioana Ligii Naționale de handbal masculin. Al 19-lea titlu din palmares pentru bucureșteni
HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-ORLEN WISLA PLOCK, LIGA CAMPIONILOR (24.11.2022)
S-au încins spiritele în amicalul Dinamo - Petrolul. Fotbalistul lăudat de Șumudică a marcat pentru „Găzari”
dinamo-petrolul
Înaltă, tonifiată și cu forme parcă sculptate, Irina Shayk e perfecțiunea în persoană. Selfie-uri în costum de baie din vacanță
Înaltă, tonifiată și cu forme parcă sculptate, Irina Shayk e perfecțiunea în persoană. Selfie-uri în costum de baie din vacanță
Omul în care Gigi Becali are cea mai mare încredere: ”I-a dat cheile de la seif. Erau 60 de milioane de euro!"
Omul în care Gigi Becali are cea mai mare încredere: ”I-a dat cheile de la seif. Erau 60 de milioane de euro!"
Florin Cernat a ratat un transfer enorm la Juventus
Florin Cernat a ratat un transfer enorm la Juventus
Keanu Reeves dă lovitura cu "John Wick 4". Câți bani a strâns filmul în primul său weekend pe marele ecran
Keanu Reeves dă lovitura cu "John Wick 4". Câți bani a strâns filmul în primul său weekend pe marele ecran
Anna Lesko, ședință foto care i-a dat gata pe fani. Artista s-a fotografiat în timp ce se relaxa în cadă: „Perfectă”
Anna Lesko, ședință foto care i-a dat gata pe fani. Artista s-a fotografiat în timp ce se relaxa în cadă: „Perfectă”
Meseria cel mai bine plătită din România: salariu mediu de 9.500 de lei și numeroase beneficii, nu trebuie nici facultate
Meseria cel mai bine plătită din România: salariu mediu de 9.500 de lei și numeroase beneficii, nu trebuie nici facultate
Momentul în care Irina Spîrlea a dat intenționat peste Venus Williams: "Cine se crede?" VIDEO
Momentul în care Irina Spîrlea a dat intenționat peste Venus Williams: "Cine se crede?" VIDEO
Un fost fotbalist de la Dinamo, aprope de transferul carierei. Barcelona și alte două formații mari sunt pe urmele lui
Girona CF v FC Barcelona, La Liga, date 21. Football, Montilivi Stadium, Barcelona, Spain - 27 JAN 2018
Video Xavi Pascual, resemnat după dezastrul cu THW Kiel: ”Trebuie să acceptăm lucrul acesta!”
Xavier Fuertes Pascual reactioneaza in meciul de handbal masculin dintre Dinamo Bucuresti si THW Kiel, din cadrul Ligii
Video Exclusiv Andrei Cristea, reacție de milioane după victoria cu 25-0 reușită la CS FC Dinamo
andrei cristea

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko, ședință foto care i-a dat gata pe fani. Artista s-a fotografiat în timp ce se relaxa în cadă: „Perfectă”
Anna Lesko, ședință foto care i-a dat gata pe fani. Artista s-a fotografiat în timp ce se relaxa în cadă: „Perfectă”
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu dormi suficient. Experții dezvăluie cinci moduri în care corpul reacționează când nu ești odihnit
Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu dormi suficient. Experții dezvăluie cinci moduri în care corpul reacționează când nu ești odihnit
Digi Animal World
Au crezut că au crescut un câine, dar au avut un șoc când a început să meargă în două picioare. Ce animal se afla în curtea lor
Au crezut că au crescut un câine, dar au avut un șoc când a început să meargă în două picioare. Ce animal se afla în curtea lor
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate