fotbal nevazatori calificare
Video Exclusiv REPORTAJ! Fotbal fără să vezi mingea. Naționala României pentru nevăzători s-a calificat la Euro
marica nationala1
Exclusiv Marica: ”E trist că unii jucători spun că n-ar fi un eșec necalificarea”. Ce zice de perioada Steaua şi retragere
Gigi Becali, patronul FCSB / Foto: Profimedia
Gigi Becali a decis: niciun jucător de la FCSB nu va merge la Jocurile Olimpice! ”Ce să las? Să ia de la CFR”
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Stirile Digi Sport

VIDEO EXCLUSIV Laurențiu Roșu: ”Unii jucători ai Stelei nu au dat totul în retur”

12.08.2015, 20:15

Laurențiu Roșu a jucat șapte ani la Steaua, timp în care a luat 13 trofee. Și și-a rupt o mână. În infernul de la Bastia. Anul trecut, a revenit în Ghencea, ca secund al lui Gâlcă, fostul său coleg din anii 90. A mai câștigat trei trofee. Mai avea un an de contract, ar fi vrut să continue, dar clubul nu a mai vrut.

captura rosu
  • Liga 1: FC Botoșani - Universitatea Craiova, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

A fost un an plin. Cu momente intense, dar și ascunse. Pe ultimele Roșu le developează acum. Ce s-a întâmplat la Ludogoreț, care sunt explicațiile pentru situațiile lui Chipciu sau Iancu, cum a procedat Gâlcă în cazuri asemănătoare cu Tamaș, cum se fac transferurile la Steaua și, mai ales, de ce s-a pierdut avansul de 15 puncte față de Tg. Mureș în retur.

Digi Sport: Ce faci acum?

Laurențiu Roșu: Sunt în vacanță prelungită, mă ocup de familie, soție, fete, de unele lucruri pe care le mai am de rezolvat în București. Mă odihnesc, merg la pescuit, m-am înscris și la o școală de dans, am început să dansez puțin. Latino. Salsa și Bachata.

Și fotbalul?

Deocamdată aștept oferte. Normal că mi-e dor să antrenez.

Tot cu Costel Gâlcă în echipă?

Dacă va dori să continuăm împreună, cu siguranță o voi face. Dar mă gândesc și la o carieră de principal. Am deja cinci ani de când am început să antrenez. Am fost la Vaslui cu Lopez Caro, la Petrolul cu Contra și Răzvan Lucescu, apoi la Steaua cu Costel, am câștigat patru trofee ca secund, sper să câștig și ca principal.

Cu diplomele cum stai?

Mi-am luat Licența Pro din 2012, am făcut Școala de Antrenori în Spania, 3 ani.

Cum te situezi în discuția despre Mirel Rădoi, care antrenează fără nicio școală în domeniu?

Eu pot doar să vă dau două exemple. Unul pe care-l știți, al lui Zidane la echipa a doua a lui Real Madrid, și unul de la Recreativo. Un fost coleg de-al meu, Juan Merino, când s-a lăsat de fotbal a încercat să fie antrenor principal la Huelva. L-au instalat și după o săptămână a trebuit să plece. Pentru că normele din Spania nu-ți permit să stai pe bancă, să antrenezi, dacă nu ai titlu de antrenor.

”Nu am primit nicio explicație când s-a renunțat la noi”

Ți s-a părut corect modul în care te-ai despărțit de Steaua?

Îți dai seama că atunci când câștigi trei trofee într-un an și nu mai continui, toți se întreabă de ce. Pe mine, în Spania, prietenii și toți oamenii de fotbal de acolo mă întrebau asta. Dar antrenorul principal a terminat contractul, noi, care mai aveam un an de contract, a trebuit să ajungem la o înțelegere ca să nu încurcăm lucrurile, dar toată lumea s-a mirat de ce nu am continuat.

Și ce explicație vi s-a dat de la club?

Niciuna. Eu mi-aș fi dorit să continui, dar, dacă nu s-a putut, ce să fac?

Care e momentul cel mai amar din sezonul trecut?

Meciul cu Ludogoreț. Returul. A fost ceva incredibil. Când mai erau trei minute, era 0-0, mă rugam să se termine cât mai repede meciul și ne-au egalat cum ne-au egalat. Și apoi în prelungiri, când am văzut că Varela scapă singur cu portarul, îl elimină pe portar și veneau penalty-urile, am zis gata, ne calificăm. Dar nu s-a întâmplat așa.

”Unii jucători nu au avut curaj să execute la loviturile de departajare cu Ludogoreț”

Ce s-a întâmplat la loviturile de departajare? Au fost jucătorii prea relaxați pentru că era Moți în poartă?

Nu, nu a fost asta. Noi le-am spus să dea tare și pe jos, pentru că Moți nu era portar de meserie și nu putea să se arunce să prindă mingile pe jos. Dar au fost jucători care nu au vrut să bată, pentru că au invocat motive de oboseală, sau că în trecut nu au bătut și le era frică să execute…

Dar ați luat vreo primă pentru câștigarea celor trei trofee de anul trecut?

Nu. Au fost doar prime pentru unele meciuri. Am fi luat doar dacă ne calificam în Liga Campionilor.

Cât de mult v-au afectat pe voi, cei din staff-ul tehnic, în retur, acele întâlniri ale jucătorilor cu fostul antrenor, Laurențiu Reghecampf?

Fiecare e liber să-și petreacă timpul liber cum vrea. Important e, însă, ca atunci când intri pe teren să dai totul. Asta e important.

Și ți se pare că unii dintre jucători nu au dat totul?

Păi, din ce s-a văzut, eu zic că nu! Dar nu vreau să intru în amănunte și să dau nume și să spun ce a făcut unul și ce a făcut altul, dar lucrurile astea afectează echipa. Ei știu mai bine cum își fac lucrurile, dar viața te duce acolo unde meriți.

Cum ți se pare Steaua de acum? Jucătorii care au venit sunt la fel de valoroși ca cei care au plecat?

Păi dacă-i luăm pe compartimente și facem o diferență… A plecat Sânmărtean și a venit Muniru. A venit Tade și a plecat Keșeru. A plecat Szukala și a venit Carp…

”Mă uitam în fiecare seară cu Gâlcă pe dvd-uri cu jucători, dar degeaba…”

Crezi că s-a făcut aceeași greșeală ca anul trecut, adică jucătorii au fost aduși prea târziu sau nu trebuia să se aștepte trecerea unor tururi preliminare pentru a se face transferuri?

Asta e politica clubului. Și anul trecut, când am fost noi, cei din conducere decideau când și cum să aducă jucători. Noi am propus, mai ales Costel, iar cei din club au hotărât când să aducă și pe cine să aducă. Într-adevăr, noi am suferit anul trecut, pentru că aveam nevoie de jucători de la începutul pregătirii. Mai ales că metodele de pregătire au fost schimbate în comparație cu anii trecuți și ne-am fi dorit să-i avem de la început pe toți, dar nu s-a putut.

Dar antrenorii nu erau consultați deloc?

Ba da, ne întrebau și pe noi de jucătorii pe care-i știam. Dar vă spun sincer, când a venit Tamaș, a venit în cantonament în Spania, am aflat cu o zi înainte că vine Tamaș. Asta e politica clubului, așa gândesc ei că fac lucrurile mai bine. Dar dacă nu se consultă cu antrenorul, eu nu văd un lucru bun. Pentru că mereu trebuie să te consulți cu antrenorul principal și să hotărăști cu el transferurile. Pentru că el știe cel mai bine de ce jucători are echipa nevoie în momentul respectiv.

Cu Costel Gâlcă nu prea s-a întâmplat așa…

Păi Costel a propus, a vorbit, s-a luptat, a încercat, dar situația a fost așa cum a fost și a trebuit să ne adaptăm la ce aveam.

Dar propunerile venite dinspre antrenori nu erau ascultate?

Au fost mulți jucători propuși de noi. În stagiile de pregătire din vară, din Italia și Anglia, ne-am uitat la foarte mulți fotbaliști, am încercat să căutăm jucători care pot veni aici din străinătate, erau unele soluții care se puteau concretiza, dar nu s-a întâmplat. Din ce cauză, nu știu… După antrenamente, seara, ne strângeam în cameră la Costel și ne uitam la jucători (râde).

Și degeaba…

Noi ne-am făcut treaba… Acum…

Erau jucători străini?

Da, jucători străini.

”Tamaș a lipsit de la antrenamente și cu Gâlcă, dar a fost doar amendat”

Au fost și în perioada voastră la Steaua episoade cu Tamaș?

Da, au fost unele momente în care, din diverse motive, a întârziat la antrenament sau nu a venit. Și el a avut motivele lui, a explicat de ce nu a venit.

Dar Gâlcă nu l-a exclus din lot.

Nu, nu l-a exclus. Dar a fost amendat. Fiecare antrenor are ideile și regulile lui.

”Iancu nu se mai antrena cum trebuie după ce dădea un gol”

Care e problema lui Gabi Iancu?

Eu am vorbit de multe ori cu el și i-am spus că trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă continuitate. El a dat primul gol cu Stromgosted și după aia s-a relaxat.

Cum adică s-a relaxat? Ce înseamnă pentru un fotbalist acest lucru?

Adică a început să nu se mai antreneze cum o făcea până atunci. Avea momente în care se oprea la antrenamente, nu alerga cum trebuie. Și i s-a atras atenția. I s-a spus că, dacă nu se va antrena bine, nu are cum să joace. Își revenea, avea momente în care se antrena din nou foarte bine, dar după aia iar…

Dar la celălalt pol al seriozității cine era?

Sânmărtean. La vârsta pe care o avea el, venea primul și pleca ultimul de la antrenament.

”Chipciu se plângea că nu-i place să joace în centru”

Cu Chipciu ce se întâmplă?

El a avut o accidentare foarte gravă, a stat o perioadă, iar când am venit noi nu era recuperat în totalitate. Încă mai avea o probleme, avea o tijă care-l supăra. În iarnă a scos-o, a făcut pregătirea și și-a mai revenit. Dar încă nu joacă la valoarea pe care o avea cu Reghecampf. Pentru că atunci nu avea problemele astea. El a trecut peste niște probleme foarte grele cu accidentarea, și-a revenit, dar nu în totalitate, asta cred eu că e explicația. Dar trebuie să se gândească bine. Pentru că a ajuns la o vârstă, are 26 de ani. Și atunci terbuie să-și dorească mai mult și să se ambiționeze, pentru că are calități.

Dar care e postul lui?

El s-a plâns de mai multe ori că a fost folosit pe mai multe posturi, ba atacant, ba mijlocaș stânga, ba dreapta, ba în spatele vârfului. Dar eu am vorbit cu el și i-am zis că ăsta e un lucru bun pentru el. Că multe echipe caută jucători polivalenți. Lui îi plăcea să joace mijlocaș stânga sau dreapta. În centru nu se simțea bine. Dar noi eram nevoiți, din cauza circumstanțelor și problemelor pe care le aveam, să-l folosim în spatele vârfului. Și nu se simțea bine. Dar are calități și eu zic că poate juca acolo.

”Dacă Steaua ratează grupele, va vinde jucători ca să supraviețuiască”

Pe cine vezi cel mai bun jucător din Liga 1 în acest moment?

Varela. Eu zic că el e cel mai valoros. Și Budescu e bun, a câștigat unele meciuri de unul singur. Ar ajuta mult Steaua dacă ar fi transferat.

Ce crezi că ar însemna pentru Steaua o ratare a calificării în grupele Europa League?

În primul rând, trebuie să spunem că a căzut cu cele mai grele echipe la tragerile la sorți. Și cu Trencin, și cu Partizan, și acum cu Rosenborg. La fel ni s-a întâmplat și anul trecut. Deci să nu se mai zică atât de norocul Stelei la trageri. Dar, revenind la întrebare, probabil că patronul nu o să mai investească și, din drepturile tv și sponsori nu știu dacă se poate autofinanța Steaua, dacă ajung banii să se plătească salariile și toate cheltuielile anuale. Și atunci se poate întâmpla să vândă jucători și din asta să supraviețuiască. 

Etichete: video , interviu , costel galca , laurentiu rosu , radu dragut , interviuri si reportaje

Digi24
Reacția lui Derek Chauvin în momentul în care judecătorul citește verdictul juraților
Reacția lui Derek Chauvin în momentul în care judecătorul citește verdictul juraților

Cu fața acoperită de mască și părând că se așteaptă la deznodământ, fostul polițist Derek Chauvin a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Chelsea supporters protest against European Super League, LONDON, UK - 20 Apr 2021
Se dărâmă Superliga Europei! Chelsea, City și Atletico ies din competiție. Anunț făcut și de Barcelona

Superliga Europei, competiția lansată duminică seară, riscă să se desființeze înainte să debuteze...

Răsturnare de situație la UEFA! Ce ar urma să se întâmple cu meciurile din semifinalele Champions League
Paris Saint-Germain v Bayern Munich - UEFA Champions League Final - Bayern Celebration
Pandemia a făcut-o pe Simona Halep să se răzgândească! Sportiva a făcut marele anunţ: cât timp mai vrea să joace tenis
'A Day at the Drive' Media Opportunity
Cristina Neagu rupe tăcerea: "Merit fiecare euro din acel salariu!" Cât ar câştiga pe lună la CSM Bucureşti
Cristina Neagu interviu
De ce au renunțat, de fapt, marile cluburi la Super Ligă. Gestul disperat făcut de UEFA
Chelsea fans protest against European Super League - 20 Apr 2021
Recomandările redacției
Gigi Becali, patronul FCSB / Foto: Profimedia
Gigi Becali a decis: niciun jucător de la FCSB nu va merge la Jocurile Olimpice! ”Ce să las? Să ia de la CFR”

”Din fericire, îl avem pe Dennis Man!” Atacantul este anunțat drept protagonist la Parma: ”Are deja impact în Italia”
Dennis Man, fotbalistul Parmei / Foto: Profimedia
Live Video&Text FC Argeș - Chindia 0-0, ACUM, la Digi Sport 1. Meci crucial pentru prezența la barajul de Conference League
FOTBAL:FC ARGES-CHINDIA TARGOVISTE, LIGA 1 CASA PARIURILOR (9.04.2021)
Toni Petrea, anunț despre situația accidentaților de la FCSB. Ce fotbaliști au fost recuperați
Andrei Miron, fundaș central de la FCSB / Foto: Sport Pictures
Citește și
Video "Bucureştiul fură fraierii". Episod neştiut, într-un club din Regie! Pancu: "Mi-am luat un pumn în ochi"
pancu12
Video Exclusiv Ion Marin: ”Am învins cancerul, dar au fost opt luni de suferință pe care nu le voi uita”
ion marin cancer
O româncă s-a clasat pe locul al doilea la Miss Europe 2021. Iolanda are 28 de ani, este frumoasă, dar are și o carieră impresionantă
O româncă s-a clasat pe locul al doilea la Miss Europe 2021. Iolanda are 28 de ani, este frumoasă, dar are și o carieră impresionantă
Exclusiv Marius Baciu dezvăluie un caz exploziv: "FRF anchetează un meci din acest sezon pentru blat la pariuri"
marius baciu interviu
Gigi Becali, detalii despre revenirea lui Borcea la Dinamo: „Înnebunește când vede!”. Ce a aflat despre Cortacero
Gigi Becali, detalii despre revenirea lui Borcea la Dinamo: „Înnebunește când vede!”. Ce a aflat despre Cortacero
Robert De Niro, ruinat de divorțul de Grace Hightower. Actorul, nevoit acum să accepte orice rol
Robert De Niro, ruinat de divorțul de Grace Hightower. Actorul, nevoit acum să accepte orice rol
Loredana Groza, o nouă apariție controversată din vacanța în Miami. Cum au reacționat fanii când au văzut-o îmbrăcată așa
Loredana Groza, o nouă apariție controversată din vacanța în Miami. Cum au reacționat fanii când au văzut-o îmbrăcată așa
Ce se întâmplă dacă angajatorul te obligă să te vaccinezi, care sunt drepturile tale: este sau nu ilegală această solicitare
Ce se întâmplă dacă angajatorul te obligă să te vaccinezi, care sunt drepturile tale: este sau nu ilegală această solicitare
Scene infioratoare. O fosta gimnasta si-a aruncat copilul nou nascut la gunoi FOTO
Scene infioratoare. O fosta gimnasta si-a aruncat copilul nou nascut la gunoi FOTO
Video Exclusiv Transformarea lui Ianis. "Nu e ușor să lucrezi cu Gică Hagi"
ianis hagi
VIDEO Primul interviu al lui Liță Dumitru după ce a fost operat de cancer: "Mi-a fost frică să nu mor!"
captura lita
Video Exclusiv Mihaela Buzărnescu, în așteptarea revenirii: ”Mai vorbesc cu glezna, îi spun că o să fie bine”
colaj reportaj buzarnescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Loredana Groza, o nouă apariție controversată din vacanța în Miami. Cum au reacționat fanii când au văzut-o îmbrăcată așa
Loredana Groza, o nouă apariție controversată din vacanța în Miami. Cum au reacționat fanii când au văzut-o îmbrăcată așa
Digi World
Medicamentul banal care te poate proteja de coronavirus. Cum acționează acesta în organism
Medicamentul banal care te poate proteja de coronavirus. Cum acționează acesta în organism
Digi Animal World
El e câinele erou care face furori pe rețelele sociale. Cum a fost recompensat după ce i-a salvat viața fiului stăpânei sale
El e câinele erou care face furori pe rețelele sociale. Cum a fost recompensat după ce i-a salvat viața fiului stăpânei sale
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate