Costel Gâlcă îl propune pe Alexandru Mitriță selecționerului Edi Iordănescu. ”România are nevoie de un jucător ca el”
hagi galca
Gică Hagi, mesaj pentru Costel Gâlcă, fostul său coleg din ”Generația de Aur”
FOTBAL:PREZENTARE SERGIU BUS LA FCSB (14.07.2020)
”Va juca titular!”. Gigi Becali, anunț despre fotbalistul care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

VIDEO EXCLUSIV Laurențiu Roșu: ”Unii jucători ai Stelei nu au dat totul în retur”

12.08.2015, 20:15

Laurențiu Roșu a jucat șapte ani la Steaua, timp în care a luat 13 trofee. Și și-a rupt o mână. În infernul de la Bastia. Anul trecut, a revenit în Ghencea, ca secund al lui Gâlcă, fostul său coleg din anii 90. A mai câștigat trei trofee. Mai avea un an de contract, ar fi vrut să continue, dar clubul nu a mai vrut.

captura rosu
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

A fost un an plin. Cu momente intense, dar și ascunse. Pe ultimele Roșu le developează acum. Ce s-a întâmplat la Ludogoreț, care sunt explicațiile pentru situațiile lui Chipciu sau Iancu, cum a procedat Gâlcă în cazuri asemănătoare cu Tamaș, cum se fac transferurile la Steaua și, mai ales, de ce s-a pierdut avansul de 15 puncte față de Tg. Mureș în retur.

Digi Sport: Ce faci acum?

Laurențiu Roșu: Sunt în vacanță prelungită, mă ocup de familie, soție, fete, de unele lucruri pe care le mai am de rezolvat în București. Mă odihnesc, merg la pescuit, m-am înscris și la o școală de dans, am început să dansez puțin. Latino. Salsa și Bachata.

Și fotbalul?


Deocamdată aștept oferte. Normal că mi-e dor să antrenez.

Tot cu Costel Gâlcă în echipă?

Dacă va dori să continuăm împreună, cu siguranță o voi face. Dar mă gândesc și la o carieră de principal. Am deja cinci ani de când am început să antrenez. Am fost la Vaslui cu Lopez Caro, la Petrolul cu Contra și Răzvan Lucescu, apoi la Steaua cu Costel, am câștigat patru trofee ca secund, sper să câștig și ca principal.

Cu diplomele cum stai?

Mi-am luat Licența Pro din 2012, am făcut Școala de Antrenori în Spania, 3 ani.

Cum te situezi în discuția despre Mirel Rădoi, care antrenează fără nicio școală în domeniu?

Eu pot doar să vă dau două exemple. Unul pe care-l știți, al lui Zidane la echipa a doua a lui Real Madrid, și unul de la Recreativo. Un fost coleg de-al meu, Juan Merino, când s-a lăsat de fotbal a încercat să fie antrenor principal la Huelva. L-au instalat și după o săptămână a trebuit să plece. Pentru că normele din Spania nu-ți permit să stai pe bancă, să antrenezi, dacă nu ai titlu de antrenor.

”Nu am primit nicio explicație când s-a renunțat la noi”

Ți s-a părut corect modul în care te-ai despărțit de Steaua?

Îți dai seama că atunci când câștigi trei trofee într-un an și nu mai continui, toți se întreabă de ce. Pe mine, în Spania, prietenii și toți oamenii de fotbal de acolo mă întrebau asta. Dar antrenorul principal a terminat contractul, noi, care mai aveam un an de contract, a trebuit să ajungem la o înțelegere ca să nu încurcăm lucrurile, dar toată lumea s-a mirat de ce nu am continuat.

Și ce explicație vi s-a dat de la club?

Niciuna. Eu mi-aș fi dorit să continui, dar, dacă nu s-a putut, ce să fac?

Care e momentul cel mai amar din sezonul trecut?

Meciul cu Ludogoreț. Returul. A fost ceva incredibil. Când mai erau trei minute, era 0-0, mă rugam să se termine cât mai repede meciul și ne-au egalat cum ne-au egalat. Și apoi în prelungiri, când am văzut că Varela scapă singur cu portarul, îl elimină pe portar și veneau penalty-urile, am zis gata, ne calificăm. Dar nu s-a întâmplat așa.

”Unii jucători nu au avut curaj să execute la loviturile de departajare cu Ludogoreț”

Ce s-a întâmplat la loviturile de departajare? Au fost jucătorii prea relaxați pentru că era Moți în poartă?

Nu, nu a fost asta. Noi le-am spus să dea tare și pe jos, pentru că Moți nu era portar de meserie și nu putea să se arunce să prindă mingile pe jos. Dar au fost jucători care nu au vrut să bată, pentru că au invocat motive de oboseală, sau că în trecut nu au bătut și le era frică să execute…

Dar ați luat vreo primă pentru câștigarea celor trei trofee de anul trecut?

Nu. Au fost doar prime pentru unele meciuri. Am fi luat doar dacă ne calificam în Liga Campionilor.

Cât de mult v-au afectat pe voi, cei din staff-ul tehnic, în retur, acele întâlniri ale jucătorilor cu fostul antrenor, Laurențiu Reghecampf?

Fiecare e liber să-și petreacă timpul liber cum vrea. Important e, însă, ca atunci când intri pe teren să dai totul. Asta e important.

Și ți se pare că unii dintre jucători nu au dat totul?

Păi, din ce s-a văzut, eu zic că nu! Dar nu vreau să intru în amănunte și să dau nume și să spun ce a făcut unul și ce a făcut altul, dar lucrurile astea afectează echipa. Ei știu mai bine cum își fac lucrurile, dar viața te duce acolo unde meriți.

Cum ți se pare Steaua de acum? Jucătorii care au venit sunt la fel de valoroși ca cei care au plecat?

Păi dacă-i luăm pe compartimente și facem o diferență… A plecat Sânmărtean și a venit Muniru. A venit Tade și a plecat Keșeru. A plecat Szukala și a venit Carp…

”Mă uitam în fiecare seară cu Gâlcă pe dvd-uri cu jucători, dar degeaba…”

Crezi că s-a făcut aceeași greșeală ca anul trecut, adică jucătorii au fost aduși prea târziu sau nu trebuia să se aștepte trecerea unor tururi preliminare pentru a se face transferuri?

Asta e politica clubului. Și anul trecut, când am fost noi, cei din conducere decideau când și cum să aducă jucători. Noi am propus, mai ales Costel, iar cei din club au hotărât când să aducă și pe cine să aducă. Într-adevăr, noi am suferit anul trecut, pentru că aveam nevoie de jucători de la începutul pregătirii. Mai ales că metodele de pregătire au fost schimbate în comparație cu anii trecuți și ne-am fi dorit să-i avem de la început pe toți, dar nu s-a putut.

Dar antrenorii nu erau consultați deloc?

Ba da, ne întrebau și pe noi de jucătorii pe care-i știam. Dar vă spun sincer, când a venit Tamaș, a venit în cantonament în Spania, am aflat cu o zi înainte că vine Tamaș. Asta e politica clubului, așa gândesc ei că fac lucrurile mai bine. Dar dacă nu se consultă cu antrenorul, eu nu văd un lucru bun. Pentru că mereu trebuie să te consulți cu antrenorul principal și să hotărăști cu el transferurile. Pentru că el știe cel mai bine de ce jucători are echipa nevoie în momentul respectiv.

Cu Costel Gâlcă nu prea s-a întâmplat așa…

Păi Costel a propus, a vorbit, s-a luptat, a încercat, dar situația a fost așa cum a fost și a trebuit să ne adaptăm la ce aveam.

Dar propunerile venite dinspre antrenori nu erau ascultate?

Au fost mulți jucători propuși de noi. În stagiile de pregătire din vară, din Italia și Anglia, ne-am uitat la foarte mulți fotbaliști, am încercat să căutăm jucători care pot veni aici din străinătate, erau unele soluții care se puteau concretiza, dar nu s-a întâmplat. Din ce cauză, nu știu… După antrenamente, seara, ne strângeam în cameră la Costel și ne uitam la jucători (râde).

Și degeaba…

Noi ne-am făcut treaba… Acum…

Erau jucători străini?

Da, jucători străini.

”Tamaș a lipsit de la antrenamente și cu Gâlcă, dar a fost doar amendat”

Au fost și în perioada voastră la Steaua episoade cu Tamaș?

Da, au fost unele momente în care, din diverse motive, a întârziat la antrenament sau nu a venit. Și el a avut motivele lui, a explicat de ce nu a venit.

Dar Gâlcă nu l-a exclus din lot.

Nu, nu l-a exclus. Dar a fost amendat. Fiecare antrenor are ideile și regulile lui.

”Iancu nu se mai antrena cum trebuie după ce dădea un gol”

Care e problema lui Gabi Iancu?

Eu am vorbit de multe ori cu el și i-am spus că trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă continuitate. El a dat primul gol cu Stromgosted și după aia s-a relaxat.

Cum adică s-a relaxat? Ce înseamnă pentru un fotbalist acest lucru?

Adică a început să nu se mai antreneze cum o făcea până atunci. Avea momente în care se oprea la antrenamente, nu alerga cum trebuie. Și i s-a atras atenția. I s-a spus că, dacă nu se va antrena bine, nu are cum să joace. Își revenea, avea momente în care se antrena din nou foarte bine, dar după aia iar…

Dar la celălalt pol al seriozității cine era?

Sânmărtean. La vârsta pe care o avea el, venea primul și pleca ultimul de la antrenament.

”Chipciu se plângea că nu-i place să joace în centru”

Cu Chipciu ce se întâmplă?

El a avut o accidentare foarte gravă, a stat o perioadă, iar când am venit noi nu era recuperat în totalitate. Încă mai avea o probleme, avea o tijă care-l supăra. În iarnă a scos-o, a făcut pregătirea și și-a mai revenit. Dar încă nu joacă la valoarea pe care o avea cu Reghecampf. Pentru că atunci nu avea problemele astea. El a trecut peste niște probleme foarte grele cu accidentarea, și-a revenit, dar nu în totalitate, asta cred eu că e explicația. Dar trebuie să se gândească bine. Pentru că a ajuns la o vârstă, are 26 de ani. Și atunci terbuie să-și dorească mai mult și să se ambiționeze, pentru că are calități.

Dar care e postul lui?

El s-a plâns de mai multe ori că a fost folosit pe mai multe posturi, ba atacant, ba mijlocaș stânga, ba dreapta, ba în spatele vârfului. Dar eu am vorbit cu el și i-am zis că ăsta e un lucru bun pentru el. Că multe echipe caută jucători polivalenți. Lui îi plăcea să joace mijlocaș stânga sau dreapta. În centru nu se simțea bine. Dar noi eram nevoiți, din cauza circumstanțelor și problemelor pe care le aveam, să-l folosim în spatele vârfului. Și nu se simțea bine. Dar are calități și eu zic că poate juca acolo.

”Dacă Steaua ratează grupele, va vinde jucători ca să supraviețuiască”

Pe cine vezi cel mai bun jucător din Liga 1 în acest moment?

Varela. Eu zic că el e cel mai valoros. Și Budescu e bun, a câștigat unele meciuri de unul singur. Ar ajuta mult Steaua dacă ar fi transferat.

Ce crezi că ar însemna pentru Steaua o ratare a calificării în grupele Europa League?

În primul rând, trebuie să spunem că a căzut cu cele mai grele echipe la tragerile la sorți. Și cu Trencin, și cu Partizan, și acum cu Rosenborg. La fel ni s-a întâmplat și anul trecut. Deci să nu se mai zică atât de norocul Stelei la trageri. Dar, revenind la întrebare, probabil că patronul nu o să mai investească și, din drepturile tv și sponsori nu știu dacă se poate autofinanța Steaua, dacă ajung banii să se plătească salariile și toate cheltuielile anuale. Și atunci se poate întâmpla să vândă jucători și din asta să supraviețuiască. 

Etichete: video , interviu , costel galca , laurentiu rosu , radu dragut , interviuri si reportaje


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
FOTBAL:PREZENTARE SERGIU BUS LA FCSB (14.07.2020)
”Va juca titular!”. Gigi Becali, anunț despre fotbalistul care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"

Liverpool nu mai așteaptă! Au început negocierile pentru primul transfer din era "post-Klopp"
liverpool
Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
edi iordanescu si maria
Spaniolii au făcut anunțul: Atletico vrea să îl transfere pe Jack Grealish!
Manchester City's Jack Grealish ahead of the UEFA Champions League quarter-final, second leg match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Wednesday April 17, 2024.
Citește și
Exclusiv Gâlcă abia a semnat cu Craiova, dar Lăcătuș nu are niciun dubiu! Poate pleca din Bănie: ”Sunt sigur de asta!”
costel-galca
Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova
mirel radoi craiova cfr cluj (11)
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Costel Gâlcă a recunoscut superioritatea CFR-ului: ”Am fost prea respectuoși cu ei”
Screenshot 2024-04-26 001230

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”