Costel Gâlcă
Prima reacție a lui Costel Gâlcă, după ce a aflat că este pe lista lui Mihai Rotaru la Craiova
ivaylo-petev
Exclusiv Surpriză imensă! Cine i-ar putea lua locul lui Ivaylo Petev la Universitatea Craiova
abe
Video Ce gest a făcut Aly Abeid la ieșirea de pe teren, după ce i-a aplicat un cot în piept lui Tavi Popescu
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

VIDEO EXCLUSIV Laurențiu Roșu: ”Unii jucători ai Stelei nu au dat totul în retur”

12.08.2015, 20:15

Laurențiu Roșu a jucat șapte ani la Steaua, timp în care a luat 13 trofee. Și și-a rupt o mână. În infernul de la Bastia. Anul trecut, a revenit în Ghencea, ca secund al lui Gâlcă, fostul său coleg din anii 90. A mai câștigat trei trofee. Mai avea un an de contract, ar fi vrut să continue, dar clubul nu a mai vrut.

captura rosu
  • Liga 2: Mioveni - Șelimbăr, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Sepsi, luni, 20:30, DGS 1

A fost un an plin. Cu momente intense, dar și ascunse. Pe ultimele Roșu le developează acum. Ce s-a întâmplat la Ludogoreț, care sunt explicațiile pentru situațiile lui Chipciu sau Iancu, cum a procedat Gâlcă în cazuri asemănătoare cu Tamaș, cum se fac transferurile la Steaua și, mai ales, de ce s-a pierdut avansul de 15 puncte față de Tg. Mureș în retur.

Digi Sport: Ce faci acum?

Laurențiu Roșu: Sunt în vacanță prelungită, mă ocup de familie, soție, fete, de unele lucruri pe care le mai am de rezolvat în București. Mă odihnesc, merg la pescuit, m-am înscris și la o școală de dans, am început să dansez puțin. Latino. Salsa și Bachata.

Și fotbalul?


Deocamdată aștept oferte. Normal că mi-e dor să antrenez.

Tot cu Costel Gâlcă în echipă?

Dacă va dori să continuăm împreună, cu siguranță o voi face. Dar mă gândesc și la o carieră de principal. Am deja cinci ani de când am început să antrenez. Am fost la Vaslui cu Lopez Caro, la Petrolul cu Contra și Răzvan Lucescu, apoi la Steaua cu Costel, am câștigat patru trofee ca secund, sper să câștig și ca principal.

Cu diplomele cum stai?

Mi-am luat Licența Pro din 2012, am făcut Școala de Antrenori în Spania, 3 ani.

Cum te situezi în discuția despre Mirel Rădoi, care antrenează fără nicio școală în domeniu?

Eu pot doar să vă dau două exemple. Unul pe care-l știți, al lui Zidane la echipa a doua a lui Real Madrid, și unul de la Recreativo. Un fost coleg de-al meu, Juan Merino, când s-a lăsat de fotbal a încercat să fie antrenor principal la Huelva. L-au instalat și după o săptămână a trebuit să plece. Pentru că normele din Spania nu-ți permit să stai pe bancă, să antrenezi, dacă nu ai titlu de antrenor.

”Nu am primit nicio explicație când s-a renunțat la noi”

Ți s-a părut corect modul în care te-ai despărțit de Steaua?

Îți dai seama că atunci când câștigi trei trofee într-un an și nu mai continui, toți se întreabă de ce. Pe mine, în Spania, prietenii și toți oamenii de fotbal de acolo mă întrebau asta. Dar antrenorul principal a terminat contractul, noi, care mai aveam un an de contract, a trebuit să ajungem la o înțelegere ca să nu încurcăm lucrurile, dar toată lumea s-a mirat de ce nu am continuat.

Și ce explicație vi s-a dat de la club?

Niciuna. Eu mi-aș fi dorit să continui, dar, dacă nu s-a putut, ce să fac?

Care e momentul cel mai amar din sezonul trecut?

Meciul cu Ludogoreț. Returul. A fost ceva incredibil. Când mai erau trei minute, era 0-0, mă rugam să se termine cât mai repede meciul și ne-au egalat cum ne-au egalat. Și apoi în prelungiri, când am văzut că Varela scapă singur cu portarul, îl elimină pe portar și veneau penalty-urile, am zis gata, ne calificăm. Dar nu s-a întâmplat așa.

”Unii jucători nu au avut curaj să execute la loviturile de departajare cu Ludogoreț”

Ce s-a întâmplat la loviturile de departajare? Au fost jucătorii prea relaxați pentru că era Moți în poartă?

Nu, nu a fost asta. Noi le-am spus să dea tare și pe jos, pentru că Moți nu era portar de meserie și nu putea să se arunce să prindă mingile pe jos. Dar au fost jucători care nu au vrut să bată, pentru că au invocat motive de oboseală, sau că în trecut nu au bătut și le era frică să execute…

Dar ați luat vreo primă pentru câștigarea celor trei trofee de anul trecut?

Nu. Au fost doar prime pentru unele meciuri. Am fi luat doar dacă ne calificam în Liga Campionilor.

Cât de mult v-au afectat pe voi, cei din staff-ul tehnic, în retur, acele întâlniri ale jucătorilor cu fostul antrenor, Laurențiu Reghecampf?

Fiecare e liber să-și petreacă timpul liber cum vrea. Important e, însă, ca atunci când intri pe teren să dai totul. Asta e important.

Și ți se pare că unii dintre jucători nu au dat totul?

Păi, din ce s-a văzut, eu zic că nu! Dar nu vreau să intru în amănunte și să dau nume și să spun ce a făcut unul și ce a făcut altul, dar lucrurile astea afectează echipa. Ei știu mai bine cum își fac lucrurile, dar viața te duce acolo unde meriți.

Cum ți se pare Steaua de acum? Jucătorii care au venit sunt la fel de valoroși ca cei care au plecat?

Păi dacă-i luăm pe compartimente și facem o diferență… A plecat Sânmărtean și a venit Muniru. A venit Tade și a plecat Keșeru. A plecat Szukala și a venit Carp…

”Mă uitam în fiecare seară cu Gâlcă pe dvd-uri cu jucători, dar degeaba…”

Crezi că s-a făcut aceeași greșeală ca anul trecut, adică jucătorii au fost aduși prea târziu sau nu trebuia să se aștepte trecerea unor tururi preliminare pentru a se face transferuri?

Asta e politica clubului. Și anul trecut, când am fost noi, cei din conducere decideau când și cum să aducă jucători. Noi am propus, mai ales Costel, iar cei din club au hotărât când să aducă și pe cine să aducă. Într-adevăr, noi am suferit anul trecut, pentru că aveam nevoie de jucători de la începutul pregătirii. Mai ales că metodele de pregătire au fost schimbate în comparație cu anii trecuți și ne-am fi dorit să-i avem de la început pe toți, dar nu s-a putut.

Dar antrenorii nu erau consultați deloc?

Ba da, ne întrebau și pe noi de jucătorii pe care-i știam. Dar vă spun sincer, când a venit Tamaș, a venit în cantonament în Spania, am aflat cu o zi înainte că vine Tamaș. Asta e politica clubului, așa gândesc ei că fac lucrurile mai bine. Dar dacă nu se consultă cu antrenorul, eu nu văd un lucru bun. Pentru că mereu trebuie să te consulți cu antrenorul principal și să hotărăști cu el transferurile. Pentru că el știe cel mai bine de ce jucători are echipa nevoie în momentul respectiv.

Cu Costel Gâlcă nu prea s-a întâmplat așa…

Păi Costel a propus, a vorbit, s-a luptat, a încercat, dar situația a fost așa cum a fost și a trebuit să ne adaptăm la ce aveam.

Dar propunerile venite dinspre antrenori nu erau ascultate?

Au fost mulți jucători propuși de noi. În stagiile de pregătire din vară, din Italia și Anglia, ne-am uitat la foarte mulți fotbaliști, am încercat să căutăm jucători care pot veni aici din străinătate, erau unele soluții care se puteau concretiza, dar nu s-a întâmplat. Din ce cauză, nu știu… După antrenamente, seara, ne strângeam în cameră la Costel și ne uitam la jucători (râde).

Și degeaba…

Noi ne-am făcut treaba… Acum…

Erau jucători străini?

Da, jucători străini.

”Tamaș a lipsit de la antrenamente și cu Gâlcă, dar a fost doar amendat”

Au fost și în perioada voastră la Steaua episoade cu Tamaș?

Da, au fost unele momente în care, din diverse motive, a întârziat la antrenament sau nu a venit. Și el a avut motivele lui, a explicat de ce nu a venit.

Dar Gâlcă nu l-a exclus din lot.

Nu, nu l-a exclus. Dar a fost amendat. Fiecare antrenor are ideile și regulile lui.

”Iancu nu se mai antrena cum trebuie după ce dădea un gol”

Care e problema lui Gabi Iancu?

Eu am vorbit de multe ori cu el și i-am spus că trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă continuitate. El a dat primul gol cu Stromgosted și după aia s-a relaxat.

Cum adică s-a relaxat? Ce înseamnă pentru un fotbalist acest lucru?

Adică a început să nu se mai antreneze cum o făcea până atunci. Avea momente în care se oprea la antrenamente, nu alerga cum trebuie. Și i s-a atras atenția. I s-a spus că, dacă nu se va antrena bine, nu are cum să joace. Își revenea, avea momente în care se antrena din nou foarte bine, dar după aia iar…

Dar la celălalt pol al seriozității cine era?

Sânmărtean. La vârsta pe care o avea el, venea primul și pleca ultimul de la antrenament.

”Chipciu se plângea că nu-i place să joace în centru”

Cu Chipciu ce se întâmplă?

El a avut o accidentare foarte gravă, a stat o perioadă, iar când am venit noi nu era recuperat în totalitate. Încă mai avea o probleme, avea o tijă care-l supăra. În iarnă a scos-o, a făcut pregătirea și și-a mai revenit. Dar încă nu joacă la valoarea pe care o avea cu Reghecampf. Pentru că atunci nu avea problemele astea. El a trecut peste niște probleme foarte grele cu accidentarea, și-a revenit, dar nu în totalitate, asta cred eu că e explicația. Dar trebuie să se gândească bine. Pentru că a ajuns la o vârstă, are 26 de ani. Și atunci terbuie să-și dorească mai mult și să se ambiționeze, pentru că are calități.

Dar care e postul lui?

El s-a plâns de mai multe ori că a fost folosit pe mai multe posturi, ba atacant, ba mijlocaș stânga, ba dreapta, ba în spatele vârfului. Dar eu am vorbit cu el și i-am zis că ăsta e un lucru bun pentru el. Că multe echipe caută jucători polivalenți. Lui îi plăcea să joace mijlocaș stânga sau dreapta. În centru nu se simțea bine. Dar noi eram nevoiți, din cauza circumstanțelor și problemelor pe care le aveam, să-l folosim în spatele vârfului. Și nu se simțea bine. Dar are calități și eu zic că poate juca acolo.

”Dacă Steaua ratează grupele, va vinde jucători ca să supraviețuiască”

Pe cine vezi cel mai bun jucător din Liga 1 în acest moment?

Varela. Eu zic că el e cel mai valoros. Și Budescu e bun, a câștigat unele meciuri de unul singur. Ar ajuta mult Steaua dacă ar fi transferat.

Ce crezi că ar însemna pentru Steaua o ratare a calificării în grupele Europa League?

În primul rând, trebuie să spunem că a căzut cu cele mai grele echipe la tragerile la sorți. Și cu Trencin, și cu Partizan, și acum cu Rosenborg. La fel ni s-a întâmplat și anul trecut. Deci să nu se mai zică atât de norocul Stelei la trageri. Dar, revenind la întrebare, probabil că patronul nu o să mai investească și, din drepturile tv și sponsori nu știu dacă se poate autofinanța Steaua, dacă ajung banii să se plătească salariile și toate cheltuielile anuale. Și atunci se poate întâmpla să vândă jucători și din asta să supraviețuiască. 

Etichete: video , interviu , costel galca , laurentiu rosu , radu dragut , interviuri si reportaje


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine este vedeta de filme pentru adulți din cauza căreia Donald Trump a fost pus sub acuzare: „Eram un gunoi, miroseam”
Cine este vedeta de filme pentru adulți din cauza căreia Donald Trump a fost pus sub acuzare: „Eram un gunoi, miroseam”

Vedeta de filme pentru adulţi Stormy Daniels a construit un imperiu de afaceri profitabil în jurul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Presa din Ucraina, reacție dură! Ce a scris, după înfrângerea în fața României din Billie Jean King Cup

E gata! Mircea Lucescu s-a înțeles cu noul club și revine
profimedia-0712984186
Alex Pițurcă, filmat în parc cu o tânără! Cristina Ich a reacționat imediat și a făcut anunțul
Screenshot 2024-04-14 at 16.08.31
Calificare de poveste! România a revenit de la 0-2 cu Ucraina, a câștigat meciul de dublu și e la turneul final al BJKC
Screenshot 2024-04-14 024850
Brutal: primul verdict al medicilor în cazul lui Luca Mihai! Autoritățile vor fi sesizate
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Recomandările redacției
abe
Video Ce gest a făcut Aly Abeid la ieșirea de pe teren, după ce i-a aplicat un cot în piept lui Tavi Popescu

Foto Florinel Coman s-a dus ”glonț” la fani, după CFR - FCSB: gestul mai puțin obișnuit pentru care a fost aplaudat imediat
Cum l-a numit Ioan Varga pe Dan Petrescu, după ce antrenorul a semnat pe trei ani cu CFR Cluj
Dan Petrescu, CFR Cluj Coach, Press Conference, Cluj-Napoca, Romania - 09 Feb 2023
Exclusiv Ilie Dumitrescu a dat verdictul, după CFR Cluj - FCSB 0-1
ilie
Citește și
Costel Gâlcă a dezvăluit când a vorbit ultima oară cu Gigi Becali
gigi
Costel Gâlcă, mesaj pentru Mihai Rotaru: ”Am spus-o și în alți ani”
Cum s-a afișat Kim Kardashian după ce s-a speculat că s-a despărțit de Odell Beckham Jr. Imaginile de pe plajă au făcut furori
Cum s-a afișat Kim Kardashian după ce s-a speculat că s-a despărțit de Odell Beckham Jr. Imaginile de pe plajă au făcut furori
Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Nelu Varga a oferit toate detaliile contractului!
Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Nelu Varga a oferit toate detaliile contractului!
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai: „E la ATI!”. Acuzații grave pentru Ovidiu Hațegan
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai: „E la ATI!”. Acuzații grave pentru Ovidiu Hațegan
Pare un alt om de când a dat jos 90 de kilograme. John Goodman, pozat alături de femeia pe care o iubește de 35 de ani
Pare un alt om de când a dat jos 90 de kilograme. John Goodman, pozat alături de femeia pe care o iubește de 35 de ani
Paris Hilton, ședință foto nocturnă la Coachella: costum de baie, curea de piele prinsă în talie și cizme cowboy
Paris Hilton, ședință foto nocturnă la Coachella: costum de baie, curea de piele prinsă în talie și cizme cowboy
Coperta albumului „Cantafabule" al trupei Phoenix, reconstituită de autor. De ce a fost supusă cenzurii comuniste VIDEO
Coperta albumului „Cantafabule" al trupei Phoenix, reconstituită de autor. De ce a fost supusă cenzurii comuniste VIDEO
Ce domnitor a fost poreclit Radu Stridie? Pe vremea sa apare prima cafenea din București
Ce domnitor a fost poreclit Radu Stridie? Pe vremea sa apare prima cafenea din București
Decolarea și aterizarea forțată a companiei de zbor cu stewardese și servicii neașteptate
Decolarea și aterizarea forțată a companiei de zbor cu stewardese și servicii neașteptate
Rotaru a decis antrenorul la Craiova. A bătut deja palma cu legenda Generației de Aur
Rotaru a decis antrenorul la Craiova. A bătut deja palma cu legenda Generației de Aur
”Europa sau buget modificat drastic”. Încă o lovitură la Universitatea Craiova după demiterea lui Petev
FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Paris Hilton, ședință foto nocturnă la Coachella: costum de baie, curea de piele prinsă în talie și cizme cowboy
Paris Hilton, ședință foto nocturnă la Coachella: costum de baie, curea de piele prinsă în talie și cizme cowboy
Digi World
Cum să-ți gestionezi furia. Metoda recomandată de cercetătorii japonezi. „Poate reduce consecinţele negative la serviciu sau în plan personal”
Cum să-ți gestionezi furia. Metoda recomandată de cercetătorii japonezi. „Poate reduce consecinţele negative la serviciu sau în plan personal”
Digi Animal World
Momentul emoționant când un bivol salvează o broască țestoasă răsturnată: „Am plâns”
Momentul emoționant când un bivol salvează o broască țestoasă răsturnată: „Am plâns”