mihaiu
Dinamo mai încasează o lovitură grea! Andreas Mihaiu a devenit indisponibil pentru o perioadă de câteva luni
FOTBAL:FCSB-DINAMO BUCURESTI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (12.09.2021)
Contract până în 2027 pentru un titular al lui Dinamo din meciul cu FCSB! Anunțul clubului
craciunescu
Exclusiv Ion Crăciunescu, verdict la faza care a decis meciul U Craiova 1948 - FCSB + ce a fost ”jenant” în Bănie
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO EXCLUSIV Marius Niculae: ”Nu este normal că Vojnovic e căpitan!” Povești inedite din Portugalia, cu CR7

23.07.2015, 19:24

vojnovic
  • Liga 1: Academica Clinceni - FC Argeș, duminică, 13:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Dinamo - FC Botoșani, duminică, 19:00, Digi Sport 1

Pe 22 decembrie 2001 dimineața, Marius Niculae era tânăr, avea 20 de ani și privea numai în față, deși avea la ce să se uite și în spate.

După ce câștigase campionatul și titlul de golgheter cu Dinamo, era atacantul titular al naționalei, pentru care marcase deja de 10 ori. În vară se transferase la Sporting Lisabona, pe care, alături de Boloni și Jardel, o făcuse lider în Portugalia. Iar clubul îi mărise la 17,5 milioane de euro clauza de reziliere pentru a-l blinda în fața asalturilor lui AC Milan, echipă împotriva căreia tocmai înscrisese în Cupa UEFA.

Pe 22 decembrie 2001 seara, Marius Niculae era deja în 22 iulie 2015. În ultimul meci al anului, cu Vitoria Setubal, genunchiul i-a crăpat. A urmat o pauză de jumătate de an de fotbal, dar una pentru totdeauna de fotbalul mare. ”Săgeată” n-a mai fost niciodată ”Săgeată”.

Timpul, atât de contractat pentru el până atunci, s-a dilatat la maximum. 22 decembrie 2001 seara a devenit sinonimă cu orice zi care a urmat. Din acel moment, într-un vârtej temporal, a plutit pe la echipe din Belgia, Germania, Scoția, Grecia, China, Ucraina sau Turcia. Liga a doua.

La fiecare răsucire, invariabil și ciclic, s-a oprit să ia o gură de aer de la echipa la care a fost tânăr, Dinamo. Acum, poate fi ultima oprire.

Digi Sport: Ce face acum Marius Niculae?
Marius Niculae: În vacanță, mă pregătesc de unul singur. Dar în două săptămâni ajung la un nivel bun de joc, la orice echipă m-aș duce.

Oferte?
Sunt, dar deocamdată nu mă gândesc la niciuna. Abia de luna viitoare voi lua în calcul.

Te gândești și să te retragi dacă nu vei găsi nimic convenabil?
Nu, sunt hotărât să continui. Pentru că mai pot din punct de vedere fizic, mă simt bine, și atunci aș face o greșeală dacă m-aș retrage în momentul acesta.

Dar de ce nu ai rămas la Dinamo, atunci?
Păi, în primul rând, Dinamo nici nu mi-a făcut o propunere. Am avut doar așa, o discuție amicală de prelungire a contractului, dar nu m-a mai chemat domnul Dinu Gheorghe (râde). Am zis și eu că vreau o vacanță prelungită, vreau să stau liniștit puțin și apoi vom discuta.

Adică se poate să te întorci la Dinamo chiar din această vară?
Da. Dacă voi mai fi dorit, de ce nu? Mi-aș dori, normal, la Dinamo, că e echipa mea de suflet și acolo mă simt cel mai bine.

”Poate s-a renunțat cam ușor la Bilinski și Alexe”

E și o chestiune legată de bani?
Nu, în niciun caz. În iarnă, când am semnat cu Dinamo, cum a zis și Daniel Stanciu atunci, negocierile au durat două minute. De fapt, nici măcar o negociere nu a fost. Ce mi-au propus aia am semnat. Am venit să ajut Dinamo și nimic mai mult. Așa va fi mereu.

Pare că Dinamo chiar are nevoie de un atacant. S-a despărțit și de Bilinski, și de Alexe.
Da, au plecat amândoi, cei care au rămas sunt jucători tineri, de valoare, dar au nevoie lângă ei de jucători cu experiență, care au jucat multe meciuri pentru Dinamo, au câștigat trofee și știu ce înseamnă Dinamo. Din punctul meu de vedere e o greșeală să le dai drumul jucătorilor experimentați și de valoare. Trebuie făcut un efort să fie ținuți acești fotbaliști, pentru ca ceilalți tineri să crească pe lângă ei.

Crezi că s-a renunțat prea ușor la ei?
Da. Bilinski era golgheterul echipei, iar lui Marius, dacă s-ar fi făcut eforturi să i se asigure un salariu mai mare, nu cred că ar fi vrut să plece. Am văzut că acum s-a jucat cu Rotariu vârf, ceea ce nu e postul lui. Nu s-a simțit în largul lui, dar e un jucător de calitate și a fost acolo când a trebuit.

”I-am spus lui Rotariu să nu se mai vaite atât, să fie bărbat!”

Unde îl vezi cel mai bine pe Rotariu?
În niciun caz atacant. Al doilea vârf, poate, dacă ar fi folosit în centru. El a dat randament maxim în bandă, pentru că e un jucător tehnic, pierde greu mingea, depășește ușor adversarii și dă și pase foarte bune.

Dar de ce nu face saltul valoric atât de așteptat?
Pentru că nu a jucat suficient. El are nevoie de constanță, de multe meciuri în picioare. Chiar dacă joacă prost, să-l țină acolo, pentru că va crește. El e și un jucător de moral.

Cât ai fost la Dinamo, ce sfaturi i-ai dat?
Am avut mai multe discuții cu el. Pentru că e un jucător tehnic și ține foarte mult mingea, era lovit foarte des. Și mă deranja la el că se văita foarte tare. Și i-am zis: ”Ești bărbat, ridică-te și asta e! Strângi din dinți, că așa e la vârsta asta”. Și eu, la primul meu antrenament cu echipa mare, îmi aduc aminte, am trecut de Macavei și la următorul contact cu el mi-au rămas crampoanele pe toata tibia. M-am ridicat, m-a durut, am strâns din dinți și asta a fost, am mers înainte. Așa te călești.

”Dacă nu-și vinde tinerii la prima ofertă, Dinamo se poate bate la titlu peste doi ani”

Ai fost căpitanul lui Dinamo, acum banderola i-a fost dată lui Vojnovic, după un singur meci. Ce părere ai despre acest lucru?
Nu mi se pare normal. Pentru că e un jucător proaspăt transferat, nu-l cunoștea echipa, nu-l cunoștea nimeni. Nu e ca și când ar fi fost un nume, dacă ar fi venit cineva cu nume din altă țară să i se facă toate poftele, să i se dea banderola, că ar fi fost un exemplu. Din punctul meu de vedere, s-a făcut o greșeală. Erau acolo un Alexe, un Matei, un Nedelcearu căruia să-i dai moral, fiind un jucător tânăr și are nevoie de acest lucru să-l responsabilizezi să facă pasul mai repede, erau jucători acolo care ar fi meritat mai mult. Acest străin nu cred că știe ce înseamnă Dinamo. El a jucat unde a jucat și Dinamo e o echipă mare.

Ție cum ți se pare că a evoluat Dinamo în ultimii 2-3 ani?
Dinamo nu a mai luat niciun titlu, nicio cupă, niciun trofeu. Deci nu putem spune că a progresat. Dar, dacă vor rămâne acești jucători tineri la club, eu zic că, în doi ani, Dinamo se va bate la titlu. Însă, dacă iar se vor face schimbări și la prima ofertă se vor vinde jucători, atunci, din nefericire, nu cred că se vor obține prea curând rezultate.

”Cât a fost cu mine, Tamaș nu a băut nimic. După aia, nu știu…”

S-a spus că ai fost în oraș cu Torje și Tamaș în seara cu pricina…
Nu, este eronat. Eu, cât am stat cu Tamaș, nu m-am întâlnit cu Gabi Torje. Acea poză a fost făcută la ora 23.00, Gabi trebuia să fie acasă la ora 24.00, pentru că ar fi fost amendat altfel, conform regulamentului clubului. La 12 fără un sfert l-am lăsat acasă și am plecat. Mai departe nu știu… Eu l-am lăsat pe Gabi acasă, eu m-am dus acasă și a fost tot. Cei de la Steaua pot să ia nota de plată, le spun și la ce club am fost, să vadă că s-a băut doar suc și apă. Nu exagerez cu nimic.

Spui că Tamaș nu a băut nimic?
Cât a fost cu mine, nu. Absolut nimic. Pot să bag mâna în foc pentru asta și se poate dovedi cu probe.

Ai vorbit cu el după ce a fost dat afară de la Steaua? Cum l-ai simțit?
Supărat, normal. Că nu e frumos și nu te simți bine, nu te face mândru să ieși pe ușa din dos, cum se spune. Dar eu zic că s-a greșit în cazul lui. Mi s-a părut o măsură mult prea dură, puteau să-i dea doar o amendă și să-l reprimească. La prima abatere să-l dai afară… Dar Rădoi e antrenorul, el decide, conducerea lor… Era cel mai valoros fundaș al Stelei, așa că pentru mine, ca dinamovist, e mai bine că nu mai e acolo, că Steaua e mult mai slabă acum.

Alți doi foști dinamoviști, Luchin și Țucudean, au fost îndepărtați și ei.

Păi cu acești trei jucători au câștigat trei trofee anul trecut. Nu știu dacă are vreo legătură cu trecutul lor la Dinamo.

Tu cum îl percepi pe Tamaș? E un dinamovist?
Eu îl consider dinamovist (râde).

Tu, de exemplu, ai fi acceptat să joci vreodată la Steaua?
Eu niciodată și am spus asta de multe ori. Dar asta a fost decizia lui atunci. Din punct de vedere omenesc îl înțeleg, dar ca suporter al lui Dinamo – nu. Dar va rămâne prietenul meu totdeauna.

”Dinamo ar avea nevoie de Tamaș”

El și-a închis acum și porțile la Dinamo, conform declarațiilor celor din conducerea lui Dinamo.
Asta nu știu, cu închisul și deschisul porților. E greu să refuzi un jucător de valoare.

Adică tu l-ai mai vedea pe Tamaș înapoi la Dinamo?
Da, de ce nu? Dinamo are nevoie de jucători valoroși și ar fi o greșeală mare să închizi porțile unor astfel de fotbaliști.

Cum ai privit seria de înfrângeri a lui Dinamo în fața Stelei din ultimii ani?
Având în vedere ce investiții s-au făcut la Dinamo și ce investiții s-au facut la Steaua, ce meciuri europene au cei de la Steaua și ce au cei de la Dinamo, e o chestie normală. Eu aș vrea să-i bat în orice meci, nu contează, și în amicale vreau să-i bat. Dar știi cum e, mai trebuie să și poți, nu doar să vrei.

Ai jucat la Inverness, ce crezi, pot întoarce scoțienii calificarea în meciul cu Astra?
Nu, nu cred. Pentru că nu au experiență în cupele europene. E prima oară când joacă, le-au și plecat cei mai buni jucători și nu cred. Doar printr-un accident, să zicem, să prindă Astra o zi foarte, foarte proastă și să aibă ghinion teribil ca Inverness să se califice.

”Alibec poate fi viitorul atacant al naționalei”

Ce atacanți din Liga 1 îți plac?
De la celelalte echipe?

Păi de la Dinamo ar fi cam greu, că nu prea sunt…
Așa e (râde). Îmi place foarte mult de Alibec. E și tânăr.

Crezi că ar fi bine pentru el să facă pasul la Steaua?
Eu aș vrea să facă la Dinamo, pentru că e un jucător foarte bun. Dar cred că și-ar pune mai bine în valoare calitățile la o echipă mai puternică și cu mai multă tradiție decât Astra.

Poate fi atacantul echipei naționale în următorii ani?
Da, dacă va avea constanță, eu zic că da.

Tade cum ți se pare?
Foarte bun. Dar nu ca vârf împins, ci ca al doilea atacant, ceea ce a și jucat la CFR. E un jucător cu calitate, tine bine de minge, e bătăios, mi-a plăcut de el.

”Jardel a râs când Boloni ne-a zis că Ronaldo e mai bun decât amândoi la un loc”

Ai lucrat în cariera ta cu mai multe personaje importante. L-ai avut antrenor pe Jurgen Klopp, spre exemplu.
Da, la Mainz. E un tip foarte glumet, impulsiv, dar si exigent. E foarte corect și știe să-și apropie jucătorii. Cred că va ajunge acolo unde-și dorește. Și eu știu unde-și dorește. Să antreneze Bayern Munchen sau Real Madrid. Ăsta e visul lui, știu pentru că am discutat mult cu el.

La Sporting ai fost coleg cu Cristiano Ronaldo. Îți aduci aminte prima întâlnire cu el?
Da, știu că ni l-a prezentat Boloni. Eram cu Jardel și ne-a zis că acest copil e mai bun decât amândoi la un loc. Și Jardel a început să râdă (râde). Dar după aceea l-am văzut la antrenamente și mi-am dat seama ce fotbalist e…

Te gândeai de atunci că va ajunge la un asemenea nivel?
Da, chiar am făcut un pariu cu cineva că va lua Balonul de Aur în 5 ani după ce va pleca de la Sporting. Și l-a luat. Nu putea să nu ajungă, la ce calități avea și cum se pregătea. Venea cu jumătate de oră înainte de fiecare antrenament să facă la sala de forță, mai rămânea o oră și după antrenamente… Deși avea niște calități extraordinare. Viteza cea mai bună, forța cea mai mare. Și era încă un puști atunci…Acesta e secretul lui. Calități fizice excepționale dublate de o muncă și mai mare.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Etichete: dinamo , video , marius niculae , sporting lisabona , vojnovic

Digi24
Klaus Iohannis a testat noul model Dacia Duster. Ce a declarat la final
Klaus Iohannis a testat noul model Dacia Duster. Ce a declarat la final

Klaus Iohannis a testat, sâmbătă, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni.

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
Femeia lovită în plin de Cristiano Ronaldo credea că a murit când l-a văzut pe portughez: "Dumnezeule, nu!"

Cristiano Ronaldo (36 de ani) a marcat un gol pentru Manchester United în eșecul surprinzător de pe...

Edi Iordănescu a mai cerut un ”număr 8” la FCSB, Gigi Becali i-a răspuns pe loc!
Edi Iordănescu și Mihai Stoica, înainte de FCSB - Sepsi / Foto: Sport Pictures
După Șumudică, Arlauskis face dezvăluiri despre CFR Cluj: de ce a plecat și unde vrea să se transfere
CFR Cluj v BSC Young Boys - UEFA Champions League: Third Qualifying Round Leg One, Cluj-Napoca, Romania - 03 Aug 2021
Se mărește familia Halep-Iuruc după cununie? Simona a răspuns răzând și a spus care a fost cel mai frumos cadou
simona halep toni iuruc cununie mamaia
Cel mai frumos cadou primit de Simona Halep la cununia cu Toni Iuruc
simona halep fericita
Recomandările redacției
craciunescu
Exclusiv Ion Crăciunescu, verdict la faza care a decis meciul U Craiova 1948 - FCSB + ce a fost ”jenant” în Bănie

Edi Iordănescu a intervenit în scandalul dintre Marius Șumudică și Dan Petrescu. Replică pentru fostul antrenor de la CFR
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, LIGA 1 CASA PARIURILOR (23.08.2021)
”Asta-i o problemă cât Casa Poporului!”. Ce efecte are depistarea cu COVID-19 a lui Dario Bonetti
bonetti
Video Jucătorii de la FCSB au cântat alături de galerie la final. Keșeru, lecție pentru Cordea pe gazon
keseru
Citește și
Mircea Rednic a pus o condiție pentru a semna cu Dinamo! Legenda clubului pe care și-o dorește ca director sportiv
mircea rednic
"Când înscrii de 4 ori înseamnă că a fost un meci ușor!" Tamaș, tranșant după victoria cu 4-0 a Voluntariului
tamas
"Corpul tău este perfect”. Fotografiile cu fiica lui Stallone, în costum de baie, i-au cucerit definitiv pe fani
"Corpul tău este perfect”. Fotografiile cu fiica lui Stallone, în costum de baie, i-au cucerit definitiv pe fani
Culisele marelui război Dario Bonetti – Dinamo! Câţi bani cere fostul antrenor
Culisele marelui război Dario Bonetti – Dinamo! Câţi bani cere fostul antrenor
Isma Lopez și Borja Valle atacă după ce s-a ridicat interdicția pentru transferuri la Dinamo: „Scandal la FIFPro!”
Isma Lopez și Borja Valle atacă după ce s-a ridicat interdicția pentru transferuri la Dinamo: „Scandal la FIFPro!”
Catherine Zeta-Jones, într-o fustă scurtă, la 51 de ani. Imaginea inedită a făcut furori printre fanii ei
Catherine Zeta-Jones, într-o fustă scurtă, la 51 de ani. Imaginea inedită a făcut furori printre fanii ei
Anna Lesko, ședință foto îndrăzneață. La 42 de ani, artista a pozat acoperită doar de un prosop
Anna Lesko, ședință foto îndrăzneață. La 42 de ani, artista a pozat acoperită doar de un prosop
La ce varsta atinge creierul maturitatea si cand te poti considera un om matur
La ce varsta atinge creierul maturitatea si cand te poti considera un om matur
Bunica Emmei Răducanu, dezvăluiri de senzație în presa britanică: de ce a plecat fiul ei de acasă
Bunica Emmei Răducanu, dezvăluiri de senzație în presa britanică: de ce a plecat fiul ei de acasă
Ion Crăciunescu vrea suspendarea lui Istvan Kovacs după FCSB - Dinamo 6-0: "O mare gafă de arbitraj!"
ion-craciunescu2
”Ca să câștigăm, trebuie să fim mai buni decât cu CFR Cluj!” Valeriu Iftime, îngrijorat înaintea partidei cu Dinamo
iftime
MM Stoica surprinde și pune la îndoială tactica lui Bonetti din FCSB - Dinamo 6-0: "Rezultat mincinos"
Edi Iordănescu și Mihai Stoica, înainte de FCSB - Sepsi / Foto: Sport Pictures

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko, ședință foto îndrăzneață. La 42 de ani, artista a pozat acoperită doar de un prosop
Anna Lesko, ședință foto îndrăzneață. La 42 de ani, artista a pozat acoperită doar de un prosop
Digi World
A fost găsită o modalitate prin care te poți proteja de Covid-19. Ce spun cercetătorii despre acest produs revoluționar
A fost găsită o modalitate prin care te poți proteja de Covid-19. Ce spun cercetătorii despre acest produs revoluționar
Digi Animal World
Momentul șocant în care un rechin sare din apă și mușcă piciorul unui bărbat care făcea parasailing pe Marea Roșie
Momentul șocant în care un rechin sare din apă și mușcă piciorul unui bărbat care făcea parasailing pe Marea Roșie
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate