soldat chinezmare
Cum a reacționat un soldat chinez după ce s-a văzut ”blocat” sub steagul Jocurilor Olimpice
simona radis ancuta bodnar
Video Exclusiv ”Să nu ne mințim! N-am fost arătate lumii”. Ce le supără pe Simona Radiș și pe Ancuța Bodnar
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Reacţia Roxanei Scarlat după atacul Anei Maria Brânză. "O susţinem! Ana a avut ce-i trebuie, dar cei mici nu au"

articol scris de Digi Sport
28.07.2021, 15:52

Roxana Scarlat (46 de ani) s-a aflat printre cei care au întâmpinat-o pe Ana Maria Brânză Popescu la revenirea de la Olimpiada de la Tokyo, acolo unde a cucerit medalia de argint

roxana1
Roxana Scarlat, actualul secretar general al Federaţiei de Scrimă, este vicecampioană olimpică la Atlanta, cu echipa, în 1996 / Foto: Captură Digi Sport
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

La o zi distanţă de momentul în care l-a ignorat pe ministru şi a evitat să dea mâna cu el la coborârea din avion, iar în speach-ul ţinut, Brânză a atacat clasa politică pentru lipsa investiţiilor, Roxana Sclarlat, secretar general al Federaţiei de Scrimă, a declarat că susţine revendicările sportivei de 37 de ani care a ieşit campioană olimpică la Rio, cu echipa, la spadă.

  • Spre deosebire de alte dăţi, când cei care conduceau sportul românesc nu aveau treabă cu fenomenul, Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, chiar a concurat la nivelul cel mai înalt şi a ieşit campion paralimpic la Londra 2012.

Roxana Scarlat susţine, oficial, cererile Anei Maria Brânză. O sală nouă şi bani pentru juniori pentru a nu-i mai pune pe părinţi să plătească deplasările

"Fără părinți, nu putem duce copiii la competiţii internaționale. Avem nevoie de bani, de săli, de antrenori. Susținem oficial ceea ce a spus Ana Maria. Este adevărat noi, ca Federație, nu avem suficiente resurse financiare pentru a investi și la categorii mici de vârstă, unde e necesar aibă un calendar international complet. E sport de luptă, este foarte important întâlnești adversari în competițiile importante, știi unde ești și ce mai ai de pregătit. Pentru ca la Euro și la Mondiale poți lupta pentru medalii.

  • Fosta scrimeră Roxana Scarlat este medaliată cu argint la Olimpiada de la Atlanta 1996, în proba pe echipe. Tot în proba pe echipe este cvadruplă vicecampioană mondială şi europeană, iar la simplu a luat locul 2 la individual compus, în 1997.

Ca senior, Ana a avut ce trebuie, dar cei mici, speranțele, cadeții, juniorii nu au suficiente competiții. Costă mult. De ani de zile ne bazam pe părinți. Ca Federație, cu sponsori, părinți și MTS reușim participam la Europene sau Mondiale, unde sportivii anul acesta au fost pe podium. La cadeți am obținut chiar titlul mondial sabie masculin individual.

Ana este exemplu pentru copii. A doua zi după medalia de argint, la un eveniment organizat la Arcul de Triumf a venit o fetiță de 5 ani, care vrea fie Ana Maria. Sălile sunt pline de copii. Avem nevoie de o nouă sală. Nu e suficientă Floreasca. Avem nevoie de antrenori. Aceștia își dedică toață săptămâna meseriei. Sâmbăta și duminica sunt alături de sportivi la competiții, cantonamente. Veghează sportivii tot timpul. Acești oameni trebuie motivați financiar. Fac un lucru deosebit. Modelează copii, îi educă până la titlurile de campioni.


Provocarea noastră, ca Federație, e degrevăm părinții, pentru asceştia susțin participarea cadeților în competiții internaționale. La Mondiale și la Europene noi îi putem susține doar pe cei mai buni, restul prin sponsorizări găsite de părinți.

Susținem toate punctele de vedere exprimate de Ana, oficial. Avem nevoie de un buget mai mare pentru a investi în calendarul internaţional al copiilor care vin din urmă. Daca ar fi susținuți constant, la Olimpiadele viitoare avem șanse la medalii. La sabie masculin, unde suntem campioni europeni de tineret, alaturi de Iulian Teodosiu, sunt șansa noastră pentru Paris", a declarat Roxana Scarlat, secretar de stat la Federaţia de Scrimă, la Radio Gold FM.

Ana Maria Brânză, declaraţie manifest la revenirea de la Tokyo

"De o lună de zile şi la duş am intrat cu masca asta. Mă bucur că, după 13 ani, am văzut mai puţine titluri cu 'Brânză a pierdut aurul'. Aţi înţeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice se câştigă, indiferent care ar fi el. Te-ai calificat acolo, este un loc câştigat.

Să ştiţi că şi colegii mei muncesc. Am citit toate comentariile şi am rămas cu acelaşi gust ca după Rio, în 2016. Şi nu e OK, oameni buni. Pentru că, indiferent că ne întoarcem de acolo cu sau fără medalie, munca e la fel. Şi a noastră, şi a antrenorilor.

Am în spate 4 oameni, atâta am avut la Jocuri. Am avut ca sparring partneri sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. (...) Am trecut prin atâtea şi am demonstrat că se poate. Nu contează culoarea medaliei.

Pentru că am zis că mi-am demonstrat mie că vreau să ajung la Tokyo dintr-un egoism pur, mai pur ca ăsta nu cred că există. Nu am mai vrut, de data asta, să mai aştept validarea nimănui, am vrut să văd dacă sunt în stare să o fac pentru mine.

Şi dacă eu am reuşit, fiecare copil care merge într-o sală de sport trebuie să înţeleagă că are o şansă. Şi e de datoria noastră să îi susţinem mai ales când sunt jos", a spus Ana Maria Popescu la revenirea de la Tokyo.

Ana Maria Brânză l-a atacat pe ministrul Tineretului şi Sportului şi cere o nouă sală de sport

"Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă cei 4, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii", a spus Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva din România a pierdut dramatic finala contra chinezoaincei Sun Yiwen, 10-11, prin ''tuşa de aur''.

Declarația surprinzătoare a ministrului Eduard Novak

După ce Ana Maria Popescu s-a plâns de condițiile de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, iar apoi a obținut o medalie de argint, ministrul Eduard Novak a făcut o declarație ciudată.

"După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a fost declarația lui Eduard Novak.

Etichete: ana maria branza , eduard novak , federatia de scrima , roxana scarlat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Ana Maria Brânză va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franța. ”Este ceva excepţional”
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-FK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC, LIGA 2 CASA PARIURILOR (4.08.2021)
"Cum e posibil să tratezi așa o minoră de 15 ani?" Imaginile cu tânăra Kamila Valieva devastată au stârnit revoltă
2022 Olympic Winter Games, Figure Skating, Womens Singles Free Program, Capital Indoor Stadium, Beijing, China - 17 Feb 2022
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
”Totul ține de culoarea pielii!”. Sportiva deranjată că TAS i-a dat voie Kamilei Valieva să concureze
Brussels - 2021 Diamond League: Memorial Van Damme

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”