FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-CFR CLUJ, LIGA 1 BETANO (17.09.2017)
Anunț-surpriză: Dan Petrescu poate fi deturnat de la CFR! Echipa apărută pe ultima sută de metri
mihai-rotaru6
Exclusiv Mihai Rotaru a spus cine sunt antrenorii ceruți insistent de fani la Universitatea Craiova
elias-charalambous
”Gigi Becali ar refuza să ofere o primă pentru titlu?”. Elias Charalambous a rostit doar trei cuvinte
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Exclusiv Cele cinci echipe din Liga 1 care au acceptat să lase jucători la JO și data limită la care Rădoi trebuie să anunțe lotul

articol scris de Andru Nenciu
24.06.2021, 11:15

Calificată la JO de la Tokyo (23 iulie - 8 august), naționala României încă nu și-a stabilit lotul pentru competiția din Japonia.

FOTBAL:ROMANIA-GEORGIA, AMICAL (2.06.2021)
Mirel Rădoi în meciul România - Georgia / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

Situația complicată e generată de perioada în care se va disputa turneul de fotbal din cadrul JO, în același timp cu startul Ligii 1 (16 iulie) și cu tururile preliminare din cupele europene.

Cum echipele nu sunt obligate să-și lase jucătorii la reprezentativa olimpică, FRF s-a lovit de refuzul unor șefi ai grupărilor din Liga 1 de a-și lăsa fotbaliștii la naționala condusă de Mirel Rădoi și Nicolae Dică.

Galerie Foto

Puțin timp la dispoziție. Doar cinci echipe din Liga 1 își lasă jucătorii la JO

În primă fază, staff-ul naționalei a alcătuit un lot lărgit de 61 de jucători (24 activează în străinătate / 37 în România), însă decizia finală în privința selecționatei de 18 componenți s-a tot amânat pentru că oficialii FRF au purtat discuții pentru a-i convinge pe patronii din Liga 1.


Din informațiile digisport.ro, FRF trebuie să anunțe lotul olimpic până pe 30 iunie, dar până azi doar cinci echipe din Liga 1 și-ar fi dat acceptul să-și lase jucătorii la națională: CFR Cluj, Farul, FC Botoșani, Chindia și Gaz Metan Mediaș.

FIFA, for în subordinea căruia se află FRF în cazul Jocurilor Olimpice, le-a solicitat celor de la Casa Fotbalului să prezinte echipa până la finalul lunii, astfel că mai rămân doar șase zile până când Mirel Rădoi și Nicolae Dică sunt obligați să găsească cele mai bune soluții.

Ce spunea Covaliu

Comitetul Olimpic și Sportiv Român, organism condus de Mihai Covaliu, campion olimpic la sabie, nu poate interveni pentru a media cazul. Loturile trimise de federații pentru Tokyo nu țin de bucătăria celor din Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

”Președintele Burleanu mi-a spus că va lua legătura cu acești conducători din fotbal. Eu cred că așa cum Neymar sau alți jucători exponențiali își găsesc timp și își doresc să ajungă la Jocurile Olimpice, este o onoare și pentru conducătorii de fotbal din România să aibă sportivi care au posibilitatea să câștige o medalie la Jocurile Olimpice pentru România și pentru clubul pe care îl reprezintă.

Până la urmă, le va crește cota exponențial în cazul unei performanțe”, a punctat Mihai Covaliu, în urmă cu două luni.

  • La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România va avea un lot format din 18 jucători, dintre care doar trei pot depăși limita de vârstă, în timp ce alți patru fotbaliști vor fi trecuți pe o listă ”B”, urmând să se apeleze la ei în cazul unor accidentări
  • 29 de zile mai sunt până la startul JO
  • 1964 este anul ultimei prezențe a echipei de fotbal a României la Jocurile Olimpice

"Cluburile trebuie să înțeleagă că e o competiție importantă, că România merge după jumătate de secol la un astfel de turneu, că jucătorii își doresc să meargă la Jocurile Olimpice, trebuie să ajungem la un consens", spunea în Marbella, pentru FRF TV, Nicolae Dică, secundul lui Rădoi.

nedelcu
Dragoș Nedelcu, în tricoul celor de la FCSB / foto: Sport Pictures

Gigi Becali era dispus să-i lase la lot doar pe Nedelcu și Perianu 

Patronul FCSB, Gigi Becali, nu a dorit inițial să lase vreun fotbalist pentru lotul tricolorilor, însă luna trecută a anunțat că face un compromis și ar fi dispus să lase doar doi jucători: Dragoș Nedelcu (24 de ani) și Ovidiu Perianu (19 ani).

"Am vorbit cu Mirel. I-am zis: 'Băi, finule, o să încerc, că ești tu și mi-e jenă să te refuz definitiv. Nu te pot refuza pentru că nu e în regulă!' O să încercăm să facem tot posibilul să îl ajutăm într-un fel.

Mi-a spus lista și i-am zis că pe Perianu și Nedelcu îi putem lăsa, să fac un compromis. El a înțeles. A zis: 'Băi, nașule, nici nu îndrăznesc să-i cer pe Moruțan și Olaru. Ce facem? Nu mai luăm banii că ne plimbăm la Jocurile Olimpice?", spunea Becali, luna trecută, la Digi Sport.

Cei din FRF încearcă pe ultima sută de metri să ajungă la un consens cu reprezentanții celor de la FCSB și Universitatea Craiova, formații care au în lotul lărgit mai mulți fotbaliști importanți.

Stoichiță, în urmă cu două zile, la Liga Digisport: "Vom avea unele adăugiri"

Ieri, la emisiunea Liga Digisport, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, și-a exprimat speranța că va ajunge la o înțelegere cu patronii celor două grupări mai sus menționate.

"Cu FCSB urmează să mai discutăm - cu domnul Becali și cu noul antrenor (n.r - Dinu Todoran), care a fost la loturile naționale de juniori. Acum vreau să văd ce atitudine are, dacă refuză sau nu eliberarea unui jucător. O să vorbească cu Gigi și probabil vom ajunge la o înțelegere.

În seara asta (n.r.: miercuri seara) o să am o discuție cu patronul Craiovei, cu Mihai Rotaru. El a ajuns în cantonamentul din Austria și voi vorbi cu el. Mirel a făcut o listă de ceva vreme. Au fost inițial 61 de nume, am avut cantonamentul din Spania și vom vedea unele adăugiri", a declarat ieri Stoichiță, la Liga Digisport.

FOTBAL:ROMANIA U21-OLANDA U21, EURO 2021 (24.03.2021)
Marius Marin a fost căpitanul României la prima fază a Europeanului de tineret din 2021 / Foto: Sport Pictures

Lotul lărgit al României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Portari: Ionuț Radu (Inter/Italia), Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Farul), Cătălin Căbuz (Farul);

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina/Spania), Raul Opruț (FC Hermannstadt), Virgil Ghiță (Farul), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Silviu Balaure (Astra), Constantin Dima (Desna/Ucraina), Denis Haruț (FCSB), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo), Radu Boboc (Farul), Andrei Chindriș (Botoșani), Adrian Rus (Mol Vidi/Ungaria), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș), Florin Ștefan (Sepsi OSK)

Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia), Dragoș Nedelcu (FCSB), Tudor Băluță (Dinamo Kiev/Ucraina), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA), Alexandru Chipciu (CFR Cluj), Valentin Costache (CFR Cluj), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan Mediaș), Andrei Ciobanu (Farul), Florinel Coman (FCSB), Dennis Man (Parma/Italia), Răzvan Oaidă (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Marius Marin (AC Pisa/Italia), Valentin Mihăilă (Parma/Italia), Darius Olaru (FCSB), George Cîmpanu (Universitatea Craiova), Răzvan Andronic (Academica Clinceni), George Merloi (Astra Giurgiu), Cristian Ganea (Aris Salonic/Grecia), Octavian Popescu (FCSB), Ovidiu Perianu (FCSB), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Mihai Dobre (Dijon/Franța);

Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia), Constantin Budescu (FC Damac/Arabia Saudită), George Ganea (Farul), Robert Moldoveanu (Dinamo București), Andrei Ivan (Universitatea Craiova), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia), Denis Drăguș (Standard Liege), Adrian Petre (Farul), Louis Munteanu (ACF Fiorentina/Italia)

Programul echipei de fotbal a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora Românie

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)
Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under-21 la Campionatul European din 2019, competiţie la care a ajuns în semifinale.

Etichete: romania la jo , mirel radoi , lot romania , jo 2020 , românia la tokyo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani

Un băiat de 10 ani, din Texas, a mărturisit că a folosit arma bunicului său pentru a împușca mortal...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Gigi Becali, reacție categorică în cazul lui Mititelu Jr.: ”Am zis: ‘Băi, tată, uite care e treaba, ia ciomagul înapoi”
mititelu-gigi
Recomandările redacției
elias-charalambous
”Gigi Becali ar refuza să ofere o primă pentru titlu?”. Elias Charalambous a rostit doar trei cuvinte

Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
Trei cluburi uriașe din Europa sunt gata să transfere un titular de la Real Madrid
Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Etihad Stadium
Citește și
Lovitură în Bănie: Mirel Rădoi a spus "nu"! Cine e noul antrenor favorit să preia Universitatea Craiova
radoi
Mihai Rotaru nu mai așteaptă! Când urmează să fie prezentat Mirel Rădoi
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Alesul lui Mihai Rotaru: și-a dat acordul și este așteptat la Universitatea Craiova
rotaru

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”