FOTBAL:GAZ METAN MEDIAS-DINAMO BUCURESTI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (23.04.2021)
Jucătorii lui Dinamo, motivați cu o primă pentru meciul cu Viitorul: ”Luați-ne banii, băieți!”
danut lupu1
Mesajul puternic al lui Dănuț Lupu îndreptat spre dinamoviști
Manchester City v Chelsea: Emirates FA Cup Semi Final
Cine este favorita caselor de pariuri pentru finala Champions League dintre Manchester City și Chelsea
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv Drama lui Robert Căruță, fost căpitan al României U19. "M-am trezit abia acum, după ce i s-a întâmplat tatălui meu"

articol scris de Andru Nenciu
04.01.2021, 09:27

Robert Căruță (24 de ani), fost mijlocaș la Ceahlăul, Rapid și Dacia Unirea Brăila, își spune pentru digisport.ro povestea din fotbal plină cu schimbări bruște de direcție. Născut în Moinești, Robert a fost căpitan al naționalei U19, s-a lăsat de trei ori, mărturisește că a comis erori, dar acum vrea să joace din nou. 

Robert Caruta colaj Digi Sport
Robert Căruță are 24 de ani / Foto: Getty Images și arhivă personală Robert Căruță
  • Liga1: Academica Clinceni - CFR Cluj, joi, 17:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Botoșani - FCSB, joi, 19:45, Digi Sport 1

Căpitan al unei generații care-i cuprindea pe Pușcaș, Manea, Ivan sau Tudorie, Robert Căruță a crescut la Ceahlăul, a fost în probe la Southampton și Sampdoria, iar în urmă cu ceva timp lua o decizie grea. Renunța la fotbal pentru a-și îngriji tatăl, care suferise un accident vascular cerebral. Robert Căruță își recunoaște păcatele tinereții, dar lasă de înțeles și că o conjunctură nefavorabilă l-a privat de mai multe șanse.

Impulsionat de dorința tatălui, Daniel Căruță, și de încrederea pe care încă o are, Căruță își exprimă speranța că va mai juca din nou și speră să revină cât mai repede.  A mai luat-o de două ori de la capăt și e conștient că nu va fi un drum ușor. 

  • Fotbalistul din Moinești povestește cum a ratat transferul la Dinamo.
  • Atmosfera rece de la Ceahlăul de pe vremea lui Angelo Massone: frig în camerele fără cablu TV, o masă pe zi.
  • Robert Căruță dezvăluie întâlnirea cu Sinisa Mihajlovic și momentul în care a făcut cuplu cu Luka Jovic.
  • Mijlocașul susține că fostul său coleg de la Ceahlăul, Cătălin Ștefănescu, luat la un moment dat de FCSB, e cel mai talentat fotbalist lângă care a jucat

Salut, Robert! Te-am sunat pentru că voiam să știu ce mai faci. Ultima dată te-am văzut la Dacia Unirea Brăila...
Salut, momentan nu mai joc, n-am echipă.

De ce, ce s-a întâmplat? Ai 24 de ani, ai fost și căpitan la naționala U19 la un moment dat.
Eu am avut acasă tot ce mi-am dorit și nu am conștientizat anumite lucruri, abia acum m-am trezit, când s-a întâmplat o dramă cu tatăl meu, Robert. Eu am avut o viață extrasportivă agitată și asta mi-a dăunat și n-am ajuns la nivelul la care trebuia să ajung și abia acum m-am trezit, după ce a pățit el această nenorocire, pentru că-l văd pe el zilnic cum își dorește ca eu să fac fotbal în continuare.

Confesiunea lui Robert Căruță, fost căpitan într-o națională cu Pușcaș, Manea și Ivan. "La 16-17 ani, mă gândeam la bani. Acum, după ce-am pierdut tot, nu mă mai gândesc la bani"

Ce te-a tras înapoi, unde ai greșit în carieră?
Am ajuns la un punct pe la 16-17 ani să mă gândesc la bani, deja nu mai jucam fotbal de plăcere, mă gândeam la bani. Gândește-te că acum, după ce-am pierdut tot, nu mă mai gândesc la bani. Dacă m-ar lua oricine, aș juca din plăcere, exact cum am făcut când m-am apucat de fotbal. 

Îmi spuneai că a pățit o nenorocire tatăl tău. Ce s-a întâmplat?
Am avut ceva probleme în ultimul an după ce am plecat de la Brăila, am avut probleme de familie cu tatăl meu. El a suferit un accident vascular cerebral și a rămas paralizat, a fost un șoc foarte mare pentru mine, a trebuit să stau mai mult pe lângă casă ca să-l ajut, să-l îngrijesc. Eu am avut o viață extrasportivă mai agitată și din acest motiv nu reușisem.

England v Romania: U20 International Friendly
Căruță, înaintea unui meci Anglia - România / Foto: Getty Images

Părintele i-a rămas cu sechele după accidentul vascular. "Cea mai mare bucurie pentru mine și pentru tata ar fi să mă reapuc eu de fotbal"

Știam că te-ai mai lăsat și iar te-ai reapucat de fotbal.
Apucasem să-mi revin, jucasem, am fost la Miroslava, jucasem, dar a intervenit acest moment cu tatăl meu. A trebuit să stau pe tușă opt luni, mai stătusem opt luni după ce am venit din Macedonia, dar atunci din altă cauză. 

Cu alte cuvinte, ai renunțat acum la fotbal pentru a avea grijă de tatăl tău.
A fost un șoc foarte mare cu tatăl meu și a trebuit să stau mai mult pe lângă casă. Am fost cu el la mulți doctori din țară, când a făcut accidentul cerebral nu i-au dat vreo șansă să trăiască, a rămas cu sechele, își mișcă cu greu mâna stângă și piciorul stâng, dar și-a revenit după ce a făcut foarte multă recuperare. Acum pentru el, dar și pentru mine, cea mai mare bucurie ar fi să mă reapuc eu de fotbal și chiar am vorbit înainte de Sărbători cu un impresar, Ștefan Ristea, și mi-a zis zilele trecute că ar avea ceva variante pentru mine să merg în străinătate la două cluburi, dar și la două cluburi din România din Liga 2. Încă n-am semnat nimic cu el, dar dacă se va concretiza ceva, vom semna și un contract de parteneriat. 

Minutul când telefonul n-a mai sunat. "Doctorii nu-i mai dădeau vreo șansă lui tata"

Ți-au zis medicii ce i-a provocat tatălui tău accidentul vascular?
I s-a făcut rău noaptea, a mers la spital. El de obicei mă suna mereu la 12 fix și mă uit la ceas și se face 12 și două minute. Îl sun pe el și-mi răspunde maică-mea de pe telefonul lui. Îmi spune că se aflau la spital și când am ajuns la spital la Moinești, mi-au zis că tata și-a "scăpat" mâna și piciorul stâng. Prietena cu care eram îmi spune că și mama ei a avut astfel de semne și erau semne de accident cerebral. Mi-au zis că n-aveau medic neurolog de gardă. El avea un început de diabet, i-au băgat glucoză în seara aia, a mers pe picioarele lui acasă. Dimineața s-a trezit, dar a făcut un pas și a căzut în casă. 

Și acum e...
Acum e conștient, nu și-a pierdut memoria, doar că nu s-a mai putut mișca trei luni. Doctorii nu-i dădeau nicio șansă, dar acum Îi mulțumesc lui Dumnezeu că e mai bine. Dar nu mai e cum era odată. E singurul om din viața mea care în 24 de ani nu mi-a zis niciodată nu! Indiferent ce greșeli am făcut nu mi-a zis niciodată nu. 

"Băi, copile! Vii la Dinamo, îți oferim tot ce vrei, dar nu vrem să vii cu Anamaria Prodan!" Cum a ratat Robert Căruță transferul în Ștefan cel Mare 

Înainte să ajungi la Rapid ai fost în discuții cu Dinamo. De ce nu s-a materializat transferul?
Înainte de a semna cu Rapid am avut ofertă de la Dinamo, m-a sunat personal avocatul lui Ionuț Negoiță, Vali Gheorghiță (n.r.: - Valentin Cristian Gheorghiță) după ce-am retrogradat cu Ceahlăul, m-au sunat să merg la Dinamo. Mi-au zis la telefon: "Băi, copile! Vii la Dinamo, îți oferim tot ce vrei, dar nu vrem să vii cu Anamaria Prodan"!

De ce?
Pentru că era în acea perioadă scandalul cu Dorin Rotariu. "Noi nu ne putem afișa cu chestia asta". Eu, un simplu copil din Moldova, atunci mi-am zis, da, renunț la Anamaria și semnez cu voi. Dar mi-am dat seama că ea mă ajutase și atunci i-am zis ei despre ce-mi solicită cei de la Dinamo. Ea mi-a spus să mă duc în birou la ei și să o sun de-acolo. Până la urmă au fost de acord, dar nu-mi dădeau bani la semnătură. Eu când am plecat de la Ceahlăul, am renunțat la 7.000 de dolari și le-am mai dat 6.000 de euro din propriul buzunar pentru a mă lăsa să plec liber. 

Și ce a urmat?
Ana le-a cerut banii pentru mine pe care-i dădusem la Ceahlăul ca să devin liber. Ei nu au fost de acord pentru că intrau în insolvență, iar Ana mi-a zis: "Robert, faci cum vrei, dar eu o să te duc în Israel". Când am auzit asta n-am mai semnat. M-a ținut până la urmă până în februarie acasă și cu o zi înainte să înceapă campionatul m-am dus la Rapid. Nepregătit! Ei abia veniseră din cantonament. La Rapid erau în lot juniori care nu prindeau lotul și eu eram la toate meciurile. Eu mi-am prelungit contractul, dar echipa a intrat în faliment, singurele echipe unde mă puteam  duce erau Juventus București sau în Macedonia cu Yuksel Yesilova. 

Când vocea mamei dă de gândit. A refuzat să joace în Liga a treia, a ajuns în cele din urmă la Miroslava. "Aveam 87 de kilograme"

Și până la urmă unde ai ajuns?
M-a sunat într-o zi și-mi zice că trebuie să fiu a doua zi dimineață la antrenament în Liga a treia, la Oțelul, eu nu jucasem de la 14 ani în Liga a treia! "I-am promis lui Iulian Apostol că o să mergi la Galați" mi-a zis Ana. Am avut ulterior o discuție cu maică-mea și mi-a zis: "Eu m-am chinuit atâta timp să joci fotbal, ai fost așa de talentat și acum ajungi în Liga a treia!? Ea te duce cu vorba de atâta timp că te duce acolo și acolo. Decât să te duci în Liga a treia mai bine te lași de fotbal și te țin eu acasă. Și nu m-am dus la Oțelul. A doua zi m-a sunat și m-a întrebat de ce nu m-am dus, i-am explicat de ce, iar imediat mi-a dat block! De atunci n-am mai vorbit cu ea. 

Și ai ajuns, în cele din urmă, la Miroslava.
La Miroslava am stat trei zile în probe, aveam 87 de kilograme, dar am jucat pentru că le-a plăcut de mine, am jucat mijlocaș la închidere. Ulterior am plecat la Poli Iași, dar n-am apucat să joc. Și de acolo la Brăila unde am stat până în vară, când s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu tatăl meu și mi s-a rupt filmul. 

Robert Căruță, dus de Florin Iacob să dea probe la Sampdoria, echipă antrenată de Sinisa Mihajlovic. "Un caracter puternic, un om care impunea respect"

Tu ai trecut prin niște etape firești, parcă n-ai ars niciuna la nivel de copii și juniori. Abia apoi au apărut obstacolele. Citeam că ai fost selectat și la campania Vreau să fiu mare.
La 12 ani am fost la "Vreau să fiu mare", unde se alegeau din toată țara. Eu eram cel mai mic, aveam 12 ani, și am fost printre cei mai buni 22. Am fost la o selecție la Focșani, unde au fost selectați 22 de copii din toată țara! Emerich Ienei și Cornel Jurcă conduceau staff-ul de antrenori.

Azi foarte mulți români tineri și-au făcut un nume în Italia ori s-au lansat din fotbalul italian. Tu ajungeai la 15 ani în probe la Sampdoria. Crezi că s-ar fi schimbat cariera ta dacă rămâneai sau făceai pasul spre echipa de juniori a altei formații din Peninsulă?
Nu o să știu niciodată asta. Am fost în probe la Sampdoria, m-a dus Florin Iacob, era și Maxi Lopez acolo. Și eram doi jucători tineri în acea perioadă, dar nu s-au înțeles cei de la Sampdoria cu clubul, cu Florin Iacob... Era la început, în 2014-2015, impunea respect prin personalitatea sa, era un caracter puternic, un om care impunea respect. 

"Am stat în cameră cu Luka Jovic. Într-un amical el a dat două goluri, eu două". Robert Căruță a fost într-un stagiu de pregătire la Steaua Roșie Belgrad

Mi-ai povestit întâlnirea cu Sinisa Mihajlovic, dar știu că trebuia să semnezi la 16 ani cu Steaua Roșie Belgrad, unde l-ai cunoscut pe Luka Jovic. 
Am stat puțin la Steaua Roșie Belgrad într-un stagiu de pregătire și l-am avut coleg de cameră chiar pe Luka Jovic. Florin Iacob m-a dus să mă vadă cei de la Steaua Roșie și le-a plăcut foarte mult de mine, dar nu s-a mai concretizat nimic. Eram copii, am avut meci cu echipa a doua a Stelei Roșii Belgrad pentru că nu puteam juca la echipa mare. Într-un amical pe care l-am câștigat cu 4-0, el a dat două goluri, eu le-am marcat pe celelalte două. El juca atacant, eu jucam mijlocaș în spatele liniei ofensive. Un băiat foarte bun, m-a dus Florin Iacob în perioada în care eu devenisem liber de contract după perioada Ceahlăul Piatra Neamț.

  • În vârstă de 23 de ani, Luka Jovic, atacantul lui Real Madrid, valorează 22 de milioane de euro
  • Crescut la Steaua Roșie Belgrad, Jovic (1,82 m) mai are contract cu gruparea Blanco până în iunie 2025
  • 5 goluri în 11 apariții pentru naționala de seniori a Serbiei a strâns Luka Jovic, fost atacant la Benfica și Eintracht Frankfurt

Experiența de la Ceahlăul cu italianul Massone patron: o masă pe zi, căldură și apă caldă cu porția. Neplătiți câteva luni, jucătorii își tundeau singuri iarba de pe stadion

Ai jucat la Ceahlăul și într-o perioadă în care echipa fusese preluată de italianul Angelo Massone. Cu ce ai rămas după acea experiență?
Massone promitea foarte multe chestii, dar nu făcea nimic, nu erau bani în perioada aia. Îmi amintesc că foștii mei colegi care nu erau din zona Moldovei stăteau într-un fel de internat, unde n-aveau nici căldură, nici apă caldă. Sau aveau apă caldă cu porția! Eram neplătiți de câteva luni, iar de la club primeam o masă pe zi. 

Doar o masă?
Cei mai tineri făceau chiar și chetă ca să-și ia o pizza, în camerele în care stăteau nu aveau nici cablu. Mi-aduc aminte că, la un moment dat, Massone a venit la un meci cu noi în autocar. Nu ne-a băgat în seamă, dar nici noi nu l-am băgat în seamă. Ne întrebam ce mai caută cu noi în autocar... Eram însă o echipă și am arătat toți spirit de sacrificiu și dragoste pentru acea formație. La un moment dat, au luat colegii mai bătrâni din formație motorină pentru mașina de tuns iarba și am aranjat noi gazonul. Așa erau vremurile... 

Îmi aduc aminte că la un moment dat ați intrat în grevă pentru a vă primi banii de la Massone.
Și ne-a dat 1.500 de lei. Noi jucam fotbal pentru că ne respectam meseria, dar realizam că trebuie să plecăm de acolo pentru a ne face un viitor.

Cătălin Ștefănescu, cel mai talentat coleg de la Ceahlăul. Budescu, adversarul care l-a impresionat

Mai mulți jucători de la Ceahlăul au ajuns la un moment dat la FCSB. Cine era cel mai talentat?
De la Ceahlăul cel mai talentat? Îți zic doi. Foarte mare talent era Cătălin Ștefănescu, îl cunosc de când eram copii. Și Vlad Achim. Putea mult mai mult dar a stat foarte mult în Piatra Neamț. 

Împotriva căror jucători din Liga 1 te-ai simțit fotbalist?
Am prins meciuri în primul eșalon când Târgu Mureș era echipă forte, cu Gabi Mureșan și cu N'Doye. Înainte de a retrograda Ceahlăul am prins 12 meciuri în Liga 1, iar cel mai mult m-a impresionat Astra, aveau o formație redutabilă, cu Budescu, Laban, Seto. Protasov era antrenor. Budescu e fotbalistul care m-a impresionat cel mai mult. Și Alibec.

Și dintre cei tineri, împotriva cărora nu ai jucat?
Dintre cei împotriva cărora nu am jucat... Ianis Hagi și Cicâldău. Îmi plac foarte, foarte mult, sunt wow, sunt peste ce are fotbalul românesc la ora actuală. 

Pușcaș, Manea și Ivan, un trio care a ajuns până la naționala mare. "Eu n-am mai apucat să joc niciunde, ei au ajuns într-o semifinală la Euro"

Pușcaș, Manea și Ivan au ajuns și la naționala U21, dar și la naționala de seniori. Cum i-ai descrie?
Pușcaș era deja jucător bun, era al lui Inter, știam că va ajunge fotbalist pentru că era un jucător cu calități deosebite. Ivan știam că e la o echipă unde poate crește și dacă va sta cuminte și își va vedea de treabă, la un moment i se va acorda o șansă. Manea era jucătorul căruia Hagi i-a dat un imbold și a vrut să-l facă fotbalist foarte bun. Ei erau la națională și au ajuns la un nivel înalt. Cam aceștia erau la națională. 

Apare o urmă de regret, un sentiment de frustrare când îți vezi foștii colegi în ce punct al carierei au ajuns?
Am fost căpitanul naționalei într-o generație cu Manea, Ivan, Tudorie, Pușcaș, Balaure. Eu n-am mai apucat să joc niciunde, ei au ajuns într-o semifinală la Campionatul European. Nici la televizor nu mă mai uitam într-o perioadă. Dar trec toate, acum îmi doresc doar să mai joc din nou.

Ce sfat le-ai da tinerilor care acum fac parte din naționale de juniori. Ce ar trebui să facă pentru a-și exploata potențialul?
Să fie foarte atenți cum își aleg oamenii cu care colaborează, să fie mai circumspecți, să nu renunțe niciodată. 

Etichete: dinamo , sinisa mihajlovic , nationala u19 , anamaria prodan , cătălin Ştefănescu , luka jovic , robert căruță , ceahalul piatra neamț

Digi24
VIDEO. Preot acuzat că a încercat să seducă o minoră chiar în timpul spovedaniei. Fata l-a înregistrat când își declara dragostea
VIDEO. Preot acuzat că a încercat să seducă o minoră chiar în timpul spovedaniei. Fata l-a înregistrat când își declara dragostea

„Eu știu că ție îți place de mine și mie îmi place de tine, da?” - îi spune preotul fetei de 14 ani.

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0482683299
Atkinson, ucis de pistolul cu electroşocuri ţinut de poliţist de şase ori mai mult timp decât este necesar

Lovitură de teatru la CFR! Iordănescu i-a anunţat pe jucători că pleacă la vară de la echipă
iordanescu
Manchester City - PSG 2-0. Englezii, primii finaliști din Champions League, după un meci cu două bare și o eliminare
Manchester City v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League Semi Final: Leg Two
Guardiola, discurs superb după calificarea în finala Champions League: "Mă gândesc la cei care n-au jucat azi"
profimedia-0598097848
Poli Iași - Dinamo 1-2. "Câinii" au înviat! Trei victorii consecutive și sunt în zona verde. Morsay, din nou decisiv
gol dinamo
Recomandările redacției
Manchester City v Chelsea: Emirates FA Cup Semi Final
Cine este favorita caselor de pariuri pentru finala Champions League dintre Manchester City și Chelsea

Manchester City și-a aflat adversara din finala Ligii Campionilor. Chelsea a trecut de Real Madrid și se va duela cu echipa lui Pep Guardiola la Istanbul, pe 29 mai.

Exclusiv Marius Marin, impresionat de un triplu campion cu Juventus, fost secund la Dinamo. "Povestim mereu despre România"
Italy: Italian Serie B Championship, Frosinone - Pisa 3-1, Benito Stirpe Stadium
Chelsea, performanță unică în istoria fotbalului, după ce a eliminat Real Madrid
General Views of Sport Venues after events postponed due to Covid-19
Thomas Tuchel, în istoria Champions League! Performanța fără precedent reușită de antrenor după victoria cu Real Madrid
Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea, după victoria cu Real Madrid / Foto: Getty Images
Citește și
Dinamo a ajuns la 3 victorii consecutive, iar Uhrin dezvăluie ce a reușit să schimbe. Avertisment pentru finalul de sezon
FOTBAL:CSM POLITEHNICA IASI-SC DINAMO 1948 SA, LIGA 1 CASA PARIURILOR (05.05.2021)
Video Dinamo a cerut un gol, Feșnic nu l-a validat, iar PCH a reacționat imediat: "Mare atenție la arbitraj!"
brinza
Carmen Electra, în costum de baie, la 49 de ani: Dacă aș fi respectat toate regulile, nu aș fi ajuns niciodată nicăieri
Carmen Electra, în costum de baie, la 49 de ani: Dacă aș fi respectat toate regulile, nu aș fi ajuns niciodată nicăieri
Exclusiv Dinamo neagă că Albentosa a cerut un salariu de 15.000 de euro. Reacţia conducerii "câinilor"
Raul Albentosa, fundașul lui Dinamo / Foto: Sport Pictures
Ogăraru și CSA Steaua nu au fost în stare să organizeze petrecerea de 35 de ani de la 7 mai 1986. Ce s-a întâmplat
Ogăraru și CSA Steaua nu au fost în stare să organizeze petrecerea de 35 de ani de la 7 mai 1986. Ce s-a întâmplat
Schimbarea dramatică prin care a trecut Mark Wahlberg. De la abdomen cu pătrățele la burtă în numai trei săptămâni
Schimbarea dramatică prin care a trecut Mark Wahlberg. De la abdomen cu pătrățele la burtă în numai trei săptămâni
Antonia își bronzează trupul perfect în Maldive. Partenera lui Alex Velea, irezistibilă în costum de baie după trei nașteri
Antonia își bronzează trupul perfect în Maldive. Partenera lui Alex Velea, irezistibilă în costum de baie după trei nașteri
Dacia la care mulți români doar visează: acesta e Dusterul cu preț enorm și dotări de top
Dacia la care mulți români doar visează: acesta e Dusterul cu preț enorm și dotări de top
Fost barman si fotomodel la New York, acum antrenorul momentului in Europa FOTO
Fost barman si fotomodel la New York, acum antrenorul momentului in Europa FOTO
"A făcut ordine în vestiar!" Cine ar fi "mâna de fier" de la Dinamo
FOTBAL:FC VIITORUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (2.05.2021)
Video FC Viitorul - Dinamo 1-2 | ”Câinii”, victorie importantă și speranțe mari că scapă de ”baraj”. Inspirația lui Uhrin jr
albentosa dinamo
Coșmarul lui Harlem Gnohere. Ce s-a întâmplat cu "Bizonul" după plecarea de la FCSB
Soccer Jpl D24 Re Mouscron Vs Kv Kortrijk, Mouscron, Belgium - 05 Feb 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia își bronzează trupul perfect în Maldive. Partenera lui Alex Velea, irezistibilă în costum de baie după trei nașteri
Antonia își bronzează trupul perfect în Maldive. Partenera lui Alex Velea, irezistibilă în costum de baie după trei nașteri
Digi World
Unde te poți infecta cu noul coronavirus cel mai ușor. Avertismentul lansat de un medic
Unde te poți infecta cu noul coronavirus cel mai ușor. Avertismentul lansat de un medic
Digi Animal World
Creatura bizară prinsă de un bărbat aflat la pescuit. Oamenii de știință, umiți: ”Exemplarul este unul la două milioane!”
Creatura bizară prinsă de un bărbat aflat la pescuit. Oamenii de știință, umiți: ”Exemplarul este unul la două milioane!”
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate