Foto Mesajul postat și apoi șters de Adrian Mititelu, după ce Nicușor Dan a câștigat alegerile din București
rxf12
”Adevărata luptă a rușinii”: imagini reprobabile! Prima dispută din România dintre un bărbat și o femeie, KO după NOUĂ secunde
Germany: Hungary vs Switzerland (Euro2024)
Live Text EURO 2024 | Ungaria - Elveția 1-2, ACUM, pe digisport.ro. Barnabas Varga a redus din diferență
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE CSM Focșani - Dinamo

Gabriela Szabo i-a dat replica lui Nicușor Dan: ”Minte, în formă continuată chiar”

articol scris de Digi Sport
07.11.2023, 18:18

Gabriela Szabo (47 de ani) a pierdut, în primă instanță, procesul cu Primăria Municipiului București, în care a contestat concedierea sa din funcția de director al CSM București.

HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-GYORI AUDI ETO KC, LIGA CAMPIONILOR (23.02.2019)
Gabriela Szabo / Foto: Sport Pictures
  • FOTBAL: CSM Focșani - CS Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • MEDIA: Fotbal European, sâmbătă, 21:00, DGS 1

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a reacționat după aflarea deciziei și a susținut, printr-o postare pe Facebook, că Gabriela Szabo a fost concediată după ce Corpul de Control a constatat că, în perioada în care clubul era condus de fosta mare sportivă, CSM a plătit prime în valoare de peste un milion de lei unor angajați care nu ar fi avut dreptul la acești bani.

Gabriela Szabo, răspuns pentru Nicușor Dan

Gabriela Szabo a venit cu o replică și l-a acuzat pe Nicușor Dan că minte.

Astăzi a fost pronunțată solutia în primă instanță în dosarul în care am solicitat anularea dispoziției de desfacere a contractului de muncă din funcția de Director General al C.S.M.B. Tribunalul București a decis că cererea este neîntemeiată și implicit că procedura a fost respectată.

Astfel, procedura disciplinară a fost confirmată din punct de vedere al legalității, deși instanța a avut spre observare documente din care rezultă fără tăgadă acționarea cu final așteptat a unei comisii ce nu și-a însușit prin semnătură raportul final pe care se bazează dispoziția Primarului.


În ceea ce privește obiectul procedurilor de instanță, niciunul dintre punctele menționate de Primarul General într-o nouă postare electorală pe Facebook nu se regăsesc în decizia de desfacere a contractului de muncă.

Astfel, Primarul General, după eșecul dispoziției de detașare a mea la Centrul Metropolitan Dalles, dispoziție anulată de instanță, a dispus reîncadrarea mea, urmată la câteva zile de măsura desfacerii contractului de muncă.

Pentru a reuși această neutralizare, a ordonat angajaților săi din propriul Corp de Control să efectueze în lipsa mea din club, în perioada iunie-decembrie 2022, un pretins control (5 echipe succesive de inspectori, refuzul cererilor mele de participare în sensul de a da relații și de a împiedica sustragerea de la prezentare a documentelor de catre noua conducere). Este un abuz!

Raportul de Control emis în noiembrie 2022 este rezultatul lipsei de acte, aspect menționat de inspectori, dar în principal al intenției cu care Primarul General, ce dispusese în iunie detasarea mea la Dalles pentru a obține bune rezultate manageriale și acolo (a se parcurge definiția detașării), a acționat in mod neprofesionist, afectând în mod nejustificat imaginea mea bazata pe o cariera onorabila si de necontestat în zeci de ani de activitate onesta.

Este fără dubiu răzbunarea politică ce caracterizează acțiunea de detașare, apoi de concediere, asigurarea lipsei mele din club timp de 6 luni în care a fost efectuat pretinsul control.

Niciuna dintre faptele cu caracter penal menționate în scop electoral sau pentru a vinde senzaționalul nu sunt confirmate. Din fericire, cariera și rezultatele mele profesionale, ca și ale fiecărei echipe cu care am lucrat, nu pot fi anulate de conducători trecatori mânați nu de dorința de a construi, sau de a uni, ci de a distruge și a anula personalități atunci când acestea dovedesc în privința angajatorului neîndeplinirea nejustificată legal a atribuțiilor.

Hotărârea de astăzi este una nedefinitivă, urmând Curtea de Apel să judece litigiul. Înțelepciunea sau responsabilitatea pretinse funcției nu au biruit nici azi, astfel cum atestă postarea Primarului ca și tonul acesteia.

În ceea ce privește faptele prezentate în postarea de astăzi pe Facebook a Primarului General, fac următoarele precizări succinte:
- Nu au existat nereguli în desfășurarea activității mele în cadrul C.S.M.B.,
- Premierile acordate în Club în cursul anului 2018 au avut ca bază legala normele financiare aprobate in Consiliul General al Muncipiului Bucuresti, totul raportat la perfomantele obtinute de catre participantii la activitatea sportiva. Atât sumele încasate, cât și beneficiarii acestora, au avut o bază legală, existând transparență absoluta inclusiv in ceea ce priveste aprobarea referatelor in Consiliul de Administratie al Clubului.

Pe de altă parte, decizia de desfacere a contractului de muncă s-a bazat pe cercetarea disciplinară ce a avut în vedere activitatea din ultimele 6 luni anterior momentului la care a fost numită Comisia de cercetare disciplinară de catre același Primar,
- Reorganizările succesive ale instituției au fost aprobate în Consiliul General al Municipiului București, existând doar obligația de implementare la nivelul clubului. Așadar, nu poate fi vorba despre decizii ale subsemnatei,
- Litigiile din perioada 2018-2022 au fost rezultat al activității din Club în timpul mandatului conducătorilor anteriori. În acest sens, eu, Gabriela Szabo, am implementat toate dispozitiile Curții de Conturi și a instituțiilor cu atribuții de control.

Pornind de la aceste premise, este evident că nu este vorba decât de linșaj atât administrativ, prin folosirea funcției și calității de angajator, cât și pe rețelele de socializare, inițiat și desfășurat de Primarul General, cu scopul de a distruge imaginea creată în peste 30 de ani de activitate sportivă și managerială.

Există o explicație pentru care același Primar General a dispus achitarea sumelor restante cat și peste, către Clubul Sportiv Municipal după demiterea mea? Singura explicație este intenția Primarului de a crea premisele angajării pe funcții de conducere în club a persoanelor obediente.

Că este vizată Gabriela Szabo ca sportiv de performanță rezultă și din articolele publicate în mediul online ulterior postării Primarului General. Eventuala sesizare a organelor penale a fost anunțată pe aceeași rețea de socializare încă din iunie 2022 de același Primar.

Tocmai această anunțare a unor viitoare, posibile denunțuri penale creează premisele pentru jurnaliști de a prelua declarații nefundamentate, menite să afecteze reputația atât de sportiva, cât și de om, a mea, reputație necontestată până în prezent de niciuna dintre instituțiile statului în cadrul cărora am activat, dar nici de organismele internaționale.

Rog public media să urmărească demersurile, solicitând clarificări ce permit acuratețea informației ce se dorește a fi transmisă și să nu dea curs unor articole, mesaje ce frizează senzaționalul publicate în an preelectoral.
Am incredere ca, pana la solutionarea acestui caz, adevarul va triumfa.

”Minte, în formă continuată chiar”

Separat de argumentele pe fond expuse ieri, care arata justetea cauzei mele, voi face urmatoarea mentiune, pe scurt.
Anume, faptul ca Nicusor Dan continua sa arate nu doar ca nu este un actor politic nou, in sensul unei politici noi si de bun simt.
Dimpotriva, Nicusor Dan face exact ce el a acuzat politica veche:
Minte, in forma continuata chiar
Nu respecta justitia, antepronuntandu-se si dand mesaje false
Totodata, el continua lista amagirilor bucurestenilor. Nu numai ca “noul” Bucuresti nu exista, Bucuresti promis de catre el, dar, din pacate, un minim respect pentru adevar, pentru dreptate, pentru justitie si pentru colegii din media, de asemenea, NU exista”, a scris Gabriela Szabo, pe Facebook.

Etichete: gabriela szabo , nicușor dan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Fraţi români împuşcaţi pe stradă, în Spania: unul a murit pe loc, celălalt e în stare gravă. Atacatorii sunt de negăsit
Fraţi români împuşcaţi pe stradă, în Spania: unul a murit pe loc, celălalt e în stare gravă. Atacatorii sunt de negăsit

Doi români au fost împuşcaţi în Spania în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai martorilor, care au...

Descarcă aplicația Digi24
Top articole
11 June 2024: European Football Championship Group E Symbolic image - international match, Länderspiel, Nationalmannscha
Imagini greu de privit publicate de ucraineni, cu 4 zile înaintea meciului cu România

13 jucători din echipa naţională a Ucrainei au prezentat un videoclip, înaintea debutului lor la...

Diana Șucu a reacționat imediat după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul trupei Coldplay. Ulterior, a șters mesajul
sucu
Constantin Budescu semnează! ”Magicianul” va evolua în SuperLigă alături de Dragoș Grigore
budescu rapid-farul (16)
”Mizerabil”. Nu s-au ferit de cuvinte, după Germania - Scoția 5-1
Germany v Scotland, Group A - UEFA European Championships - Allianz Arena
A negociat "la sânge" cu FCSB și Gigi Becali a spus totul: "E oltean cu tupeu! Cum să îți dau, mă, 150.000?"
gigi becali - prosport
Recomandările redacției
Germany: Hungary vs Switzerland (Euro2024)
Live Text EURO 2024 | Ungaria - Elveția 1-2, ACUM, pe digisport.ro. Barnabas Varga a redus din diferență

Foto Imaginea zilei la EURO! Maghiarii, reduși la tăcere pe teren și ironizați în tribune
Hungary v Switzerland - Opening match of EURO 2024
CSM Focșani - CS Dinamo, Live Video, 17:30, Digi Sport 1. Azi se decide ultima echipă promovată în Liga 2. ECHIPELE
Universitatea Cluj v FC Rapid 1923 - Romanian Superliga 1, Cluj-Napoca - 27 Jan 2023
Oficial A plecat de la Dinamo și a semnat cu noua echipă a doua zi
Citește și
După ce fina sa, Gabriela Firea, a pierdut alegerile la scor, Gigi Becali a dezvăluit cu cine a ținut
becali firea
Foto Nicușor Dan, prima decizie legată de sport după ce a câștigat alegerile
nicusor-dan
Frumoasa fiică a lui Reese Witherspoon, leită mama ei. Fanii actriței, uluiți: „Sunteți gemene?”. Imaginile care i-au indus în eroare
Frumoasa fiică a lui Reese Witherspoon, leită mama ei. Fanii actriței, uluiți: „Sunteți gemene?”. Imaginile care i-au indus în eroare
Cât costă autocarul naționalei României la EURO 2024! Germania a investit milioane de euro în lux
Cât costă autocarul naționalei României la EURO 2024! Germania a investit milioane de euro în lux
Gigi Becali a dat lovitura anului pe piața transferurilor! Noul jucător promite show total la FCSB
Gigi Becali a dat lovitura anului pe piața transferurilor! Noul jucător promite show total la FCSB
La asta nu s-ar fi gândit nimeni. Cine este actrița celebră pe care ar fi pus ochii Tom Cruise
La asta nu s-ar fi gândit nimeni. Cine este actrița celebră pe care ar fi pus ochii Tom Cruise
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
„Noul Nostradamus" prezice că al Treilea Război Mondial va începe săptămâna viitoare
„Noul Nostradamus" prezice că al Treilea Război Mondial va începe săptămâna viitoare
Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul?
Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul?
S-a deschis plaja artificială din București: Cât costă o zi de relaxare urbană
S-a deschis plaja artificială din București: Cât costă o zi de relaxare urbană
Victorie magnifică pentru Bianca Andreescu: a învins-o pe Naomi Osaka și s-a calificat în semifinale
Victorie magnifică pentru Bianca Andreescu: a învins-o pe Naomi Osaka și s-a calificat în semifinale
Exclusiv Gigi Becali a dat lovitura după ce Nicușor Dan a câștigat alegerile în fața Gabrielei Firea: ”Câteva zeci de milioane”
firea nicusor

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”