arpad
Foto Ce face un milionar român la Dubai, ”când nu are chef să ia mașina”
Ilie Dumitrescu, intervievat de Octavian Vintilă la finalul jocului România - Belgia 2-1, din preliminariile lui World Cup '94, 13 octombrie 1993
Octavian Vintilă a murit! A rămas în istorie drept vocea de la Radio care a comentat șase ediții ale Jocurilor Olimpice
FOTBAL:CFR CLUJ-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (14.04.2024)
Mihai Pintilii, declarație savuroasă despre un jucător de la FCSB: ”El și când stă aleargă!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Superliga: Politehnica Iasi-Voluntari
Play-out

Gestul făcut de Elena Udrea la înmormântarea lui Rudel Obreja

articol scris de Digi Sport
16.03.2023, 12:10

Duminică, 12 martie, Rudel Obreja a murit la vârsta de 57 de ani. Miercuri, fostul președinte al Federației Române de Box a fost înmormântat.

elena-udrea
Elena Udrea / Foto: Facebook @Elena Udrea
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Odihnește-te în pace în ceruri - Elena Udrea

După ce a transmis un mesaj dur la auzul veștii că Rudel Obreja a decedat, Elena Udrea, aflată în spatele gratiilor, a trimis o coroană de flori la înmormântare, spre surprinderea celor prezenți, informează playtech.ro. ”Odihnește-te în pace în ceruri - Elena Udrea”, au fost cuvintele fostului ministru al Turismului pentru Obreja, pe ultimul drum.

A doua zi după ce fostul pugilist s-a stins din viață în urma unei boli necruțătoare, Antonia, văduva lui Rudel Obreja, a transmis care au fost ultimele cuvinte ale celui care i-a fost soț în ultimii 13 ani.

A plecat împăcat cu toată lumea. Nu mai purta nimănui niciun fel de pică. Ba chiar mi-a spus că își dorește ca Dumnezeu să-i ierte pe călăii săi! `I-am iertat pe toți`, așa mi-a zis!

Și-a simțit sfârșitul aproape. Nu voi uita niciodată cum mi-a zis că urmează să ne părăsească. `Eu astăzi voi pleca!`. Și așa a și fost!”, a spus Antonia Obreja, potrivit sursei menționate anterior.

Mesajul Elenei Udrea după decesul lui Rudel Obreja


Elena Udrea a reacționat la scurt timp după decesul lui Rudel Obreja, într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

"A murit Rudel Obreja! Fără îndoială că boala lui s-a declanşat din cauza hărţuirii, timp de 8 ani, în dosarul “Gala Bute”. A fost arestat de trei ori în acest timp ca şi mine, ultima dată pe 7 aprilie anul trecut. Reîncarcerarea a fost un şoc pentru el. Nu se aştepta ca decizia CCR să nu fie respectată. A intrat în puşcărie sănătos, însă epuizat sufleteşte de atâta nedreptate. Suferinţa pentru copiii mici şi soţia care-l aşteptau acasă, aşa cum povesteşte cel cu care a fost închis de fiecare dată, a pricinuit declanşarea acestei boli crunte. După o lună a început să se simtă rău, însă doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios şi încă două luni a fost ţinut în penitenciar cu diagnostice şi tratamente greşite. După patru luni, în sfârşit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din păcate era prea târziu, boala fiind în faza terminală. Datorită presiunii mediatice, a fost eliberat, fără a i se permite, iniţial, să părăsească ţară pentru a putea primi tratamentul adecvat", a scris Elena Udrea pe Facebook.

"Chiar dacă boala s-ar fi declanşat, cred cu tărie că ar fi avut șansa să o descopere la timp şi să înceapă imediat tratamentul oncologic. Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept în dosarul “Gala Bute”, doar pentru că a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat să facă jocurile procurorului lui Kovesi şi nu a cedat presiunilor şi şantajului acestuia. Se încerca, prin orice mijloace, să se obţină delatiuni la adresa mea. Deşi a denunţat toate acestea public şi în faţa judecătorilor încă din anul 2015, nimic nu a contat", a mai scris Elena Udrea.

"Rudel Obreja nu a avut nicio vină. A iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Şi-a dorit să îl aducă pe Bute să boxeze în România, în faţa concetăţenilor lui, fiind în asentimentul milioanelor de români care voiau atunci să îl vadă boxând şi apărându-şi şansele în faţă, şi cu sprijinul lor. Din păcate, pentru această dorinţa şi pentru patriotismul lui, a plătit cu libertatea şi acum chiar cu viaţa. Toţi cei care au fost părtaşi la acest abuz abject al justiţiei “statului paralel” în dosarul “Gala Bute” trebuie să îl aibă pe conştiinţă. A murit un OM, un TATĂ, un SOŢ. Au rămas trei copii orfani! Dumnezeu să te odihnească în pace, Rudel Obreja!", a încheiat Elena Udrea.

Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani de închisoare "Gala Bute", în care au mai fost condamnați Elena Udrea (6 ani), Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (4 ani), și Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii (3 ani cu suspendare pentru luare de mită), informează Digi24.

Obreja a fost eliberat din închisoare în vara anului trecut pentru a se trata de cancer într-un spital civil.

Etichete: rudel obreja , elena udrea , inmormantare rudel obreja


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele

Rusia și-a întărit apărarea flotei de la Marea Neagră și „și-a retras în mare parte navele și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Încă lipsește semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Recomandările redacției
FOTBAL:CFR CLUJ-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (14.04.2024)
Mihai Pintilii, declarație savuroasă despre un jucător de la FCSB: ”El și când stă aleargă!”

”Lista neagră” a lui Dan Petrescu: 8 jucători, OUT de la CFR
FOTBAL:CFR CLUJ-FCSB, LIGA 1 CASA PARIURILOR (2.02.2020)
Video Luca Mihai, primul mesaj după accidentarea horror: ”Cel mai important lucru”
Luca Mihai / Foto: captură Facebook -@catalin sarmașan
Live Video&Text Poli Iași - FC Voluntari 1-1, ACUM pe Digi Sport 1. Adam Nemec a restabilit egalitatea
FOTBAL: POLI IASI - FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (20.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media