Tranmere Rovers v Manchester City U21, Papa John's Trophy, Second Round, Football, Prenton Park, Birkenhead, UK - 8 Dec 2020
"Mi-a garantat că vom termina pe primul loc!". Cum se descrie noul antrenor al lui Man și Mihăilă de la Parma
E3jxH2aX0AEw427
Galerie Foto Visul lui Sadio Mane s-a împlinit! Fotbalistul a inaugurat spitalul pe care l-a construit în Senegal
Hagi
Galerie Foto Gică Hagi a condus primul antrenament la Farul Constanța! Ce jucători are sub comandă la Brașov
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Stirile Digi Sport

Exclusiv Marius Marin, ieri în Timișoara, azi în toată Italia. Ziua norocoasă a mijlocașului de la Pisa: "Am mers 3 luni pe ascuns"

articol scris de Andru Nenciu
22.01.2021, 08:41

Marius Marin (22 de ani), fotbalistul formației italiene Pisa, a fost surpriza lui Mirel Rădoi la naționala de tineret. Calitățile i-au fost valorificate și de Adrian Mutu, actualul selecționer al reprezentativei U21, iar timișoreanul a devenit o prezență constantă în echipa tricolorilor mici. 

Marius Marin - foto - colaj
Marius Marin, produs al fotbalului timișorean, acum jucător la Pisa / Fotografii: arhivă personală Marius Marin
  • Media: Fotbal Club, ora 20:30, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal European, 22:45 şi 23:45, Digi Sport 1

Digisport.ro vă prezintă povestea fascinantă a copilăriei lui Marius Marin și incursiunea sa printre tot ce i s-a ivit în cale. De la tactica adoptată în fața părinților când era doar un copil, până la etapa în care a ajuns la maturitate după ce a plecat, singur, la doar 17 ani de acasă. 

Coboară scările blocului cu un elan feciorelnic și pășește încă o dată pe bitumul terenului din cartier ce-i păstrează și azi urmele tenișilor. Aruncă o privire scurtă spre geamul părinților și-și vede de drum.

Plouă mărunt în Timișoara.

Un autobuz trece în grabă pe lângă el, iar siluete cu umbrele uriașe îi tot taie calea puștiului ce cară în spinare o geantă mare cât un sac de box. Le evită. Merge și mai departe.

Cine a fost primul? Oul sau T-Rex? Hai în Digi Online să vezi Dinozaurii ucigași, azi de la 20:00, numai pe Digi World!

I se pare că nici semaforul nu se mai schimbă. E doar roșu. Distanța până la stadion parcă se tot mărește, iar terenul se tot îndepărtează. E călătoria ce avea s-o țină minte mereu.

Marius Marin foto Timisoara
Marius Marin, înainte de a începe fotbalul, la TImișoara / Foto: arhivă personală

"Am început să joc fotbal cu copiii în fața blocului până într-o zi când un verișor a primit la școală un bilețel cu înscrieri la Poli Timișoara. Eu eram cu el în fața blocului și mi-a spus să merg cu el.

L-am însoțit și a fost, ca să-i spun așa, ziua mea norocoasă. Nu m-am gândit vreodată să renunț, dar după prima zi de antrenament părinții mi-au interzis să mai fac fotbal".

Două secvențe din filmul copilăriei. Marius alerga o oră înainte de a se duce la școală. Seara făcea flotări și abdomene. "Părinții mei sunt cei mai importanți oameni!"

Reîntoarcerea spre casă devine și mai lungă. Marius îi murmură ceva, pe un ton grav vărului său, și se teme să nu se rupă vraja. N-are soluții, cuvântul părinților e literă de lege. Nu-i rămâne decât să-și rumege tristețea.

De ce ți-au interzis ai tăi să mai faci fotbal?
Eram obligat să merg pe ascuns și așa am mers timp de trei luni.

Și ce a urmat?
Dacă-ți spun...

Spune-mi!
Până într-o zi când mama m-a urmărit să vadă unde mă duc și așa a descoperit că eu mă aflam pe terenul de antrenament. Aceea a fost ziua care a aprins scânteia carierei mele, părinții mei au conștientizat cât de mult îmi doresc să joc fotbal și a început ca fotbalul să devină o chestie profesionistă, de copil.

Au realizat ce înseamnă pentru tine și au început să te susțină?
Ai mei mă trezeau la 6 dimineața ca să merg să alerg o oră, înainte de cursurile de la școală. Iar seara, înainte de somn, întotdeauna făceam un program regulat de abdomene și de flotări. Era ca un ritual. De aceea, cei mai importanți oameni și din viață, dar și din carieră, sunt părinții mei pentru că ei au făcut toate eforturile să mă țină la fotbal atâția ani. Fără ei n-aș fi ajuns unde mă aflu acum.

Marius Marin Timisoara
Marius Marin, la Timișoara / Foto: arhivă personală

Școlit de Sorin Vlaicu, fostul mijlocaș de creație de la Poli Timișoara: "M-a ajutat foarte mult! Îmi repeta un mesaj". Dar inspirat și de agresivitatea lui Dan Alexa

Puștiul jubilează în drum spre stadion. Merge în pasul ștrengarului, nu-i mai iese nimeni în drum, prinde doar verde la trecerea de pietoni. Radiază de fericire și urcă și-n autobuz pentru a parcurge ultima stație până la teren. E un concurs favorbil de împrejurări. "Așa a fost destinul", zice azi, jucătorul de la Pisa, cu inflexiuni ale vocii.

Cine-ți plăcea de la Poli când erai copil?
Îmi plăcea foarte mult Dan Alexa pentru că eu mă regăsesc în stilul lui: agresiv și muncitor.

Te motivau, te inspirau jucătorii de la Poli pe care-i vedeai când erai copil?
Da, întotdeauna. Vedeam prima echipă a celor de la Poli Timișoara și eram fericit. Într-o zi, priveam îndelung cu admirație și emoție antrenamentele celor mari și-mi spuneam în gândul meu: "Într-o zi vreau să ajung și eu aici!". Dar am avut și un antrenor care m-a ajutat foarte mult.

Fost jucător cunoscut?
Sorin Vlaicu. Prin el am învățat tot ce înseamnă fotbalul și îmi repeta mereu că doar prin muncă voi ajunge să-mi îndeplinesc visul. Și așa am ajuns în Italia, așa am ajuns și la naționala de tineret.

  • Fost mijlocaș de creație la Poli Timișoara, Sorin Vlaicu are acum 55 de ani. A debutat în Divizia A pe 14 mai 1988, într-un meci Dinamo - Poli 6-0
  • În primul eșalon, Vlaicu a strâns 214 partide și a marcat 19 goluri. A jucat și în Serbia, la Steaua Roșie Belgrad, în sezonul 1992 -1993
  • La echipa națională a strâns 4 selecții în perioada 1991-1992. A debutat în partida Spania - România 0-2 (Ion Timofte, Gabi Balint). Vlaicu l-a înlocuit în min.61 pe Gheorghe Hagi 

Caruselul emoțiilor la prima întâlnire cu cei de la Sassuolo. A pierdut avionul, n-a mai ajuns la timp și italienii s-au supărat. Cum a dres busuiocul Marius Marin 

Aș vrea să vorbim despre perioada ta de adaptare în Italia. Aveai doar 17 ani când ai plecat. Care a fost impactul asupra ta, ți s-a schimbat dintr-o dată viața?
Când am plecat în Italia s-a schimbat tot! Pentru că atunci am realizat ce înseamnă profesionalism, seriozitate. Și acest aspect m-a făcut să cresc mult atât ca persoană, cât și ca sportiv. Aveam doar 17 ani, am plecat singur în altă țară și am răzbit. Dacă m-ai întreba la ce capitol mi-aș da azi nota 10, ți-aș spune că la capitolul muncă depusă pentru a ajuns aici, unde sunt acum.

Am fost în probe la Sassuolo o săptămână și m-au plăcut foarte mult chiar dacă am început cu stângul, având în vedere că am pierdut avionul care mă ducea acolo și am ratat astfel ora când aveam totul pregătit pentru a efectua vizita medicală. În urma acelui episod directorii s-au enervat pentru că în Italia trebuie să dai dovadă de punctualitate și seriozitate.

Și ce a urmat?
N-au mai vrut să mă primească, dar le-am explicat că am pierdut avionul. În cele din urmă, le-am cerut o zi de probe, le-a plăcut de mine și am semnat a doua zi. Din acel moment, n-am mai întârziat niciodată și nici n-am mai ratat vreun avion. A fost o întâmplare din care am învățat multe. 

Marius Marin: "Visul meu să joc în Serie A"

Interesant. Am citit în presa din Italia că ai fost dorit de Torino, ce s-a întâmplat, de fapt?
Au fost discuții cu mai multe cluburi, dar nu s-au înțeles echipele între ele, visul meu e să ajung să joc în Serie A.

  • Potrivit jurnaliştilor de la transfermarketweb.com, mijlocașul român de la Pisa ar fi monitorizat de FCSB, CFR și Genoa. Știrea a apărut pe 13 ianuarie

Cât adevăr zace în interesul celor de la FCSB pentru tine? Simple zvonuri sau interes real?
Nu am ce să comentez.

Dar te-a căutat altă echipă din România? Am citit pe transfermarketweb.com că și cei de la CFR ar fi interesați.
Nu am ce să comentez.

OK, în regulă, îți respect opțiunea. Hai să vorbim și despre naționala României! Tu ai dat în vară dovadă de un gest fin. Ai preferat să vii la națională și să-ți pierzi vacanța pentru că apoi ai fost nevoit să intri în izolare.
Da, pentru mine este o onoare să îmbrac tricoul naționalei și de aceea cred că este mai presus de orice o convocare la echipa națională. Mai presus decât o vacanță.

Și cum ai reușit să-ți petreci timpul în izolare?
Am lucrat la casa părinților mei, e în construcție.

Marius Marin - antrenament naționala
Marius Marin, în timpul unei ședințe de antrenament la națională / Foto: Facebook Marius Marin

Ce l-a învățat Mirel Rădoi și semnificația convocării la naționala U21. "Eram foarte frustrat pentru că știam cât muncesc și nu fusesem selecționat la juniori"

Hai să vorbim puțin despre debutul tău în echipa națională. Oamenii din România nu știau prea multe despre tine...
A însemnat mult pentru mine având în vedere că la celelalte selecții de la juniori nu am fost chemat la loturile naționale. Eram foarte frustrat pentru că știam cât muncesc. Când a venit prima convocare am fost extrem de fericit pentru că după atâția ani de muncă mi se împlinise un vis.

  • "Chiar am discutat cum putem găsi un jucător în centrul terenului care să fie agresiv în sensul bun al cuvântului, să poată să împingă echipa după el", spune Mirel Rădoi, la momentul convocării lui Marius Marin
  • 6 selecții în naționala de tineret a strâns timișoreanul de 1,80 m 
  • 500.000 de euro e cota de piață a mijlocașului de la Pisa
Marius Marin
Marius Marin, la naționala de tineret, pe rândul de sus, al treilea de la dreapta / Foto: facebook Marius Marin

Ai fost convocat la națională de un selecționer care în cariera sa de fotbalist juca tot mijlocaș defensiv și excela, ca și tine, la capitolul agresivitate. Spune-mi câteva lucruri învățate de la el.
M-a învățat multe mister Rădoi pe plan tactic, pentru că evoluez pe același post pe care a jucat și el. Mi-a dat câteva sfaturi foarte bune. Ce m-a impresionat e că avut încredere în mine chiar dacă am luat cartonaș roșu după un minut cu Ucraina.

Ce-ai făcut cu tricoul de la debutul tău în naționala de tineret?
Sincer, nu l-am păstrat pentru că a fost un debut foarte urât cu acea eliminare după doar un minut, dar l-am păstrat pe ultimul din meciul care a consfințit calificare la Euro 2021. L-am pus în ramă.

2021 e un an în care, cel mai probabil, vor avea loc și Jocurile Olimpice. Te gândești de pe-acum?
Cred că va fi un vis devenit realitate, o să dau totul pentru a fi în lot, dar momentan gândul meu fuge spre Euro.

Prezența lui Rădoi pe banca naționalei mari te ambiționează și mai mult?
Da, eu cu Mister m-am înțeles mereu bine și el tot timpul a avut încredere în mine. O să muncesc în continuare pentru a face pasul la echipa mare.

  • Tricolorii pregătiți de Adrian Mutu se vor duela cu Germania, Olanda și Ungaria la turneul final găzduit de Ungaria și Slovenia.  Euro 2021 U21 va avea loc în perioada 24 - 31 martie (grupele), respectiv 31 mai - 6 iunie (probele eliminatorii).
Lecce vs Pisa - Serie BKT 2020/2021
Marius Marin, într-un meci cu Lecce / Foto: Profimedia

Improvizație pentru menținerea tonusului muscular: "Alergam prin parcarea subterană!" Întâlnirea cu Kevin-Prince Boateng și semnele de la loviturile primite în meciurile din Serie B

În Serie B ai înfruntat și mulți fotbaliști valoroși. Spune-mi un nume care te-a impresionat!
Sunt mulți jucători care au fost în Serie A, mi-a plăcut foarte mult întâlnirea cu Boateng (n.r. - Monza). Este un nivel foarte bun pentru că sunt jucători cu experiență și echipe care pot ajunge oricând în Serie A.

Foști fotbaliști precum Ioan Ovidiu Sabău sau Dan Petrescu subliniau înclinația staff-urilor din Italia de a pune accent încă din anii 80-90 pe latura fizică. Tu ce-ai sesizat din acest punct de vedere?
Se pune foarte mult baza pe pregătirea fizică deoarece campionatul italian e și tactic, dar și fizic, recunosc că la început am avut probleme, dar m-am obișnuit treptat.

Ești un mijlocaș agresiv, totuși bănuiesc că te ciocnești și tu de adversari duri. Câte semne ai acum pe picioare de la loviturile primite?
Sincer, nici nu mai știu pentru că în fiecare sâmbătă am una nouă, deci pot să zic că am multe.

Care a fost cea mai grea perioadă din carieră?
În pandemie a fost cea mai urâtă perioadă din viața mea. Mă trezeam dimineața, luam micul dejun, mă antrenam, luam prânzul, mă jucam pe Playstation și mă antrenam din nou: alergam prin parcarea subterană a imobilului în care locuiesc. Apoi luam cina, mă uitam la un film și... somn. Așa a fost timp de două luni. Dar acum același program ca înainte de pandemie.

Soccer Test Match - FC Internazionale vs Pisa, Milan, Italy
Marius Marin, într-un meci amical Inter Milano - Pisa / Foto: Profimedia

Marius Marin și-a luat o pianină în pandemie și a învățat singur notele. "Momentan, m-am lăsat de această meserie din cauza lipsei de timp"

Care e povestea cu pasiunea ta pentru pian?
Am încercat în pandemie și mi-a plăcut. Am învățat singur notele, dar momentan m-am lăsat de această meserie din cauza lipsei de timp.

Dacă mâine ai putea să joci lângă un mare fotbalist al lumii pe cine ai alege?
Pe Thiago Alcantara. 

O penultimă întrebare. Când îl vezi pe Ibrahimovic la 39 de ani ce reușește, ce-ți spui în sinea ta? "La vârsta lui voi juca și eu!" sau "La vârsta aia voi privi cu familia un meci la TV, din postura de fost fotbalist"?
E un jucător fenomenal, îmi place mentalitatea lui și dăruirea de care dă dovadă pe teren. Sincer, nu vreau să mă gândesc la asta, dar sper să ajung și eu să joc la anii lui cu aceeași mentalitate. 

Cu Pisa și cu Sassuolo ai făcut și turul Italiei, ești de cinci ani acolo. Unde te-ai stabili la bătrânețe? În Timișoara sau în Italia?
Îmi place foarte mult orașul în care m-am născut și am crescut: Timișoara.

Venezia vs Pisa - Serie BKT 2020/2021
Pe 4 ianuarie, într-o partidă Pisa - Venezia / Foto: Profimedia

Timișoara e și orașul în care Marius reface mereu, de fiecare dată când se întoarce acasă, drumul pe care-l parcurgea în copilărie, spre terenul de antrenament, când mergea pe ascuns spre pregătire. I s-a lipit de suflet acea perioadă și, din când în când, mai vrea să revadă punctul de plecare în viață și în sport. 

Nu uită de unde a plecat și apasă în continuare pedala curajului dat de Sorin Vlaicu și de alți oameni decisivi în carieră. Marin, fotbalist de naționala de tineret, e un exemplu că obstacolele ivite în cale pot fi depășite. Și semaforul din copilărie, o întâlnire începută cu stângul din cauza unui avion ratat, dar și un cartonaș roșu luat în grabă. 

Etichete: poli timisoara , timisoara , serie b , marius marin , marin romania , marius marin - pisa , interviu marius marin , marius marin - andru nenciu

Digi24
Și-a înfometat menajera până a ajuns la 24 de kilograme și a murit. Femeia și-a aflat acum pedeapsa
Și-a înfometat menajera până a ajuns la 24 de kilograme și a murit. Femeia și-a aflat acum pedeapsa

Și-a înfometat menajera până a ajuns la 24 de kilograme și a murit. Femeia și-a aflat acum pedeapsa

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
anamaria_prodan_foto3
Anamaria Prodan, mesaj pentru Laurențiu Reghecampf după ce acesta ar fi decis să divorțeze

EURO 2020 | Grupele, rezultatele complete, programul meciurilor, clasamentele, orele de disputare și orașele
UEFA Euro 2020 Trophy Tour, Saint Petersburg, Russia - 22 May 2021
Decizia luată de UEFA, după ce fanii maghiari l-au jignit pe Ronaldo și au imitat sunete de maimuță la meciul cu Franța
profimedia-0616650030
Fuziunea Farul - Viitorul, anunțată oficial! Gică Hagi revine pe bancă. Ce nume va avea noua echipă
farul
Victor Becali, ironii după ce Anamaria Prodan l-a acționat în instanță pe Dennis Man. Ce a spus despre agentul FIFA
amp-corona
Digi Online
Miercuri de la 21:00, Reggie merge în China.
Miercuri de la 21:00, Reggie merge în China.

Hai în Digi Online să afli care sunt cele patru megalopolisuri și să vezi transformările noilor...

Recomandările redacției
Hagi
Galerie Foto Gică Hagi a condus primul antrenament la Farul Constanța! Ce jucători are sub comandă la Brașov

Gică Hagi a condus primul antrenament la Farul Constanța, după fuziunea cu FC Viitorul.

”Vedeta echipei stă pe bancă!” Reacția presei daneze după ce jucătorul lui Vejle a ajuns sub comanda lui Adi Mutu
ID75091_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Veste cruntă pentru Franța și Barcelona! Cât va lipsi vedeta catalanilor după accidentarea de la EURO 2020
Match de l'UEFA Euro 2020 opposant la Hongrie ŕ la France au stade Puskas Arena ŕ Budapest
Video Exclusiv Dragoş Grigore nu e convins că va semna cu Rapid. Ce a răspuns la întrebarea dacă se aşteaptă ca dinamoviştii să se supere
dragos grigore interviu
Citește și
Marius Marin își poate îndeplini visul! Ce echipă din Serie A îl dorește pe mijlocașul român
Marius Marin, fotbalistul de la Pisa / Foto: Profimedia
”Onorează tricoul!” Reacția ultrașilor Parmei, după revenirea lui Gianluigi Buffon
E4J8hB0XMAQP84E
Eva Longoria, fabuloasă la 46 de ani! Arată demențial într-un costum de baie albastru aprins
Eva Longoria, fabuloasă la 46 de ani! Arată demențial într-un costum de baie albastru aprins
Galerie Foto Dennis Man și Olimpiu Moruțan, vacanță pe yacht în Mediterană! Cum s-au distrat fotbaliștii alături de iubite și prieteni
vacanta-dennis-man
Fotbalistul-simbol de la FCSB semnează cu o altă echipă din Liga 1!
Fotbalistul-simbol de la FCSB semnează cu o altă echipă din Liga 1!
Charlize Theron a atras toate privirile într-o fustă mini de piele, pe covorul roșu, la premiera „F9”
Charlize Theron a atras toate privirile într-o fustă mini de piele, pe covorul roșu, la premiera „F9”
Anda Adam se răsfață în Turcia. Solista pozează provocator într-un costum de baie minuscul și strălucitor
Anda Adam se răsfață în Turcia. Solista pozează provocator într-un costum de baie minuscul și strălucitor
Din ce a făcut Ion Țiriac primii bani. Nu te-ai fi gândit la așa ceva: "Trebuia să inventezi!"
Din ce a făcut Ion Țiriac primii bani. Nu te-ai fi gândit la așa ceva: "Trebuia să inventezi!"
Bianca Andreescu, schimbare importanta in cariera sa dupa ce si-a dat afara antrenorul! Ce super contract a semnat
Bianca Andreescu, schimbare importanta in cariera sa dupa ce si-a dat afara antrenorul! Ce super contract a semnat
Foto Dennis Man, apariție extravagantă în vacanța din Palma de Mallorca! Alegerea surprinzătoare a fotbalistului Parmei
Dennis Man / Foto: Instagram@dennismanofficial
Marius Marin și Nicolae Dică au explicat eșecul suferit de România în fața Mexicului: "Băieții au avut atitudine"
nicolae-dica
"Încă un român la Parma?". Cine este tricolorul monitorizat de patru echipe importante din Italia
profimedia-0601001520

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anda Adam se răsfață în Turcia. Solista pozează provocator într-un costum de baie minuscul și strălucitor
Anda Adam se răsfață în Turcia. Solista pozează provocator într-un costum de baie minuscul și strălucitor
Digi World
Cât de periculos este, de fapt, coronavirusul. Ce se întâmplă cu pacienții după ce se vindecă de Covid-19
Cât de periculos este, de fapt, coronavirusul. Ce se întâmplă cu pacienții după ce se vindecă de Covid-19
Digi Animal World
Momentul fascinant în care o gorilă vede un bebeluș a înduioşat internetul. Reacția acesteia e uimitoare
Momentul fascinant în care o gorilă vede un bebeluș a înduioşat internetul. Reacția acesteia e uimitoare
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate