2018 French Open - Day Fourteen
Martina Navratilova a dat un verdict clar în privința suspendării Simonei Halep pentru dopaj
arena nationala
Presa sârbă nu s-a ferit de cuvinte, după ce UEFA a pedepsit România pentru bannerul "Kosovo e Serbia"
A avut dreptate Gigi Becali? Fostul atacant de la FCSB nu a mai marcat de aproape un an
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Premier League: Arsenal-Tottenham
Etapa 6

Galerie Foto Novak Djokovic, deportat din Australia. Scenariul de film trăit de sportiv, de la A la Z. Povestea completă

articol scris de Mihai Alecu
16.01.2022, 16:04

Novak Djokovic (34 de ani) a fost deportat din Australia, la 11 zile după ce tot scandalul a izbucnit. Povestea întreagă este prezentată aici, de la început, și până la momentul plecării sportivului din Australia.

djokovic
Novak Djokovic, în Australia / Foto: Profimedia
  • FOTBAL: Petrolul - Hermannstadt, duminică, 18:15, DGS 1

  • FOTBAL: Sepsi - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Sportul mondial a suferit în ultimele zile, fie că vorbim de oameni care au fost PRO sau ANTI Djokovic. Politicul și-a făcut apariția, iar asta înseamnă mereu o bilă neagră pentru ceea ce trebuie să însemne tenisul. Bucurie, pasiune, muncă, plăcere și competitivitate.

5 ianuarie și începutul "calvarului" pentru Novak Djokovic

Novak Djokovic s-a deplasat în Australia pe 5 ianuarie, cu gândul de a începe din timp pregătirile pentru Australian Open, care se desfășoară în perioada 17 - 30 ianuarie.

De aici a început visul urât pentru sârb. Sportivul s-a declarat antivaccin și a spus public că nu intenționează să se imunizeze, iar echipa sa a căutat toate metodele posibile pentru a face ca prezența pe tabloul de la Australian Open să fie acceptată. 

Din informațiile apărute la aceea vreme, Nole obținuse o scutire medicală pentru a intrat în Australia, dar pe aeroport totul s-a schimbat.

După orele de așteptare, în care a fost despărțit de echipă și i s-a luat telefonul mobil, Novak Djokovic a aflat decizia finală luată de autoritățile australiene: viza sa a fost anulată și i se pregătea deportarea.

De asemenea, Novak Djokovic a avut probleme și cu documentul de COVID-19. Nevaccinat, sârbul a primit o derogare, însă, pe aeroport, s-a ajuns la concluzia că jucătorul de tenis nu a prezentat ”suficiente dovezi” care să ateste că respectiva scutire este corect obținută, astfel că viza i-a fost anulată.

Djokovic, cazat într-un hotel cu "refugiați"

Liderul mondial a fost transportat de pe aeroport la Park Hotel, in Melbourne, unde sunt cazați în general străinii care solicită azil politic. Novak Djokovic a împărțit hotelul cu mai mulți călători din Nauru și Insula Manus.

Avocații sârbului s-au adresat instanței și au obținut o audiere, care a avut loc pe 10 ianuarie, la 5 zile de când sârbul a ajuns în Australia.

Între timp, totul a degenerat într-un scandal, iar până și președintele Serbiei a fost vehement cu situația tenismenului.

"Tocmai am încheiat o conversaţie telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus lui Novak că toată Serbia este alături de el şi că autorităţile noastre iau toate măsurile pentru a opri cât mai curând hărţuirea celui mai bun jucător de tenis din lume.

În conformitate cu toate standardele dreptului internaţional public, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate şi adevăr", a scris Aleksandar Vucic, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

Noi detalii au ieșit la iveală, care nu l-au ajutat pe sârb. Avocații sportivului  au susținut că acesta a fost testat pozitiv la Covid-19 pe 16 decembrie 2021 și, de aceea, a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia.

"Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovic nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore", au menţionat avocaţii.

Depistat pozitiv, dar prezent în spațiul public

Galerie Foto

Într-un comunicat difuzat pe 17 decembrie, Federaţia de tenis din Belgrad a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că "cel mai bun jucător de tenis al planetei" şi "deţinător a 20 de titluri de Mare Şlem" a înmânat chiar în acea zi cupe şi diplome tinerilor jucătorilor.

"Doar copiii au asistat la înmânarea cupelor, eveniment ce a avut loc la Novak tennis center" din Belgrad din cauza măsurilor sanitare legate de pandemia de coronavirus", se mai arată în comunicat.

Totodată, Djokovic ar fi asistat cu o zi în urmă - în ziua testului pozitiv - la un alt eveniment public: prezentarea unui timbru omagial cu chipul său de către poşta sârbă. El a publicat chiar o fotografie pe Instagram.

Novak Djokovic
Novak Djokovic, la un eveniment în Serbia, organizat de poștă / Foto: Instagram/djokernole

10 ianuarie. Sârbul, lăsat să rămână în Australia și să se antreneze

Novak Djokovic a primit din nou viză din partea autorităților australiene, pe 10 ianuarie, după ce judecătorul a decis că motivul invocat, faptul că a trecut prin boală în ultimele 6 luni, este justificat.

Tot în aceeași zi, Novak Djokovic a fost transportat la un alt hotel, unde a avut posibilitatea să se antreneze. Coșmarul însă nu avea să se termine, fiindcă presa din Australia a anunțat că ministrul pe Imigrări, Alex Hawke, încă îi poate anula viza în următoarele zile.

Ministerul pentru Imigrări din Australia a transmis că are toate prerogativele pentru a-i anula din nou viza de călătorie a lui Novak Djokovic. O decizie în acest sens este așteptată în cursul zilei de marți, 11 ianuarie.

Un avocat specializat în imigrări a anunțat că viza lui Novak Djokovic va fi anulată de către Guvernul Australiei, în ciuda deciziei instanței federale.

Presa din Australia vine cu informații de ultimă oră în privința lui "Nole".  Publicația The Age scria că Novak Djokovic este suspectat că ar fi mințit în formularul completat la intrarea în Australia.

Mai exact, liderul mondial ar fi bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, așa cum se poate observa în formularul de mai jos. Acest lucru ar fi fals: campiontul en-titre de la Australian Open, acolo unde deține 9 titluri, un record all-time, s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care a fost testat pozitiv la coronavirus (n.r. 16 decembrie).

Djokovic a petrecut și Crăciunul în țara natală, după care ar fi zburat în Spania, lucru pe care nu l-a menționat în declarația completată la sosirea în Australia. "E o serioasă ofensă. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni", se arată în regulile de intrare în Australia.

14 ianuarie. Viza lui Novak Djokovic, anulată din nou

Ministrul pentru Imigrări din Australia a decis ca viza lui Novak Djokovic să fie anulată, iar sârbul să fie deportat. Totuși, avocații au recurs la instanță, cu speranța că decizia va fi schimbată.

“Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovic.

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de Covid-19.

Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, a fost comunicatul semnat de Hawke.

15 ianuarie. Procesul lui Novak Djokovic cu statul Australian

După cum era de așteptat, sportivul și avocații săi au recurs la instanță. Între timp, acesta și-a recunoscut greșelile.

Novak Djokovic a recunoscutcă s-a întâlnit cu un jurnalist de la L’Equipe în decembrie 2021, deși ştia că are COVID-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Tenismenul sârb susține că nu ştia că este infectat cu noul coronavirus atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR.

În privința declaraţiei prezentate autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de către agentul său, a adăugat Djokovic.

Judecătorul Anthony Kelly s-a întâlnit cu avocații lui Nole, urmând ca la o zi distanță, să fie prezent și sportivul, care în ciuda informațiilor, nu s-a aflat în detenție.

Avocații se declarau încrezători că acest caz va fi rezolvat rapid și că verdictul va fi din nou unul favorabil lui Novak Djokovic.

"Ne așteptăm ca argumentele pe care le formulăm să fie mai simple și mai puține decât cele prezentate înainte de prima decizie (n.r. de desființare a anulării vizei). Argumentele prezentate în noua decizie sunt în contrast cu cele care i-au fost prezentate liderului mondial la aeroport. Inițial, s-a spus că Novak ar putea infecta alte persoane. Acum, motivele sunt diferite.", a afirmat Nick Wood.

16 ianuarie. Audierea lui Novak Djokovic

În dimineața de sâmbătă, "Nole" a avut programată o întâlnire cu reprezentanți ai autorităţilor australiene de imigrare și ulterior numărul 1 mondial a fost din nou reținut.

Novak Djokovic a ajuns din nou în custodia forţelor australiene de frontieră, care l-au plasat în detenție, la un hotel destinat refugiaților. Liderul ATP a rămas acolo până duminică, la ora locală 09:30, când a fost programată audierea finală în cazul său.

17 ianuarie. Djokovic, pierde procesul. Sârbul, DEPORTAT din Australia

Judecătorul James Allsop a anunțat decizia unanimă a Curții de a respinge apelul lui Novak Djokovic. Astfel, sârbul a fost deportat din Australia și nu va participa la Australian Open. Sportivul va trebui să suporte și cheltuielile de judecată.

 Echipa legală a lui Novak Djokovic a decis să nu folosească o cale de atac suplimentară, acceptându-și înfrângerea în procesul cu statul australian.

djoko
Novak Djokovic la plecarea din Melbourne / Foto: Twitter @Shanemcinnes

Prima reacție a lui Novak Djokovic după ce a pierdut procesul cu Australia

Astfel, numărul 1 din tenis nu numai că nu va mai participa la Australian Open 2022, dar ar putea primi interdicție trei ani de a mai intra pe tărâm australian.

”Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open!”, a fost prima reacție a lui Djokovic.

Trei judecători i-au respins în unanimitate recursul lui Nole. Ei au susținut că, într-un timp nu foarte îndelungat, va apărea și motivarea deciziei.

”Respect decizia Curții și voi coopera cu toate autoritățile în toate demersurile care vor urma pentru a pleca din această țară. Nu m-am simțit deloc confortabil să fiu în centrul atenției în ultimele săptămâni, dar sper că acum putem cu toții să ne concentrăm pe joc și pe turneul pe care îl iubesc.

Aș dori să le transmit toate gândurile mele bune celor care sunt implicați la Australian Open, jucătorilor, oficialilor turneului, celor din staff, voluntarilor.

În final, aș vrea să le mulțumesc celor din familia mea, fanilor mei, prietenilor, echipei mele, dar și celor din Serbia pentru felul și modul în care m-au susținut.

Toți ați fost o mare sursă de energie pentru mine.”, se arată în scrisoarea pe care Djokovic a făcut-o publică, la foarte puțin timp după ce a pierdut procesul cu Australia.

Alex Hawke, Ministrul Imigrației din Australia, a salutat decizia Curții Federale

Hawke a salutat decizia magistraților de a păstra anularea vizei lui Djokovic. Politicianul a explicat că hotărârea este benefică pentru granița australiană, care a fost protejată cu mare grijă încă de la începutul pandemiei de coronavirus. 

Tenismenul este nevaccinat, iar Hawke a transmis că poporul australian își dorea ca Djokovic să nu fie primit, deoarece nu avea serul administrat. 

"Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale din Australia de a păstra decizia mea de a-mi exercita puterea discreționară de a-i anula viza domnului Novak Djokovic în interes public, conform Actului pentru Imigrare. Politicile puternice de protejare a graniței australiene ne-au păstrat în siguranță pe timpul pandemiei. Datorită lor, a rezultat una dintre cele mai mici rate de deces, cea mai puternică revenire economică și cea mai mare rată de vaccinare din lume.

Aceste politici sunt fundamentale și pentru a păzi coeziunea socială din Australia, care continuă să fie din ce în ce mai puternică, în ciuda pandemiei. Australienii au făcut un mare sacrificiu pentru a ajunge până aici și Guvernul Morrison este hotărât clar să își mențină poziția, așa cum se așteaptă și poporul australian.

Până astăzi, în Australia s-au administrat aproximativ 43 de milioane de doze de vaccin, iar peste 91,6% din australienii de peste 16 ani sunt vaccinați cu schema completă. Prin urmare, Australia a putut să desfășoare, pas cu pas, redeschiderea graniței internaționale, ca rezultat al acestui program de vaccinare", a transmis omul politic.

Novak Djokovic trebuie să suporte cheltuielile de judecată pentru procesul din Australia

Presa din Serbia a aflat și câți bani trebuie să dea mai exact din buzunar Djokovic, iar suma este uriașă. Conform Telegraf, "Nole" trebuie să plătească Guvernului Australian 500.000 de dolari, adică aproximativ 438.000 de euro. 

Echipa legală a lui Djokovic a acceptat acești termeni, ca urmare a deciziei de a nu folosi o cale de atac suplimentară. Ulterior, cel care e responsabil de anularea vizei, Alex Hawke, a salutat decizia unanimă a Curții Federale. 

Novak Djokovic riscă să primească și interdicție trei ani în Australia

Numărul 1 din tenis nu numai că nu va mai participa la Australian Open 2022, dar ar putea primi interdicție trei ani de a mai intra pe tărâm australian.

Trei judecători i-au respins în unanimitate recursul lui Nole. Ei au susținut că, într-un timp nu foarte îndelungat, va apărea și motivarea deciziei.

Sârbul, care a intrat în Australia pe 5 ianuarie, fără să fie vaccinat împotriva COVID-19 și a fost dus într-un centru de detenție pentru imigranți, a urmărit procesul din biroul avocaților săi, care s-au străduit să aibă pledoarii cât mai argumentate pentru a-i convinge pe cei trei judecători.

Reprezentantul sârbului a subliniat că minstrul imigrării, Alex Hawke, cel care i-a anulat viza liderului ATP, "nici nu a citit documentul primit de la jucător", care îl scutea de vaccin.

Președintele Serbiei a luat legătura cu Novak Djokovic după procesul pierdut cu Australia

Liderul Serbiei a anunțat că a vorbit cu Djokovic la scurt timp după finalul procesului și i-a transmis că îl așteaptă înapoi în Serbia, unde va fi mereu bine primit.

Vucic a avut un discurs dur la adresa australienilor, pe care i-a acuzat că au folosit degeaba argumentul ratei de vaccinare din Serbia, sub 50%, mult sub cea din Australia, de aproape 92%. Președintele a spus că procentul real din Serbia e mai degrabă 62% și a dorit să evidențieze că este mult mai mare decât al vecinilor, printre care și al României.

"Am vorbit cu el și i-am spus că abia aștept să se întoarcă în Serbia, țara lui, unde va fi mereu bine primit. Cei care cred că au arătat niște principii au arătat, de fapt, că nu au principii. Au tratat greșit un jucător de tenis timp de 10 zile pentru a-i da o decizie pe care știau că o vor da încă din prima zi.

Apoi a început hărțuiala, o vânătoare contra unei persoane și țării sale. Cu Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială și cum pot să fie împotriva tuturor. Prin această decizie, nu l-au umilit numai pe Novak, dar și pe ei înșiși. S-a spus că rata de vaccinare e sub 50% în Serbia.

În primul rând, nu mințiți, 58% s-au vaccinat în mod oficial, dar cifra reală este mai degrabă 62%, având în vedere câți oameni trăiesc în Serbia. Rata noastră de vaccinare este mai mare decât în multe țări europene, în special din zona Bulgariei, României, Slovaciei sau Estoniei. A fost un argument fără folos", a transmis liderul Serbiei,

Novak Djokovic poate pierde locul 1 în clasamentul ATP după Australian Open

Evident, decizia magistraților australieni are și urmări pe plan sportiv pentru Djokovic. Actualul lider mondial nu are cum să-și apere cele 2.000 de puncte ATP obținute după triumful de la Melbourne și, prin urmare, va rămâne fără ele. 

Fără cele 2.000 de puncte, Djokovic rămâne momentan tot pe primul loc în clasamentul ATP, dar la o diferență extrem de mică de principalul urmăritor, Daniil Medvedev (25 de ani, locul 2 ATP). Rusul are 8.935 de puncte, iar sârbul va scădea de la 11.015 la 9.015.  

Dacă va câștiga Australian Open, Medvedev îl va depăși pe Djokovic în clasamentul ATP și va deveni lider mondial. Același lucru i se poate întâmpla și lui Alexander Zverev (24 de ani), aflat momentan pe locul 3, cu 7.970 de puncte. 

În cazul unui triumf la Melbourne, Medvedev va ajunge la 9.735 de puncte. De partea cealaltă, Zverev ar putea face 9.610 de puncte. Djokovic este lider mondial încă de pe 3 februarie 2020, bifând până în prezent 75 de săptămâni consecutive în vârf.

ATP a anunțat cine îl înlocuiește pe Novak Djokovic la Australian Open 

La scurt timp după ce tribunalul din Australia a decis ca viza lui Novak Djokovic să rămână anulată, cei de la ATP au anunțat cine urmează să fie înlocuitorul sârbului pe tabloul principal de la Australian Open, anunță Ben Rothenberg.

Salvatore Caruso, locul 150 ATP, urmează să participe la Australian Open din postura de "lucky loser", anunță sursa citată.

Australian Open trebuie să înceapă luni, pe 17 ianuarie, și urmează să se încheie pe 30 ianuarie.

  • 9 titluri are Novak Djokovic la Australian Open: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021

Etichete: tenis , novak djokovic , decizie , serbia , australia , masculin , proces , australian open , instanta , coronavirus , covid , deportat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Presa austriacă: România blochează accesul Austriei la NATO, ca răzbunare pentru veto-ul pe Schengen
Presa austriacă: România blochează accesul Austriei la NATO, ca răzbunare pentru veto-ul pe Schengen

România blochează participarea Austriei la reuniunile NATO, scrie publicația austriacă Kurier, care...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi
Prima reacție a lui Gigi Becali, după ce a fost implicat într-un accident rutier: ”Înțelegere pe ce?”

Caroline Wozniacki a făcut lumină în cazul declarațiilor despre cazul Simonei Halep: "Pentru a fi absolut clar!"
(SP)AUSTRALIA-MELBOURNE-TENNIS-AUSTRALIAN OPEN-WOZNIACKI
Cât costă "bestia" la volanul căreia se afla Gigi Becali în momentul accidentului
gigi accident
"Ne puteți spune un cuvânt în română?". Mourinho a răspuns și i-a făcut pe jurnaliști să izbucnească în râs
Capital One Cup 2014/15 Final Chelsea v Tottenham Hotspur Wembley Stadium, Wembley, London, United Kingdom - 1 Mar 2015
Leo Messi a fost întrebat cine ar trebui să câștige Balonul de Aur, iar răspunsul său a surprins pe toată lumea
Al Rajjan, Qatar. 03rd Dec, 2022. Soccer: World Cup, Argentina - Australia, Final round, Round of 16, Ahmad bin Ali Stadium. Argentina's Lionel Messi squats on the ground. Credit: Robert Michael/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of
Recomandările redacției
A avut dreptate Gigi Becali? Fostul atacant de la FCSB nu a mai marcat de aproape un an

Reacția Anei Bogdan, după ce a ieșit campioană la Parma
Wimbledon Tennis Championship Practice and Previews, The All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, UK - 30 Jun 2023
Exclusiv Marius Lăcătuș face un apel: ”E prea mult”
Lacatus
Cum a reacționat bunicul lui Andrea Compagno, după ce s-a vorbit despre naturalizarea atacantului de la FCSB
Citește și
Campionatul Mondial de Rugby | Scoția - Tonga, LIVE VIDEO, 18:45, DGS 3 / Țara Galilor - Australia, LIVE VIDEO, 22:00, DGS 3
profimedia-0804804609
Galerie Foto Maria Sharapova și-a anunțat revenirea în sport! Va face echipă cu o legendă din tenis
Snapinsta.app_313799393_138334242290132_8213890716994244291_n_1080
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Șumi, cutremur în Turcia după prima victorie: "Am vorbit două ore la telefon"
Șumi, cutremur în Turcia după prima victorie: "Am vorbit două ore la telefon"
Marius Șumudică își face staff de top: antrenorul care a luat titlul cu FCSB semnează cu Gaziantep
Marius Șumudică își face staff de top: antrenorul care a luat titlul cu FCSB semnează cu Gaziantep
Arnold Schwarzenegger, într-o ținută inedită la Oktoberfest. Alături de el, iubita sa cu aproape 30 de ani mai tânără
Arnold Schwarzenegger, într-o ținută inedită la Oktoberfest. Alături de el, iubita sa cu aproape 30 de ani mai tânără
Lavinia Pîrva, corp de model în colanți și bustieră. Soția lui Ștefan Bănică și-a surprins fanii: „Absolut fermecătoare!”
Lavinia Pîrva, corp de model în colanți și bustieră. Soția lui Ștefan Bănică și-a surprins fanii: „Absolut fermecătoare!”
Porumboiu s-a întâlnit cu Serena Williams. „Zici că a trecut trenul pe lângă tine"
Porumboiu s-a întâlnit cu Serena Williams. „Zici că a trecut trenul pe lângă tine"
Tatăl lui Mario Iorgulescu vrea să amâne pronunțarea în procesul în care fiul său a fost condamnat la închisoare
gino mario iorgulescu
Românii, obligați prin lege să aibă card bancar? Ce ne așteaptă în 2024
Românii, obligați prin lege să aibă card bancar? Ce ne așteaptă în 2024
Ion Țiriac, nervos față de Simona Halep: "O dată am sfătuit-o cu ceva şi n-a luat sfatul"
Ion Țiriac, nervos față de Simona Halep: "O dată am sfătuit-o cu ceva şi n-a luat sfatul"
Simona Halep cere despăgubiri uriașe de la compania care a produs suplimentul contaminat
profimedia-0361484485

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lavinia Pîrva, corp de model în colanți și bustieră. Soția lui Ștefan Bănică și-a surprins fanii: „Absolut fermecătoare!”
Lavinia Pîrva, corp de model în colanți și bustieră. Soția lui Ștefan Bănică și-a surprins fanii: „Absolut fermecătoare!”
Digi World
Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu dispariţia unor ramuri întregi din „arborele vieţii”
Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu dispariţia unor ramuri întregi din „arborele vieţii”
Digi Animal World
Ce i-a făcut o focă unui scafandru. Imaginile au strâns milioane de vizualizări pe TikTok
Ce i-a făcut o focă unui scafandru. Imaginile au strâns milioane de vizualizări pe TikTok
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate