240613_Spania_Croatia_Digi
(P) Spania - Croația: Primul meci tare al turneului din Germania
240603_Romania_Bulgaria_Digisport_Blog_SoMe_1060x636
(P) România – Bulgaria: amical cu miză pentru „tricolori”
UEFA EURO 2024: Ungarn - Schweiz; 14.06.2024 Granit Xhaka (Schweiz, 10) und Murat Yakin (Cheftrainer, Schweiz) umarmen s
Exclusiv Doar România i-a bătut în ultimele 15 meciuri și au făcut spectacol la EURO 2024! Jucătorul remarcat: ”E un maestru”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Leverkusen, favorită să câştige Europa League! Atalanta este în prima finală europeană

articol scris de Digi Sport
22.05.2024, 13:30

După o serie uluitoare de 51 de meciuri fără înfrângere, Bayer Leverkusen își va apăra recordul impecabil în finala Europa League. Campioana Germaniei înfruntă Atalanta, care este hotărâtă să pună capăt parcursului incredibil al lui Leverkusen.

  • FOTBAL: Oviedo - Espanyol, duminică, 19:30, DGS 2

  • MEDIA: Fotbal European, duminică, 21:00, DGS 1

Scena este pregătită la Dublin, unde Leverkusen vrea să obțină a doua parte a unei triple istorice. Între timp, Atalanta se află în căutarea primului trofeu european din istorie.

Descoperă oferta de SuperPariuri pentru Atalanta – Leverkusen!

De la supremația în Bundesliga la visele europene

Etichetată „Neverkusen” după ce a terminat pe locul al doilea în mai multe competiții în sezonul 2001-02, Bayer Leverkusen a sfidat așteptările în acest an, obținând un succes remarcabil, atât pe plan intern, cât şi pe cel european.


Sub conducerea lui Xabi Alonso, echipa a urcat din jumătatea inferioară a clasamentului pentru a cuceri titlul în Bundesliga într-un sezon fără înfrângere, acumulând 90 de puncte și punând capăt lungii domnii a lui Bayern Munchen.

Cunoscută pentru abilitatea sa ofensivă și pentru rezistența sa, Leverkusen a marcat 135 de goluri și a primit doar 39 în toate competițiile. Acum, echipa încearcă să adauge un al doilea trofeu european în palmares cu finala Europa League împotriva Atalantei, cu un potențial de triplă la orizont dacă va câștiga finala Cupei Germaniei.

Călătoria lor a fost marcată de reveniri spectaculoase și de goluri decisive pe final de meci, demonstrând spiritul de luptă al echipei.

Întâlnirea Atalantei cu destinul

În ultima confruntare dintre Atalanta și Bayer Leverkusen din Europa League în 2021-22, Atalanta a obținut o calificare la limită, dar miza este mult mai mare când se vor confrunta în finală. După ce a învins Marseille în semifinale și a trecut de adversari formidabili precum Sporting și Liverpool, Atalanta visează să cucerească primul trofeu european. Fiind a 11-a echipă italiană care ajunge într-o finală continentală, "La Dea" își propune să fie prima echipă din Serie A care câștigă Europa League.

Sub îndrumarea lui Gian Piero Gasperini, care a transformat-o pe Atalanta într-o prezență obișnuită în Europa, echipa a obținut inclusiv trei calificări consecutive în Liga Campionilor. Cu toate acestea, Gasperini nu a câștigat încă un trofeu major, pierzând mai multe finale de Coppa Italia. Această finală de la Dublin reprezintă o oportunitate atât pentru el, cât și pentru Atalanta, de a intra în istorie.

Apărarea robustă și flerul ofensiv al Atalantei au fost cheia succesului, echipa primind cele mai puține șuturi pe poartă din Europa League. O victorie recentă împotriva Romei și o victorie împotriva lui Lecce le-a asigurat clasarea în primele cinci locuri și revenirea în Liga Campionilor, oferindu-le și mai multă încredere.

Gasperini, deja o figură îndrăgită la Bergamo, și-ar putea consolida statutul de legendă dacă o conduce pe Atalanta spre victorie împotriva unei echipe formidabile, Leverkusen.

Etichete: advertorial superbet , atalanta leverkusen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un nou război catastrofal e aproape să cuprindă Orientul Mijlociu
Un nou război catastrofal e aproape să cuprindă Orientul Mijlociu

Conflictul larvar și rivalitatea au fost aproape mereu o caracteristică a relațiilor dintre Israel...

Descarcă aplicația Digi24
Top articole
sucu
Diana Șucu a reacționat imediat după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul trupei Coldplay. Ulterior, a șters mesajul

Diana Șucu, soția lui Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a intervenit în scandalul...

Constantin Budescu semnează! ”Magicianul” va evolua în SuperLigă alături de Dragoș Grigore
budescu rapid-farul (16)
A negociat "la sânge" cu FCSB și Gigi Becali a spus totul: "E oltean cu tupeu! Cum să îți dau, mă, 150.000?"
gigi becali - prosport
”Mizerabil”. Nu s-au ferit de cuvinte, după Germania - Scoția 5-1
Germany v Scotland, Group A - UEFA European Championships - Allianz Arena
Tragedie în fotbal: a făcut meciul carierei cu adversara României, iar la 10 zile distanță a murit!
sdsd
Recomandările redacției
UEFA EURO 2024: Ungarn - Schweiz; 14.06.2024 Granit Xhaka (Schweiz, 10) und Murat Yakin (Cheftrainer, Schweiz) umarmen s
Exclusiv Doar România i-a bătut în ultimele 15 meciuri și au făcut spectacol la EURO 2024! Jucătorul remarcat: ”E un maestru”

Exclusiv Gigi Becali, gata să încaseze 1.000.000€: ”Vă spun ca să știți”
gigi-becali
”Priviți circul!” Croații au răbufnit după eșecul la scor de neprezentare în fața Spaniei la EURO 2024
profimedia-0881897480
A jucat un singur minut în play-off-ul SuperLigii, dar a fost integralist în Italia - Albania de la EURO 2024! Nota primită
arlind-ajeti

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media