v.l. Gustavo PUERTA (LEV), Exequiel PALACIOS (LEV), Borja IGLESIAS (LEV) Florian WIRTZ (LEV), ARTHUR (LEV) spritzen mit
Primul fotbalist care pleacă de la Bayer Leverkusen, după titlul câștigat în Bundesliga
Leverkusen, Bayarena, 14.04.2024: Spieler von Bayer 04 bei Meisterschaftsfeier, Jonas Hofmann (Leverkusen) (M) beim Spie
Bayer Leverkusen, ”Regina Germaniei”! Un nou record stabilit de trupa lui Xabi Alonso
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P): Pariază inspirat pe cel mai tare campionat: tot ce trebuie să știi despre noul sezon de La Liga

16.08.2019, 10:00

În acest week-end, începe un nou sezon din La Liga, al 89-lea din istoria Primerei Division, competiție creată în 1929. Meciul de debut, Athletic Bilbao - Barcelona, disputat vineri, 16 august, pe San Mames.

top5 supertransferuri
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Pariază pe www.superbet.ro și în aplicația de mobil Superbet pe cele mai bune cote la prima etapă din La Liga!

Barcelona, favorită la câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv

Campioana de anul trecut și a ultimelor două ediții, FC Barcelona, este principala favorită la câștigarea competiției și în acest an. Catalanii au făcut transferuri de senzație, deși păreau a nici nu avea nevoie.

Vezi pe www.superbet.ro și în aplicația de mobil Superbet toate cotele pentru câștigarea titlului în Spania!

Au venit Antoine Griezmann (Atletico Madrid), în schimbul a 120 de milioane de euro, Frenkie de Jong (Ajax), pentru 75 de milioane de euro, Neto (Valencia), cumpărat cu 26 de milioane de euro, Junior Firpo (Betis), pentru 18 milioane de euro, plus o mulțime de jucători cărora le-a expirat împrumutul la alte grupări. La capitolul plecări, cele mai importante sunt Malcom (Zenit), pentru 40 de milioane de euro, respectiv Cillessen (Valencia), în schimbul a 35 de milioane de euro. Au mai plecat, fie la echipele la care erau deja împrumutați, fie la alte formații, jucători ca Paco Alcacer, Denis Suarez, Douglas, Vermaelen, Kevin-Prince Boateng sau Andre Gomes.


Catalanii nu vor să se oprească, însă, aici. Până la finalul perioadei de mercato, pe 2 septembrie, formația blaugrana încearcă să-l repatrieze pe Neymar, de la PSG, fiind dispusă să mai vândă sau să dea la schimb câțiva jucători. Printre aceștia: Coutinho, Semedo, Dembele sau Rakitic.

După ce a pierdut Cupa Regelui în favoarea Valenciei, Barcelona a avut o vară destul de bună, din punct de vedere al rezultatelor. Catalanii au învins Arsenal și Napoli (de două ori), în meciuri amicale, pierzând un singur meci de pregătire, 1-2 cu Chelsea.

Cum ar putea arăta primul 11 al Barcelonei în prima etapă: ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Arthur - Messi, Luis Suarez, Griezmann

JUCĂTORUL DE URMĂRIT: GRIEZMANN
CHELTUIELI CU TRANSFERURILE: 255 DE MILIOANE DE EURO

Pariază pe golgheterul noului sezon La Liga pe www.superbet.ro și în aplicația de mobil Superbet: cine e surpriza după Messi și Suarez!

ATLETICO, SCHIMB DE GENERAȚII
Surprinzător, conform formei arătate nu doar în sezonul trecut, ci și în această vară, a doua mare favorită la titlu în La Liga este Atletico Madrid. Vicecampioana sezonului precedent a reușit să facă schimbul de generații la echipă fără să acuze prea tare șocul. Au plecat veteranii Diego Godin (Inter), Filipe Luis (Flamengo), Juanfran (Sao Paulo), dar „saltelarii” au pierdut și alte piese grele ale echipei: Griezmann (Barcelona), plecat în schimbul a 120 de milioane de euro, Lucas Hernandez (Bayern), pentru 80 de milioane de euro, respectiv Rodri (Manchester City), pentru 70 de milioane de euro.

Vezi pe www.superbet.ro și în aplicația de mobil Superbet ce supercotă are Atletico pentru câștigarea titlului!

La capitolul sosiri, Simeone a ales jucători unul și unul. A riscat, plătind 126 de milioane de euro pentru puștiul lusitan Joao Felix, care nu a dezamăgit până acum, marcând patru goluri și oferind trei assist-uri în cinci meciuri amicale jucate în această vară. Portughezul de 19 ani pare deja un star, așa că probabil Simeone se va felicita în scurt timp pentru că a crezut în el. De la rivala Real Madrid, Atletico l-a adus pe Marcos Llorente, mijlocaș central de mare valoare, de doar 24 de ani. Llorente a costat-o pe Atleti doar 30 de milioane de euro. În apărare, acolo unde a suferit cele mai multe pierderi în această vară, Simeone i-a adus pe Mario Hermoso (Espanyol), pentru 25 de milioane de euro, Felipe (FC Porto), în schimbul a 20 de milione de euro, Renan Lodi (Athletico Paranaense), pentru 20 de milioane, respectiv Kieran Trippier (Tottenham), pentru 22 de milioane. Acestora li se adaugă mijlocașul mexican Hector Herrera, de la FC Porto, dar și, mutare de ultim moment, atacantul Rodrigo Moreno Machado, internațional spaniol. Atacantul de 28 de ani a fost adus de la Valencia, în schimbul a 60 de milioane de euro.

În ciuda atât de multor schimbări în echipă, Atletico a arătat excelent în această vară: victorii cu Juventus, MLS All Stars, dar mai ales cu marea rivală din oraș, Real Madrid, căreia i-a administrat un neverosimil 7-3, în primul duel pe pământ american.

Cum ar putea arăta primul 11 al lui Atletico în prima etapă: Oblak - Trippier, Hermoso, Jose Maria Gimenez, Renan Lodi - Lemar, Marcos Llorente, Saul, Koke - Morata, Joao Felix

JUCĂTORUL DE URMĂRIT: JOAO FELIX
CHELTUIELI CU TRANSFERURILE: 243 DE MILIOANE DE EURO
REAL MADRID NU SE REGĂSEȘTE
Al treilea dintre cei trei granzi ai Spaniei și cel care arată cel mai rău dintre cei trei este Real Madrid. Revenirea lui Zidane pe bancă în partea a doua a sezonului precedent nu a rezolvat problemele echipei „galactice”, care nu-și revine după plecarea lui Cristiano Ronaldo. Nici transferurile făcute în această vară nu par să fi redat echipei strălucirea și jocul bun, caracteristicile „albilor” în primul mandat al lui Zizou. Din toate transferurile făcute de Real Madrid în mercato: Hazard (Chelsea), pentru 100 de milioane de euro, Jovic (Frankfurt), pentru 60 de milioane, Eder Militao (Porto), în schimbul a 50 de milioane de euro, Ferland Mendy (Olympique Lyon), pentru 48 de milioane, Rodrygo (Santos), în schimbul a 45 de milioane de euro, doar primul este titular în noua schemă tactică a lui Zidane. Ceilalți sunt cel mult rezerve cu nume.

În schimb, fanii le reproșează antrenorului francez și președintelui Florentino Perez, că s-a renunțat prea ușor la câțiva jucători de perspectivă sau deja consacrați la clubul blanco. Suporterii nu înțeleg de ce s-a renunțat atât de ușor la Marcos Llorente, în condițiile în care în acel post există un singur jucător care oferă siguranță: brazilianul Casemiro. În plus, a fost transferat la o rivală directă la titlu. De ce a fost împrumutat fundașul stânga Reguilon la Sevilla, fiind adus în locul său Ferland Mendy, pe aproape 50 de milioane de euro. Plecările lui Jesus Vallejo (împrumutat la Wolverhampton), Dani Ceballos (împrumutat la Arsenal), Theo Hernandez (vândut pentru 20 de milioane de euro la Milan), Mateo Kovacic (vândut definitiv la Chelsea pentru 45 de milioane de euro) sunt alte mutări mai mult sau mai puțin contestate.

Zizou nu-i mai vrea în lot nici pe Gareth Bale, James Rodriguez (întors după împrumutul de la Bayern) sau Mariano Diaz, pe care clubul încearcă să-i vândă sau să-i ofere ca monedă de schimb pentru aducerea brazilianului Neymar pe Bernabeu. Transferul atacantului de la PSG ar fi o lovitură de imagine dată rivalei Barcelona, dar și un jucător de top care și-ar putea relansa cariera în Spania, campionat pe care îl iubește. Este de așteptat ca situația lui Neymar să se lămurească până la finalul perioadei de mercato.

Pe lângă Neymar, e posibil ca Real să mai facă cel puțin o achiziție dintre Paul Pogba, Eriksen și Van de Beek, precum sunt posibile și câteva plecări suplimentare, mai ales din rândurile celor trei amintiți mai sus ca „indezirabili” în noul mandat al lui Zizou: Mariano, James, Bale.

Pe lângă „indezirabili”, Zizou nu știe ce să facă cu Vinicius și Brahim Diaz, jucători care păreau să fi câștigat încrederea antrenorilor precedenți, dar care, sub Zidane, au o situație incertă, cu atât mai mult cu cât, pe posturile ambilor au fost aduși jucători scumpi în perioada de transferuri.

Meciurile amicale din această vară au și ele darul de a spori îngrijorarea în rândurile fanilor. Deși Zidane a promis o revoluție în lot la revenirea pe Bernabeu, echipa arată la fel ca cea care a dezamăgit în sezonul precedent, cu singura diferență că Hazard face parte acum din primul 11. Înfrângeri cu Roma, Tottenham, Bayern, dar mai ales Atletico Madric (acel 3-7 de care aminteam mai devreme), victorii doar cu Salzburg, Arsenal și Fenerbahce, în amicalele acestei veri, acestea sunt rezultatele reușite de trupa lui Zizou, care încă nu s-a decis asupra unui prim 11 pentru noul sezon. Îl încurcă enorm și accidentarea lui Asensio, care va lipsi o perioadă îndelungată. Mai mult, Zidane a încercat un nou sistem de joc în această vară, 3-5-2, fără a avea rezultate prea încurajatoare, însă.

Cum ar putea arăta primul 11 al lui Real în prima etapă: Courtois - Militao, Varane, S. Ramos - Carvajal, Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo - Hazard, Benzema

JUCĂTORUL DE URMĂRIT: EDEN HAZARD
CHELTUIELI CU TRANSFERURILE: 305 MILIOANE DE EURO

CINCI ECHIPE SE BAT PE LOCURILE DE EUROPA RĂMASE
După cele trei mari forțe ale Spaniei, care probabil vor încheia și acest sezon pe primele trei poziții, urmează un contingent de 5-6 echipe care se vor bate pe cel de-al patrulea loc rămas pentru Champions League, respectiv pentru cele două locuri de Europa League. E vorba de Valencia, Sevilla, Athletic Bilbao, Real Sociedad și Villarreal.

Getafe și Espanyol, două din surprizele frumoase ale sezonului precedent, sau Betis, altă echipă care-și propune la începutul fiecărui sezon o calificare în cupele europene, par să fi ieșit mai mult slăbite decât întărite din perioada de mercato.

VALENCIA ȘI-A PIERDUT GOLGHETERUL
Valencia a făcut schimb de portari cu Barcelona, din care pare să fi ieșit însă pe minus. Neto, titularul postului dintre buturile echipei de pe Mestalla, a ajuns pe Camp Nou, de unde a venit Cillessen, rezerva lui ter Stegen, care a și costat mai mult. Acesta a fost de altfel cel mai scump transfer făcut de „liliecii” conduși și în acest sezon de Marcelino. La capitolul sosiri, mai putem menționa cumpărarea definitivă a lui Cheryshev de la Villarreal (6 milioane de euro) și aducerea lui Maxi Gomez, de la Celta Vigo (14,5 milioane de euro). Împrumutul lui Mangala, de la City, este și el la capitolul „întăriri”. La plecări, singura care contează cu adevărat, pe lângă cea a lui Neto, este cea a golgheterului Rodrigo la Atletico Madrid, pentru 60 de milioane de euro. Și poate și cea a lui Santi Mina la Celta.

Cum ar putea arăta primul 11 al Valenciei în prima etapă: Cillessen - Wass, Garay, Gabriel Paulista, Gaya - Carlos Soler, Parejo, Coquelin, Guedes - Maxi Gomez, K. Gameiro

JUCĂTORUL DE URMĂRIT: MAXI GOMEZ
CHELTUIELI CU TRANSFERURILE: 63 DE MILIOANE DE EURO

SEVILLA, CU ANTRENOR NOU, SUPER ACTIVĂ ÎN MERCATO
Sevilla este cea de-a doua echipă cu șanse mari de a ocupa locul 4 la finalul sezonului, ultimul care duce în Liga Campionilor. Andaluzii au terminat pe 6 sezonul precedent, deși au luptat până în ultimul moment pentru locul de UCL. Echipa preluată de Julen Lopetegui din această vară i-a pierdut, față de sezonul precedent, pe Pablo Sarabia, ajuns la PSG pentru 18 milioane de euro, pe Quincy Promes, plecat la Ajax pentru 16 milioane, pe Luis Muriel, plecat la Atalanta, pentru 15 milioane de euro, respectiv pe Ben Yedder, ajuns la Monaco pentru 45 de milioane de euro.

Totuși, andaluzii au ieșit pe plus din mercato. Asta pentru că Sevilla a făcut transferuri bune și utile, semn că reîntoarcerea lui Monchi la clubul care l-a consacrat nu a fost degeaba. Au venit: Jules Kounde (Bordeaux, 25 de milioane de euro), Lucas Ocampos (Marseille, 15 milioane), Diego Carlos (Nantes, 15 milioane), Munas Dabbur (Salzburg, 15 milioane), Joan Jordan (Eibar, 14 milioane), Luuk de Jong (PSV, 12,5 milioane), Oliver Torres (Porto, 12 milioane), Maximiliano Wober (Ajax, 10,5 milioane de euro), respectiv Sergio Reguilon, împrumutat de la Real Madrid, printre alții.

Cum ar putea arăta primul 11 al Sevillei în prima etapă: Sergio Rico - Jesus Navas, Diego Carlos, Carrico, Reguilon - Ever Banega, Joan Jordan, Oliver Torres - Ocampos, Luuk de Jong, Munir

JUCĂTORUL DE URMĂRIT: LUUK DE JONG
CHELTUIELI CU TRANSFERURILE: 124 DE MILIOANE DE EURO

BILBAO, CHIAR ȘI FĂRĂ TRANSFERURI, E MEREU FAVORITĂ
Athletic Bilbao a început sezonul precedent dezastruos, fiind multă vreme la retrogradare, dar în partea a doua, sub Gaizka Garitano, a reușit să termine campionatul pe locul 8. Cu o echipă fără transferuri, nici la veniri, nici la plecări, tehnicianul basc vrea să atace în acest sezon locurile care duc în Europa. Inaki Williams tocmai și-a prelungit contractul cu Bilbao pe nouă ani, în timp ce Aritz Aduriz (38 de ani) a anunțat că acesta va fi ultimul său sezon în fotbal. Ca de obicei, bascii se bazează pe unitatea lotului și pe faptul că echipa este una sudată și cu multă experiență acumulată împreună.

Cristi Ganea, românul din lotul lui Bilbao, care a fost împrumutat la Numancia sezonul trecut, nu va rămâne nici acum la Bilbao, urmând a pleca, tot sub formă de împrumut, la Sporting Gijon, tot în liga secundă.

Cum ar putea arăta primul 11 al lui Athletic Bilbao în prima etapă: Unai Simon - Capa, Yeray, Inigo Martinez, Yuri Berchiche - Unai Lopez, Dani Garcia - Muniain, Raul Garcia, Inigo Cordoba - Inaki Williams

JUCĂTORUL DE URMĂRIT: INAKI WILLIAMS
CHELTUIELI CU TRANSFERURILE: 0 EURO

NOU-PROMOVATELE, FAVORITE LA RETROGRADARE
Cât privește lupta la retrogradare, se pare că cele trei echipe recent promovate, Mallorca, Granada și Osasuna, sunt principalele „favorite”, alături de Valladolid, Levante și Leganes.

Acest sezon debutează deja cu o polemică, după ce un tribunal a decis că meciurile nu se mai pot disputa lunea, dar a permis desfășurarea lor în continuare vinerea. Totul a pornit în urma unui conflict între președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, și președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Javier Tebas. Rubiales a fost cel care a cerut tribunalului să interzică LFP să mai programeze meciuri vinerea și lunea. În cele din urmă, decizia judecătorilor a făcut pace: nu vor mai fi meciuri lunea, dar vor continua cele de vinerea seară. Rubiales s-a declarat mulțumit cu verdictul, astfel că nu va face apel.

Pariază pe www.superbet.ro și în aplicația de mobil Superbet pe cele mai bune cote la prima etapă din La Liga!

ÎNCEPE ȘI NOUL SEZON DIN BUNDESLIGA

Puteți vedea la Superbet, live in aplicația si pe site-ul www.superbet.ro toate meciurile din sezonul 2019/2020 de Bundesliga.

Tot în acest week-end se dă startul și unui nou sezon din Bundesliga, în care principalele favorite la titlu sunt, ca de fiecare dată în ultimii ani, Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Pariază pe www.superbet.ro și în aplicația de mobil Superbet pe cele mai bune cote la prima etapă din La Liga!

Bavarezii au rămas fără Mats Hummels (reîntors la Dortmund), Robben (retras), James Rodrigues (s-a reîntors la Real Madrid, după expirarea contractului), Ribery (nu i s-a prelungit contractul) și Rafinha (transferat la Flamengo liber de contract). În schimb, i-a adus pe Lucas Hernandez (Atletico, 80 de milioane de euro), Perisic (Inter, împrumut) și Benjamin Pavard (Stuttgart, 35 de milioane de euro). Bayern este interesată și de transferul lui Coutinho de la Barcelona, dar trebuie să aștepte lămurirea situației lui Neymar, dorit de catalani și de Real Madrid.

Borussia Dortmund a câștigat la începutul acestei luni Supercupa Germaniei în fața rivalei Bayern, scor 2-0, și este încrezătoare în noul sezon. Galben-negrii i-au pierdut pe Abdou Diallo (PSG, 32 de milioane de euro), Maximilian Philipp (Dinamo Moscova, 20 de milioane), Alexander Isak (Sociedad, 6,5 milioane), Sebastian Rode (Frankfurt, 4 milioane de euro) și Kagawa (Zaragoza, 3 milioane de euro), dar în schimb i-a adus pe Hummels (Bayern), Thorgan Hazard (Gladbach, 25 de milioane de euro), Nico Schulz (Hoffenheim, 25 de milioane), Julian Brandt (Leverkusen, 25 de milioane) și l-a cumpărat definitiv pe Paco Alcacer de la Barcelona, pentru 21 de milioane de euro.

Vezi cotele favoritelor la titlu în Bundesliga pe www.superbet.ro și în aplicația de mobil Superbet!

În afara celor două super favorite la titlu, pentru restul locurilor de cupe europene vor mai lupta Bayer Leverkusen, RB Leipzig, Gladbach, Wolfsburg și Hoffenheim. La retrogradare se luptă Paderborn, Union Berlin, Freiburg, Augsburg, Mainz, Fortuna Dusseldorf și Koln.
Union Berlin - RB Leipzig

Etichete: bundesliga , noul sezon la liga , advertorial la liga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media