titlu
Foto Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
ozil
Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"
Fotbalistii clujeni, printre care se află Răzvan Sava, Panagiotis Tachtsidis si Karlo Muhar / Foto: Sport Pictures
Video Primul jucător de la CFR Cluj care și-a anunțat plecarea. ”Nu cred că voi rămâne la acest club”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Statele Unite au depăşit pragul de 700.000 de persoane infectate cu COVID-19. Americanii sfidează apelul lui Donald Trump

18.04.2020, 09:15

Statele Unite au depăşit pragul de 700.000 de persoane infectate cu noul coronavirus. 710.021 de pesoane testate pozitiv cu COVID-19 şi 37.158 decese provocate de acest virus au fost raportate de către SUA.

President Trump and Members of the Coronavirus Task Force hold a press briefing, Washington, District of Columbia, USA - 17 Apr 2020
Donald Trump / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

COVID-19 | Americanii sfidează apelul lui Donald Trump

În contextul în care cifrele sunt într-o continuă creştere, iar Statele Unite au ajuns să aibă o treime din totalul cazurilor de coronavirus raportate în întreaga lume (2.251.446), mai multe decizii au fost luate în lumea sportului.

Donald Trump s-a pronunţat în favoarea unei reluări cât mai rapide a competiţiilor, însă responsabilii din sport sfidează apelul preşedintelui.

Coronavirus în SUA | MLS e prelungit suspendarea sezonului

Liga nord-americană de fotbal (MLS) a anunţat că sezonul său, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, nu se va relua cel puţin până pe 8 iunie, precizând să studiază mai multe scenarii pentru finalizarea acestuia.

Actuala ediţie a Major League Soccer a fost întreruptă pe 12 martie, după disputarea primelor două etape din cele 34 ale sezonului regulat.


Iniţial, MLS şi-a suspendat sezonul până pe 30 martie, iar apoi a extins întreruperea acestuia până la data de 10 mai, respectând indicaţiile autorităţilor americane referitoare la interzicerea adunărilor publice cu mai mult de 50 de persoane.

Coronavirus în SUA | Meciurile din NBA, suspendate până la "noi ordine". Ligile de baschet comercializează măşti

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anunţat, pe 12 martie, că suspendă toate meciurile din acest sezon după depistarea primului jucător infectat cu coronavirus, francezul Rudy Gobert, de la Utah Jazz.

În prezent, ligile nord-americane de baschet masculin (NBA) şi feminin (WNBA) au decis să comercializeze măşti de faţă cu logo-urile echipelor lor, pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Sumele adunate din vânzarea acestora vor fi destinate luptei împotriva foametei.

"Ca şi comunitate mondiale, putem juca cu toţii un rol în reducerea impactului pandemiei de coronavirus, urmând recomandările Centrului de control şi prevenţie a bolilor (CDC) de a ne acoperi nasul şi gura în public", a declarat Kathy Behrens, directoarea pentru responsbilitate socială din cadrul NBA.

"Graţie acestei noi oferte de produse, fanii NBA şi WNBA vor adera la aceste directive, alăturându-se totodată eforturilor ligii pentru ajutorarea celor care au fost direct afectaţi de Covid-19", a adăugat Behrens.

COVID-19 | NHL a prelungit recomandarea către jucători de a rămâne în carantină

Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL), care şi-a suspendat sezonul pe 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, a prelungit până pe 30 aprilie recomandarea făcută jucătorilor de a rămâne în carantină.

NHL a precizat într-un comunicat că îşi prelungeşte directivele "în urma consultărilor cu experţii din sănătate, precum şi cu reprezentanţii sindicatului jucătorilor, NHLPA".

Conducătorul NHL, Gary Bettman, a declarat că organizaţia sa va continua să analizeze mai multe opţiuni pentru reluarea meciurilor, care s-ar putea disputa cu porţile închise sau pe terenuri neutre.

"Nu am exclus nicio variantă şi suntem pregătiţi să mergem în direcţia care va avea sens în aceste vremuri. Însă nu până nu va exista certitudinea că oamenii se vor putea aduna din nou", a precizat Bettman.

Potrivit acestuia, în cazul în care se va da undă verde, jucătorii vor avea nevoie de două până la trei săptămâni pentru a pregăti fizic, după ce vor reîncepe antrenamentele pe gheaţă.

Cazurile de COVID-19 din SUA sunt în continuă creștere, dar Trump vrea să se reia sportul

Preşedintele Donald Trump s-a pronunţat, în urmă cu doar câteva zile, în favoarea unei reluări cât mai rapide a competiţiilor sportive din Statele Unite, oprite din cauza pandemiei de coronavirus, care a lovit puternic ţara sa, informează presa americană.

”Trebuie să reluăm sporturile noastre. M-am săturat să văd meciuri de baseball vechi de 14 ani. De fapt, am avut prea puţin timp să le urmăresc, însă este unul dintre sporturile care îmi lipsesc”, a declarat Trump cu ocazia unei conferinţe de presă la Casa Albă.

Coronavirus | Americanii nu vor să asiste la meciuri până nu se va găsi un vaccin

Un sondaj realizat de Sharkey Institute din cadrul Stillman School of Business, între 6-8 aprilie, la care au răspuns 762 de persoane, arată că 72% dintre americani nu vor să asiste din tribune la competiţii până nu va fi găsit un vaccin împotriva coronavirusului, informează Reuters.

Întrebaţi ce vor face în cazul în care competiţiile vor fi reluate înaintea descoperirii unui vaccin împotriva coronavirusului, 72% dintre cei care au răspuns au afirmat că nu se vor întoarce pe stadioane sau în sălile de sport. 12% dintre americani au afirmat că vor reveni în tribune dacă vor fi menţinute regulile de distanţare socială. Doar 13% au declarat că s-ar simţi în siguranţă pe arenele sportive.

Coronavirus în SUA | Trump a anunțat crearea unui grup consultativ legat de sport

Liderul american a anunţat, marţi, crearea un grup consultativ din care vor face parte şi conducătorii celor patru ligi sportive importante din SUA şi alţi manageri sportivi notabili, pentru a stabili modul de repornire a activităţilor economice şi sportive, conform CBS Sports.

Patru dintre cele patru mari ligi sportive profesioniste din Statele Unite - MLS (fotbal), MLB (baseball), NHL (hochei) şi NBA (baschet) - şi-au suspendat competiţiile ca urmare a răspândirii rapide a coronavirusului.

Baschetul a fost primul care a anunţat suspendarea sezonului, după ce francezul Rudy Gobert, jucătorul echipei Utah Jazz, a fost testat pozitiv la COVID-19, virusul care terorizează în prezent planeta. Sezonul NFL (fotbal american) este programat să înceapă în toamnă.

Etichete: sua , donald trump , coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
Fotbalistii clujeni, printre care se află Răzvan Sava, Panagiotis Tachtsidis si Karlo Muhar / Foto: Sport Pictures
Video Primul jucător de la CFR Cluj care și-a anunțat plecarea. ”Nu cred că voi rămâne la acest club”

Dinamo, urmărită de ”blestemul prelungirilor” în play-out
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (20.04.2024)
Denis Alibec, drum liber către FCSB!
Snapinsta.app_386644628_1334640613834721_377296787167040963_n_1080
Președintele La Liga salută venirea lui Mbappe la Real Madrid: ”Este o mare bucurie!”
Soccerex Europe - Day 1
Citește și
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
profimedia-0362355440
Video Danielle Collins a câștigat turneul de la Miami și a făcut anunțul: ”Problemele de sănătate îmi îngreunează viaţa”
2024 Miami Open
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”