RECORD DATE NOT STATED SQUADRA, team group, Mannschaftsbild, Totale Line up, Romania, World Cup, USA 1994, Posa CAMPIONA
Câte bilete s-au vândut pentru meciul ”Retragerii Generației de Aur”
gica popescu
Gică Popescu a dezvăluit numele mai multor staruri mondiale care vor juca în meciul ”Retragerii Generației de Aur”
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Galerie Foto "Visul" oricărui comentator sportiv! Cum ar arăta un meci în care jucătorii fiecărei echipe ar avea același nume de familie

articol scris de Digi Sport
07.10.2020, 12:34

Expresia "el centrează, el dă cu capul" ar căpăta alt sens într-o partidă în care toți jucătorii fiecărei formații ar purta același nume de familie. Cum ar fi un meci între 11 Lopez și 11 Popescu?

Crystal Palace v West Bromwich Albion - Premier League
Comentatorul unui meci din prima ligă engleză / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Fanii lui Liverpool au un cântec numit "We all dream of a team of Carraghers" (n.r.- Cu toții visăm la o echipă de Carragher-i), compus în cinstea legendei de pe Anfield, Jamie Carragher. În cazul numelor Lopez și Popescu, nu am avea doar câte 11 jucători, ci și rezerve, antrenori și oficiali.

Galerie Foto

Echipa formată din jucători cu numele de familie Lopez

Lopez este un nume de origine spaniolă, al cincilea cel mai comun nume de familie hispanic din lume. În traducere liberă, înseamnă "fiul lupului", iar echivalentul românesc ar fi Lupescu. În familiile hispanice, de obicei, noii-născuți primesc mai multe prenume și pot prelua atât numele de familie al tatălui, cât și al mamei.

Sunt mulți fotbaliști care poartă numele Lopez, însă nu sunt cunoscuți după acesta, de exemplu Yeray Alvarez, fundașul lui Athletic Bilbao, Hector Herrera, mijlocașul mexican de la Atletico Madrid, sau Jordi Masip, portarul crescut de Barcelona, care în prezent apără buturile celor de la Valladolid. Din echipa formată din 11 fotbaliști cu numele de familie Lopez, fac parte doar jucători care sunt cunoscuți după acest nume și sunt încă în activitate.


Titularul postului de portar în această echipă neobișnuită este Pau Lopez (25 de ani), goalkeeper-ul celor de la AS Roma. Italienii i-au plătit 23,5 milioane de euro lui Betis, în schimbul internaționalului iberic, în 2019. Acesta a adunat două selecții la reprezentativa Spaniei și a mai evoluat de-a lungul carierei la Espanyol și Tottenham.

Defensiva formației "Lopez" este evaluată la 6,8 milioane de euro

Fundaș dreapta este mexicanul Raul Lopez (27 de ani), jucător cu 7 meciuri pentru echipa națională a țării sale. Cotat la două milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt, Raul Lopez evoluează în prezent la Toluca, unde a fost împrumutat de cei de la Pachuca. Toată cariera și-a petrecut-o în Mexic și este câștigător al trofeului Champions League CONCACAF, în 2017, cu Pachuca.

În axul central al defensivei îl găsim pe Lluis Lopez (23 de ani), de la Espanyol. Produs al clubului catalan, fundașul central este fost internațional spaniol U16, U17 și U19. Sezonul precedent a fost împrumutat la Tenerife, dar are 25 de apariții pentru Espanyol, inclusiv în La Liga, echipă pentru care a marcat un gol. Este cotat la 1,2 milioane de euro.

Perechea lui Lluis din centrul apărării este Lisandro Lopez (31 de ani), fundașul de la Boca Juniors. 2,8 milioane de euro este cota de piață în acest moment a fotbalistului argentinian, care a mai trecut în carieră pe la Benfica, Getafe, Inter și Genoa. Lisandro a fost desemnat cel mai bun jucător din Argentina în 2012 și este campion en-titre în țara sa, cu Boca.

Juan Carlos Lopez "Juankar" (30 de ani) este ultimul component al liniei defensive. Fundașul lateral stânga a învățat abecedarul fotbalului la Real Madrid, dar a prins o singură partidă pentru prima echipă, și evoluează în prezent în Grecia, la Panathinaikos. În 2011, Braga le plătea madrilenilor 2,5 milioane de euro pentru transferul spaniolului, care a mai evoluat la Zaragoza, Betis, Granada și Malaga. Cu 148 de meciuri în La Liga, Junakar este cotat la 800 de mii de euro.

Linia mediană, formată din jucători cu experiență în La Liga și Serie A

David Lopez (30 de ani), căpitanul lui Espanyol, este un mijlocaș cu valențe defensive care a petrecut doi ani pe San Paolo, la Napoli, unde a cucerit și o Supercupă a Italiei. În 2016 s-a întors la echipa care l-a format, însă la finalul sezonului precedent, a retrogradat în Segunda Division. Este evaluat la 6 milioane de euro de Transfermarkt.

Mijlocașul basc Unai Lopez (24 de ani) este o piesă importantă în angrenajul lui Athletic Bilbao. Fost internațional spaniol U21, a strâns 63 de partide în tricoul lui Bilbao și este cotat la 2,4 milioane de euro. Bascii l-au mai împrumutat la Leganes și Rayo Vallecano, dar din 2018 este titular pentru formația de pe San Mames.

Linia mediană este completată de Maxime Lopez (22 de ani), fotbalistul împrumutat în acest sezon de Marseille în Serie A, la Sassuolo. Cu o cotă de piață de 12 milioane de euro, mijlocașul francez are 150 de meciuri în tricoul lui OM și 13 jocuri pentru reprezentativa U21 din Hexagon. Noul coechipier al lui Vlad Chiricheș a reușit patru goluri și 13 assist-uri în Ligue 1.

Trei jucători cu experiență formează linia ofensivă a echipei "Lopez"

Uruguayanul Nicolas Lopez (27 de ani), extrema dreapta a mexicanilor de la Tigres, are peste 50 de meciuri în Serie A și La Liga. AS Roma îl aducea în Europa în 2012, din campionatul Uruguayului, de la Nacional. De-a lungul carierei a mai evoluat la Udinese, Verona, Granada și Internacional (Brazilia). Cotat în prezent la 4 milioane de euro, sumele care au fost plătite pentru el de-a lungul carierei ajung la 23,5 milioane de euro.

Adrian Lopez (32 de ani), fostul jucător al lui FC Porto și Atletico Madrid, evoluează în acest moment la Osasuna. Golgheter al CE U21 din 2011 și câștigător al trofeului UEFA Europa League în 2012, cu "Atleti", Adrian a adunat două selecții și un gol pentru reprezentativa Spaniei. Atacantul iberic a mai evoluat la Oviedo, Alaves, Deportivo La Coruna, Malaga și Villarreal, și este cotat la 1,4 milioane de euro.

Decanul de vârstă al acestei formații este Lisandro Lopez (37 de ani). Atacantul argentinian cu peste 200 de goluri în carieră, a câștigat o Cupă a Franței cu Lyon și a fost de 4 ori campion în Portugalia cu FC Porto. În 2013 s-a transferat la Al-Gharafa, iar din 2016 evoluează la Racing Club în Argentina, după un scurt periplu la Internacional. Chiar și la 37 de ani, sud-americanul este cotat la 1,6 milioane de euro.

Rezervele și antrenorii ineditei formații "Lopez"

Echipa "Lopez" este pregătită de un cuplu de antrenori 100% aparținând lui Levante. Paco Lopez (53 de ani) ar fi ajutat de secundul său de la formația din La Liga, Toni Lopez (48 de ani). Cei doi sunt în funcție din martie 2018. Paco Lopez se află la prima experiență ca antrenor la nivel înalt. Înainte de Levante, a pregătit doar formații din eșaloanele inferioare din Spania.

Orice formație are nevoie și de înlocuitori. Echipa pe care am propus-o are pe banca de rezerve câte un jucător pe fiecare post: un portar, un fundaș, un mijlocaș și un atacant. Diego Lopez (38 de ani) este goalkeeper-ul lui Espanyol. Câștigător al Ligii Campionilor și fost jucător la Real Madrid, AC Milan, Sevilla și Villarreal, ibericul este cotat la 800 de mii de euro.

Javi Lopez (34 de ani) este liber de contract, după 11 ani petrecuți la aceeași Espanyol. Fundaș dreapta de meserie, a jucat peste 280 de meciuri în tricoul catalanilor și este evaluat la 800 de mii de euro în prezent, de Transfermarkt.

Mijlocașul mexican Javier Lopez (26 de ani) evoluează din 2013 în campionatul țării sale, la Chivas, echipă alături de care a cucerit titlul în Mexic și trofeul Champions League CONCACAF. 2 milioane de euro este cota sa de piață. Ultimul, însă nu cel din urmă, este atacantul Cristian Lopez (31 de ani), fostul jucător al CFR-ului. În prezent jucătorul lui Aris Salonic, liderul din prima ligă a Greciei, ibericul este evaluat la 800 de mii de euro.

Galerie Foto

În echipa "Popescu" și-a făcut loc și un fotbalist din Republica Moldova

Numele Popescu vine de la cuvântul popă care era folosit cu sensul de om de pe lângă biserică în ținuturile transilvănene. Sufixul "escu" a devenit un brand românesc, dar este folosit de cel mult 200 de ani, de când a devenit obligatorie înregistrarea numelui de familie. Practic, "escu" înseamnă "fiul lui". De exemplu, Ion Popescu ar putea fi tradus ca Ion fiul lui Popa.

Nu sunt foarte mulți fotbaliști în activitate cu numele Popescu, deși este al doilea cel mai comun nume de familie românesc. Cu toate acestea, echipa "Popescu" are 11 titulari, 4 rezerve, antrenor principal și secund, dar și un președinte de club.

Laurențiu Popescu (23 de ani), produs al Academiei Gică Popescu, este goalkeeper-ul Universității Craiova din 2015. A apărat buturile oltenilor în 19 rânduri și este cotat la 250 de mii de euro. În prima parte a sezonului 2016-2017 a fost împrumutat la Pandurii Târgu-Jiu, unde a evoluat în 8 partide.

"Popescu-team" are o defensivă improvizată

Daniel Popescu (32 de ani), fostul jucător al FCSB-ului, evoluează în prezent la Oțelul Galați, în liga a treia. Având peste 100 de apariții pe prima scenă a fotbalului românesc, fundașul lateral stânga este cotat la 150 de mii de euro de Transfermarkt. A mai jucat la Dunărea Galați, ACS Poli Timișoara, Concordia Chiajna, Juventus București și CSM Slatina.

În centrul defensivei îl găsim pe Mihai Popescu (27 de ani), fostul jucător al lui Dinamo. Fundașul născut la Câmpulung Muscel a fost transferat în această vară la Hearts, în prima ligă scoțiană. A fost împrumutat de Dinamo de-a lungul carierei la Dunărea Călărași, ACS Berceni, FC Voluntari și St. Mirren, și este evaluat la 350 de mii de euro.

Ultimul component al liniei defensive este Ovidiu Popescu (26 de ani), cel mai valoros fotbalist cu acest nume, 750 de mii de euro. De meserie mijlocaș central, a fost folosit în mai multe rânduri în poziția de fundaș, atât central, cât și lateral. Ovidiu a fost transferat de FCSB în 2016, de la ACS Poli Timișoara, în schimbul sumei de 200 de mii de euro. Fostul internațional U21 a adunat 125 de meciuri în tricoul roș-albaștrilor.

Doi mijlocași de 17 ani și unul de 18 ani

Călin Popescu (18 ani) este un mijlocaș lateral dreapta, proaspăt transferat de UTA Arad de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Tânărul fotbalist brașovean a mai jucat la ASU Poli Timișoara, echipă pe care a reprezentat-o de 18 ori în Liga 2. Este în premieră convocat la reprezentativa U19 a României și cota sa de piață ajunge la 100 de mii de euro în acest moment.

Nini Popescu (26 de ani) este un mijlocaș central ofensiv care evoluează la CSM Reșița. El a contribuit la promovarea lui FC Argeș în Liga 1 și a evoluat 45 de minute în acest sezon pentru piteșteni în primul eșalon. Fotbalist cu peste 100 de jocuri la nivelul ligii secunde, Nini Popescu este evaluat la 200 de mii de euro.

Nicolas Popescu (17 ani) este fiul fostului căpitan al echipei naționale a României și al Barcelonei, Gică Popescu. Internațional U19, Nicolas este legitimat la FC Viitorul, dar nu a debutat deocamdată la prima echipă. Mijlocașul central defensiv este cotat la 50 de mii de euro.

Octavian Popescu (17 ani) a făcut pasul la prima echipă a FCSB-ului, pentru care a evoluat două partide în Liga 1 și una în preliminariile Europa League. Mijlocaș de bandă stângă, Octavian este unul dintre cei mai promițători jucători români la categoria sa de vârstă. Tânărul fotbalist al roș-albaștrilor este cotat la 50 de mii de euro.

Trei atacanți pur-sânge completează linia ofensivă

Atacant central, dar și de bandă, Patrick Popescu (23 de ani) este proaspătul jucător al celor de la Aerostar Bacău. Crescut de Universitatea Cluj, vârful a mai evoluat si la Pandurii Târgu-Jiu și Lucenec din Slovacia. Evaluat la 125 de mii de euro de Transfermarkt, Patrick a reușit 4 goluri în peste 50 de jocuri în liga secundă.

Jucător în ligile inferioare din Ungaria, la Fuzesgyarmat, unde mai este coleg cu alți 9 români, Robert Popescu (30 de ani) a început fotbalul la Luceafărul Oradea. Atacantul cu dublă cetățenie, română și maghiară, a mai jucat la CS Sânmartin, Cigand (Ungaria) și SCM Zalău. Are o cotă de piață de 100 de mii de euro.

Alexandru Popescu (22 de ani) este împrumutat de Universitatea Craiova la ASU Poli Timișoara în acest sezon. Atacantul care a mai fost împrumutat de olteni la Clinceni, Mioveni și Viitorul Târgu-Jiu are 11 goluri în 47 de apariții în Liga 2, dar și 9 jocuri la nivelul primei ligi. Este evaluat la 50 de mii de euro.

Rezervele, antrenorii și oficialul formației "Popescu"

Rezervele echipei "Popescu" sunt: Iustin Popescu (27 de ani), fostul portar al lui Dinamo și al Petrolului, este jucătorul celor de la Mioveni din această vară. Cotat la 50 de mii de euro, goalkeeper-ul are peste 70 de jocuri în liga a doua și doar 3 la nivelul primei divizii. Fundașul Bogdan Popescu (21 de ani), originar din Râmnicu Vâlcea, este evaluat la 25 de mii de euro și evoluează la echipa secundă a celor de la Hermannstadt.

Ovidiu Popescu (27 de ani) este mijlocașul divizionarei secunde CSM Slatina și are o cotă de piață de 25 de mii de euro. Și-a petrecut întreaga carieră la formații modeste din ligile inferioare. Atacantul moldovean Dumitru Popescu (25 de ani) este liber de contract după despărțirea de Dinamo-Auto. Fostul jucător al Daciei Chișinău a strâns 29 de prezențe în prima ligă de peste Prut și este evaluat de Transfermarkt la 25 de mii de euro.

De pregătirea celor 15 Popescu se ocupă managerul moldovean Lilian Popescu (46 de ani), actualul antrenor al prim-divizionarei din Moldova, Petrocub. Fostul tehnician al lui Sheriff Tiraspol și FC Veris preferă sistemul 3-4-4. El este ajutat de Sorin Popescu (42 de ani), unul dintre asistenții lui Mihai Teja la FC Voluntari.

Cel mai important nume din cadrul acestei echipe inedite este Gică Popescu (52 de ani), președintele Viitorului. Fostul căpitan al reprezentativei României a scris istorie la Barcelona și Galatasaray, și și-a încheiat cariera de jucător în 2003, ultima formație la care a jucat fiind Hannover 96.

  • Popescu: 3-4-3 - Laurențiu - Daniel, Mihai, Ovidiu - Călin, Nini, Nicolas, Octavian - Patrick, Robert, Alexandru (2,17 milioane de euro).
    Rezerve: Iustin, Bogdan, Ovidiu, Dumitru (125 de mii de euro). Antrenori: principal Lilian, secund Sorin. Președinte: Gheorghe.
  • Lopez: 4-3-3 - Pau - Raul, Lluis, Lisandro, Juan Carlos - David, Unai, Maxime - Nicolas, Adrian, Lisandro (51,2 milioane de euro).
    Rezerve: Diego, Javi, Javier, Cristian (4,4 milioane de euro). Antrenori: principal Paco, secund Toni.

Etichete: gica popescu , popescu , lopez


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Gică Hagi, propunere spectaculoasă: ”Luați-l pe Gică Popescu, e al vostru!”
Gică Popescu, verdict clar despre FCSB în lupta la titlu. ”Imposibil”
gica popescu
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Ce a spus Gică Popescu despre eventuala trecere a lui Ianis Hagi la Galatasaray
Deportivo Alaves v UD Almeria - LaLiga EA Sports Ianis Hagi of Deportivo Alaves looks on during the LaLiga EA Sports mat

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”