simona-halep
Ce au scris spaniolii după ce Simona Halep s-a retras de la Madrid Open: ”Acesta este scopul ei”
Simona Halep la Roland Garros. Sursa Foto, Getty (7)
Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA
gigi becali
Gigi Becali a trasat obiectivul FCSB-ului după ce va deveni campioană. ”Respect dorința suporterilor”
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Video Ce victorie! Halep a cedat doar patru game-uri în primul meci câștigat în fața Sharapovei!

04.10.2017, 11:20

ÎN DIRECT la Digi Sport 2, Simona Halep, numărul doi mondial, a învins-o în premieră pe rusoaica Maria Sharapova, cu 6-2, 6-2, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari. În sferturile de finală, românca o va întâlni pe învingătoarea meciului Daria Kasatkina - Agnieszka Radwanska.

halep happy
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Halep (26 ani), a doua favorită a competiţiei, a câştigat primul meci în faţa rusoaicei, după şapte victorii la rând ale acesteia, cea mai recentă în urmă cu aproximativ o lună, la US Open, în primul tur. Românca a făcut un meci aproape perfect al Beijing, unde era învinsă de rusoaică în 2012 în două seturi, şi s-a impus într-o oră şi 12 minute.

Halep a început în forţă a reuşit un break la zero, dar apoi şi-a pierdut serviciul. Românca a reuşit să câştige un nou break, iar apoi s-a desprins la 3-1, după un game la zero. Halep a jucat foarte bine şi în continuare, Sharapova a comis multe greşeli, iar scorul a devenit repede 5-1. Sharapova a reuşit să îşi facă serviciul în premieră a acest scor, dar Halep nu a avut probleme să închidă setul (6-2), în 33 de minute.

Sharapova a câştigat primul game din setul al doilea, după ce Simona a avut o minge de break, apoi Halep şi-a făcut serviciul la zero şi a reuşit un prim break, consolidat imediat (3-1). Sharapova a rămas în joc (3-2), dar Halep a demonstrat că poate menţine nivelul foarte sus şi şi-a fructificat serviciul fără a ceda vreun punct. Românca a reuşit un nou break, iar apoi a încheiat conturile cu 6-2.

Simona Halep a avut 2 aşi, la fel ca şi adversara sa, dar nu a făcut nicio dublă greşeală, spre deosebire de cele cinci ale rusoaicei. Ambele servicii ale româncei au fost mai bune, 77%-50% la primul şi 64%-33% la al doilea. Halep a avut 12 mingi direct câştigătoare, iar Sharapova 15, dar diferenţa a fost uriaşă la erorile neprovocate, doar 6 Simona şi nu mai puţin de 39 Sharapova.


Halep, care anul trecut a pierdut în optimi la Beijing, şi-a asigurat un cec de 149.138 dolari şi 215 puncte WTA.

Statistica meciului:

UPDATE 12:51: Sharapova - Halep 2-6, 2-6. Simona Halep câștigă autoritar primul meci în fața Mariei Sharapova. Românca a cedat doar un punct în acest ultim game al partidei.

UPDATE 12:47: Sharapova - Halep 2-6, 2-5. Simona face un nou break și urmează să servească pentru meci! Românca a câștigat un game lung, în care a mai ratat două șansă de break.


UPDATE 12:40: Sharapova - Halep 2-6, 2-4. Simona își face serviciul la zero și mai are nevoie de două game-uri pentru a obține prima victorie în fața Mariei Sharapova.

UPDATE 12:37: Sharapova - Halep 2-6, 2-3. Maria își face serviciul la 15 și arată că este în continuare în meci. Românca a reușit însă și în acest game un punct spectaculos, încheiat cu un forehand long line.

UPDATE 12:34: Sharapova - Halep 2-6, 1-3. Simona își consolidează break-ul și se desprinde și în a doua manșă. Românca este foarte aproape de victorie!

UPDATE 12:29: Sharapova - Halep 2-6, 1-2. Simona face break-ul și în setul secund! Românca a câștigat din nou fără probleme pe serviciul advers, adjudecându-și game-ul la 15.

UPDATE 12:26: Sharapova - Halep 2-6, 1-1. Simona răspunde impecabil. După game-ul lung câștigat de Maria, românca și-a făcut imediat serviciul la zero și a egalat situația în setul secund.

UPDATE 12:24: Sharapova - Halep 2-6, 1-0. Maria conduce pentru prima dată în acest meci. Rusoaica și-a făcut serviciul în debutul setului secund, în cel mai lung game al meciului.

Statistica primului set:

UPDATE 12:12: Sharapova - Halep 2-6. SET Simona! Halep își face serviciul și închide la 2 un prim set aproape perfect. Este pentru a doua oară când românca ia primul set într-o confruntare cu Sharapova. Precedentele meciuri au fost cele de la Madrid și Cincinnati, din 2014. De fiecare dată, însă, rusoaica a revenit și a câștigat meciurile cu 1-6, 6-2, 6-3 și, respectiv, 3-6, 6-4, 6-4.

UPDATE 12:08: Sharapova - Halep 2-5. Maria își face în premieră serviciul în acest meci și rămâne în primul set. Simona urmează însă să servească pentru câștigarea manșei inaugurale.

UPDATE 12:04: Sharapova - Halep 1-5. Simona revine de la 0-30 și își face din nou serviciu pentru a se apropia la un singur game de câștigarea primul set! Românca joacă ireproșabil.

UPDATE 11:58: Sharapova - Halep 1-4. Românca face un meci senzațional. Aceasta a făcut un nou break, la 15 de această dată, și s-a distanțat la trei game-uri de adversară!

UPDATE 11:55: Sharapova - Halep 1-3. Simona este prima jucătoare care își face serviciul în acest meci. Românca a câștigat la zero game-ul cu numărul patru al partidei.

UPDATE 11:49: Sharapova - Halep 1-2. Un nou break! Simona revine în avantaj, după un nou game câștigat pe serviciul advers. Românca a valorificat a doua șansă de break, după ce Sharapova a făcut mai întâi o dublă greșeală și apoi a trimis o minge afară.

UPDATE 11:45: Sharapova - Halep 1-1. Rusoaica revine și imediat și face re-break-ul!

UPDATE 11:41: Sharapova - Halep 0-1. Simona începe senzațional meciul cu un break alb! Românca a închis game-ul inaugural cu un forehand câștigător în lungul liniei.

UPDATE 11:39: Sharapova - Halep 0-0. A început meciul.

UPDATE 11:33: Meciul Sharapova - Halep va începe în scurt timp. Cele două jucătoare se află acum la încălzire.


UPDATE 11:20: ÎN DIRECT la Digi Sport 2, Monica Niculescu a fost eliminată în optimi, la Beijing, după ce a pierdut, scor 3-6, 2-6, partida cu Shuai Peng. 

Monica (30 ani, 65 WTA) a cedat după o oră şi 38 minute în faţa unei favorite a gazdelor, Peng (31 ani, 25 WTA).

Niculescu a început destul de bine, cu break, iar apoi a avut 2-1, dar primele patru ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri. Peng a fost prima care şi-a făcut serviciul (3-2) şi s-a desprins apoi la 4-2, încheind primul act cu 6-3.

Chinezoaica a câştigat contra serviciului la debutul în setul al doilea, dar Niculescu a făcut rebreak (1-1), însă au urmat patru ghemuri la rând luate de Peng, care s-a desprins la 5-1. Scorul meciurilor directe este acum egal, 3-3, Monica impunându-se în precedenta confruntare, anul trecut, la Miami, 6-1, 3-6, 6-0.

Românca va primi 34.744 dolari şi 65 de puncte WTA pentru participare, dar va continua la dublu, unde are, tot miercuri, meci în optimi alături de taiwaneza Su-Wei Hsieh, împotriva principalelor favorite, Yung-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveţia).


UPDATE 10:35: Monica Niculescu a pierdut primul set al partidei cu Shuai Peng, scor 3-6. 


UPDATE 09:41: A început partida Monica Niculescu - Shuai Peng, în direct la Digi Sport 2.


"Poate voi putea câștiga. Chiar vreau să câștig și voi da totul". Pentru a opta oară în carieră şi a doua oară în acest an, Simona Halep încearcă să lase în urmă complexul Maria Sharapova.

Miercuri dimineaţă, în jurul ore 11:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, a doua jucătoare a lumii o întâlneşte în optimile de finală ale turneului de la Beijing pe rusoaica pe care nu a reuşit încă să o învingă. Halep va intra pe teren după Monica Niculescu, adversara chinezoaicei Shuai Peng, în turul 2, de la ora 09:30, de asemenea pe Digi Sport 2.

Halep - Sharapova: istoric

De şapte ori au fost adversare cele două, inclusiv într-o finală de Grand Slam, la Roland Garros, în 2014, fără ca Simona să fie învingătoare vreodată.

Cel mai recent duel a avut loc în primul tur la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Sharapova, revenită în circuit în aprilie, după suspendarea pentru dopaj, a primit un wild card din partea americanilor şi la cea dintâi participare la un turneu major după aproape 2 ani s-a confirmat nemesisul Simonei Halep.

A fost 6-4, 4-6, 6-3 în favoarea rusoaicei la Flushing Meadows, dar nu fără controverse. Înaintea decisivului, Sharapova a luat o pauză de vestiar care a durat aproape 10 minute. Este o altă constantă a întâlnirilor cu Halep.

"Așa face mereu Sharapova, își ia pauză de toaletă. M-am obișnuit! Când joc împotriva ei, face acest lucru mereu! Nici nu m-am mai gândit la asta. Este stilul ei și nu vreau să comente", a comentat constănţeanca de 26 de ani, la conferinţa de presă de la finalul acelui meci.

Halep - Sharapova: forma de moment

În capitala Chinei, Simona Halep pare să-şi fi regăsit forma şi buna dispoziţie, după o perioadă dificilă. Românca a stat 42 de zile fără victorie, dar în meciurile cu Alison Riske şi, mai ales, Magdalena Rybarikova (care s-a retras din motive medicale în setul al doilea) a oferit un tenis de calitate, mai aproape de nivelul său obişnuit.

De cealaltă parte, Sharapova a jucat două meciuri de trei seturi la Beijing. Şi-a luat revanşa în faţa Anastasijei Sevastova pentru eliminarea de la US Open, apoi a învins-o pe compatrioata sa Ekaterina Makarova. Astfel, bilanţul său pe hard în acest sezon rămâne unul foarte bun - 6 victorii şi o înfrângere.

Deşi este pe locul 104 în clasamentul mondial, tradiţia îi oferă rusoaicei prima şansă. Casele de pariuri merg pe mâna jucătoarei de 30 de ani, însă diferenţa nu este foarte mare. Până la urmă, statutul Simonei Halep, o prezenţă constantă în Top 5 mondial în ultimii ani, impune respect.

"Ne cunoaștem foarte bine una pe cealaltă. Întotdeauna am avut parte de meciuri grele, competitive, în care ne-am implicat mult emoțional. Iubesc provocarea de a mă duela cu cineva care este pe locul 2 în lume. Este o mare jucătoare și are un an foarte bun. De fiecare dată când te duelezi cu o asemenea jucătoare, ai șansa de a vedea unde te afli și să vezi care e nivelul tău", a declarat Sharapova.

În cazul unei succes, Simona îşi va egala cel mai bun rezultat al carierei la China Open, sferturi de finală în 2014. În acelaşi an, Sharapova câştiga titlul la Beijing, acolo unde mai are o finală, în 2012, pierdută în faţa Victoriei Azarenka.

Însă pentru locul 2 WTA, miza este mult mai importantă. O victorie care ar putea să o facă să se descătuşeze. "Este încă o mare provocare. Nu o să fac nimic special şi nici nu voi fi intimidată. O cunosc, am jucat de multe ori și în multe rânduri au fost meciuri strânse", a spus Simona.

Într-adevăr, patru dintre precedentele şapte meciuri directe s-au încheiat după set decisiv. Patru din ultimele cinci, pentru a fi mai exacţi. Poate că a venit momentul ca trendul să se inverseze.

Halep - Sharapova se joacă miercuri, de la ora 11:00, în direct pe Digi Sport 2. Partida poate fi urmărită în format LIVE VIDEO şi TEXT pe digisport.ro.

WTA Beijing (ziua 5), miercuri, în direct pe Digi Sport 2:

Samantha Stosur vs. Jelena Ostapenko - 07:30
Monica Niculescu vs. Shuai Peng - nu înainte de 09:30
Simona Halep vs. Maria Sharapova - în jurul orei 11:00 
Elina Svitolina vs. Ashleigh Barty
Daria Kasatkina vs. Agnieszka RADWANSKA (POL) - nu înainte de 16:00

Etichete: maria sharapova , simona halep , china open , wta beijing


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
gigi becali
Gigi Becali a trasat obiectivul FCSB-ului după ce va deveni campioană. ”Respect dorința suporterilor”

Începe ”revoluția” la Manchester United! Ce decizie radicală au luat conducătorii clubului
profimedia-0659239786
Probleme! Ce nu poate să facă Romario Benzar, după a fost accidentat grav și s-a ales cu o ”gaură în cap”
Exclusiv S-a aflat verdictul în cazul lui Florinel Coman. Dorința fotbalistului înaintea meciului cu Farul
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Citește și
Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire
2018 French Open - Day Fourteen
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Are 52 de ani, dar silueta unei tinere de 30. Thalia, fabuloasă la gala Latin AMAs 2024, unde a schimbat cinci ținute
Are 52 de ani, dar silueta unei tinere de 30. Thalia, fabuloasă la gala Latin AMAs 2024, unde a schimbat cinci ținute
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
simona-halep
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”
Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 52 de ani, dar silueta unei tinere de 30. Thalia, fabuloasă la gala Latin AMAs 2024, unde a schimbat cinci ținute
Are 52 de ani, dar silueta unei tinere de 30. Thalia, fabuloasă la gala Latin AMAs 2024, unde a schimbat cinci ținute
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”