badosa
A fost în fruntea ierarhiei mondiale, iar acum se gândește la retragere. ”Aceasta este singura opțiune”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
gigi becali1
Exclusiv Jucătorul care ”l-a dat pe spate” pe Gigi Becali în Sepsi - FCSB: ”Asta vreau să fie”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Video România - Elveţia 3-1. "Tricolorele" revin în Grupa Mondială I a Fed Cup

22.04.2018, 13:20

România este din nou în Grupa Mondială I a Fed Cup după victoria cu 3-1 contra Elveţiei, din barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al tenisului feminin pe echipe.

TENIS: SIMONA HALEP VS PATTY SCHNYDER, FED CUP ROMANIA - ELVETIA
România revine în Grupa Mondială I a Fed Cup
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Simona Halep a adus două puncte României, după victoriile cu Viktorija Golubic şi Patty Schnyder, iar Irina Begu unul, după succesul cu Timea Bacsinszky. Elveţiencele au cucerit punctul de onoare la dublu, prin Jill Teichmann şi Viktorija Golubic.


UPDATE 14:52 Cîrstea/Buzărnescu - Golubic/Teichmann 6-0, 0-6, 6-10. Elveţiencele au câştigat cu 10-6 super tie-break-ul. România a învins însă cu 3-1 la general şi va juca anul viitor în Grupa Mondială I a Fed Cup.

UPDATE 14:41 Elveţiencele au replicat în acelaşi stil după eşecul categoric din primul set: s-au impus cu 6-0 în setul secund, iar partida va fi decisă după un super tie-break.

UPDATE 14:32 Golubic şi Teichmann au revenit în joc în setul secund, în care conduc cu 3-0.


UPDATE 14:28 Româncele au câştigat cu un categoric 6-0 primul set.

UPDATE 14:11 Început perfect pentru Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu, care conduc cu 3-0 în primul set al disputei cu Viktorija Golubic şi Jil Teichmann.

UPDATE 13:58 A început şi meciul de dublu, dintre Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu şi elveţiencele Viktorija Golubic şi Jil Teichmann, care contează doar pentru palmares.

UPDATE 13:13 Halep - Schnyder 6-2, 6-1. Simona Halep a încheiat în forţă un meci în care a dominat-o categoric pe Patty Schnyder, iar România se întoarce în Grupa Mondială I, unde va juca din nou după doi ani.

UPDATE 13:10 Halep - Schnyder 6-2, 5-1. Simona Halep s-a apropiat la un singur game de victorie.

UPDATE 13:06 Halep - Schnyder 6-2, 4-1. Primul game câştigat de Patty Schnyder în al doilea set. Elveţianca a pus punct unei serii de şase game-uri la rând câştigate de Halep.

UPDATE 13:03 Halep - Schnyder 6-2, 4-0. Simona Halep şi-a consolidat şi al doilea break din setul secund.

UPDATE 12:59 Halep - Schnyder 6-2, 3-0. Un nou break al liderului WTA, după un game încheiat cu o dublă greşeală de elveţiancă.

UPDATE 12:56 Halep - Schnyder 6-2, 2-0. Al patrulea game consecutiv al Simonei Halep contra lui Patty Schnyder.

UPDATE 12:53 Halep - Schnyder 6-2, 1-0. Încă un game extrem de solid al româncei, care a început setul secund cu un break câştigat la 15.

UPDATE 12:48 Halep - Schnyder 6-2. Simona Halep a încheiat setul cu un game la 0 pe propriul serviciu. Suntem la un singur set distanţă de promovarea în Grupa Mondială I a Fed Cup.

UPDATE 12:45 Halep - Schnyder 5-2. Re-break al Simonei Halep şi reacţie de descătuşare din partea numărului 1 WTA, care va servi pentru adjudecarea primului set.

UPDATE 12:42 Halep - Schnyder 4-2. Primul break al veteranei din Elveţia din acest meci, după un nou game extrem de disputat.

UPDATE 12:31 Halep - Schnyder 4-1. Al doilea break al Simonei Halep, câştigat la 0. Un singur punct a reuşit elveţianca în ultimele două game-uri.

UPDATE 12:29 Halep - Schnyder 3-1. Game-ul câştigat cel mai uşor de către Simona Halep de până acum, cu un singur punct reuşit de Patty Schnyder.

UPDATE 12:25 Halep - Schnyder 2-1. Elveţianca a încheiat cu o scurtă superbă game-ul de serviciu. Toate cele trei game-uri de până acum au intrat în prelungiri.

UPDATE 12:19 Halep - Schnyder 2-0. Al doilea game lung câştigat de liderul mondial împotriva locului 149 WTA.

UPDATE 12:13 Halep - Schnyder 1-0. Simona Halep a început cu break partida contra veteranei din Elveţia.

UPDATE 12:06 Simona Halep şi Patty Schnyder se află la încălzire înaintea celui de-al treilea meci de simplu al confruntării România - Elveţia, de la Cluj.

UPDATE 11:40 Sorana Cîrstea va juca ultimul meci de simplu al confruntării România - Elveţia din Fed Cup, în cazul în care Simona Halep va pierde partida cu Patty Schnyder, prima a zilei de la Cluj. Florin Segărceanu a decis ca Sorana să intre pe teren în meciul 4, iar, în cazul în care şi ea va fi învinsă, Simona Halep să facă pereche cu Irina Begu în meciul decisiv de dublu.

În cazul victoriei Simonei Halep, care ar asigura victoria României, confruntarea cu Elveţia va continua direct cu meciul de dublu, în care pentru "tricolore" ar face pereche Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu.

UPDATE 11:08 Timea Bacsinszky nu o va mai întâlni pe Simona Halep, în primul meci al zilei, în Fed Cup. Elveţienii au surprins şi au înlocuit-o pe jucătoarea lor cel mai bine clasată cu Patty Schnyder.

Schnyder este, la 39 de ani, veterana lotului Elveţiei de la Cluj-Napoca. Fost loc 7 mondial în 2005, Patty Schnyder se află pe locul 149 în clasamentul WTA, iar în acest an nu are nicio victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA.

Elveţianca are 11 titluri WTA în palmares, ultimul însă în 2008, la Bali, şi alte 16 finale pierdute, precedenta în 2010. 

Patty Schnyder are nu mai puţin de 72 de meciuri jucate pentru Elveţia în Fed Cup (50 de victorii şi 22 de înfrângeri), însă n-a mai jucat în această competiţie din 2011.

Va fi al doilea duel direct dintre Halep şi Schnyder, după cel din 2010, de la Fes (Maroc), unde românca s-a impus cu 6-2, 7-6.

În cazul victoriei Simonei Halep, care ar asigura victoria României, confruntarea cu Elveţia va continua direct cu meciul de dublu, în care pentru "tricolore" vor face pereche, cel mai probabil, Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu.


România conduce cu 2-0 Elveţia în barajul pentru Grupa Mondială 1 de la Fed Cup. Dacă Simona Halep se va impune în duelul de azi cu Timea Bacsinszky (12:00, Digi Sport 1), al patrulea meci de simplu nu se va mai disputa. Spectatorii prezenţi vor asista, în cazul în care scorul se face 3-0 pentru tricolore, doar la disputa de dublu.

Halep şi Begu au adus primele două puncte în confruntarea cu reprezentantele din "Ţara Cantoanelor", astfel că ţara noastră e la doar un meci distanţă de calificarea între cele mai bune 8 echipe din lume.

Punctul decisiv ar putea fi adus chiar de cea mai bună jucătoare din lume, Simona Halep. Numărul 1 WTA joacă în această după-amiază, de la ora 12:00 contra Timeei Bacsinszky, semifinalistă la Roland Garros anul trecut.

În acest moment, diferenţa de formă dintre cele două e evidentă, astfel că specialiştii anticipează o victorie fără emoţii a reprezentantei noastre. În cele patru dueluri anterioare, constănţeanca s-a impus de trei ori, în singura întâlnire de pe zgură cedându-i doar 5 game-uri adversarei de azi (la Madrid, în 2016).

În condiţiile în care Halep aduce punctul decisiv, al doilea meci de simplu al zilei, care le-ar aduce faţă în faţă pe Irina Begu şi Viktorija Golubic nu se va mai disputa. Reprezentanţii celor două formaţii s-au întâlnit şi s-au pus de acord că se va trece direct la duelul de dublu, unde am putea să asistăm la schimbări în componenţa echipelor.

Programul de duminică, aşa cum a fost anunţat iniţial:

Simona Halep - Timea Bacsinszky (12:00, Digi Sport 1)
Irina Begu (Sorana Cîrstea) - Viktorija Golubic (14:00, Digi Sport 1)
Irina Begu / Simona Halep - Patty Schnyder / Jil Teichmann (16:00, Digi Sport 1)

Etichete: halep , romania fed cup , fed cup romania , halep bacsinszky , halep bacsinszky fed cup


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
gigi becali1
Exclusiv Jucătorul care ”l-a dat pe spate” pe Gigi Becali în Sepsi - FCSB: ”Asta vreau să fie”

Vești proaste despre Florinel Coman, după ce a ieșit accidentat în minutul 19 al meciului Sepsi - FCSB
florinel-coman
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA
Foto E accidentat de 376 de zile, dar, la 34 de ani, e o ”bestie”
vitolo2
Citește și
Video Irina Begu - Madison Keys 6-7 (3-7), 6-7 (6-8). Sorana Cirstea - Alexandra Eala, Live Video, 16:00, DGS 2
Mutua Madrid Open - Day Two Irina-Camelia Begu of Romania serves against Linda Fruhvirtova of the Czech Republic during
Video Jaqueline Cristian - Magdalena Frech 7-5, 6-2. Jucătoarea din România s-a calificat în turul doi la Madrid
Mutua Madrid Open 2024 - Day 1
Irina Shayk, pe străzile din New York ca pe podium. Cum s-a afișat modelul rus după ce s-a aflat că își caută un nou partener
Irina Shayk, pe străzile din New York ca pe podium. Cum s-a afișat modelul rus după ce s-a aflat că își caută un nou partener
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Video Irina Begu - Linda Fruhvirtova 6-4, 7-6, Ana Bogdan - Xiyu Wang 7-6, 6-7, 2-6. Trei românce, în cursă la WTA Madrid
Mutua Madrid Open 2023 - Day Nineth

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență incredibilă!” Cât costă un astfel de vehicul
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență incredibilă!” Cât costă un astfel de vehicul
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe baza armatei americane
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe baza armatei americane