Tennis Internationals - TENNIS - MUTUA MADRID OPEN 2023, , Spain
Irina Begu s-a calificat în sferturile turneului WTA 125 din Antalya
Melbourne, Australia. 27th January, 2017. Danish tennis player Caroline Wozniacki is in action during the finals match at the Australian Open vs Romanian tennis player Simona Halep on Jan 27, 2018 in Melbourne, Australia - ©Yan Lerval/Alamy Live News
Nu toată lumea este de acord cu Simona Halep. Încă un nume mare îi dă dreptate Carolinei Wozniacki
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7, 1-6. Bianca s-a aflat la un game de a câștiga titlul la Auckland

06.01.2019, 10:30

Bianca Andreescu, 18 ani, 152 WTA, a fost foarte aproape de primul trofeu WTA al carierei, însă a pierdut la limită finala de la Auckland disputată în fața experimentatei nemțoaice Julia Goerges, 30 de ani, 14 WTA, cu scorul de 6-2, 5-7, 1-6, după o oră și 44 de minute de joc. 

Bianca Andreescu final la Auckland
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

ÎN DIRECT la Digi Sport 1, Bianca Andreescu, jucătoarea din Canada cu origini românești, a câștigat lejer primul set, cu 6-2, iar în al doilea, la 5-4, și-a pierdut serviciul, apoi n-a mai putut reveni și a pierdut setul, asta și pe fondul unor probleme în zona lombară.

Extenuată după o săptămână dificilă, în care a reușit victorii în fața unor jucătoare de calibru, precum Caroline Wozniacki și Venus Williams, Bianca a cedat categoric setul decisiv, 1-6, ratând șansa de a cuceri, la doar 18 ani, primul trofeu WTA al carierei.

Parcursul de la Auckland o va ajuta din plin pe Andreescu să facă un salt de 145 de locuri în clasamentul WTA de simplu, de săptămâna viitoare urmând să se afle pe 107 în lume.


UPDATE, ora 09:28. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7, 1-6. Break, set și meci pentru Julia Gorges! Frumoasă finală, în special în primul set, în care Bianca Andreescu a arătat un tenis la cel mai înalt nivel. Bianca rămâne cu regretul că a ratat victoria în setul secund, când a condus cu 5-4. Ea a salvat două mingi de meci în decisiv, însă nu a reușit să o oprească pe Georges.


UPDATE, ora 09:24. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7, 1-5. Bianca și-a pierdut aproape toată energia și greu ripostează atacurilor venite din partea mult mai experimentatei adversare. Julia Gorges se află la doar un game de castigarea celui de-al doilea titlu consecutiv la Auckland. 

UPDATE, ora 09:21. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7, 1-4. Situația se complică pentru Bianca Andreescu. Nemțoaica face un nou break, după una dintre cele mai spectaculoase lovituri ale meciului.

UPDATE, ora 09:15. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7, 1-3. Game pentru nemțoaică. Julia Gorges își mentine break-ul avans.

UPDATE, ora 09:11. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7, 1-2. Nu mai pare la fel de proaspătă din punct de vedere fizic, dar Bianca Andreescu nu cedează și bifează un prim game în acest set decisiv.

UPDATE, ora 09:08. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7, 0-2. Nemțoaica începe tare și setul decisiv, după un break și un game câștigat pe propriul serviciu.

UPDATE, ora 10:01. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7. Game pentru Julia Gorges, care egalează la seturi. Urmează decisivul.

UPDATE, ora 09:56. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-6. Break pentru Goreges, care va servi pentru a trimite finala în set decisiv.

UPDATE, ora 09:53. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-5. Nemțoaica rămâne în meci, pare mult mai motivată.

UPDATE, ora 09:49. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-4. Game pentru Bianca. Jucătoarea canadiancă cere intervenția antrenorului Virgine Tremblay. Se află la doar un game de primul titlu WTA din carieră!

UPDATE, ora 09:45. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 4-4. Break pentru Bianca!

UPDATE, ora 09:41. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 3-4. În aceste momente, dificile pentru Bianca, ambele jucătoare își câștigă fără probleme serviciul.

UPDATE, ora 09:38. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 2-4. Game pentru Gorges, care își menține break-ul avans.

UPDATE, ora 09:35. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 2-3. Game la 0 pentru Bianca! Medicul a intrat în arenă și îi acordă noi îngrijiri medicale.

UPDATE, ora 09:32. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 1-3. Game pentru Gorges, moment în care Bianca a cerut din nou intervenția medicului, după disputarea următorului game.

UPDATE, ora 09:28. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 1-2. În ciuda problemelor fizice, Bianca reușește să rămână în meci și să-și adjudece un prim game al setului.

UPDATE, ora 09:24. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 0-2. Nemțoaica își confirmă break-ul și se distanțează.

UPDATE, ora 09:21. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 0-1. Julia Gorges începe cu break setul setul secund. Bianca are probleme evidente la spate.

INFO - Bianca Andreescu cere intervenția medicului. Se pare că ar avea ceva probleme la mijloc.

UPDATE, ora 09:12. Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2. Bianca Andreescu pune capăt primului set, cu 6-2, după al 4-lea său break din tot atâtea posibile în acest prim set!

UPDATE, ora 09:09. Bianca Andreescu - Julia Goerges 5-2. Break și pentru Julia Goerges, care reduce handicapul. 

UPDATE, ora 09:05. Bianca Andreescu - Julia Goerges 5-1. Din nou break pentru Bianca Andreescu, care se află la doar un game de câștigarea primului set. Al 3-lea break din 3 posibile pentru Bianca!

UPDATE, ora 09:01. Bianca Andreescu - Julia Goerges 4-1. Julia Goerges bifează, în cele din urmă, primul său game al finalei, pe serviciul Biancăi Andreescu.

UPDATE, ora 08:58. Bianca Andreescu - Julia Goerges 4-0. Al doilea break al Biancăi, care își domină autoritar adversara.

UPDATE, ora 08:52. Bianca Andreescu - Julia Goerges 3-0. Un nou game pentru Bianca Andreescu, care se detașează în startul primului set. Germanca cere un prim coaching.

UPDATE, ora 08:49. Bianca Andreescu - Julia Goerges 2-0. Break pentru Bianca! Start de meci excelent pentru canadianca de origine română.

UPDATE, ora 08:46. Bianca Andreescu - Julia Goerges 1-0. Primul game al finalei este adjudecat de Bianca.

UPDATE, ora 08:43. A început finala. Bianca servește prima. 

UPDATE, ora 08:30. Cele două finaliste au pătruns pe teren. Va urma încălzirea, iar finala de la Auckland va avea startul în jurul orei 08:45.

Bianca Andreescu, în finala de la Auckland: "Povestea frumoasă continuă!"

"În urmă cu şapte zile, Andreescu a intrat în calificări la Auckland cu gândul de a prinde câteva meciuri înainte de calificările pentru Australian Open. Azi, jucătoarea de 18 ani, aflată pe locul 152 în clasamentul WTA, s-a calificat în prima finală WTA din carieră", au titrat cei de la ESPN, la puțin timp după ce sportiva din Canada a învins-o, în semifinale, pe Su-wei Hsieh, din Taiwan, cu un dublu 6-3.

"Auckland scoate tot ce e mai bun din mine. Cred că este foarte important pentru mine să joc bine. Astăzi, m-am concentrat asupra jocului meu, pentru că ştiam că este foarte creativă şi dificilă", a declarat Andreescu, la finalul meciului de sâmbătă dimineaţă cu Su-wei Hsieh.

Bianca Andreescu, în finala de la Auckland. Cât va primi sportiva dacă va cuceri trofeul la Auckland

Pentru calificarea in marea finală, Bianca și-a asigurat un cec în valoare 21.400 de dolari și 180 de puncte în clasamentul WTA, dar suma se va dubla în cazul unui triumf în Noua Zeelanda, premiul pentru învingătoare fiind de 43.000 de dolari.

Ca să ne dam seama ce reprezintă pentru Bianca această sumă, înaintea acestei săptămâni, Bianca Andreescu reusise să strângă până acum 137.507 dolari. 

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada din părinți români, la 16 iunie 2000. A a început tenisul la Piteşti, la 6 ani, unde a stat la bunici mai bine de doi ani, pentru ca apoi să își continue antrenamentele în Canada. Părinții ei au plecat în Canada imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea.

"Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost", a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Simona Halep este idolul Biancăi Andreescu

Originile române, dar și valoarea Simonei Halep, au transformat-o pe aceasta în idolul Biancăi Andreescu. Canadianca a recunoscut acest lucru, tot la Digi Sport, și spune că cea mai mare bucurie a fost atunci când a putut să se antreneze cu actualul lider mondial WTA.

"Simona Halep! Cred că avem un stil similar de joc. Anul trecut, la Montreal m-am antrenat alături de ea, este o fată foarte bună", spunea Bianca în august 2017.

Bianca Andreescu va ocupa cel mai bun loc din carieră

Bianca a ocupat cel mai bun loc în 14 august 2017 – 143 WTA, dar victoriile obținute în fața Carolinei Wozniacki si Venus Williams au propulsat-o, în acest moment, până pe poziția 114 WTA. În orice caz, începând din 7 ianuarie 2019, Bianca Andreescu va ocupa cel mai bun loc din carieră.

Bianca Andreescu face parte și din echipa de Fed Cup a Canadei, cu care a fost prezentă la Cluj, în meciul din 2018 contra României.

Etichete: clasament wta , bianca andreescu , finala de la auckland , bianca andreescu wta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Simona Halep revine în clasamentul WTA! Scenariul prin care poate pătrunde în TOP 100
Tennis: National Bank Open
Video Mesajul Simonei Halep, după ce Stere Halep a spus că fiica sa va fi din nou lider mondial
simona stere
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Simona Halep a fost lăsată pe dinafară! Organizatorii turneului de la Stuttgart nu au trecut-o pe listă
National Bank Open Toronto - Day 5

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale