halep interviu
Exclusiv Simona Halep s-a "trezit" cu o echipă anti-doping la București! Ce mesaj a avut pentru ANAD
tiriac-ion
Ion Țiriac și-a găsit cu greu cuvintele: "Este alt animal. Este ceva ce n-ai mai văzut până acum!"
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Exclusiv Care este starea lui Luca Mihai, la cinci zile de la accidentare. ”Șocant. Nu exagerez cu nimic”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Superliga: Hermannstadt-Botosani
Play-out

Nadal, acuzat de un fost ministru francez de dopaj. ”Sunt complet curat”, asigură spaniolul

10.03.2016, 17:21

Un fost ministru al sportului din Franța, Roselyne Bachelot, l-a acuzat pe spaniolul Rafa Nadal că s-a dopat!

nadal tenis
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

După scandalul provocat de anunțul făcut de rusoaica Maria Sharapova, care a dezvăluit că a fost depistată pozitiv la Australian Open, un alt mare jucător de tenis este arătat cu degetul sub acuzația de dopaj.

Roselyne Bachelot, fost minsitru al Sănătății și Sporturilor în Franța, în guvernul Sarkozy, l-a acuzat pe Nadal că ar fi lipsit şapte luni de pe teren în 2012/2013 din cauza unui test pozitiv, însă spaniolul a negat acest lucru.

„Nu sunt dezvăluite controalele pozitive, nici sancţiunile dictate în tenis, dar aflăm în mod ciudat că un jucător sau o jucătoare de tenis are o accidentare care îl ţine luni departe de teren. Se ştie că faimoasa accidentare a lui Nadal, care a stat şapte luni, este cu certitudine din cauza unui control pozitiv. Când vezi un jucător de tenis care se opreşte luni de zile este vorba de un control pozitiv. Nu întotdeauna, dar foarte des”, a spus Bachelot, într-o emisiune televizată.

Nadal, asupra căruia au mai existat suspiciuni de dopaj de-a lungul timpului, a respins acuzaţiile susţinând că este „un tip curat” din acest punct de vedere, potrivit Marca.


„Sunt foarte departe de lucrul ăsta, dopajul. Sunt un tip complet curat. Am muncit atât de mult de-a lungul carierei mele, încât nu am luat nimic interzis ca să mă refac mai repede după o accidnetare. Am auzit de mai multe ori acuzaţii de dopaj la adresa mea şi sunt un pic obosit de acest lucru. Eu nu sunt tentat să fac ceva rău. Cred în sport şi în valorile sportului. Sportul este un exemplu pentru societate, un exemplu pentru copii. Dacă aş face ceva împotriva acestor principii, m-aş minţi pe mine însumi, mi-aş minţi adversarii şi ar fi ceva rău pentru mine. Sunt un jucător corect şi iubesc sportul ca jucător, competitor şi ca pasionat. Când ceva negativ se întâmplă în lumea sportului, sunt trist deoarece sportul este un exemplu. Sunt sută la sută încrezător în echipa mea şi, în acelaşi timp, ştiu tot ce iau”, a răspuns Nadal.

Fostul lider ATP a comentat situaţia Mariei Sharapova, depistată pozitiv al Australian Open, spuând că rusoiaca trebuie să plătescă pentru greşeala ei.

„Este o veste teribilă pentru lumea sportului. Cred că este teribilă deoarece sportul trebuie să fie curat şi să arate curat. Partea bună este că avem un bun program antidoping, iar jucătorii care nu fac ceea ce trebuie ajung la judecată. Este dificil de imaginat că aşa ceva se poate întâmpla, dar oricine poate greşi. Vreau să cred că a fost o greşeală a Mariei, că nu a făcut-o intenţionat, dar e clar că este rezultatul unei neglijenţe. Regulile sunt de aşa natură că acum trebuie să plătescă pentru greşeala comisă, aşa e corect”, a afirmat Nadal.

Spaniolul a recunoscut, de pe altă parte, că a recurs la terapii avansate şi costisitoare pentru a-şi trata problemele la genunchi, cum ar fi utilizarea de celule stem şi plasmă îmbogăţită cu trombocite (PRP).

„Am fost mereu sincer, nu am ascuns niciodată nimic. Am recurs la PRP, iar prima oară a funcţionat într-un mod fantastic. A doua oară, însă, a trebuit să mă opresc să mai joc timp de şapte luni. În privinţa celulelor stem, le-am utilizat de două ori pentru genunchii mei şi totul a decurs foarte bine”, a explicat el.

În vârstă de 70 de ani, Roselyn Bachelot, doctor în farmacie, a fost ministru în mai multe guverne franceze. Ea a îndeplinit funcţia de ministru al Sănătăţii şi Sporturilor între 2007 şi 2010.

Rivalitatea sportivă franco-spaniolă s-a acutizat în ultimele două decenii

Acuzațiile unui ministru francez la adresa unui sportiv spaniol nu sunt o surpriză. Între cele două țări vecine este un adevărat ”război rece” în domeniul sportiv, în ultimii 15-20 de ani, adică de când Spania a devenit o forță în domeniu, de multe ori în dauna Franței.

Epoca de aur a sportului spaniol, care a început încă de la Olimpiada din Barcelona din 1992, dar care s-a manifestat mai pregnant în ultimele două decenii, a adus multe titluri, în diverse sporturi, spaniolilor, de foarte multe ori chiar în dauna și pe terenul francezilor. Miguel Indurain, care a câștigat cinci Tururi ale Franței (1991, 1992, 1993, 1994 și 1995), cele trei titluri la Roland Garros ale Arantxei Sanchez Vicario (1989, 1994 și 1998), la care se adaugă cele ale lui Sergi Bruguera (1993 și 1994) și Carlos Moya (1998) au plantat semințele invidiei franceze față de spanioli. Au urmat alte trofee și titluri câștigate de spanioli. Rafael Nadal, la Roland Garros, Alberto Contador, la Turul Franței, au adâncit tensiunile dintre cele două state vecine.

Nu mai puțin de nouă titluri a câștigat Nadal la Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 și 2014). Alberto Contador (2007 și 2009), Oscar Pereiro (2006) și Carlos Sastre (2008), câștigători ai Turului Franței, au contribuit și ei la supremația sportivă a Spaniei. De-a lungul acestor ani de dominare spaniolă, Fernando Alonso (Formula 1), Jorge Lorenzo și Marc Marquez (Moto GP), naționala de fotbal a Spaniei, cluburile Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla (care au dominat Champions League și Europa League în ultimii ani), naționala de baschet a Spaniei (campioană la Eurobasket în 2009, 2011 și 2015, plus campioană mondială în 2006), naționala de handbal a Spaniei (campioană mondială în 2005 și 2013, vicecampioană europeană în 2016) sunt doar câteva din alte motive pentru care spaniolii sunt priviți cu invidie de vecinii de la nord.

Francezii au insinuat în dese rânduri, de-a lungul anilor, că sportivii spanioli se dopează

În 2012, după ce Alberto Contador fusese depistat pozitiv, fiind suspendat doi ani de TAS, francezii de la emisiunea Los Guinoles de L'Info, de la Canal Plus, au realizat un clip pampflet în care luau în derâdere și sugerau discret că sportivii spanioli sunt toți dopați.

”Spaniolii nu câștigă niciodată din întâmplare” era titlul pus de francezi. În videoclip, mai mulți oameni sunt chemați să doneze sânge pentru a ajuta la operația de cancer a unui copil, pentru a prelungi viața unui bătrând sau pentru a putea realiza o transfuzie unei victime a unui accident auto. Realizatorii clipului concluzionau, însă, că ”Mai presus de toate, donând sângele tău poți să câștigi turul Franței”.

Realizatorii programului francez nu s-au oprit aici, realizând un nou pamflet în care apăreau trei mari sportivi francezi: Iker Casillas, Pau Gasol și Rafael Nadal. Cei trei apar semnând cu o injecție petiția în care îl sprijină pe conaționalul lor Alberto Contador.

Într-o scurtă intervenție la finalul emisiunii respective, prezentatorul trăgea concluzia: ”După suspendarea ciclistului Alberto Contador, deposedat de titlul cucerit în Turul Franței din 2010, un număr mare de sportivi spanioli au semnat o petiție de susținere a rutierului campion. Aici vedem fotbaliști, baschetbaliști și desigur îl vedem și pe Rafael Nadal care a venit cu stiloul său”.

Mai mult, în 2011, FC Barcelona a câștigat un proces intentat cotidianului francez Le Monde, care insinuase că performanțele catalanilor se datorează faptului că ar fi dopați. Publicația franceză făcuse referire și la celebrul medic spaniol Fuentes, pentru a-și susține afirmațiile. În cele di urmă, Le Monde a fost nevoită să plătească despăgubiri Barcelonei și să publice o dezmințire în paginile sale.

Etichete: tenis , rafael nadal , sharapova , dopaj , rafa nadal , doping , acuzatii , fost ministru francez


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Exclusiv Care este starea lui Luca Mihai, la cinci zile de la accidentare. ”Șocant. Nu exagerez cu nimic”

"Răzbunarea" lui Guardiola: 3 jucători de clasă mondială la City, pentru a nu mai pierde iar Liga Campionilor!
Manchester City Training Session And Press Conference
Foto Agitație în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat o jurnalistă, deși fiecare e căsătorit cu o altă persoană
vincenzo italiano vanessa baleardi (12)
Live Video&Text Hermannstadt - Botoșani 0-0, ACUM, la DGS1. Sibienii evoluează în 10 oameni
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
Nadal s-a calificat în runda a doua a turneului de la Barcelona, la revenirea sa în circuitul ATP
profimedia-0183002414
Foto Ana Bogdan a scris doar 3 cuvinte pe rețelele sociale, după calificarea României la turneul final BJKC
romania billie jean king cup (26)
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
FCU Craiova-Dinamo joc de totul sau nimic. Se joacă retrogradarea în liga secundă!
FCU Craiova-Dinamo joc de totul sau nimic. Se joacă retrogradarea în liga secundă!
Video Calificare de poveste! România a revenit de la 0-2 cu Ucraina, a câștigat meciul de dublu și e la turneul final al BJKC
Screenshot 2024-04-14 024850

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”