simona-halep
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27
Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

Performanțele lui Halep cântăresc mai greu decât medaliile de la Rio: ”E sportivul anului!”

20.12.2016, 12:35

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat pentru AGERPRES că îi respectă pe toţi medaliaţii olimpici, mondiali şi europeni de la celelalte discipline sportive, dar titlul de sportivul anului 2016 îi aparţine din punctul său de vedere Simonei Halep.

halep
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Noi la federaţie am preferat să dăm anumite premii anul acesta fără să facem un clasament la tenis. Aşa am considerat noi că aşa este corect. La sportivul român al anului însă eu aş vedea-o pe Simona Halep. Eu m-aş uita la ce reprezintă sportul respectiv în lume, în câte ţări se practică, care este vizibilitatea, care sunt banii investiţi în sportul respectiv, numărul de competiţii şi numărul de jucători. Deci sunt foarte multe lucruri de luat în calcul. Bineînţeles, respectând absolut toţi sportivii, pentru că toţi muncesc enorm. Dar luând în calcul factorii amintiţi, eu o văd pe Simona sportivul anului, cu tot respectul pentru medaliaţii olimpici, mondiali, europeni din acest an de la celelalte discipline”, a spus Cosac.

Preşedintele a adăugat că performanţa anului pentru FRT este faptul că Simona Halep s-a menţinut pe locul 4 mondial, iar apoi urmează medalia de argint cucerită de perechea Horia Tecău/Florin Mergea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Pentru Federaţia Română de Tenis acesta a fost unul dintre cei mai buni ani, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât şi financiar. Am obţinut prima medalie olimpică, adusă de Tecău şi Mergea, iar Simona Halep a participat a treia oară consecutiv la Turneul Campioanelor şi şi-a confirmat astfel valoarea dobândită în anii precedenţi. Cea mai bună performanţă din tenis este greu de spus... Dacă o luăm prin prisma faptului că este prima medalie olimpică, atunci vorbim despre performanţa lui Tecău şi Mergea. Dar să fii numărul 4 mondial, şi aici mă refer la Simona Halep, la o disciplină sportivă cum este tenisul vă asigur că nu este deloc uşor. Deci eu consider totuşi că performanţa Simonei de a rămâne pe locul 4 în lume este cea mai mare, iar pe locul doi argintul olimpic. Simona Halep va avea un an mult mai bun în 2017. A trecut deja peste perioada de acomodare cu antrenorul, cu staff-ul. Cred că s-a maturizat din toate punctele de vedere şi consider că va avea un parcurs mult mai bun. Asta însemnând că va urca în clasament şi va câştiga şi un turneu de Grand Slam”, a afirmat el.

Anul 2016 a fost unul cu rezultate notabile şi pentru Irina Begu şi Monica Niculescu. ”2016 a fost un an de excepţie şi pentru Irina Begu, care a intrat în primele 30 de jucătoare ale lumii. Apoi, la fel de bine a jucat şi Monica Niculescu. Deci practic sunt cele trei fete care domină în clasamentul WTA şi între ele medalia de argint de la Rio. În plus, merită remarcate şi rezultatele obţinute de Tecău şi Mergea în circuit, fiecare cu partenerii lui de dublu”, a explicat George Cosac.


Cea mai mare dezamăgire pentru preşedintele Federaţiei Române de Tenis o reprezintă eşecul echipei de Fed Cup a României din meciul cu Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale. Acesta a menţionat că România are valoare să joace finala Fed Cup şi chiar să o câştige. ”La capitolul dezamăgiri cred că putem vorbi de Fed Cup. Noi ne-am fi dorit să ajungem în finala Fed Cup. Am pierdut foarte strâns împotriva Cehiei, adversar care ulterior a şi câştigat trofeul. Aşa că eu consider că avem valoare să jucăm finala. Faptul că Cehia după ce a scăpat de noi a câştigat trofeul amplifică un pic dezamăgirea noastră. Cehia venea din postura de triplă campioană mondială şi a câştigat şi anul acesta, dar noi am avut şansa noastră să le batem în acel meci, le-am avut aici. Şi dacă am fi bătut atunci noi sigur am fi jucat finala. Şi aveam şanse mari să câştigăm şi trofeul”, a menţionat oficialul FRT.

Cosac a menţionat că nivelul echipei României de Cupa Davis este puţin mai scăzut şi în aceste condiţii nu existau aşteptări mari în 2016. El a anunţat însă că în 2017 va avea loc o reconstrucţie a echipei României de Cupa Davis. ”La Cupa Davis din păcate valoarea nu ne permite să aspirăm mai sus. Cred că e posibil ca anul următor să intervină anumite schimbări, suntem în discuţii avansate pentru reînnoirea echipei. Nu ştiu dacă din primul meci. Însă din păcate sunt puţini jucători tineri care vin din urmă. Nivelul băieţilor, ca în tot sportul românesc, se pare că este mai scăzut decât cel al fetelor. Dar noi avem în intenţie să reconstruim echipa şi cred că se va întâmpla anul acesta”, a adăugat acesta.

Obiectivele principale ale federaţiei pentru 2017 sunt promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup şi disputarea barajului de promovare la Cupa Davis. ”Anul viitor, la nivel de echipe ne dorim să promovăm în Grupa Mondială la fete, iar primul meci este contra Belgiei în februarie la Bucureşti, după care vom avea de jucat un baraj. Iar cu băieţii ne dorim să ajungem şi cu ei la baraj. Nu va fi uşor, dar ăsta este obiectivul”, a declarat Cosac.

Preşedintele FRT speră ca în 2017 să se înceapă lucrările la proiectul numit ”Complexul Naţional Sportiv de Tenis”, o bază destinată exclusiv sportului alb care urmează să fie construită în cadrul complexului ”Lia Manoliu”.

Probleme sunt ca peste tot, dar marea mâhnire este că nu am reuşit să rezolvăm problemele cu infrastructura. Este vorba despre baza aceea de la CNT, sala cu şase terenuri... Noi nu avem încă un complex naţional, un incubator pentru tenis, aşa cum se bucură multe alte discipline sportive. Există proiectul de la CNT, avem şi banii, dar ne plimbăm între Primăria Capitalei şi primăria de sector, adică cine ne dă PUZ-ul (n.r. - Planul Urbanistic Zonal). E destul de complicat acolo pentru că terenul este al bazei 'Lia Manoliu'. Dar vreau să rezolvăm anul următor pentru a putea începe lucrările”, a explicat Cosac.

Jucătoarea Simona Halep ocupă la finalul acestui an locul 4 în clasamentul WTA. Ea a câştigat în 2016 trei turnee, la Madrid, Bucureşti şi Montreal, acumulând din premii suma de 4.333.253 de dolari. În top 100 întocmit de WTA se mai află în prezent Irina Begu (poziţia 29), Monica Niculescu (38) şi Sorana Cîrstea (79).

Irina Begu a câştigat în 2016 titlul WTA de la Florianopolis (simplu), în timp ce Monica Niculescu a obţinut un titlu la simplu la Luxemburg (jucând şi o finală la Seul) şi alte trei la dublu (Shenzhen, Washington şi New Haven).

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat medaliile de argint în proba masculină de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce au fost învinşi în finală de spaniolii Marc Lopez şi Rafael Nadal cu 6-2, 3-6, 6-4. Aceasta este prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc.

În competiţiile pe echipe, România a fost eliminată în luna februarie în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup de Cehia, care s-a impus în meciul desfăşurat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca cu scorul de 3-2. Ulterior, echipa României a pierdut cu 1-4 în faţa Germaniei şi barajul de menţinere în Grupa Mondială a Fed Cup.

În Cupa Davis, România a fost învinsă de Spania cu scorul de 4-1 în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa.

AGERPRES

Etichete: simona halep , medalii , rio 2016 , sportivul anului


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
titlu
A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire
2018 French Open - Day Fourteen
Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului
profimedia-0850969681
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”