SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
Paula Badosa și Aryna Sabalenka
Video&Foto Paula Badosa, în lacrimi la meciul cu Aryna Sabalenka. Jucătoarea din Spania a abandonat meciul
becali
Starul pentru care Gigi Becali a oferit 1.500.000€ a fost făcut ”praf”: ”Joacă două meciuri pe an!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Exclusiv România - Slovenia 2-0. Revenire senzaţională pentru Ungur

03.03.2016, 14:04

Adrian Ungur l-a învins pe Grega Zemlja cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4, după o revenire de senzaţie, vineri, în Sala Sporturilor ''Victoria'' din Arad, iar România conduce Slovenia cu scorul de 2-0 la finalul primei zile a confruntării din primul tur al Cupei Davis, Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa.

victorie ungur
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Ungur (31 ani, 193 ATP) a făcut un meci formidabil, reuşind să întoarcă scorul de la 0-2 la seturi, după ce a salvat o minge de meci, şi să câştige la capătul a trei ore şi 15 minute de joc.

Piteşteanul a jucat bine şi în primele două seturi, dar serviciul impecabil al slovenului şi câteva erori în momente dificile au făcut ca acesta să se desprindă.

Primul set a fost echilibrat până la 3-3, când Zemlja (29 ani, 181 ATP) a reuşit un break (4-3), apoi a salvat o minge de break (5-3), câştigând primul act cu 6-4.

În setul al doilea, Ungur a început din nou cu dreptul, a condus cu 1-0 şi a ratat două mingi de break, iar la 2-2 şi-a pierdut serviciul (2-3), Zemlja desprinzându-se la 4-2, pentru a încheia setul cu 6-4. Ungur a fost nevoit să îşi schimbe pantofii sport, după ce unul s-a rupt, la scorul de 2-1.


În al treilea set, Ungur a arătat un plus de agresivitate, iar acest lucru s-a văzut la 3-2 când a reuşit un break (4-2), luând setul cu 6-3.

Setul al patrulea a fost de departe cel mai echilibrat, în care cinci din primele şase game-uri au fost adjudecate la zero. Cei doi au mers cap la cap până în tie-break, cu menţiunea foarte importantă că Ungur a salvat o minge de meci la 5-4 pentru Zemlja.
În tiebreak, slovenul a reuşit primul punct, dar Ungur a recuperat, iar la 2-2 a reuşit patru puncte consecutive, câştigând cu 7-3 şi egalând situaţia la seturi, 2-2.

În decisiv, românul a avut aripi, slovenul a părut resemnat şi astfel scorul a ajuns repede la 3-0 şi 4-1. Relaxarea prematură a lui Ungur a făcut ca Zemlja să revină şi să egaleze, 4-4. Ungur şi-a adunat toate forţele, s-a concentrat şi şi-a concretizat serviciul, iar apoi a forţat pe mâna adversarului, reuşind să obţină victoria cu în setul cinci 6-4.

Ungur a reuşit 11 aşi în acest meci, în timp ce Zemlja a adunat nu mai puţin de 25. Românul a făcut trei duble greşeli, iar slovenul patru, ambii transformând trei din cele şapte mingi de break de care au beneficiat.

De remarcat că Ungur a obţinut prima sa victorie din 2016, după trei eşecuri la simplu şi unul la dublu, în circuitul ATP.

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5).

Sâmbătă, de la ora 15:00 (Digi Sport 2), este programat meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău urmând să primească replica slovenilor Aljaz Radinski/Tomislav Ternar, însă nu este exclus ca în locul acestora să joace mai valoroşii Rola şi Zemlja.

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur - Rola şi Copil - Zemlja (Digi Sport 2). Echipa învingătoare va juca pe teren propriu cu Spania, în perioada 15-17 iulie, în al doilea tur al competiţiei.

UPDATE 20:18 Deşi a pierdut avantajul break-ului luat în prima parte a setului, la 5-4 Ungur fructifică prima minge de meci avută, pe serviciul lui Zamlja. România conduce cu 2-0 şi e la un pas de disputa cu Spania.

UPDATE 19:40 Ungur joacă cel mai bun tenis al său în tie-break-ul setului 4. Punctul care i-a adus desprinderea la 4-2 a fost unul care l-ar fi făcut invidios şi pe Federer, jucător care reuşeşte cu o uşurinţă dezarmantă scurte de efect, cu reverul. Tot cu backhand-ul românul închide manşa a patra, după ce adversarul nu a mai reuşit să ajungă în timp util la minge şi a trimis în out. Vom avea set decisiv, după 7-6(3)!

UPDATE 18:50 România revine în meci, după ce Ungur a punctat foarte bine cu dreapta. 6-3 pentru român, care e "purtat pe braţe" de fani.

UPDATE 18:16 Setul doi s-a disputat după aceleaşi coordonate ca primul. Deşi a încercat să îşi impună stilul de joc, căutând schimburile lungi de mingi, Ungur a cedat cu acelaşi scor: 4-6.

UPDATE 17:32 Ungur a pierdut prima manşă a meciului cu Grega Zemlja. Slovenul a servit bine şi a urcat destul de des la fileu, adjudecându-şi setul cu 6-4.

UPDATE 16:28: E gata! ÎN DIRECT la Digi Sport 2, Marius Copil (202 ATP) a câştigat primul meci al întâlnirii din Cupa Davis dintre România şi Slovenia. Sportivul nostru s-a impus în 3 seturi, scor 7-5, 6-3, 7-6 (5), în faţa lui Blaz Rola (160 ATP).

Întâlnirea România - Slovenia are loc în Sala Sporturilor ''Victoria'' din Arad, în primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. 

La Digi Sport 2 urmează a doua partidă de simplu - Adrian Ungur - Grega Zemlja.

VIDEO Rezumatul setului 3 dintre Copil şi Rola:


Cupa Davis - ROMÂNIA - Slovenia, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

Vineri 4 martie

Marius Copil - Blaz Rola 7-5, 6-3, 7-6 (5)
Adrian Ungur - Grega Zemlja

Sâmbătă, 5 martie, ora 15:00

Horia Tecău/Florin Mergea - Tomislav Ternar/Aljaz Radinski

Duminică, 6 martie, ora 14:00

Adrian Ungur - Blaz Rola
Marius Copil - Grega Zemlja 


UPDATE 15:30: Marius Copil şi-a adjudecat şi a doua manşă, cu 6-3, şi îl conduce cu 2-0 la seturi pe Blaz Roda.  


UPDATE 14:57: Marius Copil a câştigat primul set al partidei cu Blaz Rola. Sportivul nostru s-a impus cu 7-5, după ce a fructificat singura minge de set pe care a avut-o. 


Marius Copil (202 ATP) îl va înfrunta pe Blaz Rola (160 ATP) în primul meci de simplu al întâlnirii de Cupa Davis dintre echipele României şi Sloveniei, vineri, de la ora 14:00, potrivit tragerii la sorţi de la Arad.

Al doilea meci de simplu de vineri îi va opune pe Adrian Ungur (193 ATP) şi pe Grega Zemlja (181 ATP).


Sâmbătă va avea loc meciul de dublu, în care pentru România vor juca Horia Tecău (3 ATP la dublu) şi Florin Mergea (11 ATP), iar pentru oaspeţi Tomislav Ternar (fără clasament la dublu) şi Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu).

Duminică sunt programate ultimele două meciuri de simplu, Ungur - Rola, de la 14:00, şi Copil - Zemlja.

Aceasta este ordinea meciurilor de Cupa Davis din acest weekend. #HaiRomania #TenisRomania #DavisCupRo

Posted by Federaţia Română de Tenis on 3 Martie 2016

La întâlnirile directe, Marius Copil l-a înfruntat de două ori la Grega Zemlja, slovenul câştigând ambele partide din 2010, în calificări la Washington, cu 6-4, 7-6 (4), şi în calificări la Viena, cu 4-6, 6-4, 6-3. În rest, vor fi confruntări în premieră.

Etichete: cupa davis , romania slovenia , program tenis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Recomandările redacției
becali
Starul pentru care Gigi Becali a oferit 1.500.000€ a fost făcut ”praf”: ”Joacă două meciuri pe an!”

David Popovici, aur la 200 m liber la Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni. A câștigat detașat
david-popovici
”Avem cel mai mic buget din SuperLiga”. N-a mai răbdat și a spus totul în direct
FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (6.03.2022)
Real Madrid i-a găsit înlocuitor lui Nacho. Madrilenii au pus ochii pe un fotbalist de 80 de milioane
Bayern Munich - FC Arsenal
Citește și
Gabriela Ruse s-a emoționat la interviul dat după calificarea în sferturile de finală de la Rouen
Transylvania Open, Finals: WTA, Tennis Damen Tennis Damen 250 Tournament in Cluj-Napoca, BT Arena, 22 October 2023 Trasy
Video S-a scris istorie la Țiriac Open! Performanța remarcabilă a unui jucător de 17 ani
TENIS:JOAO FONSECA-RADU ALBOT, TURNEU TIRIAC OPEN ATP 250 (18.04.2024)
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Video Gabriela Ruse e în ”sferturi” la Rouen! Victorie importantă în fața locului 44 WTA
2023 Internazionali BNL d’Italia - Day 2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările