federer

Djokovic e cotat cu prima şansă la Melbourne, dar Simona are alt favorit: "Îmi place stilul lui"

Simona Halep a pierdut surprinzător în primul tur la Australian Open, în fața lui Shuai Zhang: 4-6, 3-6! 

serena williams

Serena, victorie fără emoții în primul tur de la Australian Open. Rezultatele zilei

SIMONA

Simona Halep a pierdut surprinzător în primul tur la Australian Open, în fața lui Shuai Zhang: 4-6, 3-6! 

18.01.2016, 00:38
  • La Liga, etapa a 20-a: Real Madrid - Deportivo (duminică, 17:15, Digi Sport 1) și Betis - Barcelona (duminică, 21:45, Digi Sport1)
  • Serie A TIM, etapa 21: Inter - Roma (duminică, 21:45, Digi Sport 2)

Simona Halep (2 WTA) a pierdut surprinzător în primul tur de la Australian Open în fața unei sportive care a venit din calificări și care nu avea până acum nicio victorie într-un turneu de Grand Slam, în precedentele 14 partide.

Shuai Zhang (133 WTA) a făcut meciul vieții în fața Simonei. Sportiva din China a dominat partida de la un capăt la altul. A început excepțional cu un game câștigat rapid pe propriul serviciu, după care și-a dublat avantajul cu un break. Zhang s-a trezit mai apoi că avea 4-0 în primul tur, dar Simona dădea semne că nu renunță.

Abia la 0-4 și-a revenit Halep care a luat un break, dublat de propriul serviciu, dar apoi a ratat șansa de a se apropia la un punct de adversara ei, deși a avut trei mingi de break!

Cu un joc mult mai bun, variat, Zhang a păstrat cadența și, până la urmă s-a impus în primut set cu 6-4.

Simona Halep a început mult mai bine setul al doilea și a părut chiar că este în cărți pentru o revenire. A reușit un break, dublat de propriul game și sportiva noastră conducea cu 3-1. Halep n-a putut profita însă de avantaj, asta și din cauza deselor greșeli pe care le-a făcut în acest meci.

Zhang a izbutit, din acel moment, cinci game-uri câștigătoare care i-au adus prima victorie într-un turneu de Grand Slam și marea surpriză de la actuala ediție a turneului australian. Zhang, care va împlini 27 de ani la 21 ianuarie, s-a impus într-o oră şi 18 minute şi a trecut pentru prima dată în carieră în turul al doilea al unui Grand Slam, după ce a fost eliminată de fiecare dată în această fază la precedentele 14 prezenţe.

Simona Halep părăseşte Australian Open în turul întâi după ce a atins faza sferturilor de finală la ediţiile din 2014 şi 2015.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Halep va primi 10 puncte WTA şi un premiu de 34.500 de dolari australieni (aproape 22.000 de euro).

La primul Grand Slam al anului, România mai este reprezentată la simplu de Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, ambele jucătoare fiind calificate în manşa secundă.


LIVE TEXT

3-6, SET și GAME SHUAI ZHANG. Sportiva, care a venit din calificări, a produs prima mare surpriză la ediția din acest an a lui Australian Open prin victoria în două seturi obținută în fața Simonei Halep, numărul 2 WTA.

3-5, BREAK ZHANG. Chinezoaica a izbutit patru game-uri consecutive și acum servește pentru meci. Simona face tot mai multe greșeli. Deși a servit bine, Halep are parte azi de un adversar într-o formă incredibilă.

3-4, ZHANG. Punct foarte bun obținut de sportiva din China, care este în revenire evidentă după un start ezitant de set secund. Simona nu se regăsește și se află într-un moment dificil al acestui prim tur de la Australian Open.

3-3, BREAK ZHANG. Punct extrem de important obținut de sportiva din China, care a revenit astfel de la 1-3. Halep alternează lovituri foarte bune cu mingi greșite, asta și pentru că de multe ori joacă la limită.

3-2, ZHANG. Sportiva venită din calificări și-a câștigat punctul pe propriul serviciu.

3-1, HALEP. Simona nu mai repetă greșelile din primul set și lucrurile merg din ce în ce mai bine pentru numărul 2 WTA.

2-1, BREAK HALEP. Punct extrem de important obținut de sportiva noastră, care conduce pentru prima dată în acest meci.

1-1, HALEP. Simona a servit mai bine de data aceasta și și-a câștigat serviciul.

0-1, ZHANG. La fel ca și în primul set, sportiva din China a fost la serviciu, numai că acum aceasta s-a impus la zero. Simona trebuie să schimbe ceva pentru a reintra în meci.

A început setul al doilea.

Shuai Zhang (132 WTA), din China, care nu a obținut până acum nicio victorie la un turneu de Grand Slam și care a venit din calificări a dominat clar primul set. Zhang a condus cu 4-0, apoi Simona a revenit, a dat senzația că poate întoarce scorul în favoarea ei, dar chinezoaica a izbutit al treilea break și astfel și-a adjudecat primul set.

4-6, BREAK, SET ZHANG. Sportiva din China a câștigat al treilea game pe serviciul Simonei datorită unui retur excepțional.

4-5, BREAK HALEP. Simona nu renunță la luptă și a izbutit un game excepțional. Halep a salvat o minge de set, după care a câștigat acest punct extrem de important. Jocul numărul 2 WTA este din ce în ce mai bun.

3-5, HALEP. Simona și-a câștigat punctul, deși a avut emoții pentru că Zhang a fost la două mingi de primul set, când scorul era egal 30-30. Până la urmă, Halep s-a impus și primul set se joacă în continuare.

2-5, ZHANG. Halep a avut șansa de a se apropia la un singur punct de sportiva din China. A avut trei mingi de break, dar Zhang a luptat și până la urmă s-a impus, în avantaj, după un lung de linie excepțional.

2-4, HALEP. Simona reintră în primul set după ce și-a câștigat punctul pe propriul serviciu. Halep a servit numai pe reverul sportivei din China, care nu a mai reușit să returneze la fel de bine.

1-4, REBREAK HALEP. Simona a spart gheața și a câștigat primul game de la Australian Open, ediția 2016. Halep s-a impus cu un lung de linie, lovitura ei favorită.

0-4, BREAK ZHANG. Al doliea break realizat de sportiva din China, care evoluează entuziasmant. Zhang etalează un tenis modern, cu ruperi de ritm la care deocamdată Simona nu are antidot.

0-3, ZHANG. Simona a avut trei mingi de rebreak, dar Zhang a revenit senzațional și a avut avantaj. Simona nu a renunțat, a încercat mingi lungi trimise cât mai aproape de margine, dar s-a lovit mereu de apărarea sportivei din China. Halep a mai avut o minge de break, pe avantaj, dar Zhang nu s-a lăsat și, până la urmă, s-a impus și în acest game.

0-2. BREAK ZHANG. Halep nu și-a valorificat propriul serviciu, pentru că de fiecare dată chinezoaica a returnat impecabil. Game la 0 pierdut de Simona!

0-1, ZHANG. Sportiva din China și-a câștigat serviciul destul de lejer și are primul game al partidei.

A început meciul. Zhang este la serviciu.

Partida va începe în câteva momente.

Citește și:
Detaliul din acest selfie a dus la prinderea criminalei care și-a ucis cea mai bună prietenă

Detaliul din acest selfie a dus la prinderea criminalei care și-a ucis cea mai bună prietenă

digi24.ro
Citeşte şi

Țiriac, despre ruptura dintre Halep și Adidas și negocierile pentru noul contract: "E un om dificil"

ion tiriac simona halep

Avertismentul medicilor: Gripa poate deveni mortală

Avertismentul medicilor: Gripa poate deveni mortală

Cristian Tudor Popescu, impresionat de jocul Simonei Halep: "A jucat cu ură"

ctp-1

Simona în joc de gleznă

simona halep
Comentarii

Cross

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

Digi Film
Jason Statham, topit dupa iubita lui. Cum arata femeia care l-a cucerit

Jason Statham, topit dupa iubita lui. Cum arata femeia care l-a cucerit

Digi Film
Mark Wahlberg, concediu in Barbados. Cum arata starul plin de muschi la plaja

Mark Wahlberg, concediu in Barbados. Cum arata starul plin de muschi la plaja