Tennis: US OPEN
News Alert E oficial: Simona Halep nu va juca la Roland Garros!
irina-bara
Irina Bara s-a calificat în optimile turneului ITF de la Madrid
Screenshot 2024-05-15 092336
Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Simona Halep s-a calificat în optimi la Beijing. Urmează duelul cu Andrea Petkovic!

29.09.2014, 18:26

Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Beijing, după un meci de mare luptă cu chinezoaica Lin Zhu, câştigat cu 7-5, 6-4.

halep-5
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Halep (23 ani), favorită 2 la Beijing, a avut nevoie de o oră şi 29 de minute pentru a trece de Lin Zhu (20 ani), numărul 167 mondial, beneficiara unui wild card. Halep a fost condusă în primul set cu 4-3 şi 5-4, dar la 5-5 a reuşit un break, după care şi-a fructificat serviciul şi şi-a adjudecat setul în 47 de minute. Setul secund a fost echilibrat până la 3-3, după care Simona a reuşit un break şi s-a desprins la 5-3.

Zhu a anulat câteva mingi de meci şi a dus meciul la 5-4, dar Halep şi-a făcut serviciul şi s-a impus în cele din urmă cu 6-4. Simona Halep şi-a asigurat un cec de 51.850 dolari şi 120 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe Andrea Petkovic (Germania/N. 15), victorioasă în turul secund cu 6-3, 6-3 în faţa americancei Madison Keys, după ce în primul tur o eliminase pe Monica Niculescu.

Constănţeanca are avantaj în întâlnirile directe cu Petkovic (27 ani, 17 WTA), pe care a învins-o de trei ori: în 2013, în finala turneului de la Nurnberg, cu 6-3, 6-3, şi în primul tur la Tokyo, cu 7-6 (4) 6-3, precum şi anul acesta, în semifinale la Roland Garros, cu 6-2, 7-6 (4). Singurul succes al jucătoarei germane datează din 2009, la turneul ITF de la Bucureşti, cu 6-2, 7-6 (2), în sferturi.

În alte partide disputate marţi dimineaţă, Agienszka Radwanska a fost eliminată surprinzător de Roberta Vinci, după un dublu 4-6, în vreme ce Ekaterina Makraova, Maria Sharapova, Svetlana Kuznetsova, Angelique Kerber şi Lucie Safarova s-au calificat în faza următoare. Eugenie Bouchard a fost eliminată de Sabine Lisicki, 2-6, 4-6.


Simona Halep va juca împotriva lui Petkovic în cursul zilei de joi, terenul şi ora de desfăşurare urmând a fi stabilite miercuri.


LIVE SCORE

# La final, Halep înregistrase 4 aşi şi două duble greşeli, reuşind să plaseze corect 55% din primele servicii. Ea a salvat trei mingi de break din cinci şi a câştigat pe serviciul advers de patru ori. La retur, Halep şi-a adjudecat jumătate dintre punctele disputate.

GAME, SET ŞI MECI HALEP! Scor final 7-5, 6-4, partida se încheie pe serviciul lui Halep, care ratase înainte 4 mingi de meci. În turul optimi, românca o va întâlni pe nemţoaica Andrea Petkovic, cea care a trecut în turul anterior de Madison Keys, 6-2, 6-3. 

5-4 HALEP. Sportiva noastră a avut trei mingi de meci, la 0-40, dar Lin Zhu a revenit în joc şi o obligă pe Halep să servească pentru victorie.

5-3 HALEP! Simona continuă drumul spre victorie cu un nou game sigur, încheiat la 15. Se vede că i-au crescut încrederea şi nivelul loviturilor.

4-3, BREAK HALEP! Foarte bună în defensivă, Halep are două mingi de break, dintre care iroseşte una. Cea de-a doua nu îi mai scapă însă, iar Lin Zhu este executată de favorita 2. Eroare neforţată!

3-3. Halep revine şi îşi face serviciul pentru 3-3, într-un moment foarte important al partidei. Game la 15!

3-2 LIN ZHU. Halep nu reuşeşte să revină la cârma partidei. Zhu îşi face serviciul şi se află în avantaj. Foarte gânditoare pe bancă, Halep se pregăteşte să servească pentru egalarea situaţiei la game-uri.

2-2, REBREAK! Lin Zhu conduce cu 40-15 pe serviciu Simonei şi profită de o dublă greşeală a lui Halep. Din nou egalitate la game-uri.

2-1, BREAK HALEP! Simona se instalează confortabil la conducerea partidei, după ce câştigă din nou pe serviciul advers!

1-1! Halep închide game-u la 30 cu un lung de linie bine executat, returnat în fileu de Lin Zhu.

SETUL 2. Lin Zhu conduce cu 1-0, după ce îşi face serviciul cu succes.

# Halep a încheiat primul set cu doi aşi şi nicio dublă greşeală. A câştigat 17 puncte din 23 cu primul serviciu şi a transformat două mingi de break din 5. În total, ea şi-a adjudecat 14 puncte din 27 pe serviciul advers şi a salvat trei din patru mingi de break ale rivalei.

7-5, SET HALEP! Simona joacă cel mai bun game al partidei de până acum şi încheie setul cu un serviciu la 0! Imediat, Halep a plecat la vestiare alături de un membru al staff-ului, urmând să revină pe teren după o scurtă pauză.

6-5, BREAK HALEP! Constănţeanca arată un spirit de luptă de excepţie şi reuşeşte să "spargă" din nou serviciul adversarei, la 30. Simona va servi pentru câştigarea setului după ce a trecut prin clipe foarte grele!

5-5! Halep trece peste momentul delicat şi setul intră în prelungiri. Lin Zhu a reuşit primul punct al game-ului şi a ajuns la 30-30, moment în care Halep a apăsat acceleraţia şi a forţat un forehand în out al rivalei. Totul se încheie cu un serviciu perfect şi este iar egalitate.

5-4 LIN ZHU. Halep a beneficiat de două mingi de break în acest game în care a fost condusă cu 30-0, dar românca nu a reuşit să profite de erorile chinezoaicei. Apoi, aceasta serveşte puternic şi închide game-ul pe propriul serviciu.

4-4! Clipe foarte grele pentru Halep, al cărei procentaj la primul serviciu a scăzut dramatic (a câştigat 45% din puncte). Românca este obligată să salveze două mingi de break, înainte de a încheia game-ul după două erori la retur ale asiaticei.

4-3 LIN ZHU. Erori mari din partea Simonei, care îi oferă game-ul pe tavă adversarei sale. Condusă cu 40-0, Halep are de executat o dreaptă simplă din dreptul fileului, dar trimite în plasă şi asiatica este pentru prima dată în avantaj în această partidă.

3-3, BREAK ZHU! Halep cedează pentru prima dată pe propriul serviciu, la 30, în aplauzele spectatorilor prezenţi în arenă. Lin Zhu egalează situaţia la game-uri.

3-2 HALEP. Lin Zhu strânge scorul după un game la 0. Asiatica pare să-şi fi revenit după un start ezitant de meci. Halep a câştigat până acum 7 puncte din 9 jucate cu primul serviciu.

3-1 HALEP. Game uşor pentru sportiva noastră. După 40-0, Halep a fost surprinsă de un retur care a împins-o în afara terenului, dar îşi face în cele din urmă serviciul la 15, după o minge în out a lui Lin Zhu.

2-1 HALEP. Lin Zhu îşi face serviciul la 15, profitând de o scurtă perioadă de relaxare a româncei. Halep pare să conducă ostilităţile.

2-0 HALEP. Cu un prim serviciu eficient, Halep se distanţează la 2-0, după un game decis la avantaj. Urmează chinezoaica la serviciu.

1-0 HALEP. Simona reuşeşte să revină de la 0-30 şi realizează break-ul cu ajutorul erorilor neforţate ale rivalei sale. Început excelent de meci!

Setul 1. A început partida, cu asiatica la serviciu. Aceasta îşi adjudecă primul punct al disputei. Îmbrăcată în alb şi negru, Simona pare foarte concentrată şi decisă să încheie acest duel cât mai rapid.

# Simona Halep a intrat pe teren! În câteva minute va începe partida cu Lin Zhu. Vremea este superbă, dar tribunele sunt departe de a fi pline.


A 44-a ediţie a Turneului Campioanelor se va disputa, începând din 20 octombrie, la Singapore, şi va fi transmisă în direct la Digi Sport. Competiţia reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se vor întrece pentru premii de peste şase milioane de dolari.

Etichete: simona halep locul 2 wta , si-a aflat adversara simona halep va juca marti dimineata , simona halep china open , simona halep zi de nastere 23 de ani


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Radu Dragusin la meciul amical de fotbal dintre Romania si Irlanda de Nord, desfasurat pe Arena Nationala, vineri 22 mar
Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni
tanase-sotie
Laurențiu Reghecampf a sunat-o pe Anamaria Prodan. Ce au decis cei doi. ”N-are sens”
prodan reghe
Recomandările redacției
Screenshot 2024-05-15 092336
Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Diana Șucu a oferit dovada că Rapidul și-a ales noul antrenor
doamna suca
Ianis Hagi l-a ”ajutat” pe Thibaut Courtois să intre în istorie
Real Madrid vs Deportivo AlavČs in Madrid, Spain - 14 May 2024
Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Citește și
Ultima șansă pentru Simona Halep. Cum poate ajunge sportiva din România să joace la Roland Garros
French Open Tennis, Day Six, Roland Garros, Paris, France - 02 Oct 2020
Simona Halep - McCartney Kessler, Live Video 16:00 Digi Sport 2, în turul 1 la Trophee Clarins
Miami Open Presented by Itau, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, USA - 19 Mar 2024
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
CFR Cluj dă lovitura în mercato: negociază cu Brighton transferul lui Adrian Mazilu!
CFR Cluj dă lovitura în mercato: negociază cu Brighton transferul lui Adrian Mazilu!
Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență?
Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență?
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Amenzi de până la 4.000 lei pentru românii care fac acest lucru. Dacă recidivează, suma se dublează
Amenzi de până la 4.000 lei pentru românii care fac acest lucru. Dacă recidivează, suma se dublează
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat
Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat
Video Jucătoarea din Franța, încântată că s-a antrenat cu Simona Halep. ”Lista dorințelor pe final de carieră”
simona-halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”