SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
simona-halep
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
gigi becali cruce
A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 7 Superliga: Petrolul-Botosani
Play-out

Simona, singura jucătoare fără set pierdut la Paris! Toate atuurile lui Halep și ”directele” cu restul adversarelor

05.06.2017, 23:36

Simona Halep a ajuns fără probleme în sferturile de finală de la Roland Garros și pare capabilă să câștige primul ei turneu de Grand Slam din carieră, unul care i-ar aduce un bonus imens: locul unu WTA, o altă premieră pentru sportiva de 25 de ani.

simona halep-3
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Românca pare să aibă toate atuurile de partea ei, fiind și după opinia specialiștilor cea mai în formă jucătoare prezentă la Paris, lucru arătat și de faptul că e și singura care nu a pierdut încă niciun set dintre cele 8 ajunse în faza sferturilor de finală.

În această fază, Simona se va duela cu Elina Svitolina, cea care a învins-o în finala de la Roma, una în care Halep nu a putut evolua decât 7 game-uri la capacitate maximă, suferind o accidentare la gleznă.

Acea victorie a fost singura obținută de Svitolina (care are nouă succese consecutive în acest moment, în circuit - cinci la Roma și patru la Paris), în fața lui Halep. Precedentele două meciuri au fost câștigate de către Simona, în Fed Cup, în 2014 (6-3, 7-5) și la Turneul Campioanelor rezervat jucătoarelor din afara Top 8, din 2013 (6-1, 6-1).


"Sunt motivată pentru că mi-a părut rău de finala de la Roma, însă sunt sigură că va fi un meci greu. Elina este o jucătoare care practică un tenis foarte bun anul acesta, are titluri, are încredere. Dar şi eu am încredere că pot să câştig", a spus Simona.

Dacă va trece de Svitolina, românca se va duela cu învingătoarea dintre Caroline Garcia și Karolina Pliskova. Pe cealaltă parte de tablou, sferturile sunt Kristina Mladenovic - Timeea Bacsinszky și Jelena Ostapenko - Caroline Wozniacki.

Un alt aspect important în jocul Simonei îl reprezintă și factorul mental, iar acolo Halep poate fi liniștită, ținând cont că are avantajul întâlnirilor directe cu 4 dintre cele 7 sportive rămase în concurs, cu două fiind la egalitate. Singura care o domină la acest capitol este Kristina Mladenovic (3-2).

De notat însă și faptul că singura întâlnire pe zgură dintre cele două i-a adus lui Halep turneul de la Madrid (7-5, 6-7, 6-2, în finală).

Rezultatele directe ale Simonei cu cele 7 adversare rămase în concurs

1. Halep - Svitolina 2-1 (0-1 pe zgură)
2. Halep - Pliskova 4-1 (0-0 pe zgură)
3. Halep - Garcia 1-0 (0-0 pe zgură)
4. Halep - Ostapenko 0-0
5. Halep - Bacsinszky 3-1 (1-0 pe zgură)
6. Halep - Wozniacki 2-2 (0-1 pe zgură)
7. Halep - Mladenovic 2-3 (1-0 pe zgură)

Un alt avantaj al Simonei este reprezentat de schimbarea de atitudine a sportivei din Constanța, după incidentul avut cu Darren Cahill la Miami, atunci când australianul a luat decizia de moment de a nu mai lucra o perioadă cu ”Simo”.

Totuși, acesta a revenit asupra deciziei și acest lucru se vede și în jocul lui Halep, lucru recunoscut de româncă.

"Totul s-a schimbat, vorbind în general de viaţa mea, sunt mai pozitivă şi asta mă ajută. Nu mai am o stare rea de sprit, aşa că e bine. A fost dificil să mă schimb şi pot să spun că mai am multe de îmbunătăţit în acest sens, acum sunt ok din punct de vedere al modului în care sunt pe teren şi în afara lui. Ştiam că o să se schimbe jocul meu dacă voi fi mai calmă pe teren. Cred că a însemnat mult că Darren a luat acea decizie, a fost ca un şoc că am pierdut antrenorul.

Acum sunt fericită că pot fi pozitivă pe teren şi că nu voi mai fi negativistă, cum am fost la Miami, pentru că nu mi-a plăcut atunci când am văzut înregistrarea. Mi-a fost ruşine de ceea ce am făcut şi sper că nu se va mai repeta", a spus Halep, într-o conferință de presă.

Ce spune de comparația cu marele Nadal

În aceeași conferință, Simona a fost comparată cu Rafael Nadal, ”colosul” care și-a distrus toți adversarii la această ediție de Roland Garros, cei doi fiind fără set pierdut la Paris. Simona a cedat doar 19 game-uri, în timp ce Rafa 20, de menționat fiind faptul că pe tabloul masculin se joacă cel mai bun din cinci seturi.

"Nici nu mă compar cu Rafa, el omoară pe toata lumea”, a comentat Halep.

Jocul Simonei din meciul cu Carla Suarez Navarro a fost considerat ”perfect” chiar și de adversara ei, care, chiar dacă avea numai victorii în fața lui Halep pe zgură (cinci), nu și-a adjudecat decât două game-uri (1-6, 1-6).

"Sigur, mai are nevoie de două victorii pentru a ajunge în finală, dar Halep a demonstrat astăzi, dar şi în ultimii ani, că îşi merită locul printre cele mai bune jucătoare ale lumii.

Dacă Simona va continua să joace la acest nivel, este favorită la câştigarea titlului de la Roland Garros. Are un joc perfect!", a declarat a 23-a jucătoare a lumii.

Presa internațională, la picioarele Simonei

Prestigiosul L`Equipe a vorbit și el laudativ la adresa ocupantei locului 4 WTA: ”Tornada Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros”, au specificat francezii.

Simona Halep a arătat precum o campioană în fața experimentatei Carla Suarez-Navarro. Simona a avut cea mai bună evoluție de la Roland Garros 2017. Românca a jucat precum o mare campioană și a ajuns într-un mod strălucitor în sferturile de finală. Cu fiecare centimetru pe care îl face, cu fiecare pas, Simona se distanțează în favorita nr. 1 la câștigarea trofeului”, notează rolandgarros.fr.

Simona Halep a demolat-o pe Carla Suarez Navarro și ajunge în sferturile de finală. Românca le-a arătat rivalelor de la Roland Garros de ce este în stare prin distrugerea Carlei Suarez Navarro. Românca are o șansă de aur pentru a câștiga un Grand Slam la Roland Garros”, scriu și cei de la Eurosport.

Niciuna dintre sfertfinaliste nu a câștigat un Grand Slam

Emoții vor avea toate cele opt jucătoare: niciuna dintre ele nu a câștigat un turneu de Grand Slam în carieră: doar Halep, Pliskova și Wozniacki au atins finale de GS, în timp ce Ostapenko, Mladenovic, Svitolina și Garcia nu au acces niciodată în semifinale.

Interesant este faptul că primele 5 clasate în WTA RACE (Svitolina, Pliskova, Wozniacki, Halep şi Mladenovic) sunt încă în turneu la Roland Garros, semn că turneul este unul extrem de puternic, chiar dacă mulţi se temeau că absenţele unor nume mari (Sharapova, Serena Williams şi Azarenka) îşi vor pune amprenta asupra competiţiei.

Sfertul de finală Halep - Svitolina se va disputa miercuri şi va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe digisport.ro.

Etichete: simona halep , roland garros


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”
profimedia-0868753464
”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”
andreea-prisacariu2
Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB
Screenshot 2024-04-28 at 16.43.12
Recomandările redacției
gigi becali cruce
A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Ronaldo Nazario a luat o decizie radicală
Ronaldo Nazario De Lima Press Conference - Valladolid
Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Irobiso a restabilit egalitatea după opt minute
botosani
Foto Mesajul lui Meme Stoica la două zile după ce FCSB a câștigat titlul: ”Prezentăm scuze”
meme stoica mesaj
Citește și
A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis
Melbourne, Australia. 24th Jan, 2022. Australia, January 24, 2022, Alize Cornet of France & Simona Halep of Romania in action during the fourth round at the 2022 Australian Open, WTA Grand Slam tennis tournament on January 24, 2022 at Melbourne Park in Me
Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace
Tennis: US OPEN
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București
Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București
Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ”
Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ”
Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire
2018 French Open - Day Fourteen

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”