simona-halep4
”Nu cred că Halep va juca în Billie Jean King Cup”. Ce se întâmplă cu Simona și dorința ei de a evolua la JO
Western & Southern Open - Day 4
Darren Cahill, mesaj tranșant în privința Simonei Halep
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Exclusiv Un nume important din tenisul românesc are un mesaj ferm: "Să se anuleze toate turneele până în 2021!". Avantajele pauzei forțate

articol scris de Andru Nenciu
06.04.2020, 11:00

Sever Dron (75 de ani) consideră că sportul alb poate reintra pe turnura firească doar dacă ATP și WTA amână startul competițiilor pentru anul viitor.

halep wimbledon
Simona Halep este deţinătoarea trofeului la Wimbledon / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Stabilit în orașul Ris-Orangis, la 23 de kilometri de Paris, fostul antrenor al Virginiei Ruzici și al lui Henri Leconte susține că sezonul de tenis 2020 trebuie sacrificat. Component al echipei de Cupa Davis alături de Ilie Năstase și Ion Țiriac, Dron e de părere că haosul organizatoric provocat de pandemia de Covid-19 îi bulversează pe sportivi și le îngreunează pregătirea.

Tenis în vremea pandemiei. Sever Dron: "Degeaba se antrenează prin curte"

"Tenisul e o adevărată uzină, suferă ca orice uzină în acest moment. Ar putea să se joace și fără spectatori în această perioadă, dar nu ar avea niciun sens pentru că jucătorii evoluează și pentru fanii din tribune, care-i împing de la spate. Părerea mea este că ATP și WTA ar trebui să pună la cale un plan prin care să anuleze toate turneele până la 1 ianuarie 2021!

Să se înceapă cu turneele din Australia, până la momentul de vârf, Australian Open! Degeaba se antrenează prin curte sau prin casă, jucătorii au nevoie de cel puțin două săptămâni de antrenament înaintea unui turneu. Partea bună e că vom vedea și la anul staruri precum Federer. Și alții își vor amâna retragerea pentru că această perioadă îi ambiționează", spune Dron pentru Digi Sport.

Corul vocilor importante din tenis care critică programarea turneului de la Roland Garros după US Open se mărește rapid. Darren Cahill a comunicat subtil că decizia e adoptată pe genunchi, iar zilele trecute, italianul Fabio Fognini a anunțat că boicotează competiția pariziană de pe praful cărămiziu. În loc să se dispute între 25 mai și 7 iunie, turneul de la Roland Garros va avea loc în perioada 20 septembrie - 4 octombrie, la doar o săptămână distanță după US Open. Cu un sezon de iarbă compromis, șefii de la All England Club au anulat turneul de la Wimbledon, câștigat sezonul trecut de Simona Halep.


Turneul de la Wimbledon e singurul din cele patru de Grand Slam cu o asigurare menită să acopere pierderile financiare cauzate de dispariția banilor proveniți din bilete și a celor plătiți de televiziuni.

"ATP și WTA ar trebui să-i protejeze pe cei care nu sunt în Top 100. Nu mai câștigă nimic!"

Fost antrenor al Simonei la echipa României de Fed Cup, Sever Dron atrage atenția asupra pericolului care-i pândește pe jucătorii de tenis care nu se află în fascinanta spirală a banilor și a faimei din Top 100. "ATP și WTA ar trebui să-i ajute pe jucători, să-i apere, pentru că ei nu mai câștigă nimic. Vorbesc despre cei clasați mai jos de Top 100, pentru că cei situați în prima "sută" și-au pus bani deoparte, au sponsori. Mi-amintesc o întâmplare cu Danielle Collins, la US Open, în primul tur din 2014, după ce a pierdut în fața Simonei Halep.

Ea s-a dus la finele meciului să-și ia cei 50.000 de dolari, premiul cuvenit sportivului care a ieșise în runda inaugurală. Însă organizatorii i-au transmis că trebuie să semneze contractul de profesionistă. Până la urmă a renunțat la cec pentru că nu avea statut de profesionistă", mai punctează Dron pentru Digi Sport.

Cum a gândit o jucătoare neprofesionistă, în 2004. De ce a renunțat Danielle Collins la cecul de la US Open, după meciul cu Halep 

Provenită dintr-o familie cu posibilități financiare reduse, americanca Danielle Collins, campioană a Statelor Unite la mai multe categorii de vârstă în juniorat, a preferat să-și continue studiile după eliminarea de la US Open, ascultând sfatul trasat de părinți, în copilărie. "Pentru a primi acei bani, ar fi trebuit să renunț la școală. M-am gândit că bursa de la școală valorează mai mult decât premiul de la US Open. În plus, trebuia să am un plan B. Ce fac dacă mă accidentez?", declara, în urmă cu șase ani, jucătoarea situată în prezent pe 51 WTA.

Înaltă de 1,78 m, dreptacea pregătită de Jay Gooding impresiona la momentul de cotitură de la US Open printr-o declarație care sensibiliza lumea tenisului. "Sunt învățată să am bani puțini. Mă descurc și cu 150 de dolari, cu cât rămân după turnee".

Bucla acelor vremuri s-a închis, Danielle a absolvit Facultatea de Comerț din cadrul Universității din Virginia, iar ascensiunea din tenis nu i s-a estompat. A atins la Australian Open, în 2019, penultimul act, iar timpul i-a demonstrat că a luat decizia corectă în 2014. Nu a renunțat la tenis, a învățat, dar și-a cizelat și tenisul. Câștigurile pe plan financiar au survenit firesc, în timp. Sutele de dolari din juniorat le mai păstrează doar ca amintire. Tenisul i-a adus până acum peste 2,5 milioane de dolari.

"Halep sau Serena se vor întoarce la fel de fit"

Tenisul le aduce sportivilor în această pauză forțată, în opinia lui Dron, și beneficii de ordin mental și fizic. "Atletele desăvârșite precum Simona Halep sau Serena Williams se vor întoarce în arenă la fel de fit, poate cu un tonus și mai bun. Dar această pauză le va ajuta enorm pe jucătoare pentru a-și odihni organismul. Îmi pare rău că s-a întrerupt sezonul când Irina Begu era pe val, se afla într-o formă foarte bună, vorbesc des cu ea", dezvăluie fostul jucător de Cupa Davis. 

"Pauza e benefică pentru Bianca Andreescu. A tras de ea, dar corpul nu i-a rezistat unui asemenea ritm"

Dron a vorbit și de noua senzație din tenis, Bianca Andreescu (19 ani, 6 WTA), sportivă care evoluează pentru Canada. "Această pauză e benefică pentru o jucătoare precum Bianca Andreescu. Și-a forțat limitele, a tras de ea, dar corpul ei nu a rezistat când a fost supus unui asemenea ritm. După această pauză i se va îmbunătăți ritmul cardiac, se va îmbunătăți respirația și mușchii ei vor fi din nou mult mai relaxați. De corpul lor pot trage la nesfârșit, în circuitul masculin, doar trei jucători: Federer, Nadal și Djokovic. Pe ei nimeni și nimic nu-i va putea stopa", încheie Sever Dron, românul care a colaborat în carieră și cu Guillermo Vilas, în sezonul în care argentinianul pierdea finala de la Roland Garros din 1982, în fața suedezului Mats Wilander.

Etichete: serena williams , simona halep , bianca andreescu , sever dron , coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"

Clubul din liga a patra cu datorii de 10.500.000 €: ”Nu suntem sub presiune”
Grimsby Town FC v Wrexham FC, EFL Sky Bet League 2 - 23 Mar 2024
PSG a aflat prețul! Înlocuitorul lui Kylian Mbappe costă 175.000.000€
France Kylian Mbappe Press conference at the Groupama Stadium Lyon
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
Citește și
Simona Halep a fost lăsată pe dinafară! Organizatorii turneului de la Stuttgart nu au trecut-o pe listă
National Bank Open Toronto - Day 5
Nu toată lumea este de acord cu Simona Halep. Încă un nume mare îi dă dreptate Carolinei Wozniacki
Melbourne, Australia. 27th January, 2017. Danish tennis player Caroline Wozniacki is in action during the finals match at the Australian Open vs Romanian tennis player Simona Halep on Jan 27, 2018 in Melbourne, Australia - ©Yan Lerval/Alamy Live News
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
”Risipește milioane de dolari. Este timpul să înceteze”. Cel mai dur atac legat de ”cazul Halep”
Simona Halep, la WTA Miami 2024 / Foto: captură Digi Sport

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură