profimedia-0734737896
Foto Confundat cu Roger Federer, antrenorul Simonei Halep s-a amuzat: ”Nicio asemănare în ceea ce privește contul bancar”
2018 US Open - Day 12
Andy Roddick îl atacă pe Novak Djokovic după Indian Wells: ”Este un gest de disperare!”
dinamo
Live Video&Text FCU Craiova - Dinamo 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Milanov a deschis scorul în Bănie!
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Superliga: FCU 1948 Craiova-Dinamo
Play-out

VIDEO Djokovic, a doua oară campion la Wimbledon! După o finală superbă, Federer a ratat recordul

06.07.2014, 11:41

Spectacol total în finala masculină de la Wimbledon, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1! Roger Federer şi Novak Djokovic au jucat formidabil la prima întâlnire din ultimul act la Londra, și au ridicat în picioare spectatorii cu câteva lovituri memorabile.

djokovic trofeu finala
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Fără ca vreunul dintre finalisti sa castige pe serviciul adversarului, primul act s-a decis în tie-break. Djokovic a avut două şanse de a încheia setul, însă Federer a revenit de fiecare dată şi s-a impus cu 9-7. În primul game din setul al doilea, Djokovic a alunecat, iar Federer a câştigat punctul cu o minge trimisă pe linie. Spectatorii s-au temut atunci pentru situația sârbului.

Djokovic a primit îngrijiri medicale la glezna stângă, dar a reuşit să egaleze la seturi, cu 6-4. S-a mers din nou cap la cap în setul al treilea, în care Djokovic a lovit involuntar în cap un copil de mingi. La 4-4, Djokovic a fost doar spectator, iar Federer şi-a câştigat serviciul cu patru aşi.

S-a ajuns în tie-break, acolo unde s-a impus Djokovic, cu 7-4. Sârbul a avut 5-2 în setul patru, însă Federer a întors magistral partida. A salvat o minge de meci la 5-4 şi a câştigat în cele din urmă cu 7-5. Cei 29 de aşi nu l-au ajutat pe Federer să reuşească însă victoria. În decisiv, Djokovic a făcut break-ul la 5-4 şi a devenit dublu câştigător la Wimbledon.


Roger Federer a declarat la finalul partidei: "A fost o finală extraordinară, nu pot să cred că am reuşit să ajung în setul cinci!" Novak Djokovic, care s-a mai impus la Londra în 2011, a spus: "După ce am pierdut al patrulea set nu a fost uşor să îmi revin şi să găsesc energia necesară pentru a câştiga decisivul. Nu ştiu cum am reuşit, este turneul pe care mereu am visat să îl câştig!"

Cu o victorie în finală, Federer ar fi devenit sportivul cu cele mai multe trofee la Wimbledon, el fiind la egalitate în acest moment cu legendarul american Pete Sampras - câte 7.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

REZUMATUL FINALEI DE LA WIMBLEDON


LIVE TEXT

SETUL 5

# BREAK DJOKOVIC! Sârbul se impune cu 6-4 în setul decisiv, după un game în care Federer nu a mai pus primul serviciu în teren, iar rivalul său a profitat din plin de erori. Scor final 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4.

# Djokovic conduce cu 5-4! Servește Roger Federer, după un game în care a început cu 15-0, dar a pierdut în cele din urmă, în fața unui sârb foarte solid la serviciu. Urmează un moment delicat pentru elvețian.

# 73-65 este scorul loviturilor direct câștigătoare, în favoarea lui Federer. Elvețianul are parte de un game foarte greu pe propriul serviciu, fiind condus cu 15-40. A revenit la deuce și a făcut 4-4. Unul dintre puncte a fost cu adevărat memorabil.

# 4-3 pentru Djokovic, cu mari emoții! Federer a avut minge de break la 30-40, într-un game în care s-a apărat perfect. Dar Nole a demonstrat că este un mare campion și a revenit grație serviciului. Djokovic și-a adjudecat game-ul 7, considerat unul psihologic.

# Ambii jucători pun mare preț pe serviciu. Federer se impune la 0 și scorul devine 3-3. Tensiunea de pe teren e palpabilă!

# Game Djokovic! Încheie în mare stil sârbul, cu un as, într-un game în care Federer a avut o șansă mare de a face 30-15.

# Pauza nu l-a încurcat pe Federer! E 2-2, cu un serviciu ca în vremurile bune pentru sportivul elvețian. Evident, la 0.

# Andy Roddick comentează pauza medicală îndelungată pe care Djokovic și-a luat-o la scorul de 2-1: "Nu este exact ceea ce-ți dorești atunci când servești în al cincilea set, fiind condus".

# 2-1 pentru Djokovic. Federer se apropiase la 30-15, dar a scăpat în out un rever și Nole și-a păstrat nervii tari, terminând cu un as.

# Este 1-1. Federer servește la 0 și echilibrează situația la game-uri.

# Djokovic începe la serviciu setul decisiv. Trebuie să-și revină din șocul pierderii setului patru. În cele din urmă, își face serviciul la 15. 1-0.

SETUL 4

Statisticile partidei până acum:

# SET FEDERER! 26-7 scorul la ași, o cifră care spune totul despre acest meci. Roger Federer împinge finala în decisiv, impunându-se la 15. A fost 7-5 pentru Federer, care a revenit extraordinar în joc.

# BREAK FEDERER! Ce întorsătură de meci! După 0-40, Djokovic a revenit la 30, dar ultimul punct îi revine lui Federer, care servește acum pentru a câștiga setul. Finală incredibilă pe Digi Sport 1!

# 5-5! Djokovic a servit pentru titlu, a avut minge de meci pe serviciul lui Federer, dar elvețianul a revenit și finala încă se joacă.

# BREAK FEDERER! Revenire în meci! Break la 30, după un game epic. Federer a avut 30-0, s-a făcut 30-30, dar elvețianul a gestionat bine următoarele două puncte, pe care și le-a adjudecat în aplauzele fanilor. Este 5-4 pentru Djokovic, dar servește Roger.

# Este 5-3, pentru că Federer găsește puterea de a lupta în continuare și de a profita de serviciu. Are nevoie, însă, de break. 

# Djokovic face 5-2! Este la un singur game de victorie, după un joc gestionat excelent, în care Federer s-a apropiat iar de break.

# Break din nou Djokovic! Federer nu reușește să profite de momentul bun și ultimul său slice de forehand se oprește în fileu. 4-2 și șansă de 5-2 pentru sârb. Misiunea lui Federer e din ce în ce mai grea. El a câștigat 30 din 48 de puncte la fileu.

# Rebreak Federer! Elvețianul revine în joc cu un break la 15, reușind o lovitură decisivă superbă! Este 3-2 pentru Djokovic, servește FedEx. A fost primul break al lui Federer în această partidă.

# Break Djokovic! Federer a revenit de la 0-40 cu o serie de puncte foarte bine jucate, dar Nole a rămas agresiv, și-a construit avantaj, iar mingea decisivă a fost trimisă afară de Federer! Ce moment important. 3-1 și serviciul pentru favoritul principal.

# Djokovic a avut un moment de slăbiciune, dar Federer nu este în apele sale. 2-1 pentru sârb, care păstrează avantajul, după o greșeală la fileu a elvețianului.

# Game Federer! Cu un serviciu foarte bun, acesta se impune la 15, cel mai frumos schimb fiind unul în care l-a chemat la fileu pe Djokovic, cu o "scurtă" bine executată. E 1-1. În tribune se află foștii mari fotbaliști Andrey Shevchenko și David Beckham, dar și actorul Samuel L. Jackson

# Djokovic conduce cu 2-1 la seturi și servește primul. Federer este clar afectat de desfășurarea jocului. De fiecare dată pe serviciul doi al lui Djokovic, el a trimis afară returul. Ultima minge, la 40-0, în fileu. 1-0.


SETUL 3

UPDATE 18:33. SET DJOKOVIC! Revenire a sârbului, care s-a impus în tiebreak la 4 și are acum avantaj în finala de la Wimbledon.

# E 2-1 pentru Djokovic, ambii jucători și-au fructificat excelent serviciul. Dar, la 2-2, Federer vine neinspirat la fileu și este pasat de Novak, care conduce cu 3-2 și are două servicii. Un retur prea lung duce scorul la 4-2, la pauza dintre puncte. Federer "se salvează" cu o minge care "mușcă" tușa, dar Djokovic punctează iar, 5-3. Servește puternic Federer, pentru 5-4, dar Nole poate închide setul. Face un un-doi excelent, are 6-4 și câștigă în cele din urmă setul. 7-4!

# Avem tie-break din nou! 6-6, după un game adjudecat pe serviciu de Djokovic, fără probleme. Primul tie-break i-a revenit elvețianului.

# Djokovic servește cu succes pentru 5-5. Urmează Federer la serviciu! La 30-15, Djokovic a avut punctul în rachetă, dar a trimis în fileu după un schimb în care a lovit decisiv. A fost apoi dublă greșeală a lui Federer și, după un challenge bun, Djokovic a beneficiat de două mingi de break! Fostul număr 1 mondial le-a anulat cu niște servicii apăsate. "Come on!", urlă Federer. As, avantaj și 6-5.

# As după as! Federer își face din nou serviciul fără probleme și Djokovic trebuie să servească pentru a rămâne în set! 5-4. 13 ași pentru Federer, doar șapte pentru Djokovic

# Federer se distanțează din nou pe tabelă, cu un serviciu bun, și face 4-3. Următorul game este la fel de clar: 40-0 și 4-4 la general. Au trecut fix două ore de la primul schimb.

# 3-3, Djokovic își face serviciul la 15. Ultimele două mingi lansate de sârb au fost returnate în out de Federer

# Federer este imbatabil la serviciu! Încheie cu un as, la 0. A crescut numărul de ași expediați de cei doi jucători, care termină rapid game-urile. 3-2 pentru elvețian. El pune în teren 68% din primele serviciu, iar Djokovic 65%, dar sârbul câștigă mai multe puncte, în medie

# 2-2. Federer a reușit un punct splendid pentru 15-0, dar Djokovic a revenit și nu a mai cedat niciun schimb

# 2-1 pentru Federer! Cu un as face 40-0 și apoi închide jocul pe o minge trimisă mult afară de Djokovic

# 1-1, Djokovic servește foarte bine și nu-i oferă decât un singur punct adversarului său, atunci când a rămas prea în spate și a fost "penalizat" cu un forehand bun. 40-15 și game, după un passing-shot.

# Începe setul 3, cu Federer la serviciu. Un mic avantaj pentru el. În cele din urmă, FedEx salvează lobul lui Djokovic și face 1-0 la game-uri.


SETUL 2

UPDATE 17:44. SET DJOKOVIC! Deși Federer a avut 40-30 pe serviciul advers, sârbul a venit agresiv la fileu, a reușit și un as și a închis setul cu un smash ireproșabil. 1-1 la seturi! 

# Federer revine la 5-4, cu un serviciu fructificat la 0. Dar Djokovic poate închide setul

# Djokovic își face serviciul, după ce a condus cu 30-0 și 40-15. Îl plimbă bine pe Federer, care abuzează de slice-uri ce îi convin sârbului, iar acesta din urmă are suficient timp să se așeze pe execuție. 5-3

# Roger Federer se agață de șansa lui și închide game-ul cu un as, la 30. Este 4-3 pentru Djokovic

# Djokovic face 4-2, cu un game decis la 15. Sârbul este foarte eficient atunci când are break-ul în față

# Federer servește precis, reușește un slam-dunk spectaculos și închide game-ul la 15. 3-2

# Djokovic își consolidează break-ul după ce a condus cu 40-0, terminând game-ul la avantaj. Un forehand în lung de linie oprit de plasă îl împiedică pe Federer să spere la break. 3-1. 

# Condus cu 15-30, Federer scoate din mânecă al doilea as al său. Iese dintr-o situație dificilă, dar ajunge la deuce. Acolo, o dublă greșeală îi e fatală. Djokovic atacă apoi un serviciu-vole moale, iar sârbul reușește break-ul. 2-1 și serviciul pentru favoritul 1!

# 1-1. Djokovic servește bine și încheie game-ul la 15. Urmează Federer la serviciu

# Djokovic a avut șansa breakului în primul game al setului secund, dar atacul său trimite mingea în plasă, de unde aceasta sare în out. În cele din urmă, elvețianul își fructifică serviciul: 2-1


SETUL 1

UPDATE 17:02: SET FEDERER! Elvețianul rezistă serviciului lui Djokovic și apoi sârbul greșește și trimite în fileu. 9-7 în tie break și primul set e al elvețianului.

# INCREDIBIL! Două servicii fabuloase ale lui Federer și el are acum minge de set: 8-7 în tie break!

# Federer reușește să salveze pe serviciul lui Djokovic prima minge de set de care acesta a beneficiat.

# Mini-break făcut de Djokovic, e 4-3. Nole revine, servește de două ori foarte bine și se apropie la 3-2.

# Federer începe excelent tie-break-ul, cu un mini break. Apoi servește perfect și conduce cu 3-0.

# Vom avea tie-break în primul set. După 41 de minute de joc e 6-6, fără ca vreunul dintre cei doi să beneficieze de vreo șansă de break. Federer a reușit un punct magistral în acest game, cu o scurtă perfect ascunsă de Djokovic.

# Primul game câștigat pe propriul serviciu cu dificultate de către Novak Djokovic. A fost 40-40, dar două servicii precise l-au ajutat pe Nole să conducă acum cu 6-5.

# 5-5 și încă un game câștigat la avantaj de Federer. Penultimul punct este însă încântător!

# Djokovic își face iar serviciul, dar mai greu. Am avut și cel mai lung schimb de până acum 21 de lovituri. În primele patru game-uri pe serviciul sârbului, Federer reușise să câștige un singur punct. A luat două acum, dar Djokovic a și servit doi ași pentru a conduce cu 5-4.

# Djokovic a revenit de la 15-40 și a egalat, moment în care Roger Federer a inventat două servicii excelente și a luat game-ul, nu fără emoții. 4-4.

# Multe vedete în tribunele Central Court. David Beckham și Victoria au locuri lângă actorul american Samuel L. Jackson.

# Încă un game câștigat foarte lejer de Novak. Sârbul servește impecabil. 4-3.

# Game Federer, care însă își câștigă mai greu serviciul față de cum o face Djokovic. Finala e deocamdată foarte echilibrată. 3-3

# Djokovic servește impecabil și ănchide game--ul la zero. A reușit inclusiv un as pe serviciul al doilea! 3-2

# Federer câștigă la rândul său game-ul pe propriul serviciu și oferă o nouă lovitură uimitoare, un vole de rever scurt, la jumătatea game-ului.

# Încă un game excelent pe propriul serviciu pentru Djokovic, care conduce cu 2-1.

# Federer egalează la 1, după un game câștigat la avantaj. Am avut și primul schimb cu adevărat spectaculos între cei doi, la jumătatea game-ului. 1-1

# Sârbul câștigă primul game, fără prea mari emoții. Federer a fost pus în dificultate de serviciul adversarului său. 1-0

Djokovic începe la serviciu!

UPDATE 16:03: Federer și Djokovic au ieșit pe gazonul de pe Arena Centrală și au început încălzirea, după tragerea la sorți.

Etichete: novak djokovic , roger federer , roger federer novak djokovic , finala wimbledon 2014


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele

Rusia și-a întărit apărarea flotei de la Marea Neagră și „și-a retras în mare parte navele și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Încă lipsește semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Recomandările redacției
dinamo
Live Video&Text FCU Craiova - Dinamo 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Milanov a deschis scorul în Bănie!

Exclusiv A jucat la CFR Cluj și spune de ce Dan Petrescu nu revine acum în Gruia
FOTBAL:CHINDIA TARGOVISTE-CFR CLUJ, SUPERLIGA (07.08.2022)
Surpriză! A câștigat Roland Garros și Wimbledon, a fost numărul 1 mondial, iar acum și-a anunțat retragerea: ”Rămas-bun”
garbine-muguruza
PSG îi pregătește "lovitura de grație" Barcelonei, după umilința de pe Camp Nou
UEFA Champions League: FC Barcelona v Paris Saint Germain
Citește și
Se retrage Novak Djokovic? Declarația care i-a luat prin surprindere pe toți fanii
Tennis 2024: BNP Paribas Open MAR 11
Novak Djokovic a intrat în istoria ATP. Sârbul a doborât un nou record
Nitto ATP Finals - Turin
La 56 de ani, Donna D'Errico încă face furori în ținute provocatoare. Imaginile din jacuzzi au stârnit un val de reacții
La 56 de ani, Donna D'Errico încă face furori în ținute provocatoare. Imaginile din jacuzzi au stârnit un val de reacții
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Dinamoviștii joacă pe o primă extraordinară la meciul cu FCU Craiova
Dinamoviștii joacă pe o primă extraordinară la meciul cu FCU Craiova
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Cum salvezi situația dacă explodează un cauciuc al mașinii în mers. Sfaturi esențiale de la un fost polițist | Video
Cum salvezi situația dacă explodează un cauciuc al mașinii în mers. Sfaturi esențiale de la un fost polițist | Video
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Formula 1: calificări cu surprize în China. Marele campion a terminat pe locul 18
Formula 1: calificări cu surprize în China. Marele campion a terminat pe locul 18
I-a spus ADIO! Anunțul făcut de Novak Djokovic: "Mulțumesc pentru tot! Te iubesc!"
profimedia-0839644632

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”