National Bank Open Toronto - Day 5
"Va reuși Simona Halep să mai câștige un turneu de Grand Slam?" Cum au votat peste 100.000 de cititori digisport.ro
Miami Open 2024
Adevăratul motiv pentru care Simona Halep a primit un wildcard la Miami Open
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare
Digi Sport 1 Live
Acum

Wimbledon 2019 | Simona Halep, convinsă că o poate învinge pe Serena Williams: "Sunt disperată să câştig turneul"

12.07.2019, 00:19

Wimbledon 2019 | Simona Halep a trecut de Elina Svitolina, 6-1, 6-3, şi va juca prima sa finală din carieră la Wimbledon. În ultimul act, adversară îi va fi Serena Williams, de 7 ori învingătoare la All England Club. Campioana noastră a discutat pe larg despre duelul cu ucraineanca, dar şi despre ce o aşteaptă în ultimul act.

simona halep deschidere buna
Simona Halep este în finală la Wimbledon 2019
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

Simona Halep va juca în premieră cu trofeul pe masă la Wimbledon, competiţie în care avea în palmares doar o semifinală, în 2014. Meciul cu Elina Svitolina a adus un adevărat recital al româncei, care a reuşit nu mai puţin de 26 de lovituri direct câştigătoare, cu adevărat impresionant judecând după cât de puţine gameuri s-au jucat.

Wimbledon 2019 | Urmează Serena Williams

Simona Halep - Serena Williams este finala de vis de la Wimbledon. Învingătoarea va primi un cec de 2 milioane si jumătate de euro, iar miza morală e şi mai mare pentru Halep: are o singură victorie, în 10 meciuri cu rivala care va împlini în curând 38 de ani. Campioana noastră poate cuceri al doilea său trofeu de Grand Slam, dar şi să îşi învingă marea rivala din ultimii ani. Aceasta la rândul ei va fi foarte motivată, dorind să arate că poate câştiga Grand Slamuri după ce a născut. Americanca mai are o a altă motivaţie importantă: cu o victorie, o egalează pe Margaret Court, în fruntea topului celor mai multe turnee de Mare Şlem câştigate, 24.

Ce a răspuns Simona Halep în conferinţa de presă de după partida cu Svitolina

Dacă joci aşa când eşti relaxată, cum ai face-o dacă ai fi foarte determinată?
Am explicat asta câteva zile. Faptul că sunt atât de calmă nu înseamnă că nu muncesc din greu sau că nu sunt foarte concentrată pe ce am de făcut. Sunt liniştită pe teren, sunt liniştită ca persoană, dar încerc să dau totul pentru a-mi atinge obiectivele. Şi, se pare, joc mai bine astfel.

Primele două gameuri au fost extrem de lungi. Credeai că te vei impune atât de repede?
După primul game am fost foarte obosită, apoi a urmat un al doilea game la fel de lung. Deja în al treilea game am simţit că nu mai pot juca şi l-am pierdut repede. În ciuda scorului, să ştiţi că Elina a jucat bine, nu a renunţat la niciun punct. Au fost raliuri foarte intense, a fost un ritm foarte bun al meciului. A fost foarte greu să joc la acest nivel, dar am intrat pregătită. Ştiam că Elina nu lasă în niciun moment piciorul de pe pedala de acceleraţie şi am fost gata să mă lupt pentru fiecare punct. Cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri făcute de mine pe iarbă.


Urmează Serena Williams. Ce ai învăţat din disputele anterioare contra ei?
Am jucat multe meciuri împotriva Serenei Williams şi unele dintre ele au fost foarte echilibrate. Am învăţat din aceste partide că am şansa mea. Acum, sunt convinsă că pot să o înving. Bineînţeles, o respect enorm pentru ceea ce a făcut în tenis şi pentru ceea ce face în continuare, dar mă simt foarte puternică mental. Vom vedea ce va fi, va fi o provocare uriaşă.

Ai avut modele în tenis?
Serena a fost unul dintre modelele mele. Să vezi pe cineva că poate câştiga atât de multe titluri aici, pe iarbă, nu are cum să nu te motiveze. E un exemplu pentru toţi. Justin Henin m-a inspirat şi ea, şi ea e un model pentru mine.

Wimbledon 2019 | Halep, concentrată să îşi îmbunătăţească jocul

Ai vreo armă pentru a o face pe Serena în finală să fie mai puţin explozivă?
Nu vreau să mă focusez pe asta, vreau să mă gândesc la ce trebuie să fac eu mai bine. Sunt câteva lucruri pe care le pot îmbunătăţi în jocul meu şi am nevoie de ele pentru a câştiga finala. Sunt în finală, nu vreau să pun presiune prea mare pe mine, vreau să mă bucur de această performanţă şi de meciul din ultimul act.

Ce vrei să îmbunătăţeşti până sâmbătă?
Nu vă pot spune.

Când spui România, te gândeşti la Bucureşti. Ştiu că tu eşti din Constanţa, ce ne poţi spune de oraşul natal.
Campionii vin din Constanţa, credeţi-mă. Pavel e şi el din Constanţa, Tecău la fel, sunt mulţi campioni din oraşul meu.

Ce e atât de diferit în Constanţa de se transformă într-o fabrică de campioni?
Nu ştiu dacă e ceva foarte diferit. Aerul, poate. Noi ne antrenăm mult pe plajă, când suntem copii. Ne antrenăm pe nisip şi în apă, dar nu ştiu cât contează asta. Un atu ar fi antrenorii de acolo, sunt grozavi, avem câteva şcoli de tenis foarte bune în Constanţa.

Ce modificări ai făcut în jocul tău pentru a ajunge aici?
Am schimbat puţin jocul, am apelat tot mai mult la scurte. Acum folosesc sliceul mai mult. Serviciul mă ajută mai mult. Cum am spus şi acum câteva zile, când mingea vine spre mine mă simt mult mai confortabil. Ştiu ce trebuie să fac, e posibil să fie vorba şi de încrederea mare pe care o am în propriile forţe. De asemenea, sunt foarte stabilă pe picioare, ceea ce e foarte important pe iarbă.

Wimbledon 2019 | Halep, model pentru generaţii de copii

Ai devenit un model pentru generaţii întregi de copii. Cum te face asta să te simţi?
Simt responsabilitate, de aceea am încercat să îmi schimb atitudinea. Sunt mult mai pozitivă, consider că e bine pentru copii să vadă persoane pozitive pe teren. Am avut şi eu modele când am fost mică, cum am spus mai devreme. Astfel de oameni te inspiră, te motivează. Sunt foarte onorată şi mândră că sunt model pentru copii.

Ai finală la Australian Open, ai trofeu câştigat la Roland Garros, acum joci în finală la Wimbledon. Ce spune asta despre jocul tău, pare că se pretează la orice suprafaţă?
Am un joc mai bun, pot juca oriunde şi împotriva oricui. Am mai multe planuri când intru pe teren contra unei adversare. Dacă ceva nu merge, sunt capabilă să fac schimbările necesare, să îmi ajustez jocul. Muncesc din greu pentru a fi la un nivel înalt mereu când intru pe teren. Am vorbit cu mama mea după meci. Acum 15 ani, îmi spunea că visul ei e să ajung în finală la Wimbledon, pentru că acest turneu are un aer aparte. Azi, i-am îndeplinit visul, e un moment special, mă bucur că pot juca bine pe toate suprafeţele.

Ion Ţiriac spunea că "e util să nu gândeşti prea mult" în tenis. Tu gândeai foarte mult, fiind foarte inteligentă. Cum ai schimbat lucrul acesta?
Am început să învăţ cum să fac lucrurile simplu, pentru că aveam talentul să complic totul. Mă gândeam prea mult, cum spuneaţi. Uneori, aveam multe oportunităţi, în timpul unui schimb, şi nu ştiam cum să aleg cea mai bună soluţie. Darren m-a ajutat la acest capitol mult de tot, mereu mi-a spus că trebuie să ţin lucrurile simple. Mi-a şi arătat cum să o fac, ceea ce este grozav. Am lucrat şi cu un psiholog în ultimii doi ani, iar ea m-a ajutat mult, mi-a arătat cum să mă accept, cum să accept greşelile pe care le fac. De asemenea, Ion Ţiriac m-a ajutat mult, el e mereu acolo pentru mine. Mereu mi-a spus să joc instinctual, fără să gândesc prea mult. Aceşti trei oameni m-au ajutat enorm să fac această schimbare.

Alexis Castorri, psihologul cu care lucrezi, a spus după Roland Garros 2018 că nu trebuie să te mai îndoieşti de tine vreodată. E real ce a spus?
Dacă ea aşa a spus, da. Aşa simt, că nu trebuie să mă îndoiesc de mine.

Când ai început să lupţi pentru fiecare minge?
Cred că după acel moment la Miami, cu Darren. M-am luptat pentru fiecare minge, fără să conteze adversarul sau scorul. De atunci, procedez aşa.

Serena Williams e disperată să o egaleze pe Margaret Court la numărul de Grand Slamuri câştigate. Te motivează să o opreşti din egalarea recordului?
Sunt mai disperată să câştig eu Wimbledonul decât să o opresc pe Serena. Mă concentrez doar pe ce am eu de făcut, nu mă gândesc la recordul ei. Recordurile ei sunt uriaşe deja, dar nu mă interesează în perspectiva finalei. Eu sunt concentrată pe mine, pe ce am eu de făcut.

Wimbledon 2019 | Simona Halep, "omul rău" în finală

Vei avea rolul "omului rău" în finală, cei mai mulţi îşi vor dori să o vadă pe Serena triumfând a 8-a oară aici.
Cred că e fantastic să o întâlneşti pe Serena într-o finală de Grand Slam. Dacă înving, va fi totul şi mai dulce, iar dacă nu mă voi concentra pe următorul. Sunt într-o poziţie bună, nu am presiune, ci sunt doar încrezătoare.

Când ai realizat că poţi câştiga Wimbledonul?
Aici, în aceste săptămâni mi-am dat seama că pot câştiga la Wimbledon. Mă simt foarte bine pe picioare, jocul îmi merge, la fel şi serviciul. Serviciul nu e cea mai bună armă a mea, dar m-a ajutat.

Ce simţi ştiind că eşti în finală aici?
E o senzaţie frumoasă, nemaipomenită, pe care nu o să o uit niciodată. Vreau să mă bucur de acest moment, iar mâine să resetez tot şi să mă concentrez pe finală.

Una dintre finalele lui Năstase a fost cu Stan Smith. El a avut meciul în mână, dar a făcut o ghiduşie, în stilul lui, şi s-a întors acea finală. Tu cum o să joci contra Serenei?
Nu m-am gândit cum o să joc. O să mă gândesc mâine, în seara asta nu o să mă mai gândesc la tenis. Cu siguranţă că nu am nimic de pierdut, o să încerc să dau tot ce am mai bun şi să mă întrec pe mine. Să vedem ce va ieşi.

Când ai conştientizat prima oară că poţi câştiga un turneu de Grand Slam?
Cu prima finală de Grand Slam, din 2014, am simţit că pot să fac lucruri mari. Am conştientizat că sunt în top, cu şanse mari să câştig turneele, de aceea nu am cedat vreo clipă. Sunt şase ani în care am muncit enorm, iar toate turneele câştigate m-au ajutat să merg mai departe, să cresc în încredere şi să îmi doresc mai mult.

Ţiriac a spus că dacă iei un Grand Slam intri în istorie. Dar că, dacă te impui la Wimbledon, devii legendă.
Aşa a spus? Sper să câştig finala, ca să fie şi el o dată în viaţă mândru de mine.

Wimbledon 2019 | "Vechea Simona Halep" e istorie

McEnroe a spus după meciul tău cu Svitolina următoarele: "Vechea Simona se panica în trecut în momentele decisive. Acum emană o mare siguranţă de sine şi se mişcă tare bine pe iarbă". Ceea ce spune el e marele plus pe care îl ai faţă de trecut?
Da, este un mare plus. Şi faptul că am încredere în mine şi mă simt stăpână pe corpul meu şi pe jocul meu mă ajută foarte mult să nu intru în panică. Azi a fost o presiune enormă, pentru că meciurile contra ei au fost grele mereu. M-a şi bătut de câteva ori în finală. Am ştiut că trebuie să fiu tare şi am am avut multă încredere.

Daniel Dobre a spus la Roland Garros că vizezi Wimbledonul, că te pregăteşti special pentru acest turneu.
Nu a fost nimic plănuit. Eu de fiecare dată când merg la un turneu vizez victoria. Că la o competiţie sunt mai pregătită, iar la alta sunt mai puţin în formă nu depinde de mine mereu. Sunt şi alţi factori care converg spre asta. Dar am ştiut că, dacă încep să simt jocul pe iarbă, am o şansă în plus. Am avut încredere şi toţi de lângă mine m-au ajutat să fiu în forma aceasta.

Cât de frumoasă e această victorie cu Svitolina, care te aduce în finala Wimbledon?
E cel mai relaxant, cel mai frumos. Pentru că mă simt liniştită, mă simt bine pe teren. Am redescoperit plăcerea jocului şi am redescoperit dorinţa de a lupta pentru fiecare punct. Sunt bine, sunt într-o perioadă frumoasă.

De luni vei fi iar în top 5 WTA. E mai importantă finala de la Wimbledon decât acest aspect, nu?
Finala la Wimbledon e 100% mai importantă.

Ce anticipezi pentru finala cu Serena Williams?
Este o finală grea, dar şi o provocare foarte mare. Mă simt bine, încerc doar să fiu pozitivă şi să dau ce am mai bun.

Finala Simona Halep - Serena Williams se va juca sâmbătă, de la ora 16:00, şi va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe digisport.ro. 

Etichete: simona halep , finala wimbledon , halep wimbledon , simona halep serena williams , wimbledon 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
miguel-guerrero8
”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile
popescu mutu
Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”
gigi baluta
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Recomandările redacției
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare

Video Exclusiv Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu. ”N-are măsura cuvintelor. Pun pariu că nu va investi la Dinamo”
lucescu-negoita
E gata! Viitorul lui Ionuț Radu a fost decis deja: ”Nu e bine pentru el”. Ce se va întâmpla cu portarul român
ionut-radu
Presa din Ungaria a reacționat după ce Cosmin Matei, jucătorul lui Sepsi, a fost depistat pozitiv
cosmin-matei
Citește și
Mesajul enigmatic postat de adversara Simonei Halep cu doar o zi înaintea meciului direct
badosa
Ce șanse are Simona Halep în primul meci după un an și jumătate. ”Multe avantaje clare”
Paula Badosa of Spain & Simona Halep of Romania in action during the second round of the Mutua Madrid Open 2022 tennis tournament on April 30, 2022 at Caja Magica stadium in Madrid, Spain - Photo: Rob Prange/DPPI/LiveMedia
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Puțini își mai amintesc: cum a reacționat Paula Badosa, după ce Simona Halep s-a operat la nas
badosa halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat