• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

"Mi-am rupt mâna dreaptă în runda a doua sau a treia. Nu simt durerea, tot ce vreau e să câştig", a spus Tony Bellew după ce a reuşit cea mai mare surpriză din acest an în boxul mondial, victoria în faţa lui David Haye. Bellew a încheiat socotelile cu fostul campion mondial la categoriile grea-uşoară şi grea în runda a 11-a, după ce l-a mai trimis de două ori la podea în repriza a şasea.

Nici David Haye nu a terminat meciul fără ”avarii”. Britanicul, în vârstă de 36 de ani, s-a accidentat în runda a şasea la tendonul lui Ahile de la piciorul drept, însă a preferat să continue meciul. Cel care l-a salvat de o accidentare mai gravă a fost chiar antrenorul său, dar la îndemnul lui Bellew! Antrenorul a aruncat prosopul în runda a 11-a, după ce Bellew l-a trimis printre corzile ringului pe Haye.

Imediat după meci, Haye a ajuns la spital. Britanicul va fi tratat la Munchen de fostul medic de la Bayern Munchen, Hans Wilhelm Muller-Wohlfahrt, cel care l-a operat la umăr în 2013.

Performanţa care i-a lăsat mască pe toţi specialiştii boxului a fost urmărită din tribună şi de fotbalistul Wayne Rooney, care a ţinut să-şi felicite prietenul chiar în vestiar. Născut în Liverpool, Bellew e fan declarat al lui Everton.

Cu câteva zile înaintea meciului cu Haye, pugilistul de 34 de ani a transmis un mesaj tranşant conducerii lui Everton: "Antrenorul Ronald Koeman nu pleacă la Barcelona, nu pleacă nicăieri!"

Bellew, care deţine şi centura WBC la categoria grea-uşoară, va trebui să decidă la ce categorie va continua să lupte. Dacă va continua la categoria grea, ar putea lupta pentru centura WBC, deţinută de americanul Deontay Wilder, sau pentru cea WBO, deţinută de neozeelandezul Joseph Parker.

"Este ultimul meu an în box", a spus Bellew, care a ajuns la 29 de victorii, dintre care 19 obţinute înainte de limită, două egaluri şi o înfrângere.