• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Nicușor Bancu (25 de ani) și Alexandru Băluță (24 de ani), ambii de la CS U Craiova, sunt singurii tricolori convocați de către Cosmin Contra pentru amicalele cu Turcia (2-0) și cu Olanda (0-3) care nu au evoluat nici măcar un minut. Acest fapt i-a atras critici din partea selecționerului, cel mai vehement fiind Gică Popescu. ”Baciul” i-a transmis lui Contra că nu mai este la Dinamo și că nici nu realizează că este antrenorul naționalei.

Contra a încercat să-i răspundă lui Popescu, dar nu a fost extrem de convingător.

”E părerea lui Gică. După meciuri e greu să... O să analizez, o să văd ce s-a întâmplat. Planurile s-au dat peste cap după accidentarea lui Bălașa, de la încălzire. Mi-am făcut o idee, voi analiza foarte bine și o să vedeți la următoarele convocări.

Mi-ar fi plăcut să-i bag și pe Bancu și pe Băluță, dar jocul m-a dus în asemenea direcție încât am vrut să reintru în joc și să bag anumiți jucători”, a spus Contra, la conferința de presă de după meci.

Eșecul cu Olanda i-a dat prilejul lui Gică Popescu, fost jucător emblematic al naționalei, și nu numai, să lanseze un atac destul de virulent la adresa fostului său coleg de la prima reprezentativă.

Sper să nu se supere Cosmin, dar, în seara aceasta, am avut senzația că nu a realizat că e antrenorul echipei naționale. A chemat jucători pe care nu i-a băgat deloc în ambele meciuri. Cred că singurii pe care nu i-a băgat sunt cei doi jucători ai Craiovei, Bancu și Băluță. Dacă tot chemi jucători la echipa națională, atunci trebuie să-i bagi în meciurile amicale. Băluță e unul dintre cei mai în formă jucători din campionat.

Cosmin trebuie să realizeze că nu mai este antrenorul lui Dinamo. Este antrenorul echipei naționale”, a spus ”Baciul”.