• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Naţionala României se remarcă prin "forţa grupului" şi "liniştea din jurul echipei", susține Cristian Săpunaru. Prezent alături de ceilalţi "tricolori" în stagiul de pregătire din Turcia, fostul jucător al Rapidului a oferit un interviu pentru site-ul oficial al FRF.

Întrebat care sunt punctele forte ale actualei echipe naţionale, fotbalistul Pandurilor Târgu Jiu a răspuns: "Forţa grupului, pe care au remarcat-o mulţi. Şi liniştea din jurul echipei. Adică atmosfera de la lot plus liniştea asigurată dincolo de zona tehnică, dinspre toţi factorii".

Despre tinerii din Liga I convocaţi de Anghel Iordănescu pentru acest stagiu de pregătire, el a spus că "cei mai mulţi pot ajuta echipa naţională chiar şi acum". Cristi Săpunaru a vorbit și despre "Centrele de Excelenţă": "o idee foarte bună, pentru că acţionează în zona în care ne doare cel mai mult".

Săpunaru se vede dând cel mai bun randament pe partea dreaptă a apărării: "Acum, la nivel de randament, cred că postul de fundaş dreapta mă avantajează. Pe locul doi ar fi cel de fundaş central".

Jucătorul a mărturisit că toţi tehnicienii cu care a lucrat în străinătate "au contat mult" pentru el, dar cel mai important a fost Andre Villas-Boas, ce i-a fost antrenor la FC Porto. "La nivelul jocului meu, dincolo de relaţia personală, cred că cel mai important a fost Villas-Boas. Cu el am câştigat în acelaşi sezon titlul în Portugalia, Cupa, Supercupa şi Europa League! De fapt, cred că şi evoluţia lui ulterioară ca tehnician spune multe", a afirmat Săpunaru.

El a adăugat că dintre antrenorii pe care i-a avut în Liga I, a fost "foarte ataşat de Cristiano Bergodi".

În încheiere, el i-a urat sănătate fostului internaţional Dănuţ Lupu, care a fost unul "dintre idolii copilăriei" sale. Fostul mijlocaș al Rapidului are mari probleme de sănătate, fiind internat la Institutul Matei Balș.

Sursa foto: frf.ro