• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Rafa Benitez a fost demis luni de pe banca Realului, urmare a remizei, 2-2, de la Valencia. Explicațiile eșecului lui Benitez sunt multe, dincolo de rezultate, iar una dintre ele ar putea fi forma lui Cristiano Ronaldo. Starul portughez a adus doar trei puncte cu golurile sale din La Liga.

Real e pe trei în clasament, cu 37 de puncte, două mai puțin decât Barcelona și 4 față de lider, Atletico. Madrilenii n-au învins niciuna dintre rivalele la titlu, Atletico sau Barcelona, pierzând, de asemenea, cu Villarreal și Sevilla. Ronaldo, chiar dacă a marcat de 14 ori în 18 etape, n-a făcut-o contra vreunei echipe dintre primele 4.

Mai mult, doar două goluri au fost decisive în La Liga, pentru Ronaldo, cele marcate cu Real Sociedad, 3-1, în etapa a 17-a. Fără dubla sa, scorul ar fi fost egal, ceea ce înseamnă că portughezul a adus doar două puncte în campionat pentru trupa sa.

În rest, fără golurile sale, Real ar fi avut același număr de puncte pe care le are acum. A marcat în campionat doar împotriva a doua echipe dintre primele zece, câte un gol cu Celta (locul 5) și Eibar (locul 8).

În total, portughezul a marcat 25 de goluri în acest sezon, în toate competițiile, dar puține au fost decisive. În general evoluția sa împotriva marilor echipe a fost ștearsă, dovadă stând și statistica ce arată că n-a înscris contra lui PSG, în două meciuri, Athletic, Atletico, Sevilla, Barcelona, Villareal și Valencia, adversarii cei mai puternici.

O altă statistică interesantă este cea a șuturilor din meciurile cu primele 4 din Spania plus PSG, comparativ cuc elelalte meciuri. Așadar, a marcat de 25 de ori în 19 meciuri cu “alții”, și niciodată în cinci partide cu PSG (2), Atletico, Barcelona și Villarreal. 4,4 la 7,6 e raportul șuturilor pe meci, 1.2 la 3,3 șuturilor pe poartă.

Dincolo de formă, presa a scris permanent și despre relațiile reci pe care Ronaldo le-a avut cu Rafa Benitez, fiind printre cei mai vehemenți contestatari ai tehnicianului, în vestiar. Deranjat de comentariile antrenorului la adresa sa, Ronaldo nu a ascuns că nu are o relație prea bună cu acesta.

14 goluri a marcat Ronaldo în campionat, în acest sezon

2 puncte a câștigat Real cu golurile lui. 8 au adus golurile lui Benzema (12)