• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

VIDEO Dinamo - Steaua 3-1. Laurențiu Reghecampf a fost extrem de supărat pentru eșecul de pe ”Arena Națională”, pe care l-a pus pe seama lipsei de concentrare a jucătorilor săi. Mutările pe care le-a făcut în timpul meciului arată însă că a existat un blocaj și în mintea sa. De la întoarcerea la Steaua nu s-a mai întâmplat să nu uzeze de toate cele trei schimbări pe care i le permite regulamentul.

Reghe a dat vina pe lipsa de concentrare și pe neatenție a jucătorilor săi și a spus că nu are ce să-și reproșeze nimic pentru cum a pregătit meciul și a alcătuit echipa.

După ce Dinamo a marcat două goluri, în mai puțin de 10 minute, și a intrat cu avantaj la pauză, în condițiile în care a fost condusă din minutul 4, toată lumea se aștepta să vadă reacția Stelei deci, implicit, a antrenorului.

Reghe nu a făcut nicio schimbare însă la pauză și a trimis pe teren aceeași echipă care terminase prima repriză. Spunem asta pentru că prima schimbare s-a făcut în minutul 33, după ce Muniru nu a mai putut continua iar în locul lui a intrat Pintilii

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

După aproape 10 minute în care nu s-a întâmplat nimic notabil, Reghe a făcut și a doua schimbare, una care s-a dorit ofensivă. A scos un mijlocaș la închidere, Bourceanu, și a introdus unul ofensiv, în persoana lui Jakolis. Era minutul 53, Dinamo conducea cu 2-1 și Steaua nu mai avea nimic de pierdut.

Golul de 3-1, venit după o nesincronizare gravă între Tamaș și Niță, reușit la doar cinci minute după intrarera lui Jakolis, se pare că l-a descumpănit total și pe antrenorul vicecampioanei. Reghe a părut că se află într-un blocaj și că nu mai este capabil să apeleze la un plan de rezervă menit a ajuta echipa să reintre în meci.

Până la final, în afara ocaziei lui Boldrin, din minutul 82, roș-albaștrii nu au mai avut situații notabile, iar echipa a părut incapabilă de reacții concrete în plan ofensiv.

Deși pe bancă se mai aflau Enache, Moke, Achim și Vîlceanu, în afara lui Stăncioiu, Laurențiu Reghecampf nu a mai apelat și la ultima schimbare! E pentru prima dată, de când a revenit la Steaua, când antrenorul face doar două schimbări într-un meci.

Până acum, era o regulă ca Reghe să facă toate modificările în timpul unui meci. De multe ori, a schimbat jucători chiar și în timpul primei reprize, așa cum s-a întâmplat recent cu Aganovic. La meciul cu FC Botoșani, scor 0-0, Reghe avea toate schimbările făcute în minutul 54. Graba l-a costat pe antrenor, care a forțat și a realizat după că n-a mai avut soluții pentru a-l înlocui pe Tudorie.

Și la înfrângerea cu Concordia Chiajns, scor 1-0, Reghe a făcut o schimbare încă din prima repriză. Nemulțumit de randamentul lui Alin Toșca, de la Chiajna, tehnicianul l-a scos pe fundaș și l-a înlocuit cu Bourceanu, încă din minutul 32.

VIDEO cu rezumatul derby-ului Dinamo- Steaua