• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Dinamo trece printr-un moment extrem de delicat. Patronul Ionuț Negoiță le-a spus angajaților că vrea să vândă clubul, cei mai buni fotbaliști sunt pe cale de a fi transferați - Costache este ca și acontat de CFR iar Nemec e dorit de Becali la FCSB -, Ionel Dănciulescu se gândește și el la retragere iar fanii au ajuns la capătul răbdării.

Dincolo de tot acest tablou dezolant, au apărut și informații inedite legate de actuala siglă a roș-albilor, cea pe care sunt desenați cei doi câini.

”Este vorba despre o siglă care a fost concepută în 1998 și la care am avut și eu un cuvânt important de spus. Alături de un prieten le-am recomandat celor de la Dinamo, care erau atunci în conducere, și care doreau o rebranduire, că ar fi interesant să se identifice mai mult cu ’câinii roșii’.

Eu am avut doar ideea ca pe noua siglă să apară câinii. Nu știam atunci ce rasă de câine să alegem, a fost un adevărat concurs, până când am văzut prin birou o poză cu celebrul Nero, fostul cățel al lui Cornel Dinu. Am spus imediat că el este cel mai potrivit să apară pe siglă. Era un ciobănesc german.

De ce sunt doi însă? Pentru că am zis că așa putem simboliza spiritul de echipă mai bine”, a dezvăluit Gabi Guriță, fost realizator tv, prezent în emisiunea ”Digi Sport Matinal”.

Prezent în studio, Adrian Iencsi, fost jucător al Rapidului, a specificat că emblema giuleștenilor este foarte frumoasă.

”Noi, la început aveam locomotiva ca simbol, după care au pus acea acvilă, vulturul, o emblemă foarte frumoasă, cea a Rapidului”, a spus și Iencsi, tot la Digi Sport.